Kuantum Bilgisayarı Nedir ?

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve D-O-D-G-E-V-İ-P-E-R tarafından 10 Aralık 2014 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Klasik bilgisayarlar bitlerden oluşan hafıza yapısına sahiptir. Her bit 1 veya 0 değerini alabilir. Kuantum bilgisayarları ise kübit (qubit)lerden oluşan seriler içerir. Tek bir qubit 1, 0 veya bu ikisi arasındaki(kuantum çakışması) bir değeri alabilir. Bir kübit (qubit) çifti 4 kuantum çakışması durumunun herhangi birinde, üç kübit (qubit) ise 8 kuantum çakışması durumunun herhangi birinde olabilir. Genel olarak [​IMG] kübit sahibi bir kuantum bilgisayarı aynı anda [​IMG] çakışmanın herhangi birinde olabilir. (Normal bilgisayarlar [​IMG] durumun sadece birinde olurken, bir kuantum bilgisayarı bu durumların hepsinde ya da bir kısmında bulunabilir.) Kuantum bilgisayarları kübitleri (qubit) belirli kuantum mantık kapıları ile düzenleyebilir. Uygulanan bu kapı serilerine kuantım algoritması adı verilir.

    Kuantum bilgisayarının olası farkı hakkında; alışıla gelmiş klasik transistörlü elektriksel devre akımı ile işlem yapma esnasında çeşitli veri gecikme süreçleri olduğu için bu bekleme süreci transistör sayısı artıkça ilk elektriksel yapı bir noktadan sonra tekrar yenilenmesi gerekir bu yüzden işlem süreci haliyle uzamaktadır fiber optik bağlantılardaki gibi Kuantum bilgisayarı tüm işlemi ışık hızı sınırında tamamlayabilmesi olasıdır.

    Kaynak wikipedia

    Benim düşüncem:

    Bana göre Kuantum bilgisayarları yapay zeka gibi bir çok olayın başlangıcına zemin oluşturacaklardır. Algoritmaları kendi kendine yazıp kendi kendine karar verme gibi yeteneklere sahip olabilirler.

    Tabii ki bunlar tahmini olarak söylüyorum bu kuantum bilgisayarlar aynı zamanda askeri amaçlarda kullanılacaktırlar hani bilirsiniz bazı oyunlarda üzerimize özel bir kıyafet verirler Nano giysi gibi bir teknoloji geliştirmek için askeri amaçlarda kullanılabilir.

    Kuantum bilgisayarları bir işlemi yapabilmek için problemi 1 elemanla çözmek yerine problemde ne kadar sorun varsa veya ne kadar işlem gerekiyorsa o kadar fazla eleman kullanırlar.

    Örneğin diyelim ki siz bir işçisiniz boğaz köprüsü gibi yapılacak bu köprüyü tek başınıza yapmak çok zaman alır değil mi ? köprüyü tamamlamak için bir çok eleman ve araç gereç e gerek duyarsınız işte kuantum bilgisayarları bu mantıkta çalışırlar yani 1 işi bir çok eleman üzerinden yaparlar.

    Bu kuantum bilgisayarları gelecekte kim bilir belki bizim elektrikli süpürgelerimiz bile kendi kendine evi temizleyecekler. Mutfaklarımızda robot aşçılar olacak ve size yemeğinizi ayağınıza kadar getirebilecek düzeye gelebilecekler kendi kendine sorunları çözmeye çalışacaklardır yani sizin bir komut verip bunu yap demenize kalmadan problemi kendi tespit edip kendisi en kısa sürede düzeltecektir.

    Şunu unutmayın ! Teknolojiyi ve bilimi doğru amaçlar uğruna kullanırsanız iyi ve faydalı sonuçlar elde edersiniz fakat kötü niyetli bir amaç için kullanırsanız Nükleer bomba gibi en ufak bir şeyde patlayabilen bir saatli bomba ile yanyana durmakta olduğunuzu unutmayınız.
     
    BlackGhost™ ve erdem_korkmaz70 bunu beğendi.
  2. Gü,zel yazı.
     
  3. Teşekkürler erdem :D
     
  4. Güzel olmuş , eline sağlık.

    Bilgi...
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.