Destek Bilgisayar Toplarken yada Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve İstiklal tarafından 1 Nisan 2015 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. İstiklal

    İstiklal User

    Bilgisayar Toplarken yada Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?
    Merhabalar ;

    Bilgisayarınızı alırken bazı önemli hususlara dikkat etmeniz gerekiyor , Bu hususları sizler için sıralayacağım ;

    İşlemci ;

    1 - ) İşlemciniz Multi - Core ( Çok Çekirdekli ) olmalı.

    Peki Neden ? : Tek Çekirdekli bir işlemci bütün işlemleri , tek bir çekirdek olduğu için tek başına yapar. Buda hem sistemi , hem çalıştırdığınız programları , hemde arka planda çalışan diğer programların hepsi ile ilgilenmesini gerektirir ki , bu durumda sizin çalıştırdınız program için maksimum kapasitede bir hız ayıramaz.

    Ancak Çok Çekirdekli bir işlemci de , İş yükü çekirdekler arasında bölünür. Mesela 4 Çekirdekli bir işlemciyi ele alalım.Bir Çekirdek Sistem ile , İkinci Çekirdek Arka Planda çalışan programlar ile , Üçüncü Çekirdek Çalıştırdığınız programlar ile , Dördüncü Çekirdek açtığınız oyun ile ilgilenecek şekilde , işlem yükü bölünür. Bu noktada Her Çekirdeğin kendine ait bir işlem hızı olacağından , Açtığınız oyunda sadece tek bir çekirdek sizlere ayrılacak buda oyunda ki performansı gözle görülür şekilde arttıracaktır.

    2 - ) İşlemcinizin Nanometresi ne kadar az ise o kadar iyidir.

    Peki Neden , Nanometre tam olarak nedir ? : İşlemcilerin içerisinde milyonlarca , ( yeni nesillerde ) milyarlarca transistör bulunur. İşlemcilerin performansı , Transistör sayısı ile doğru orantılıdır. İşlemcide ne kadar fazla transistör var ise , işlemcide o kadar güçlü ve hızlıdır.

    Bu transistörler arasındaki mesafe nanometre ile ölçülür. Nanometre ne kadar düşükse , Transistörler arasında ki mesafede azalacağından , işlemciye daha fazla transistör eklenebilecektir. Bu noktada Nanometre ne kadar azsa , Transistör sayısı da o kadar fazla olur , tabi güç ve hızda.

    3 - ) Ön Bellek Miktarı ne kadar yüksek ise o kadar iyidir.

    Peki Neden ? : Mikro işlemcilerde yapılan işlemler yazmaçlar üzerinden yapılır. Yazmaçlar genel olarak 32 bit uzunluğunda (4 harf sığar) ve genel kullanım için 5 tanedir. Bir programı işletirken, yazmaçların boyutu ve sayısı yetersiz olduğunda ise ara bellek kullanılır. Ara bellek, anakart üzerinde fiziksel olarak mikroişlemciye 5 cm kadar uzakta bulunur. Ara bellek ile mikroişlemci arasındaki yol üzerinden 800 MHz frekansıyla ( Bu hız Anakart ve veri yolu modeline göre değişir ) iletişim yapılabilir.

    Eğer mikroişlemcide işlenen komutlar ve veriler bazen çok kısa bazen çok uzun sürüyorsa, işlem uzun sürerken ara bellekten alınan veriler mikroişlemcinin girişinde bekletilir, sırası gelince işlenir; işlem kısa sürüyorsa ara bellekten veri gelene kadar mikroişlemci beklemek zorunda kalır. Bu türden gereksiz beklemeleri gidermek için önbellek kullanılır.

    Bu nedenle Ön bellek ne kadar fazla ise , İşlemcide ki yığılma da az olacağından , İşlemci performansı da fazla olacaktır.

    Ekran Kartı ;

    Öncelikle Ekran Kartlarında bulunan DDR , Bit , GPU ve Bellek Miktarı kavramları konusunda bilgi vereceğim.

    DDR Nedir ?

    DDR Açılım olarak , Dual Display Rate olarak geçmektedir. DDR Verinin işlendiği yoldur. Ekran Kartlarında GDDR2 , GDDR3 , GDDR4 , GDDR5 Gibi terimler görürsünüz. Bu Rakamlar veri yolunun miktarını göstermektedir. Rakam ne kadar büyük olursa , Ekran kartının hızı ve performansı da o kadar fazla olur.

    Bit Nedir ?

    Ekran Kartlarında 128 Bit , 256 Bit , 64 Bit gibi kavramlar görürsünüz.
    Bu kavramlar Veri yolunuzun genişliğidir.
    Kafanız bu noktada karışmasın.
    Veriyolu genişliği ; Aynı anda gönderilen veri miktarıdır.
    Veriyolu Miktarı ; Verinin gönderildiği , veriyolu miktarıdır.
    Veriyolunuz ne kadar geniş ise , Bellekten , GPU ( Grafik Kartı İşlemcisi ) aktarılan veride o kadar fazla olur.

    Bellek Miktarı önemi ?

    Arkadaşlar bu kısım önemli , Bellek Miktarının fazla olması performansının hızlı olmasına anlamına gelmez.
    Yeni Nesil oyunlarda Bellek miktarı önemlidir , Çünkü bu oyunların grafik yükü fazladır ve Ekran Kartı belleğine daha fazla veri yazmak ister , Bu nedenle Bellek miktarı bu kısımda önemlidir.
    Ancak Film izleyen , Dark Orbit gibi Flash oyunları oynayan biri için 1 GB Bellek fazlası ile yeterlidir.

    GPU Nedir ?

    GPU , Grafik kartı işlemcinizin hızıdır. Tabi ki hız ne kadar yüksek ise , Performans da o kadar hızlıdır.
    Ancak şunu unutmayınız.
    256 Bit 750 Mhz GPU ' ya sahip bir ekran kartı , 128 Bit , 1000 Mhz GPU ' ya sahip ekran kartından daha hızlıdır.

    Bunun sebebi Veriyolu miktarının fazla olmasıdır. Hız kadar Veriyolu da önemlidir.
    Bu kavramlar dışında ekran kartı alırken ( Eğer Toplama yada Sonradan alıyorsanız ) Anakart ve Monitörünüz ile uyumlu olduğundan emin olunuz.

    RAM Miktarı ;

    Öncelikle RAM ' in ( Random Access Memory - Rastgele Erişimli Bellek ) işlevlerinden bahsedelim. Bilgisayarda açtığınız bir programın verileri , önce RAM ' e yazılır ve Ramdan İşlemciye gönderilir.

    Çalıştırdığınız Programların , RAM ' e yazılmasının sebebi , Sabit Disklerin İşlemcilerin hızına oranla çok yavaş olmasıdır. Bu nedenle İşlemci Direk Sabit Diskten verileri alarak işleyemez.

    Bir diğer etkense , Sabit diske verilerin sıralı olarak yazılmasıdır. Ancak RAM ( Rastgele erişimli bellek ) adından da anlaşılacağı üzere verileri üzerine rastgele yazar ve İşlemcinin ihtiyacı olduğu veriyi alarak , hemen işlemciye gönderir.
    Bu sayede performans çok daha hızlı olur.

    Ram Miktarının önemine gelirsek , Yukarıda anlattığım gibi , Çalıştırdığınız Programlar RAM ' e yazılmaktadır. Ram miktarı ne kadar fazla olursa , RAM ' in üzerine yazılan veri miktarı da fazla olur , Bu sayede İşlemci , Sabit Diskten , RAM ' e veri yazılmasını daha az bekler.
    Özellikle yeni nesil oyunlarda , Yüksek RAM Miktarı istenmesinin ana sebeplerinden biride budur.

    Anakart ;

    Anakart hakkında vereceğim , Bu bilgiler sadece bilgisayarı kendi toplayacak yada sonradan parça alacak kişiler içindir. Hazır Bilgisayar satın alan kişiler , Anakart zaten içerisinde bulunur.

    Anakart (MainBoard) ;
    bir bilgisayar için en önemli parçadır çünkü bütün bilgisayar bileşenleri anakartımız ile uyumlu olmak zorundadır. İşlemci (cpu), bellek (ram), sabit disk (harddisk), kasa (case) ve ekran kartı (graphic card) gibi parçalar anakartımızla uyumlu olmak zorundadır , yoksa bilgisayarımız çalışmayabilir. Bu uyum hem sistem özellikleri bakımından olabilir hem de bu parçalarla anakartın yapısal uygunluğu açısından olabilir (boyut). Bu yüzden yeni bir bilgisayar toplarken alacağımız anakart geleceğe dönük bir yapıda olmalıdır, eski model anakartlar yeni çıkan donanımlarla uyumsuzluk gösterebilirler.
    İşlemci Intel ise Intel uyumlu bir anakart, seçtiğimiz işlemci AMD ise AMD uyumlu bir anakart almamız gerekir. Ayrıca işlemcilerin modelleri (serileri) birbirlerinden farklı olduğu için farklı "işlemci soket tipi"'nde olurlar.
    Örnek olarak; seçtiğimiz işlemci AMD Phenom II serisi ise, seçtiğimiz anakartın AMD destekli olması yetmez, işlemcimizin "işlemci soket tipi" hangisiyse aynı "işlemci soket tipi"'ni destekleyen bir AMD uyumlu anakart olması gerekmektedir. Yani AMD Phenom II x4 serisi için işlemci soket tipi "Soket 938 AM3" olduğuna göre "Soket 938 AM3" işlemci soket tipini destekleyen bir anakart bakmamız gerekir.

    Özet olarak şu 2 ana maddeyi unutmamamız ve seçim yaparken MUTLAKA göz önünde bulundurmamız gerekmektedir;
    a. Anakartın hangi işlemci markasını desteklediği
    b. Anakartın desteklediği işlemcinin hangi işlemci soket tipini desteklediği.

    Anakart - Bellek (Ram) Uyumu ;

    Alacağımız anakartın özelliklerinde kaç "Mhz hafıza bus hızı" desteklediği yazmaktadır. Bizim alacağımız anakartın minumum hafıza bus hızı 1333 Mhz olmalıdır. Buna göre de almamız gereken belleğin de (ram) minimum 1333 Mhz "hafıza bus hızı" desteklemesi gerekmektedir. Ayrıca; anakartımız hafıza (ram) tipi olarak DDR 2 destekliyorsa almamız gereken bellek (ram) DDR 2, eğer anakartımız DDR 3 hafıza (ram) tipi destekliyorsa almamız gereken bellek de (ram) DDR 3 olmalıdır.

    Anakartımızda dahili (onboard) ekran kartı var mı ? ;

    Eğer ayrıyetten ekran kartı almayacaksak anakartımızda dahili bir ekran kartı olmalıdır. Bu anakart özelliklerinde VGA olarak belirtilmiştir.

    Anakart - Sabit Disk (Harddisk) Uyumu ;

    Şuan satılan bütün kalburüstü anakartlarda harddisk için SATA 2 ve SATA 3 desteği bulunmaktadır. Eğer alınan anakart sadece SATA 2 harddisk destekliyorsa SATA 2 bir harddisk almamız gerekir. Eğer hem SATA 2 hem de SATA 3 destekli bir anakartsa her iki tür harddisk de kullanılabilir. Ayrıca harddiskinizin 7200 RPM olmasına ve en az 32 Mb önbellek (cache) olmasına dikkat etmeliyiz.

    Anakart - Kasa Uyumu ;

    Kasa seçimi anakartımızın boyut özelliklerine bağlıdır. Eğer anakartımız ATX boyutta ise, kasamızın özelliği de ATX olmalıdır.

    Anakartımızda dahili (onboard) olarak şu özellikler olmalıdır:

    1- VGA
    2- DVI
    3- HDMI
    En başta da dediğim gibi anakartımızın uzun ömürlü olmasını ve gelecekte bir sorun çıkarmamasını istiyorsak önerebileceğim anakartın genel yapısı şu şekilde olmalıdır;

    1-) İşlemci markasına ve işlemci soketine uygun
    2-) Minimum 1333 Mhz hafıza hızı
    3-) DDR 3 hafıza tipi
    4-) SATA 2 destekli
    5-) Dahili (onboard) olarak; ekran kartı (VGA), DVI ve HDMI çıkışları bulunan
    6-) PCI Express 2.0 destekli

    Güç Kaynağı ;

    Güç kaynağı hakkında vereceğim , Bu bilgiler sadece bilgisayarı kendi toplayacak yada sonradan parça alacak kişiler içindir. Hazır Bilgisayar satın alan kişiler , Güç Kaynağı zaten içerisinde bulunur.

    Arkadaşlar Güç Kaynağı alırken , Aldığınız İşlemci , Harddisk , Ekran Kartı , Anakart , Ram ve Fanların harcadığı enerjiyi toplamalı ve buna uygun Güç kaynağı almalısınız.
    Eğer yetersiz bir güç kaynağı alırsanız , Performanstan tam verimi alamazsınız , Fanların RPM Seviyeleri düşer ve ısı sorunu ortaya çıkar , Dahası bilgisayarınız açılmayabilir.

    Sabit Disk ;

    Sabit Disk hakkında vereceğim , Bu bilgiler sadece bilgisayarı kendi toplayacak yada Sonradan parça alacak kişiler içindir. Hazır Bilgisayar satın alan kişiler , Sabit disk zaten içerisinde bulunur.

    Sabit Disk konusunda ihtiyacınızı karşılayan bir Disk alabilirsiniz.500 GB , 1 TB İhtiyacınıza göre satın alırsınız.
    Sabit Disk alırken dikkat etmeniz gereken en önemli husus , RPM Miktarıdır.
    7200 Altında olmamasına özellikle özen gösteriniz.
    Son zamanlarda Bazı Harddisklerde , Güç Tasarruflu , Tam Performanslı gibi özelliklerde çıkmaktadır.

    Örneğin ; WD ' nin Green , Blue ve Black Caviar modelleri gibi. Green Caviar daha az güç tüketme odaklı iken , Black Caviar tam performans odaklı.
    Tabi bu noktada karar sizin , Performans istiyorsanız Black , Yetersiz güç kaynağınız var ise Güçten kazanmak için Green , elbette güç tasarruflu olanda performans da daha az olacaktır.

    Kasa ;

    Kasa konusunda Gözünüze hitap eden bir kasa alabilirsiniz. Kasa alırken dikkat etmeniz gereken noktaları sıralayacağım.
    Bilgisayar kasaları , Mini , Mid ve Big Tower olarak boyut bakımından isimlendirilmektedir. Sizin kasayı alırken dikkat etmeniz gereken ilk durum , Anakartınızın aldığınız kasaya sığması ve uyumlu olması.
    Çok küçük veya tam sığan bir kasa alırsanız , ısı problemleri yaşayabilirsiniz.
    İkinci olarak Soğutma sistemi önemlidir. Fan soğutmasına dikkat edin , Eğer imkanınız var ise , 2 - 3 Fan 'a ve bir hava koridoruna sahip kasaları tercih edin.
    Son olarak , Toz Filtresi , Kasanızın Toz filtresi olursa içerisinde ki toz birikimi minimuma ineceğinden , sizi hem temizleme zahmetinden kurtarır , hem de donanımızın ömrünü uzatır.

    Peki Dark Orbit İçin Nasıl Bir Sistem Gerekli ?

    Öncelikle Yukarıda da açıkladığım gibi , Multi Core ( Çok Çekirdekli ) ve Hızı 2.0 Ghz üzerinde olan bir işlemci tercih edin.
    Ön bellek Miktarının 4 MB Üzerinde ve NanoMetresinin 45 ' in altında olmasına özen gösterin.
    Ram Konusunda , DDR3 , 3 GB ve üzeri Bir Ram Miktarı Fazlası ile karşılar.
    Ekran Kartı , Bildiğiniz gibi Dark Orbit ' in , Ağırlaşan Grafikleri ve Artan Flash Player Teknolojisi dolayısı ile , Bellek yönünden biraz ağır bir ekran kartı almanızda fayda vardır.
    Ekran Kartı alırken , GDDR3 , 128 Bit , DX 10 ve 1 GB ve üzerinde olmasına özen gösterin.
    Bütün bunların dışında , Dark Orbit için İnternet Bağlantısının da önemli olduğunu unutmayınız.
    İnternet hızınızın 4 Mbps ve üzerinde olması , Oyunda sorunsuz bir şekilde oynamanız için , Oldukça önemlidir.

    Keyifli Forumlar
     
  2. Güzel konu olmuş modum elinize sağlık:)
     
  3. Elinize emeğinize sağlık MOD'um güzel ve yararlı bir konu olmuş umarım arkadaşlarımızın işine yarar. :)
     
    MİSSİON-GENERAL bunu beğendi.
  4. Elinize sağlık modum çok güzel bir yazı olmuş :)
     
    MİSSİON-GENERAL bunu beğendi.
  5. Açıkçası ben bu devirde i3 işlemcinin aşağısını ve nex gen grafikli oyunları açmayan ekran kartlarını çöp görmekteyim.


    Nedeni ise bu nex gen grafikleri açan ekran kartlarını daha uzun süre kullanırsınız.
     
    MİSSİON-GENERAL bunu beğendi.
  6. İstiklal

    İstiklal User

    Merhaba ;

    Uzun ömürlü bir bilgisayar almak isteyenler için NexGen şart evet.

    Not : Nex Gen = Next Generation ( Yeni Nesil ) Anlamının kısaltmasıdır. ( Bilmeyenler için kafa karışıklığı yaratmasın )

    Keyifli Forumlar
     
    MİSSİON-GENERAL bunu beğendi.
  7. tabi bunun için bol yeşillik lazım :D :D :D $ bazından :D
     
  8. Güzel bir yazı olmuş :)

    Ayrıca şunuda ekleyelim oyun için hazır PC alanlar var ve oyun PC'si arasına giren ekran kartı chipseti ve bellek arayüzü (bit) genişliği ile aldatılan kartlara fikkat edilmeli.Örn 128 bit , 4 GB ekran kartı ve GT740 :) Söyler misiniz hangi akıl i5-i7 işlemcinin yanına ve oyun PC'si bölümünde olan bir PC'ye bu ekran kartını koyarki :D Oyunlar için GTX serisi tercih edilir ekran kartınızın uzun ömürlü ve oyununuzun detaylarını görmek , zevke zevk katmak istiyorsanız GTX önerilir ama ınutmayın gider de i3 işlemcinin yanına GTX 760 gibi bir kart alırsanız yazık edersiniz :) kısacası ekran kartı seçimi yaparken dikkatli olun gerçekten bilgili kişilerden öneriler alın.

    Not : Darkorbiti Pentium Dual Core (çift çekirdek) 1.20 GHz işlemci hızı olan , 960 MB RAM'lik , ekran kartı olmayan bir PC'de sadece gemi görünümü yüksek iken (diğerlerinin tamamı füşük) 20-30 FPS alıyordum.En büyük rol internet hızına ve tarayıcıya düşüyor...
     
    Son düzenlenen: 7 Nisan 2015
  9. Maqa67

    Maqa67 User

    Teşekkürler
     
  10. Ben de oyun ekipmanları ile ilgili bir konu açmıştım onu da bi' yapıştırabilir veya kendiniz açabilirmisiniz ? :) Game PC dizmek isteyen arkadaşlara oldukça yardımcı olur.
     
  11. segılı darkorbıt ekıbı benım tr 3 ™GДŁДTДSДRДY™ adlı carıma gırmıyor neden acaba supporta yazdım faceden ulastım bı turlu bakmadınız bundanda bı hayır gelmese mahkemeye basvuracagım oyuna sıfre ıle adımı yazıp gırıyorm sayfayı yenılıyor tr 3 darkrobıt gelıyor ama sayfa gelmıyor bı baksanız sızde :(o_O

    admın bey lutfen ugrasırsnız sevınırım ??

    sevgılı darkorbıt ekıbı benım tr 3 ™GДŁДTДSДRДY™ adlı carıma gırmıyor neden acaba supporta yazdım faceden ulastım bı turlu bakmadınız bundanda bı hayır gelmese mahkemeye basvuracagım oyuna sıfre ıle adımı yazıp gırıyorm sayfayı yenılıyor tr 3 darkrobıt gelıyor ama sayfa gelmıyor bı baksanız sızde :(o_O
     
    Moderatör tarafından en son değiştirilen: 15 May 2015
  12. .*GöKMeN*.

    .*GöKMeN*. Guest

    Merhabalar,

    Girişte herhangi bir hata alıyor musunuz?

    İyi Forumlar
     
  13. Ewet oyuna gırısye kullanıcı adı ıle sıfre gelıyo dogru yazıyorum sayfayı yenılıyo sadece ama uste lınkte tr 3 darkorbıt dıyo lutfen ya ?
     
  14. Merhaba,

    Sanırım sizde bağlantı sorunundan kaynaklanan bir yüklenme sıkıntısı var. Lütfen buradaki konuyu inceleyin.

    İyi Forumlar.
     
  15. İstiklal

    İstiklal User

    Merhaba ;

    Öncelikle başka konulara , konu ile alakasız yorumlar yazarak , konuları işgal etmeyin. Eğer bir sorunuz var ise ve sorununuz ile benzer bir konu yok ise , Konu açarak sorunuzu belirtiniz.

    Sorunuza gelecek olursak ; Giriş Yaptıktan sonra ( Sayfayı yenilediğinde ) , Sayfa linkinizin son kısmını kontrol edin. Eğer Login&Error=Calm&Down ; Login&Error=98 v.b. bir yazı var ise , hesabınız süreli yada süresiz olarak kapatılmış olabilir.

    Eğer böyle bir yazı linkinizin sonunda görürseniz ; Support ' a başvurarak , Neden ban yediğinizi ve Ne kadar süre ile ban yediğinizi öğrenebilirsiniz.

    Keyifli Forumlar
     
  16. Birde şundan değineyim. Bütçeniz düşükse veya ekran kartı ile uğraşmak istemiyorsanız APU tavsiyemdir
    AMD tarafından yapılan teknoloji bu kadar basit APU=CPU+GPU
    APU için bellekler candır. Bellek ne kadar hızlıysa mantıksal olarak bit hızınızda o kadar güçlüdür.
    APU işlemcinin içindeki ekran kartına 2GB a kadar ram verebiliyoruz, Bu yüzden en az 8 GB ram tavsiyemdir. 2400mhz te 8 gb ram varsa doğru ayarlarla yaklaşık 2GB 256 bit R7 ekran kartımız işlemcinin içinde oluyor.
    Ayrıca ileride bir ekran kartı almak isterseniz Dual-Graphics ile dahili ve harici ekran kartının performansını birleştirebiliyorsunuz.
    APU sistem ne kadar ?
    Alabileceğiniz en iyi APU'lardan biri olan A-10 7870K üzerinden bir sistem kurarsak en fazla 1700 lira civarı eder (sadece kasa).
    Araştırarak APU ile hangi oyunları hangi ayarlarda oynayabileceğinizede bakabilirsiniz.
     
    BlackGhost™ bunu beğendi.
  17. Sende benim kafadansın :)
     
  18. İstiklal

    İstiklal User

    Merhaba ;

    Düşük Bütçe ile Nasıl APU CPU Alıyorsunuz anlamadım.

    İyi bir APU Destekli CPU , yeni nesil işlemci olmasından ötürü pahalı olmasının dışında aşırı miktarda Ram gerektiriyor. ( Örneğin AMD ' nin A Serisi A10 6800 K , 550 TL Civarı dolaylarında. )

    Atıyorum Ekran Kartı olan Biri Modern Oyunlardan birini oynamak için 6 GB ' Ram ' e ihtiyacı varsa , APU ' da bu 12 GB ' ye kadar çıkabilir.

    APU Cpunun İyi Bir Anakart ( Veriyolu bakımından ) ihtiyaç duyması ve Ram ' leri fazla şişirdiği için sistemi yavaşlatması da cabası

    Açık konuşmak gerekirse , APU + RAM İşlemciye verdiğiniz miktar ile , Zaten düzgün bir ekran kartı almanız mümkün :confused:

    APU İşlemciler Orta sınıf oyun oynayan oyuncular için yeterli olabilir , ama Modern Tarza ( Yüksek Grafik Motorlu Oyunlar ) oyunlar için tek başına yeterli olması biraz zor.

    Keyifli Forumlar
     
    BlackGhost™ bunu beğendi.
  19. APU ekran kartı almayı geciktiriyor.Ayrıca A10 7850K tek çekirdek hızı (525 TL) FX6300'dan yüksek.

    Tabi FX6300'dan iyi değil ama yarışacak seviyede.

    R9 380 ile test etmişler.FX6300 ile arasında pek fark yok.3-4 FPS kadar..
     
  20. İstiklal

    İstiklal User

    Merhaba ;

    Dediğim gibi Sadece APU , Orta sınıf oyunlarda işe yarar ama , En Ağır Grafikli oyunlarda yeterli olmaz.

    Hadi oldu desek bile , R11 ile Onun Vereceği Kalite , Performans ve Oynanabilirlik şuan için kıyaslanamaz.

    Tabi teknoloji olduğu yerde durmuyor. Elbette APU ' ları küçümsemiyorum.

    APU Yeterince geliştirildiğinde , Ekran Kartı diye bir şey piyasa da kalmayabilir yada Tam Tersi APU ' lar piyasadan silinebilir. ( Aslında Mobil Sistemlerde Kullanıldığını var sayarsak biraz zor , Ama Bilgisayar Piyasasından kayabilir :) )

    Bakalım , Bekleyip Teknolojinin neler getirdiğini göreceğiz

    Keyifli Forumlar
     
    Son düzenlenen: 7 Ekim 2015
    BlackGhost™ bunu beğendi.
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.