10. sınıf bilişim bölümü zor mu bilişim okuyanlar içeri

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve D-O-D-G-E-V-İ-P-E-R tarafından 20 Temmuz 2014 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. güzel bölüm :) kafanı boşalt ve senin için "acıdan" zevk almaya bak :D böyle rahat konuştuğuma bakma lisede matematik banada baya ağır gelcek :s

erdem_korkmaz70 bunu beğendi.
  2. Darkorbitin 2011 trailerini izledim heyecanlandim ve duygulandim diyebilirim :) eski gunler...

Neyse ben nasi calisacam onu bilmiom

3. ben müzik dinleyerek yapıyodum. yada 1 sayfa yapıp 1 dakika oyun oynuyodum bu yöntemle sınavlardan baya yüksek alıyodum :D

4. Matematik basimin belasiii :)

5. KARANLIK

KARANLIK User

10 ve 11 sınıflarında oldukça ağır bir eğtimi var.Fazla ders var ve oldukça ağır dersler tabi bunun kararı size kalmış :)

6. Valla modum elim kolum bağlı :( tek bu bolumu kazana bilmisim.

O zaman soyleyecegim tek lafim var... zorluklar kazanmak icin vardir...

Yapacaz mecburuz yanliz benim taktik almam gerek matematigim vasat.

7. KARANLIK

KARANLIK User

Taktikten çok destek almalısınız bir matematikten iyi anlayan büyüğünüzden gidiyorsanız dershane vb biryerden.

8. Valla matematiği iyi olan bir büyüğüm kalmadı... tek çare dershane fakat dershaneler de kapanacak şansızım :(

9. Ben lisede Bilişim Bölümünü okudum.Hiç vakit kaybetmeden git kaydını yap.Bizim zamanımızda Bilişim bölümününde kendi içinde bölümleri vardı.şimdi nasıl bilmiyorum.Ama gittiğine pişman olmayacaksın.

10. Valla arkadaşlar saolun

Hoca'nın dediği şuydu:

Matematiği 0 olan gelmesin. Fazla zor bişi sormuyoruz vs

Fakat ben kuralı örendikten sonra denklemi az da olsa çözebiliyorum yani anlaya biliyorum fakat bunu kağıt üstünde uygulamaya gelince zorlanıyorum yanlış yapa biliyorum...

Belkide gitmeyenler kendi üstünden yani kendi kapasitesi üstünden yorum yapıyorlardır bilemedim...

11. Öncelikle kendine güven, ve inan. Eğer bir şeye gerçekten inanırsan sonunda gerçekleşir. 10. sınıf falan bilmiyorum o yüzden tek diyeceğim bunlar :)

12. yanlış yapa yapa doğruyu bulursun :) matematikte temel formülü bildikten sonra herşeyi çözebilirsin. yani mesela: hipotenüs nasıl hesaplanıyodu? a(2)+b(2)=c(2) formül belli.
    tamam soruda da sana ne demiş: iki kenarı birbirine eş olan dik üçgenin hipotenüsünü bulun. kenarlar da 10 cm olsun. 10(2)+10(2)=200. şimdi bunun kökünü bulcan onuda 5(kök işareti :D)8 diyelim. sağlamasını yapalım: 5 içeriye kare olarak giriyor yani 25. 25x8= 200. doğru yanıtı temel formülden buldun :)

13. Hacı bana sayıyla değil sözel anlatım ile anlatmaları lazım örneğin hipotenüsün iki kenarını birbirine çarpacaksın vs böyle derlerse ben o zaman anlarım x=2 vs gelirse benim kafam eror veriyor...

14. e o zaman problemi şöyle tekrar veriyim:
    A kenarının kendisiyle çarpımı (yani karesi) artı B kenarının karesi eşittir hipotenüs.
    Problem de şu: bir kenarı 10 cm olan ikizkenar dik üçgenin hipotenüsünü bulun?
    Çözümde şu: A nın karesi + B nin karesi yani (10x10)+(10x10) buda şunda eşit 100+100=200. 200 hipotenüs değil. hipotenüsün karesi. kök nasıl bulunuyodu çarpanlarla vs vs şimdi onu nasıl yapıldığını bilmiyorum çünkü onu kullanmıyorum.yanıt 5kök8. bunu nasıl bulduğuma gelince. 5 defa 5 25 ettiğine göre kök kısmı yani dışarıda ki kısım 5 olacak şimdi 25 i kaçla çarparsan 200 çıkar? 8. e tamam problem çözüldü :D

15. Anladım :D

16. yemin et :p

17. Anladım iki kenarı bir birine çarpıyoruz çıkan sonucu kendisi ile topluyoruz sonrada kökü bulmaya çalışıyoruz işlem bitiyor...

Geometride az çok kendim bişi yapabiliyorum.

Benim belalılarım denklem :confused:

18. 2x=40 falan mı?

19. gibi

Örneğin iki bilinmeyenli denklemler vs içine cebirde karışıyor sonra ben umudumu kaybediom... :(

20. cebirle denklemin farkı ne ki?
    2 bilinmeyenliler ciddeon çok zor. yok etme yöntemi falan... ama basit yolu var (en azından bana diğer yöntemlerden basit geldi)

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.