10 Yıllık Bug!

Discussion in 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' started by MULTİ_AKSİYON™, Feb 12, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Bence konu başlığı gayet uygun oldu!

10 Yıldır bir bug düzeltilemez mi arkadaş? Ne kadar beceriksiz bir yazılımcılar gelip geçmiş ki darkorbit üzerinden şu lanet olası bugu bugüne kadar düzeltememişler.
    Pet!ten bahsediyorum evet.
    Bu petin buga girmesi yüzünden kaç savaş kaybettik? çok.
    Kapıdan atlıyorsun gemi haritanın öbür ucundan cıkıyor , korumada olmuyor senin gemi gerçekte oldugu yere gelene kadar kesiliyor.
    Bunlar yıllardır olan buglar neden düzeltilmiyor ? şuraya bug , lag listesi yapsam kaç satır yazarım bilemiyorum çünkü o kadar bozuk o kadar leş bir oyun var!

Alın size küçük bir bug lstesi ama önemli buglar:

1.Petin buga girmesi

2.Porttan atlayınca haritanın en alakasız köşesinden çıkma.

3.2BL haritası sağ alt porttan 3BL haritasına atlarken lavabo çay molasına gidebilirsiniz o gün lag varsa üstüne bir de duş alabilirsiniz.15. saniyede atlamak nedir arkadaş.

4.Mindfire menzili : mindfire menzili normalde mavi dalga kadardır ama darbe yedikten sonra cıkarken bu mesafe 2 katına cıkıyor.Darbe almaya devam ediyorsunuz.

5.Anten(Attentx) yada herneyse biz kısaca anten diyoruz bu yaratık portta sıkıntı yaratıyor çünkü portların koruma mesafesi çok dar + darbeye mi kalkana mı vuruyor belli değil çok hızlı tüketiyor gemiyi sanki 19 değil 59 vuruyor gibi + darbe puanı çok yüksek prometheus lazeri kasmak isteyenler için çok masraflı ve gereksiz bir yaratık ya haritadan kaldırılsın yada darbe puanı daha uygun yere çekilsin.

6.BL haritaları kayalar, labirent yada herneyse biz bunların içinden geçiyoruz yada içinde kalıyoruz ancak biri keserse kuruluyoruz .

7.İmpulse yaratığı radyasyon sınırı: Bu yaratık hiç yok hartada sanabilirsiniz ama yaratık bulucuyu açın radarları fulleyin bakın radyasyon içinde olduğunu göreceksiniz bu düzeltilmeli ve bu yaratık haritada belli oranda cıkmalı ( invoke içinden cıkanlara ek olarak)

8.Spectrum yeteneği: Spectrum yeteneğinde bug var bunu keşfetmiş olanlar kötü niyetli kullanıyorlar ,yetenek porttan atlayınca sıfırlanıyor ve tekrar kullanılıyor + bu kişilerin vuruşları halka droid düzeninde çok yüksek oluyor , spectrum yeteneği lazer hasarını en az almaya yardım eder ama lazer hasarınızda çok düşer bunu göz önünde bulundurun+bu oyuncuların kalkanları 3 milyona yakın oluyor yani bu demek oluyor ki bu geminin vuruşu diplere inmeli ama adamlar deli gibi vuruyor.

9.Oyun esnasında yeniden bağlan geliyor.

10.Seprom satışı: Seprom yok gemilerde köşede 2-3k seprom tutuyoruz onu da yanlışlıkla satıyoruz seprom satışını kaldırın.

11. Seprom sıkıntısı : Bu oyunda seprom her zaman sıkıntılı olmuştur şimdiye kadar 1 adım atıldı sadece o da birleştirmeye getirildi ama kise birleştirmiyor çünkü pahalı buna ek olarak seproma getirilen 1milyon sınırı sadece oyuna savaşmak için girip seprom besleyen oyunculara zarar vermektedir sınırı kaldırın.

12.Skylab Seprom üretimi : Skylab seprom üretimi çok zayıf 48 saatte 9k seprom üretiyor bunu minimum 24 saate düşürmek herkesin faydasına olacaktır. Promerium bile yetmiyor!

13.Bl haritası görev kulesi koruma alanı yok ve kulenin butonunun altına bir gemi girince tıklamak azap oluyor tıklasanızda 10 saniyede anca açılıyor siz ona bakarken bir anten yada oyuncu tarafından kesiliyorsunuz.

14.SERVER BİRLEŞMESİNİN SONUÇLARI: defalarca dedik bu oyun hali hazırda oyuncuları kaldırmıyor server birleşimi olursa sunucu çöker diye ama kimse dinlemedi sonuç olarak aldıgımız (parayla gerçek zamanlı) herşey çöp oldu. Bunun tazminatını en az aldıgınız paranın 100de 90 kadaar oyunculara geri vermelisiniz.
    Oyuncular birleşip mahkemeye verse nitelikli dolandırıcılık suçundan bu oyuna TR sınırları içinde büyük yaptırımlar getirilebilir. Olay çok açık ortada ödemeler kredi kartı ekstreleri de ortada oyunun durumu da ortada. Ödenen para karşılığında hizmet yok ortada (destek al ama lag yüzünden oyuna girememe vs.)

15.Sıkıldım yazmaktan artık!!
    Ne kadar sorunlu bir oyun oynuyormuşuz şimdi daha iyi anladım.

2. Eline sağlık azbile yazmışsın, fakat nerde bunları düzenleyecek teknik ekip? malesef yok.

3. yusufooo1

yusufooo1 User

3BL haritasına atlarken lavabo çay molasına gidebilirsiniz o gün lag varsa üstüne bir de duş alabilirsiniz.

hahaha :D: :D

Spinaci likes this.
  4. DraydiBoy

DraydiBoy User

3. ile 15. için evde çok iyi kahkaha attım :p:p:p:p:p
    İşin şakası aralarından beni en çok nefret ettiren durum petin buga girmesi heleki hadeste falan girince sinir bozuyor

5. 2010lu yıllardan beri sürekli bug sürekli bug acaba firma oturup gelen paraları mı sayıyor ne yapıyor bu insanlar

Last edited by moderator: Feb 12, 2019
  6. Bu yazdıkların iyi hoş ama şunu hatırlatmak isterim özellikle 14.maddende yazdıgında mahkemeye gittiğinde sen kaybedersin açık ve net çünki sen oyuna üyelik açarken G.İ.Ş kurallarını kabul ederek üyelik açıyorsun yani kısacası söyledikleri şey şu istediğimiz zaman açarız istediğimiz zaman kaparız istediğimiz gibi yönetiriz diyorlar ve sende bunu kabul ederek oyuna üyelik açıyorsun :)

7. ONURBEY

ONURBEY User

2008 yılından beri bu oyunu oynayan biri olarak;

Yeniliklerden sıkıldım, daha birini tamamlayamadan, diğer bir yenilik çıkıyor. Yenilik oyuna renk katar, devamlılk sağlar ama şöyle de bir durum var, oyunda o kadar sorun varken, düzeltilmeden, yenilik geliyor. ilk önce oyunu bir oynanabilir hale getir, değil mi ama.

- 10 hangarın 10 nunu da kullanan kim var.

- Hangar o kadar çok işe yaramayan gemi ve envanterle dolu ki, içinde kayboluyorum.

- Eskiden bigboyla başlardın, vegayla, lenowla kasılırdın, goli ile zirveye ulaşırdın,

- Sayborgum var, onu kullanıyorum, Aegis en çok sevdiğim gemi olmuştu, venom keza öyle, çoğu gemi ve tasarımları gereksiz.

- Pet dersen hangar tasarım dolu gerek var mı yok.

- Attentx gerçekten çok saçma bir yaratık, yeni lazerle 450-500 vuruyorum nerdeyse, o 25-30 ama bende can kalmazken, o hala canlı duruyor, bunda bir tuhaflık var.

- Mindfire kesilmesi çok zor, saçma bir düzen var orada, Mindfire ile mi uğraşacaksın, Attentx le mi, yoksa düşman ile mi, hepsi saldırınca, hiç bir işe yaramıyor.

- Ayrıca x-bl haritalarında yapılması istenen süreli görevler çok saçma, evet birkaç tüyo ile yapılabilir olanlar var ama, yine de çok zor. Mantıklı bir hale getirilmeli.

- Seprom gerçekten çok önemli bir madde, ama bir yandan da çok sorunlu, ne yapılabilir, birşey söylemek çok zor.

Yukarda arkadaşın yazdığı gibi en önemli olan şey ise;

- Donmalar yüzünden; DESTEKLER ve diğer VİP olsun, İNDİRİM Paketi olsun boşa gitmiş olması, Muazzam bir para harcadım, ama hepsi boşa gitti.

Saygılarımla.

Aydın_36 likes this.
  8. Dostum o kadar çok haklısın ki .... Envantere girmeye korkuyorum gereksiz diroit , pet vs gibi aşırı zımbırtılar yüzünden kasıyor . Oyunda düzenleme yapılmadan etkinlik üstüne etkinlik gemi üstüne gemi geliyor . Cyborg var hecate sürüyorsunuz piyasaya , peki hecate yine cyborg karşısında ezilecek ? Ne anladım bu işten ... Daha bir çok düzenleme , bug ve hata giderilmesi lazım . Eskiden özel görevler gelince çıldırırdık , gece gündüz online olurduk uri kredi felan kasar aşırı tatmin , mutlu olurduk . Şimdi 100 yeni görev bitmeden daha çoğu oyuncu başlayamadan , 75 görev ve yeni harita verdiler . Yeni haritada grup olmadağın taktirde kasılmak imkansız . Grup dahi olsan şirketler arası saçma sapan nap ittifak yüzünden sürekli klansızlar ve belirli kişiler patlıyor . Şunu şurada söylüyorum bu oyunun ömrü max 3 yıl arkadaşlar . O yüzden ben şuan vip haricinde herhangi bir para aktarımı yapmıyorum bu oyuna çünki israf . Eskiden rütbe düzeni ve rütbeye saygı vardı , sıralamaya saygı vardı ... Şimdi bota atan yüzüksüz gemi kasan albay general kesmeye başladı ? nerede bu sıralama rütbe düzeni . Pay to win'i geçtik , bot to win'e geldik arkadaşlar . Tek bir kişinin ilk 500 de ilk 250 de 4-5 tane gemisi var , bu resmen şaka gibi arkadaşlar !!! Bu oyunu 2008 den beri aktif bir şekilde oynuyorum , zamanında bizde bota attık bizde bugdan faydalandık inkar etmiyorum ama şuan aşşırı aabartıldı ve önlenemez durumda olduğunu düşünüyorum . 46 lf-4 e geliştirme için uri harcadım , peşine hazır geliştirilmiş hp mg promethus cart curt çıktı . Ah darkorbit Ah hala bu kadar süre nasıl ayaktasın anlamış değilim . ! Botlara şükretmelisin ! !!!!!!

Ve sırf bu yüzden yaklaşık 1.5 ay önce forumdan banlandım . Ben bot savunucusu değilim . Siz forum modöratörleri , yazdıklarımızı bu şekilde raporlayıp genel merkeze atıyor musunuz veya ne zaman attınız ? Bu kadar gemi etkinlik peş peşe geliyorsa bunda %100 bir terslik vardır....

Last edited by moderator: Feb 12, 2019
    Spinaci and Aydın_36 like this.
  9. ONURBEY

ONURBEY User

GİŞ kurallarında şunlarda yazıyor mu;

- Oyunda donmalar yaşayabilirsin,

- Arada buglar oluşabilir,

- Genelde oyuna BOT hakim olabilir,

- Oyun donması yüzünden, aldığın bütün destekler boşa gidebilir,

- Hileler olabilir,

- Bu oyuna başlarken belki vakit geçirmeyi, eğlenmeyi düşünüyorsundur, ama sinir hastası olabilirsin,

- Ailene küfür edilebilir,

Daha aklıma gelmeyen bir sürü neden.

Bak şu kesin yazıyor;

- 1.1.2 Kullanım için başvuru yapıldığı tarihte 18 yaşını doldurmuş veya kanuni temsilcileri tarafından kullanımı izin almış olan kimseler, kullanım yetkisine sahiptir. Münferit oyunların kuralları içerisinde, kanuni temsilcileri tarafından kullanımı izin verilmiş olsa da, belirli bir yaşın altındaki kimselerin kullanım yetkisine sahip olamayacakları öngörülmüş olabilir.

1.1.3 Kullanıcı, Oyunlara veya Hizmetlere kayıt olmakla ve/veya bu Oyunların veya Hizmetlerin kurulumunu yapmakla (i) yasal yükümlülük yaşına ulaştığını ve yasal yükümlülük alabildiğini ve/veya (ii) yaşının küçük olması durumunda yasal vasilerinin iznini açıkça aldığını kabul etmiş sayılır.

Ayrıca, önceden yaşı küçük olarak görülen Kullanıcılar olgunluk yaşına (yasal yükümlülük yaşına) ulaştıktan sonra, kullanıcı sözleşmesi hükümlerine verdiği onayını geri çektiğini Bigpoint’e bu tarihten itibaren iki (2) hafta içerisinde yazılı olarak bildirmemesi durumunda şahsen ve yasal bağlayıcılığını kabul edecek şekilde sözleşme hükümlerini onaylamış sayılacaktır.

- Oyunda 18 yaş altı kaç oyuncu var sence, bana göre hayli çok.

- Bot kullanan, oyun açıklarını kullanan, pushing yapan, Vs Vs Vs,

Buna göre GİŞ kuralları, açık ve net uygulanırsa, bu oyunda kaç kişi kalabilir acaba ?????????

Saygılarımla.

Aydın_36 likes this.
  10. Evet hepsi yazıyor ve hepsinin cezalı oldugu söyleniyor ama maalesef ceza uygulaması sistem yani yönetim oldugu için pek bişey diyemiyorum üzgün olarak şöyle diyorum yönetim onlar tüm herşey onların elinde ve olası bi adli işlemde herşey onların lehine o yüzden arkadaşları uyardım sakın öyle bir hataya düşmeyin bigpoint küçük bir şirket değil onlarda karşı dava açacağı için bizim arkadaşlarımız için söyledim :) iyi forumlar :)

- Oyunda 18 yaş altı bayağı var bizlerde o yaşlarda başladık ama şimdi her birimiz aklını,yaşını,eğitimini almış oyuncular ve bireyleriz.

- G.İ.Ş kuralları gereği 1.2.9 ( oyun açıgı kullananlar için cezai işlem ) , 1.2.6 ve 1.2.7 ( Çoklu hesap ve Pushing ) ve 1.2.8 ( BOT ve Makro gibi illegal programlar ) için çıkartılan kurallar ama uygulaması varmı tartışılır bunuda belirleyen sistemdir onun için birşey söyleyemem ama bir oyuncu olarak şöyle söyleyeyim bu kuralları okuyarak bunları kabul ettiysem oyunda olayları olunca ( Bug,Lag,BOT ) gibi illegal kullanan oyunculardan şikayetlenmek hakkı vermez ben yoluma bakarım az birazda gönül koyarım adilmi kesinlikle değil ama dedikleri gibi herşey onlara ait ve onların elinde bunları ben değil yönetim düşünmeli.

- G.İ.Ş kuralları illaki uygulanıyordur hangi yönetim kendi kurallarını uygulamazki lütfen böyle bir düşünceye girmemelisin :) ama tam uygulanmıyor bir yanım katılıyor diğer yanım katılmıyor olsada yanıtlayayım %25 ile % 50 arası bi oyuncu düşmesi maalesef yaşanabilir ama şöylede düşünelim lütfen yönetimdekiler bir mekanik değil onlarda insan zaten tespit ettiklerine gerekli işlemi yaptıklarına inanıyorum ve güveniyorum :)

Last edited: Feb 12, 2019
  11. seproma özgürlük

12. Verdim + nı çok güzel özetlemişsin

13. .üYe.

.üYe. User

Kesinlikle oyuna yenilikten çok oynanılabilirlik lazım. Şu buglar donma kasmalar bitmeden bu oyun adam olmaz.

usta06 and Aydın_36 like this.
  14. takemyhard

takemyhard User

okudular,anladılar,ilettiler ve çözecekler.... ama şimdi geç oldu ; yarın artık inşallah :)

15. Ketolar

Ketolar User

Bir tane de ben yazim menzil dışı vuran oyuncular ya da tüm harita boyu peşimde olan ama menzil dışı diye vuramayan adamlar tam portala geliyor birden hasar verebiliyor bu da pvp haritalarında portaldan atlamama engel oluyor. Hani durmuyorum da "j" ye basıp geçiyorum ama yine yok illa orada patlayacaksın.

Arkadaş listesi bugunu da saymıyorum bile.

TR6_Jackal#Lidy likes this.
  16. Atladıktan sonra haritada oyunda ilerlemiyosun yerinde duruyosun. Mini haritada uzak yeri tıklayıp atladığın zaman hem gemi ilerliyo hem de atlamış oluyosun.

17. .Kuasar.

.Kuasar. Guest

Merhaba,

1- Bu sorun geçmişte iletildi tekrar teknik ekibe iletilecektir.

2- Bu konuda oyunda bir sorun yoktur. Bu sizin internet bağlantınız ile ilgilidir.

3 - 14 -Lag sorunları için çalışmalar devam ediyor. En son gelen güncelleme ile lag sorununu azaltmak için arka planda bazı teknik iyileştirmeler yapıldı.

4 - 6 - 7 - 8 - Bahsettiğiniz sorunlar test edilip, teknik ekibe iletilecektir.

9 - Sizin internet bağlantınızdan kaynaklı bir sorundur. Şuan oyunda bağlanma ile ilgili bir sorun yok.

10 -11 - 12 - 5- Güncelleme ve fikir havuzunda konu açınız. Fikirleriniz yeterli desteği alırsanız iletiriz.

13 - Bu konuda yapılabilecek pek birşey yok. Oyuncular taktik olarak kulenin altına girip sizin ona sıkmanızı engelliyorlar.
    Bahsettiğin bazı durumlardan memnun olan oyuncularımızda var. Sizin gereksiz gördüğünüz tasarımlar kullanan oyuncularda olabilir. Eğer bir konudan rahatsızsanız, güncelleme ve fikir havuzunda konu açınız. Yeterli desteği alırsanız iletiriz.

İyi forumlar.

18. takemyhard

takemyhard User

hepsi halledildi merak etmeyin :) girin bakalım etkinlikte haritada yaratığı işaretleyebiliyormusunuz? son kalan oyuncularıda bu etkinlikle kaybedecek ve oyunu kapatmıyoruz diye açıklama yapmak zorunda kalmıycaklar artık!...

Thread Status:
Not open for further replies.