%100 Hesap Güvenliği ve Hangar Şifresi

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve MaXiMuS tarafından 23 Kasım 2014 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. MaXiMuS

MaXiMuS User

Son günlerde hesap çalınması , ekipman satılması gibi olaylar aldı başını gidiyor.Bu olayların %100 çözümü için bu projeyi düşündüm.
    1- SMS DOĞRULAMA KODU:
    Oyun hesabınıza yabancı bir bilgisayardan ilk giriş yapıldığında, hesap ayarlarından yazmış olduğunuz cep telefonu numaranıza gelen mesaj ile hesabınıza gireceksiniz.1 hafta boyunca size o bilgisayarınızdan oyuna girerken sms onay kodu sormayacak.Ancak bu özellik sistemin yavaşlamaması için yanlızca premium üyelerde olacak.

2- EKİPMAN VE HANGAR ŞİFRESİ:
    Premium üyelere verilen Hangar ismini değiştirme özelliğine 4 haneli şifre oluşturma eklenecek böylece hangarınızda bulunan ekipmanların güvenliği daha çok artacak dilerseniz doğrudan EKİPMANLAR a şifre oluşturup hangarlarınızı korumaya alabileceksiniz.

-Hangar şifremi 3 defa yanlış girdim ne olacak?
    -Hangar şifreniz 3 defa yanlış girildiğinde sistem otomatik olarak oyundan atıp,yeniden giriş yapmanız durumunda cep telefonunuzdan onay isteyecek.
    Hangar veya Ekipmanlar şifresinin unutulması halinde hesap ayarlarından hangar şifresini sıfırlama maili talep edilecek yani kayıtlı olan mailinize sistem tarafından oluşturulan yeni hangar şifreniz gelecek.

Bu özellikler sistemi yavaşlatmamak için isteğe bağlı olup premium üyelerine özel gelecek.

2. Tam destek...

Sen düşünmüşsün , dil dökmüşsün bizim üzerimize düşen ise destek vermek.

MaXiMuS bunu beğendi.
  3. MaXiMuS

MaXiMuS User

Teşekkür ederim. :)

BlackGhost™ ve *F*U*R*K*Λ*N*™ bunu beğendi.

4. İşte tamda bu ya +1

MaXiMuS bunu beğendi.
  5. Rehber

Rehber Guest

Merhaba,

Ellerinize sağlık.Güvenlik konusu oyuncu arkadaşların çok istediği bir konu.Konuyu destekliyorum.İnşallah hayırlısı olur.

İyi forumlar.

MaXiMuS bunu beğendi.
  6. Char soyuluma karşısında çok iyi bir düşünce

MaXiMuS bunu beğendi.
  7. llTheKara

llTheKara User

Harika bir fikir bravo.

8. ÈrroR_™

ÈrroR_™ User

+ 1 anket yapmamissiniz ama.

9. Maximus öncelikle konuna hakaret veya karalama gibi bir durumum yok bunu belirteyim...

Şifre koruması bir yere kadar arkadaşlar şifre kırıcı yazlımlar çok hele ki bu oyun html de olduğu için bu iş daha da kolaylaşır.

Şifre bir çözüm değildir ve en fazla %30 güvence sağlar.

Sms olayı olabilir olumlu bakıyorum bunu hackleyemezler hacklemeleri için şebekeyi hacklemeleri gerek bunlada kimse uğraşmaz... Yani bu kısım güvenliğe %49 oranında artıyor böylece %99 ihtimal ile güvence altında oluruz.

Sms ücretsiz olursa ben +1 veririm kesinlikle.

Şuan kararsızım.

Son düzenlenen: 26 Kasım 2014
  10. guzel dusunce ayni gmail yada facedeki sistem boyle

11. MaXiMuS

MaXiMuS User

esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu ve mağfiretuhu ebeden ve daimen merhaba,
    Öncelikle Türk milleti olarak tek eksiğimiz okuma kültürü olduğunu düşünüyorum.Senin bu söylediklerinin cevabını ben konunun içerisinde vermiştim zaten :D şifre kırıcı programlara gelince, şifre kırıcı programlar tahmini olarak 0 rakamından Z harfine kadar tek tek 4 haneli şifre oluşturup milyarlarca giriş yapmakta,benim sunduğum sistemde 3 yanlış hakkı var.

BlackGhost™ ve *F*U*R*K*Λ*N*™ bunu beğendi.
  12. şifre kırma programıyla internet üzerinden bunu yapmak yıllar ister tabii brute-force saldırısıyla. şimdi hakan senin dediğin program işi burdan yatar.
    Maximus fikrine saygı duyuyorum ama biz her ne kadar şifre koysakta sonuçta bu şifreler bir veritabanında saklanıyor yani hesaba 1 şifrede koysan 1000 şifrede koysan hepsi 1 yerde saklanıyor. O yüzden bigpointin kendi veritabanını şifrelemesi daha mantıklı olur :)
    oy kullanmayacağım çünkü benim yüzümden - yada + alman gerekmiyor çok kararsızım :)

13. +1 asla vipsiz dolaşmam bu benim için çok iyi olacak keşke anket olsaydı

14. Fazla söze gerek yok bu fikir süper olmuş emeğe saygı tam destek bu fikir ivedi bir şekilde hayata geçmeli diye düşünüyorum

15. Şimdi serhan sana bir şey anlatacağım zamanında TR3 de yani bundan 4 sene evvel diğer serverlerde ne olduğunu bilmiyorum. Tr3 de ki büyük klanlarda ki adamlar kendi şifre kırıcı programlarını yazdılar ve bu şekilde milletin çarını soymaya başladılar.

Ki bu adamlar yenilikler ile kalıcı olarak kimisi oyunu bıraktı kimisi İP bann yedi... Kimiside davalardan sonra bu işi bıraktı fakat hala bazı kişiler bu şekilde hesap soymaya çalışıyorlar.

Programların işleyişi farklıdır yazıcıları nasıl programladıysa öyle çalışırlar.

Kimisi senin dediğin gibi çalışır.

Kimiside bigpointin veri tabanının açıklarından faydalanarak hesap şifrelerini kırar

Kimiside Trojan gibi programlardır ki zaten en çok kullanılan yöntem de bu trojan gibi zararlı yazılım türüdür... Senin bilgilerini girmeni beklerler ve klavyeden programı yazana gönderirler bu bilgileri...

Ama mantık hep aynıdır şifre kırma mantığı ile çalışırlar...

Yani lafı uzatmadan bazı programlar 50.000 defa da şifreyi buluyorsa kimisi tek seferde bulur programı programlayanın bilgisi ile alakalıdır bu işler :)

Zaten senin dediğin programlar kullananlar çok olsaydı hesap soyulma gibi bir durum neredeyse çok zor olurdu.

İnsanlar bu yüzden Trojan gibi programlar kullanmayı tercih ediyorlar.

16. bilgiyle alakalı olsaydı top 10 daki hacker pentagona 13 aydan kısa bir sürede girerdi. donanımın önemi var evet kullandığın algoritmanın vb. de önemi var ama sonuçta karşı tarafında buna göre bir savunması var. tek seferde bulmak öyle 10 dklik iş olmaz.

17. Ben zaten 10 dakika veya zaman belirtmedim :)

İsteseler pentagona girerler fakat ABD onlara para veriyor ;) ondan girmiyorlar.

Pentogona girmek isteyen Zaten bilsinki karşısında idam cezası var zaten bu işi yapacak kişiler gerçekten profesyonel olması gerekli vede ABD ye kin veya nefret duyması gerekli.

Hackerların çoğu yahi ünlü olan hackerların çoğu zaten süper güç ülkeler için çalışıyor.

Savunmalar açıkların bulunmasıyla kuruluyor hackerlar bu yüzden bilişim dünyasında sistemlere girmede 1-0 önde.

Serhan sana tavsiyem perde önünde ki oyunculara bakma sahneye girmemiş ve girmeyi bekleyen perde arkasında ki kişilere kafa yor. :)

Perde nin ön tarafı sadece dekor , sahnede ki simgelik oyuncular ve süslemelerdir. ama asıl gerçek yani hikkayeyi masalı senaryoyu devam ettirecek olan kişiler perde arkasındadır ;)

Perde arkasından çıkınca insanlar tanımaya başlar.

Yani anlayacağın o top 10 da ki hackerlardan daha iyi hackerlar var bu dünyada onlar sadece süs görsel öğe vesayre... Bilinmeyeni araştır ki ileride o bilinmeyen sana zarar verip veremeyeceği hakkında fikrin olsun :)

Ona göre önlem alırsın.

Zamanında onlarda bilinmiyordu fakat insanlar anladılar ki bunlar iyi yazılımcı virus kodu felan yazıyorlar devletler bunlara teklifler veriyor :) Bu kişilerin ne yapacaklarını biliyorlar artık..

Bilinmeyen her zaman daha tehlikelidir. Ben sana daha detaylı anlatırım konu fazla kirlenmesin burada.

Son düzenlenen: 26 Kasım 2014
    SnowLeopard bunu beğendi.
  18. MaXiMuS

MaXiMuS User

bigpoint kendi veri tabanını ve şifrelerini htaccess ve config bilgilerini klonlayarak gizlemekte,korumakta.

Sen oyun hesabınada şifre koyma nasıl olsa hackerlar kırıyor çatır çatır :D :D

ben bu konuyu babamın hayrına açmadım sonuç olarak hesabının içi boşaltılmış bir çok arkadaşımı oyunda kaybettim.düşünün 35 tane lf4 ünüz 16 lvl ve internet kafeden şifrenizi ele geçiren birisi hepsini satıyor.

bu özeliğin bir mecburiyeti ve masrafı yok sadece vıp üyelere özel olacak bunun sebebi normal üyelerden olursa fazla pink yüklemesi yapıldığında yüzlerce hesaba uzun süre girilemez olması.

*F*U*R*K*Λ*N*™ ve BlackGhost™ bunu beğendi.
  19. ÈrroR_™

ÈrroR_™ User

ayrica cep onayli oldugu icin hirsizlik durumuna direk dusecek yapan kisi icin kanuni yol rahatlikla acilabilcek belki caydirici korkutucu yanı olabilir hirsizlar icin.cesitli sitelerde caldiklari gemileri hic gocunmadan bunlari birde satiyor.sanirim sifreyi verenlerde suc pek birsey yapilamiyor hakikatten uzucu dolandirici bir durum.emek hirsizligi ,kandirma en buyuk suc en vicdansiz kisilik ornegi..dilerim onune gecilir ve insanlarimizda uyanır artık.DO once bununla ilgili buyuk adım atmali sen oyuncunun haklarini korumaya almalisinki oyuncu guven icin oynayabilsin...halen daha kanipta sifresini kendi verenler tabiki de istisna bu duruma.

MaXiMuS bunu beğendi.
  20. PAPATYA

PAPATYA Guest

Selam,

Ekipman için şifre ayrı bir boyut bence o kadar teferruat yerine havoc lf4 te olduğu gibi diğer ekipmanlarda satılamayabilir.
    SMS doğrulama kodu almanyadan geleceği için bunun ücrete tabii olacağınıda unutmamak gerekir. "VİP kişi bu şartları kabul etmiş sayar ve her mesaj geldiğinde kesilecek ücreti kabul eder. " böyle bir durum oluşacağından ekstra ücret kimseyi hoşn ut etmez, ücretsizde olabileceğini sanmıyorum. Kararsızım.

Keyifli Forumlar

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.