3D Dark Orbit Reloaded için Öneri Yenilikler

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve ♫_____Kцsaлagi│EIC│™ tarafından 7 Temmuz 2014 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
?

Geliştirilmesi gereken yer neresi ?

1. Klavye Sistemi

15,4%
  2. Uzaylı/Oyuncu hedef alma

30,8%
  3. Lazer/Ekipman seçme

23,1%
  4. Portaldan atlama , pencere açma vs.

15,4%
  5. Grup , Üye , Gemi , Mini harita pencere açma

7,7%
  6. Chatten mesajlaşma , PM'lere cevap verme vs.

7,7%
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Merhaba arkadaşlar.

Bazılarının bildiği üzere Dark Orbit 3D oyun motoru çalışmalarına başladı. (Hele şükür) Peki eğer yenilik gelirse ne yapacağız * İşte benim önereceğim sistemler ;

Klavye Sistemi
    ----------------------------

Bazı tuşlar haricinde hareket olarak şunlar eklenebilir (RC2 kısaltmalı bir oyunda uçak sürme de var. Oranın kontrollerini kullandım. Girip denerseniz uzay gemisi kontrolünün de ne kadar iyi olabileceğini görürsünüz.)

İstenirse AYARLAR'dan MOUSE ile kontrol edilebilir (Sürükleme ile , W yine hızlanma olur S ise gerileme olacaktır. Diğer hızlı tuşlar ise hala geçerli olur Bkz : Q , ENTER vs.)

W - Hızlanma
    S - Geri

1 - Slot seçimi 1
    2 - Slot seçimi 2
    3 - Slot seçimi 3
    .
    .
    .
    .
    .
    9 - Slot seçimi 9

Q - Slotlarda değişim (Lazer - roket - HST - CPU vs.)
    Q+Aşağı ok - Özel slotunuzu açar (Hızlı slotunuzu)
    Q+Yukarı ok - P.E.T Slotunuzu açar/kapatır

W+Yukarı Ok - Aşağı iniş
    S+Aşağı ok - Alçalma (Görev almak , hangara gitmek yada hammade satmak için vs.)
    W+Aşağı ok - Yukarı çıkış
    W+Sağ ok - Sağ ekseninde dönüş
    W+Sol ok - Sol eksende dönüş
    W+Yukarı ok+Sağ ok - Sağa sapma
    W+Yukarı ok+Sol ok - Sola sapma

ENTER - Pencere açma (Görev - paladyum takası - hammadde satma vs.)

TAB - Chat kutusunu açar
    F3 - Chat bölmemerinde geçiş yapar (Global - Klan ara - Grup vs.)

W+Num Lock '8' (5 saniye basılı) - Geminin iniş takımlarını (jetlerini) açar. Böylece bir yere yada piste iniş yapabilirsiniz. Yada düşük hızda ilerleyebilir/havada asılı kalabilirsiniz. (Kontrolleri öğrenmek için ideal olur)

W+Num Lock '2' (5 saniye basılı) - Geminin iniş takımlarını (jetlerini) kapatır. Böylece hızınız artar.

Num Lock '1' - Grup penceresi aç/kapat
    Num Lock '2' - Yıldız Sistemi aç/kapat
    Num Lock '3' - Sistem günlüğü aç/kapat
    Num Lock '4' - Besleme-zenginleştirme penceresi aç/kapat
    Num Lock '5' - Kişi listesi aç/kapat
    Num Lock '6' - Gemi değiştirme aç/kapat

Uzaylı / Oyuncu hedef alma
    --------------------------

Uzay gemimizin önünde bir nişangah olacak. ortasında da kilitlenmek için hareketli bir nişangah olacak. Uzaylı gördüğümüzde uzaktan CTRL'ye basılı tutarak (MOUSE kontrolü seçilmişse SOL TIK lazer SAĞ TIK roket) lazer sıkacağız ve uzaylı/oyuncu ölmüş olacak. Boşluk ile de roket atacağız.

Lazer / Ekipman seçme
    --------------------------

Q'ya basarak slotlarda gezinebiliyoruz (yukarıda) Q ya bastık diyelim lazer slotuna geldik ,

1 - LCB-10
    2 - MCB-25
    3 - MCB-50
    4 - SAB-50
    5 - UCB-100
    6 - RSB-75
    7 - CBO-100
    8 - JOB-100

seçer. Roket için ise aynısı geçerlidir

1 - R310
    2 - PLT-2026
    3 - PLT-2028
    4 - PLT-3030
    5 - WIZ

gibi devam eder.

Portaldan atlama , pencere açma vs.
    ------------------------------------------

Portala yaklaştığımızda üstte siyah kare içinde [J] yazısı görünecek. O çıktığı anda J ye 3 saniye basılı tutarsak portaldan atlamış oluruz (beklemesiz)

Görev - hammadde penceresi felan açmak için ise gemimizi durdurmak için iniş takımlarını açarak (Klavye kontrollerine göz atın) ENTER'a basarak pencereyi açarız.

Grup , Üye , Gemi , Mini Harita pencere açma
    --------------------------------------------------

ÜYE - GEMİ - MİNİ HARİTA - CHAT pencereleri her zaman sabit kalacaktır yani kapatıp açamayacaksınız. Ama GRUP - YILDIZ HARİTASI - SİSTEM GÜNLÜĞÜ gibi pencereleri NUM LOCK numaraları ile açabileceksiniz. (Klavye kontorllerine bakın)

Chatten mesajlaşma , PM'lere cevap vs.
    --------------------------------------------------

Chat klavye kontrolleri (yukarıda) ile chatleşebileceksiniz. Geminiz biraz boşta kalacaktır ama şimdilik aklıma bu geldi. İleriki güncellemelerde daha iyi olabileceğini umuyorum.

Şimdilik burada bırakıyorum. Sorunuz olursa buraya çözümünü (inşaallah) bularak eklerim. Ankete ekleyemeyeceğim ama.

Konu geliştirmeye açık ve her gün günceldir.

2. Hepsinin olabilme payı var, ancak geliştirilmeli ( elbette okumadı konu açılalı 1 dakika oldu )

Bari birden fazla oy kullanabilseydik :p

3. kardeşim okumadım ama eger kasmaya yonelik ve agır yapcaksa bedava uri olsa bile karşıyım

___________CAN ve }-turbo-roket-{ bunu beğendi.
  4. Fikrin güzel ama daha o çağa gelmedik :)

5. aynn daha orta çag atlatmadık :D

6. Atlamayalım zaten kardeşim ne kadar yenilik meraklısınız yahu :D

Oynayın oyununuzu gitsin Allah aşkınıza

7. Arkadaşlar atlamayalım değil adamlar söyledi 3D çalışmalara başlamışlar.

8. Merhaba ,

Darkorbit'in 3D olacağını sanmıyorum çünkü 3D olarak zaten bir oyun yaptılar. Bir oyunun 3D olması hem uzun , yorucu ve riskleri olan birşeydir. Görsel olarak geliştirilebilir ama 3D olacağını sanmıyorum.

İyi forumlar.

Default001.ini ve ___________CAN bunu beğendi.
  9. DELI•VAR

DELI•VAR User

Nerde gördün bizde bakalım bence 3D olmaz o ney öyle W hızlan S geri yarış oyunu mu oynuyoruz ?? :D :D

10. bunun yapılması icin öncelikle oyun kasma probleminin giderilmesi lazım 8 gb ram 4 gb ekran kartıyla pc darkorbitte donuyor:) bu özelklikleri nasıl kullanıcaksın

Bir-zamanlar... ve Default001.ini bunu beğendi.
  11. 3d görüntü katabilirler ancak tamamen 3d olacağını sanmıyoru eğer olursa da darkorbit darkorbit olmaz yani çok farklı bir şey olur çok miktarda şey değişmek zorunda kalır oyun tarzı fazla farklılaşır ve amacından sapar şahsen darkorbitin tamamen 3d oyun olmasını istemiyorum eğer kasma problemini hallederlerse 3d benzeri bir görünüm kabul ama tamamen 3d olmamalı zaten bigpointin yine uzayda geçen bir 3d oyunu var gereksiz buluyorum

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.