Geri bildirim Aktif Hesabı Başka Bir Sunucuya Taşıma

Konusu 'Güncelleme ve Fikir Havuzu' forumundadır ve Zer0DayLover tarafından 29 Ocak 2021 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
?

Sizce olmalı mı?

1. Evet

76,1%
  2. Hayır

23,9%
  1. Bir çoğunuz biliyor ki sunucular birleştirildi ancak bizim yıllarca beklediğimiz en çok şey ise sunucular arası hesabımızın transfer edilmesiydi.

Aslında bu mevzu gelse bence fena olmaz yani misal 100 TL gibi bir ücrete istediğimiz bir sunucuya kullandığımız aktif hesabı geçirebilelim.

Örneğin ben TR-3'de oynuyorum ancak sıfırdan gemi toplamakla uğraşmak istemiyorum TR-3'den ben PVE veya Almanya, Global gibi sunuculardan birisine geçmek istedim diyelim bu sunuculara geçmek için belli bir miktar ücret ödeyip TR3'de ki hesabımızı oraya taşıyabilelim.

Aslında çok daha fazla +'sı olacaktır diye tahmin ediyorum, sunucunuzun çok kalabalık olmasından dolayı ve toxic oyuncular sebebi ile oyundan zevk alamıyorsunuzdur, gitmek istediğiniz sunucuda gelişmenizi tamamlamak istiyorsunuzdur bunun gibi şeyler yapılabilir veya sunucunuz çok boştur kesecek adam bulamıyorsunuzdur kalabalık sunuculara bu sayede geminizle geçiş yapabileceksiniz.

Peki TR-3'ten biz örnek veriyorum Almanyaya geçtik diyelim 100-150 TL bir ücret ödedik. Bu durumda sunucunun sıralamasını etkilemez mi diye sorabilirsiniz.

%90 ŞP ve TP geçtiğimiz sunucuda hesabımızdan silinebilir.

3 ayda bir en fazla 2 kez sunucu değiştirme hakkınız mevcut.

6 aydan daha kısa süre önce açılmış sunuculara geçiş olmayacaktır. Amaç tamamen sunucu dengesini korumak.

Bu arada diyelim ki geçeceğiniz sunucuda bir geminiz var ancak o geminin silinmesini istemiyorsunuz aslında olacak olan olay şu:

Misal TR3'den TR1'e geçtik ancak TR1'de de orta halli bir hesap var, bu hesap TR3'e taşınacak, TR3'de ki hesapta TR1'e taşınmış olacak. Fakat taşınma işleminde her iki hesaptada sunucu değiştirme koşulları uygulanacaktır.

Peki neden silinmesi yerine bu yöntemi önerdim;

Veritabanlarında verilerin silinmesi istenen bir durum değildir, verilerin silinmesi veritabanlarının yavaşlamasına ve veriler üzerinde çeşitli anormallikler olmasına neden olur.

Buna şöyle örnek verelim:

Bir e-ticaret siteniz var ancak sizin site sorumlunuz yanlışlıkla sitenizde ki kullanıcı bilgilerinden bazılarını sildi örneğin telefon numaraları ve e posta adresleri gitti. Sistemde 1000 tane Ali veli ismine sahip kişi var ama bunlardan 100 tanesi 4k oyuncu monitörü sipariş etti peki bu durumda siz bu verileri tekrar bir araya nasıl getireceksiniz?

E posta ve telefon numaraları benzersiz birer alandır yani aynı e-posta veya telefon numarası genelde sistemlerde pek tutulmaz tutulacaksa bile oyun içerisinde ki gibi ufak bir ID random number generator dediğimiz yapılar ile belli bir sayı dizisi üretilir ki genelde bu rastgelelik sonucunda oluşan numara veritabanında tutulan önceden oluşturulmuş bir ID'ye denk gelmeyecek şekilde ayarlanır.

İşte bu yüzden silmekten ziyade biz tablolarda ki verileri başka bir veritabanına transfer edeceğiz ve bu güncelleme veya JOIN işlemleri ile çok rahat yapılacak bir iş. Veritabanlarında verilerin silinmesi en son istenen durumdur. Güncelleme gibi işlemler bir hata sonucu geri alınabilir ancak verilerin silinmesi veritabanlarında şayet yedeklerin yedekleri alınmıyorsa istenmeyen sonuçlara neden olur bahsettiğim örnekler gibi.

Bu sebeple güncelleme metodu daha az maaliyetlidir, geri alınabilir bir veri manipüle etme yoludur.

Son düzenlenen: 31 Ocak 2021
    Dekon bunu beğendi.
  2. DraydiBoy

DraydiBoy User

polonyada oynayıp rütbe kasmış bir türk TR sunucularına geldiği zaman ne olacak? benim rütbemde öne mi geçeçek asla ! %25 maalesef çok az

3. Aslında %50 düşündüm konuyu açarken ancak çok gelir şikkayet edilir diye %25 yapmıştım. %50-%75'e çekeyim o zaman.

4. .Loki.

.Loki. Guest

Merhaba,

Konunuzu bölüm kurallarına uygun olarak açtığınız için teşekkür ederim, şu andan itibaren konunuz arkadaşlarımızdan destek aldığı sürece bizler de raporlarımıza ekleyerek sizlere destek olmaktan mutluluk duyarız. Ayrıca konunuz an itibari ile Güncelleme ve Fikir Havuzu İndex konusuna da eklenmiş bulunmaktadır. :)

İyi forumlar.

5. bence çok yanlış olur çünkü var sayalım adam tr1 oyuncusu ve 10 yıllık hesap tr1 de 1 t şerefi var 25 lvl haydi düşürdük % 60 oldu 400 m yahu adam tr1 de zor zar yüzbaşı iken bi anda oldu kurmay albay tabii yeni açılan bir server için bu örnek mesela pve serveri gibi

6. %100 mü yapayım yani?

7. geçiş yanlış 0 şerefle bile geçse yeni serverde tp si ile büyük rütbe yapar

8. Mineral

Mineral User

Hesaptan şp silinmesi kuralı server veya şirket değiştirmelerinin önündeki özgürlüğü kısıtlayıcı etmendir.Bence her oyuncunun kayıpsız hakkıdır îstediği serverde şirkette ve ortamda oyun oynaması.

9. tabiiki hakkıdır ancak sıfırdan hesap açıp kasarak yoksa hazır kasılmış tp/şp si yüksek bir hesabı zayıf bir servere geçirip yüksek bir rütbeye ulaşarak diğer emek veren ve para harcayan oyunculara haksızlık etmiş olmazmıyız

10. Oh... Herkesi memnun edemem çünkü ben pizza değilim.

.Mephistos. bunu beğendi.
  11. Hocam konuyla alakalı değil ama bu polonya sunucusunda şeref puanları aşırı fazla tüm server birlikte mi bug yapmış :)

12. DraydiBoy

DraydiBoy User

bilgim yok bir yerden salladım öyle polanya lafın gelişiydi

13. Mineral

Mineral User

Ben pizza sevmem .Demek oluyor ki Herkes içinde ben yokum:D

14. azkaplan1

azkaplan1 User

Niye para verelim ki? Bir tane CPU yapsınlar ya da görev. Onu yapabilmek en full geminin veya sağlam klanların bile aylarını alsın. Öyle geçiş olsun. Para gerçek hayatta ki emektir. Biz oyundaki emeği parayla almayalım. Haksızlık doğurur.

15. :D
    Para olmazsa Bigpoint kılını dahi kıpırdatmaz ondan dedim. :D Yoksa bende parasız olması taraftarıyım.

ŞP ve TP artık %90 oranında silinecek.

16. Arkadaşlar olaylara çok başka yerden bakıyorlar anladığım kadarıyla :D :D

Bu oyunda şirket değiştirme var mı ? Var. Peki şirket değiştirmede problem olmuyor da sunucu değiştirince mi sorun oluyor ya da olacak ? :D

Belli bir takım kesintiler sonucu sunucu değiştirilebilir. Sonuçta şirket değiştirildiği zaman bile o şirket içindeki sıralama ve rütbeleri belli oranda etkiliyor. Senelerdir şirket değiştirmeye karşı çıkılmayıp sunucu değiştirilmesine karşı çıkmak pek mantıklı gelmiyor.

Belli bir miktar uridium , TP ve ŞP kesintisi sonucu sunucu değiştirilebilirliği olabilir. Fakat şirket değiştirmedeki gibi 3 gün , 1 hafta , 1 ay gibi sürelerde zırt pırt sunucu değiştirme olmaması lazım. Yılda bir kere olabilir veya toplam 3 hak olabilir. 3 hakkını kullanan kişi en son hangi server'daysa o sunucuda kalmak zorunda bırakılabilir. Böylece zırt pırt sunucu değiştirme de olmaz. :) :D

Benim oyum olumlu. :)

17. 3 Ayda bir olması güzel bir seçenek olur diye düşünüyorum.

1 yıl çok uzun bir süre yani 1 yıl gibi bir sürede çok fazla kasılıp başka sunuculara geçebilir ve bu ortamda ki sıralamayı çok etkiler onun yerine 3 ayda en fazla 2 kere değiştirme hakkı verilse aynı şartlar altında bence güzel olur bunu unutmuşum bir şey eksik diyordum ekleyeyim.

Teşekkür ederim.

18. arslanzero

arslanzero User

ya şimdi adam full elit ve yeni acılan bir sunucuya gecerse ne olucak ? diğer pvp mantıgında oyunlarda jump er lık diyorlar mesela merkez ekip böyle bir şeye kalkışırsa her şeyi berbat eder mantık cercevesinde yapabilecğini düşünmüyorum.
    ve ayritten full elit bir adamın şerefini kessen ne olacak ? bu oyunu oynayan üst rütbelelilerin işleri gücleri paraları var hergün şf tf destek istasyon kurup zaten geri şeref tplere ulaşabilir yanlışmıyım ?

19. Sunucular birleşirken bile darkorbit çok zorluklar çekti. Birleşmeden önce bu işin zorluklarını envanter eksilmesi gibi olaylar olabileceğini belirttiler. Kişinin keyfine göre sunucu değişeceğini hiç düşünmüyorum.

20. Şirket değiştirince zaten olmuyor mu bu dediklerin?

Düzgünce yapılmazsa dedikleri gibi olur ancak veritabanları ortak bir havuzda toplanıp bunlar üzerinden yönlenirse neden olmasın? Fakat bu olay gerçekleşirse daha güzel olur.

Son düzenlenen: 31 Ocak 2021

Sayfayı Paylaş