Geri bildirim Aktif Hesabı Başka Bir Sunucuya Taşıma

Konusu 'Güncelleme ve Fikir Havuzu' forumundadır ve Zer0DayLover tarafından 29 Ocak 2021 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
?

Sizce olmalı mı?

1. Evet

76,1%
  2. Hayır

23,9%
  1. arslanzero

arslanzero User

tamam oluyor ama ama kendi server içinde oldugu için cok bir değişim olcagını düşünmüyorum,
    ben olaya şu konuda bakıyorum full elit bir geminin yada orta seviye 1 senelik yeni bir servere gectiğini düşünsene ? elit bir gemi kac gün kac ayda yapılabilir ? ilk yazımı yazınca aslında mantıklı gelmeye başladı ama oyunda zaten dengeleme yok hani örnek vermek gerekirse , lolde sunucu değiştiriiyor ama diğer oyunculara etkisi olmuyor cünkü herkesin kendi yeteneğine göre ve suncu değiştirmek göze batmıyor,
    mantıklı bir sunucu değişimi nasıl olmalı fikrim yok bunun üzerinde kafa yorulmalı

2. Onun için konuya 6 ay aşağısında açılmış yeni bir sunucuya geçiş yapılamayacak şeklinde bir madde ekledim.

arslanzero bunu beğendi.
  3. Mineral

Mineral User

Sunucuyu birleştirmişler oyuna geldiğinde o dönemlerde, 2008 yılından beri klanım olan klanimin orjinalını bizim klanlarin önüne ne hikmetse tr2 eklenmesinden dolayı orjinal ve yıllardir benzersiz ve hiç bir yabanci veya Türk serverlerinde olmayan klanımin orjinalıni oyunda olmadiğimi bildigi kesin olan bir oyuncu üzerine geçirmiş.Orjinal klanimizi resmen kurgu server birlestirmeyle ele geçirmişti.Öğrendik Ali adinda oldüğunu , oyundayken kırmızı yaktıgim klan oyuncusuymuş fenopenmiymiş nikli resimlerini aldik daha sonra derin darbe vs vs gibi niklerle surekli değisim yaptı.fakat neye yarar supporta yazdik cozum uretmedikleri gibi..Yani bu oyunda sorun bitmiyor.Düşmanın bile mert olacak arkadaş

4. arslanzero

arslanzero User

bu oyunu eski oyuncular yada uzay görmek isteyenler oynuyor vs. yani bu oyuna cok fazla yeni oyuncu geldiğini düşünmüyorum taş catlasın günde 15 cünkü oyunda dengeleme yada yeni başlayan birisi oyuna para yatırmadan gelişemez nerde kasılmalıyım para yaparım hangi saatlerde irise 2 milyon basayım sabahları pala boş mu akşamları kesiyorlar vs. ya aslında kafamdakileri yazıya dökemiyorum gibi hissettim, ama tekrardan yazmak gerekirse elit bir geminin başka bir sunucuya gecmesi kar topu etkisi yaratabilir alt rütbedeki yada gelişmemiş oyuncu oha felan bu ne moral konusu var para yatırması var hani diğer oyunculara cok zararı dokunacaktır cünkü elit bir gemi 100 k dan fazla vuruyor vesunuda düşünsene hacım, toxic bir oyuncunun sunucu değiştiğini eyyy vay haline sunucunun :D ve 6 aylık veya 1 senelik sunucu daki adam yemeden içmeden oynaması lazım elit bir gemiye yaklaşması için

dediklerim ne kadar mantıklı geliyor bilmiyorum ama dediklerim hakkında yorum isterim şu mantıklı su değil vs. teşekkür ederim şimdiden

5. arslanzero

arslanzero User

ya bazen cevaplar ortada aslında ama merkez ekip oyunu acıp oynamıyor bunlar ne oyunuyor fiyatlar fazlamı vs. tepede birisi var sadece ekmek yemek peşinde ya sırf sevmesem oyunu pay to win oyunları oynamayı sevmiyorum cünkü parası olan yüksekte, oyundaki güc dengesini parayla satarsan sıkı sıkına oyunu sevenler bile gider yani, tr1-5 te oynuyorum adamlar full elit nerdeyse tek tük havucsuz gemi görüyorum (varda cok yok)

6. DraydiBoy

DraydiBoy User

Deli gönül gel vazgeç bu sevdadan,
    uğruna yandığın yara deymiyor!

demiş birileri sen en iyisi kitlet bu konuyu %90 şeref gene çok çok az. Sonsuz kapıyı yapanlardan şerefi kesti ne oldu gemini içi hala aynı yapılan credi miktarı hala aynı alınan tp hala aynı :D o yüzden vazgeç :D

7. arslanzero

arslanzero User

konu kitlenmemeli mantıklı bir cözüm denk gelirse bir şeyler yapılabilir

8. Mineral

Mineral User

Biz yillar önce para harcadıkta ne oldu.Bir server birleştirme yapmişlar biz yokken oyunda 2008 de kurduğum klanin tagına tr2 eklenmiş orjinal olanını Ali adinda bir eski kirmizi klanlarimdan biri kurmuş hepsini öğrendik.Bu oyuncunun yaptiğı kendisine kar kaldı.support tek bir hamle yapmadı.Bağlantılarinin hepsini öğrendikk ama neye yarar.TR2 serverinde eskilerin hepsi bilir klanımı.Benzeri bir daha kimsenin kuramayacaği bir klandı.Klan açık ama klandan oyuna girmiyor galiba beni takip ediyor.O nedenle Türkiye serverlerinde oynamak istemiyorum.Server değişikligine oyumu olumlu kullandım.Üyeliklerde ve klanlarda gözü olan birinin olduğu ortam bize göre değil.

arslanzero bunu beğendi.
  9. bu teknik ekip bu fikri yapamaz yapmaya çalışırsa oyuna giremeyiz ne bileyim millet bedava gemisini çeker sunuculara işin içinden çıkamayız basit açıkları bile kapatmak için uzun süre uğraşıyorlar oyunu öldürür bu fikir ne kadar güzel konuştum ama

10. Onu Almanya yapacak, gerçeği ben ne kadar fikir sunsamda bu haliyle oyuna aktarmazlar. Aylık Giriş Bonusu içinde öyle oldu. Çok değiştirip yaptılar aynı şekilde X2 galaksi kapısı ödül günleri fikirimde çok farklı yerlere çekildi. İlk zamanlarda X4'ü biz 2 kat alırken adamlar normale çektiler.

Kısaca Almanya zaten çıkan fikirleri değiştirip oyuna getiriyor :D

11. _KIYAMET_

_KIYAMET_ User

Burada istendiği kadar zaman aralıkları , şundan % olarak bu kadar kesilsin şu kadar kesilsin diye yazılsa da şirket belirleyecektir. Tabi ki böyle bir yenilik getirmek isterse yapacaktır.

Süreyi , nelerden ne kadar kesilecek vs bunları bu konudaki şeylere göre değil kendi belirlediğine göre getirecektir. Buraya 3 ay'da bir geçiş imkanı olsun , TP , ŞP vs %90 kesil vs yazılsa bile şirket belki sadece TP'den %50 kesinti ile getirebilir. Önemli olan konunun mantığı ve yeterli destek sonucunda şirketin aklına yatmasıdır.

Çünkü bu bölümdeki konulardan oyuna gelen şeyler hiç konu içeriği ile %100 olarak aynı şekilde getirilmedi. Şirket kendisine göre illa değiştirdi. :)

Tabi ki belli bir süre sınır ve bir takım kesintiler ile server değiştirme hakkı olması gerekiyor diye düşünüyorum. :)

12. Eğer gerçekleştirecek olurlarsa zaten bir çok şeyi merkez belirleyecek. Gelirse o zaman ne gibi şeyler olacak görebiliriz. :D :)

Rica ederim. :)

13. 8 tane olumsuz oy ?
    bence bu olumsuz verilebilcek bir konu degil ..

14. Dekon

Dekon User

Öneri gerçekten de mükemmel ama bazı eksikler var ve bahsettiğiniz üzere veri taşıma kolay olabilir ancak eşitlik sağlamak bu kadar olmaz keşke olsaydı. Öncelikle sunucu değiştirmek bahsettiğiniz kadar sık yapılmamalı 6 ayda 1 kez yapılabilir. İlk değiştirme ücreti Uridium bazında olmalı ki insanları buna teşvik etsinler yeni sunucular ve insanlar görsünler ama elbette ki bu ücret 100k-200k gibi değil en az 600k olması yönünde ki hem değiştirmek isteyen insanlar emek versin hem de bu serverdan bıktım ama oyuna aşığım diyen insanların happy hour etkinliğinde alabileceği gibi olsun. Sonraki değiştirme ücretleri ise doğrudan gerçek parayla alınmalı diye düşünüyorum ve belli bir miktara kadar katlanarak ilerlemeli daha sonra sabit kalmalıdır. Fiyatlar ise elbette merkez ekibe kalmış tahmini olarak 2. değişim 50TL 3. değişim 100TL 4. ve sonraki değişimler 200TL'de sabitlenmelidir. Server değişimini her 6 ayda bir yapanlar 4. seferden sonra incelemeye alınmalı gittikleri serverlarda neler yapmışlar, kaç saat oynamışlar, herhangi bir chat banı vb. gelmiş mi gibi gibi.

Bahsettiğiniz ŞP ve TP'ler orta halli bir hesap için eğer ABG dönebiliyorsa tahminim 2 ila 4 ay içerisinde eski haline gelecektir. Önceden yapmış olduğu görevleri serverın ortalamasına göre belli bir oranda düşürerek veya yükselterek yapabilirler. Örnek olarak Tekrar Kanmam adlı görevde 24M TP geliyor (kabataslak olarak) ama önceki serverında 200k rütbe puanı ile uzman çavuş olabiliyorsa yeni serverda 200k ile 200k ile binbaşıya kadar gidiyorsa o görev yine yapılabilir ama gelecek TP onun için 240k gibi bir miktara düşürülebilir veya tam tersi acemi olacaksa da 240M TP'ye çıkarılabilir.

Gideceği serverda düzenli oynayan oyuncu sayısı o servera kayıtlı oyuncu sayısının %50sine ne kadar yakınsa servera gitme durumu minimum 12 ay ile maksimum 36 ay arasında değişmeli diye düşünüyorum. Bunun yanısıra elindeki kredi, uridium ve cephane miktarı o serverdaki aktif oyuncuların 1 hafta (cephane için 2-3 katı olabilir sayılar elbette merkez ekibin hesaplamaları doğrultusunda değişebilir) da kazandığından fazla ise fazlası eşitlik sağlanmak adına fazlasının silinmesi gerekir diye düşünüyorum. Aksi halde başka bir serverda kasılıp geldiğinde herşeyin sahibi benim havası verilmesini kimse istemez. Ek olarak gideceği serverın gemi ve lazer durumlarına göre mesela 50k oyuncu kayıtlı bunların haftalık 30k her gün ortalama 10k'sı aktif ise bunların kullandığı gemiler ve droidlerin durumlarına göre geçecek kişinin malzemelerine belirli bir süreliğine kısıtlama gelmeli. Örnek olarak geçecek kişi full pro 20 level herşeyi full geçtiği yerde daha albay bile yeni 20 level prolara erişmeyi başarıyor bu adaletsizlik olur ve oradaki insanların ortalaması pro 7 level ise geçen kişi 1-2 aylığına (değişebilir) bütün silahlarının etkisinin azaltılmasını (13-14 level prosu varmış gibi) onaylamalıdır.

Umarım merkez ekip bu projeyi hayata geçirdiğinde bahsettiğim konulara da çözüm getirir aksi hali kaş yapayım derken göz çıkarmak gibi olur.:):)

15. Gemi ekipmanlarına kısıtlama getirmenin yeni sunucularda olabileceği kanaatindeyim yani atıyorum bir oyuncu full + full hesabı var belli bir süre oyunculara o sunucuda ki oyunculara %20-15 daha az hasar verebilir. Atıyorum bu durum 2 hafta olabilir. Ancak siz TR-3'den TR-1'e geçtiniz diyelim iki sunucuda kalabalık sunucular bu durumda oyuncunun bu durumdan kötü etkileneceğini belirtmek isterim.

Uridium ile değiştirme yapılmamasının sebebi ise oyunda ki 3. parti programlarından dolayı veya bug gibi yöntemlerle uridium kazanma durumunun olmasıdır. Örneğin yıllar önce low kapısında falcon bug'u vardı defalarca yamalansada orada sürekli bir bug bulunuyordu.

Bu yüzden belli bir sabit fiyata geçiş yapılmasının daha mantıklı olacağını düşünüyorum.

Kaldı ki sunucu değiştirince zaten tüm loglar teknik ekibe gitmektedir yani bir oyuncu kaç saat oynuyor ne yapmış vs gibi şeylerin hepsinin logları tutuluyor ve sizin hangi IP adresinden girdiğinizden tutun hangi bilgisayar hangi işletim sistemi hangi browser, sürüm özellikleri, kullanılan internet sağlayıcı servisi gibi bilgilerin hepsi toplanmaktadır. Toplanamaması gibi bir durum söz konusu değildir. Avrupa ve Türkiye dahil olmak üzere Dünyanın bir çok yerinde faaliyet gösteren şirketlerin en az 5 YIL bakın üstüne basarak söylüyorum en az 5 YIL verileri saklama yükümlülülüğü mevcuttur.

Yapmazlarsa veya verilerin silinmesi durumlarında bir dava açıldığında elde veri yoksa ciddi cezalara çarptırılabilirler.

Sayfayı Paylaş