Android-IOS

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve BlackGhost™ tarafından 16 Nisan 2015 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
?

Siz hangisini tercih ediyorsunuz ?

1. Android

75,0%
  2. IOS

25,0%
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Siz hangisini tercih ediyorsunuz ?

Not : yazı kaldırılmıştır.Her kullanıcının kullanım amaçları farklı olduğundan dolaı kaldırdım.

Son düzenlenen: 23 Nisan 2015
  2. İstiklal

İstiklal User

Merhaba ;

Windows Phone eklemeyi unutmuşsunuz :)

Windows Mobil piyasasına uzak kaldı , Ancak Zamanla Android önüne geçeceğine inanıyorum.

Sonuçta İşletim sistemi konusunda , Microsoft ve Google aynı kefeye koyulamaz.

İOS ve Android kıyaslamasına karışmayacağım , Performans Konusunda İOS Önde buna şüphe yok.

Ancak Apple ; Son zamanlarda Ciddi güven kayıpları yaşıyor.

İphone 6 ' da ki bükülme olayının ortaya çıkması , Ünlü Kişilerin İcloud hesaplarının hacklenmesi gibi olaylar , Apple olan güveni zedeliyor.

Ayrıca Android , Linux tabanlı ve açık kaynaklı bir sistem. Bu nedenle Yazılım uzmanları , Sistem üzerinde oynama yapabilmek , incelemek için genelde Android tercih ediyor. Ancak Açık Kaynaklı olması nedeni ile güvenilir değil.

İOS ise Unix tabanlı ve kaynakları kapalı bir sistem. Bu nedenle Androide göre güvenilirdir. ( İcloud ' ların hacklenmesinden sonra bu güven tartışılır )

Windows Phone ise , Mobil piyasasına yeni yeni ulaşan bir sistem. Ne var ki , Microsoft Windows 8 ve 8.1 Konusunda ki ilerlemeleri , Mobil sistemlerdeki gelişimini arttırmakta.

Ayrıca Windows Phone Mağazasında tüm ürünler taramaya tabi tutularak ve kaynakları incelenerek eklendiğinden , sisteme zararlı bir program yükleme gibi bir endişeniz yok.

Bunlarda benim bilgilerim ilave deyim :)

Keyifli Forumlar

BlackGhost™ bunu beğendi.
  3. Windows işletim sistemini eklemedim çünkü pek bilgim yoktu.

Apple güven kaybı yaşadı evet ama hala Samsung'dan fazla satış yapmış ve gelir elde etmiş.Samsung ise çoğu kullanıcının amacına uygun farklı telefonları piyasaya sürerek Apple ile arafali farkı kapatmaya çalışıyor :) şu canı sıkıldıkça telefon çıkarması :)

Ayrıca şu açık kaynak olmasından dolayı güvenilir değil dediniz ama farklı yazılım ve kişiselleştirme ayarları ile telefonu bambaşka bir hale getirebiliyoruz :) ama bir bedel ödenmesi gerekiyor o da garantiyi gözden çıkarmak.

Okuduğunuz , bildiklerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim :)

(Edit : konunun kimsenin umurunda olmaması güzel bir şey :) )

Son düzenlenen: 17 Nisan 2015
  4. ben ikisinide kullanıyorum telde hem ios hemde android var :)

android yavaştır ayrıca unix platformunda çalışır yani linux ile akrabağdır.

ayrıca androide çok fazla reklam botu vs var çok can sıkıcı bir durum.

ama çoğu şey beleş ve apk indirebilirsiniz

ios ise biraz daha kapalı kutudur.

çoğu şey ücretlidir

apk sistemi yoktur ancak cihaz jailbreak yapılırsa apk gibi şeyler indirebilirsiniz.

jailbreakli sistemler virüs kapmaya daha elverişlidir.

windows phonelar yaygınlaşırsa şu anlama gelir:

virüs olayı artacak.

bana göre telefonun kralı nokia nın 3310 u dur ne virüs kapar nede bişi alo desin yeter :)

5. Öyle diyorlar alo desin yeter diye ama günlük çalışma imkanlarının olması , görüntülü konuşma , harita vs. için gerekli oluyor.

Ayrıca reklamı kafasına takan yaşamasın diyorum :)

1 uygulama ile (rootsuz) tüm reklamlardan kurtuluyorsunuz.(sadece apk indirdiğimiz sitedeki 5 saniye bekleme sayfaları hariç...)

:)

6. Telefon ilk önce elde taşınıyordu ve bir çanta gibiydi :D

insanlar o zaman sadece konuşmak için kullanıyorlardı. :)

Teknoloji geliştikçe yanında problemlerde getirir...

7. Ama teknoloji gelişti ve konuşmak ile yetinmiyoruz.Ödev , harita , oyun(okuldaki yoldaşım oluyor o zaman)
    ve bir çok şey..

Ayrıca problemlerin çözümüde vardır.Teknoloji gelişir problemler çıkar ama çoğu kullanıcı , mühendis vs. çözüm üretebilir ve keşfedebilir.

Bu arada 3310 Reis'e laf atmadım atamam zaten.Kral telefon..

:)

Ne diyo T.A.A. "taşla vursam taş kırılcak o yüzden vurmama gerek yok."

Oy kullanmayacak mısın ? Tercihin ne ?

8. Açıkçası bana göre teknoloji doğal yaşamı yok ediyor. İnsanlar robotlaşıyor bu gibi problemlerden bahsettim ;)

9. O kullanıcıların hatası :)

Açıkçası ben spor yapıyorum.Bir de sadece telefon yok bilgisayar ve televizyon da var :) ve kullanıcının elinde..

10. (Teknoloji hepsini kapsıyor zaten)

Kullanıcı hatası değil bu otomatik olan bir şey beyin kolaya kaçtıkça zevk alıyor ve bir hormon salgılıyor bu hormon beyini oto pilota çekiyor yani tembelleştiriyor.

Alışkanlıklarda da aynı şeyi beyin yapmakta.

Yanlız ben ikisinide kullanıyorum :D ikiside güzel seçenekler sunuyor çünkü telde hem ios hemde android var :D

11. *137# gibi bişi yapınca mı ne değişiyormuş (programlayınca) öyle duymuştum.Hangi yöntemle yaptın ?

Valla kişiden kişiye değişir.İstediği hormonu salgılasın ben izin vermedikçe beni tembelleştiremez :) Sadece yardım edebilir...O da bazen.

12. aldığımda vardı :D

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.