Arge Dağılımı Hakkında

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve clan-akrep tarafından 19 Mart 2017 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. clan-akrep

clan-akrep User

Kalın sıkma argesinin tam hali. Bunun haricinde kutu argesinide yapmak düşüncesindeyim. Bu şekilde dağıtılmış 31 argeye Kısmet 1 ve 2 istiyorum.Onlar içinde ilk baş Depocu ya 1 arge vermem lazım.
    Beni düşündüren nokta ise; millet baskın, savunma ve kutucu argesi diye sınıflandırma yapmış.Ben bu arge üzerinde belirttiğim argeleri basarsam saçma olurmu. Pişman edecek bi durummu? Tecrübesi olan bilgilerini paylaşabilirmi.
    ------------------------------------
    Gemi Gövdesi 1 : 2/2
    Mühendis : 1/5
    Kalkan Enerjisi : 5/5
    Yanıltma Manevrası 1 : 2/2
    Kelle Avcısı 1 : 2/2
    Gemi Gövdesi 2 : 3/3
    Kalkan Sıklığı : 5/5
    Ayarcı : 5/5
    Yanıltma Manevrası 2 : 3/3
    Kelle Avcısı 1 : 3/3

TOPLAM : 31 Arge

------------------------------------

2. Merhaba ,

Şahsen toplama ile ilgili arge dağılımı konusunda bilgim yok yani ben daha çok saldırı ve savunma ağırlıklı dağıtımı biliyorum. Fakat bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Konuyu uygun bölüme taşıyorum.

İyi forumlar.

clan-akrep bunu beğendi.
  3. kutu için diziyorsan bu pek verimli değil, ayarcı yerine 5 argeyi toplayıcı II'ye verebilirsin. Oradan da kutu içeriğinde %20 artış sağlarsın ki bu Kısmet I-II nin verdiği bonustan daha da fazladır. Miss vuruşunun artması pek de önemli değil çünkü amacın kutu toplayıp gelişmek, gelişimin bitince kutu argesine de ihtiyacın kalmayacağı için sıfırlar tamamiyle savaşa yönelik bir arge dizilimi yaparsın.

clan-akrep bunu beğendi.
  4. clan-akrep

clan-akrep User

" Toplayıcı II ", dediğiniz hangisi acaba ? Tabloda bu isimde bir ARGE bulunmuyor ..?

5. Simdi sunu diyebilirim kutu argesi yaparsan 30 argede halin yas. Kutu toplarsin yaratik kesersin.

Dusmanlara karsi cok zayif kalirsin...

Bu arge bence mantikli ilerde arge vereceksen pveye yonel cunku kutular kalkacak.

clan-akrep bunu beğendi.
  6. pardon asıl ismini yazmamışım, bahsettiğim arge ayarcının üstünde yer alan BAĞLAYICI IŞIN II dir.
    bu arge ile kutudan çıkan ürünleri %20 (5/5) arttırırsın. kısmet'te sadece uriyi arttırıyor. bunda mermiyi, lazeri dahi arttırıyor.
    ama bunun bir de BAĞLAYICI IŞIN I 'i var. Uzaylı avcısı argesinin üstünde konumlu o da. o ise yaratık çöplerindeki taşları arttırır. ikisini karıştırma sakın, ona arge basmanı önermem.

clan-akrep bunu beğendi.
  7. clan-akrep

clan-akrep User

" Bağlayıcı Işın II : 5/5 ", %20 bonus veriyor.
    " 7 adet P.E.T kurtarma protokolü " , %21 bonus veriyor.
    Toplamda %41 olacak. Avantaj kutularından bu şekilde kaç GG çıkar bilginiz var mı acaba ? (Katlayıcı DAHİL!)

8. emin olamamakla birlikte PVP Haritasında 4 gg diyorum.
    hatırladığım kadarıyla katlayıcı + kutu argesi(kısmet 1-2 ve bağlayıcı ışın 2)varken ve 9 kurtarma protokolü varken 5 gg geliyordu. 150 urilik kutudan da yaklaşık 500 uri geliyordu bu şekilde.

clan-akrep bunu beğendi.
  9. clan-akrep

clan-akrep User

Doğrusu Kısmet 1 ve 2 den vazgeçtim. Dediğiniz gibi sadece Bağl. Işın II yapmak düşüncesindeyim. Protokollerde göz önünde bulundurulursa %41 yeter. Hem arada baskın falan da yaptıgım için bu arge dağılımı işimi görür. Bağla.ışın. 2 yi de yapmakla baskın argesinden çıkmış olmam heralde.Sadece 5 arge farklı bi noktaya gitmiş olacak. Mayın gibi ıvırzıvır lara arge vermeyi düşünmüyorum o yüzden 50 argeden kalan lar yeter diye düşünüyorum.

Arge dağılımıma baktığınızda "aa şuna niye vermemiş ki? " dediğiniz bir nokta var mı peki? Şuan da versen iyi olacak dediğiniz bir arge var mı ?

10. eğer kutu toplamakla baya bi haşırneşir olmayacaksan evet, sadece bağlayıcı ışın 2 ye arge vererek fazlaca savaş düzeninden feragat etmemiş olursun. kısmet argelerinin verdiği bonus sadece uridium'a etki ettiği için o argelere verilmiş bir gemiyle uzun bir müddet kutu toplamak gerekiyor yoksa argeyi bozmaya değmez.
    dediğin gibi işini görür bağlayıcı ışın II

*ekleme:31 arge puanıyla yapılabilecek en uygun düzen olmuş bence.
    toplam argen kaç bilmiyorum ben eğer savaş argesi dizecek olsam bu düzenden sonra 5 tane roket uzmanına verir, ardından mayınları iyi kullanabiliyorsam mayıncı 1-2 ye kullanamıyorsam acımasız 1-2 ye doğru devam ederdim.

clan-akrep bunu beğendi.
  11. clan-akrep

clan-akrep User

Anladım. Değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teeşekkür ederim. 1 sorum daha olacak.
    Bu dağılım üzerine kısmet 1,2 ve bağl. ışın 2 = 10 arge( kısmet1 açılması içinde depocu istiyor 1 de o) = 11 arge bunlara atsam.
    Şuan = 31 arge + (11arge) = 42 olacak. Sizce böyle bir dağıtım saçma olur mu ?
    Yoksa zaten kalkan ve baskın için dağıtmışsın bas gitsin mi ? :)

*ekleme cevap : Şeref kısmını hiç aklıma gelmiyor oda var doğru ya :) .Ozaman bağl. ışın 2 ye verim.Sonra roket sonra acımasız 1 ve 2. Böyle yaparsam 31 + 15 = 46 arge olur geriye 4 tane kalır. Asıl sıkıntı da o 4 arge yi kime verim .Nereye bassam yarım kalır :?

Son düzenlenen: 20 Mart 2017
  12. yarı yarıya diyebilirim.
    öncelikle bu şekilde basarak hem canım istediğimde savaşayım hem canım istediğimde kutu toplayayım anlayışıyla diziyorsun anlıyorum ancak şöyle bir duruma düşmemen için önceden söyleyeyim.
    bir süre sonra(2-3 ay) kutu topladın kastın diyelim geminde yeterli seviyede bir uri/gg oldu. bunlarla kapıları döndün elit cephaneni dizdin vesaire...
    savaşırken savaş argesindeki eksikliklerden dolayı yakınabilirsin. örneğin roket uzmanı (5 adet)argesi %15 bonus veriyor ki bu cok önemli bir bonus
    bunun dışında geriye 6 arge kaldı. 5 tanesini mühendis'e basmış olsaydın örnek veriyorum. çok daha hızlı tamir olup tekrar savaşa devam edebilirdin.

haliyle bu dengeyi iyi kurmak gerek. ben senin dediğin argeyi açıkcası pek tasvip etmiyorum. eğer sıfırlama değeri düşükse sıfırlayıp 1 haftada kutuya yönelik bir arge yaparım, belli bir süre onla devam edip(sonrasında tekrar ihtiyaç duymamak için) tamamen savaş argesine dönerim. aksi takdirde hep savaşırken bir şeyler eksik olduğu için demoralize olunabiliyor.

he eğer dersen ki ben pek büyük savaşlarla işim gücüm olmaz, olursa da aşırı kendimi kasamam biraz daha eğlenme odaklı oynuyorum, evet dediğin gibi bir dizilim yapabilirsin. Onu da tercih eden bolca oyuncu var tabi

clan-akrep bunu beğendi.
  13. clan-akrep

clan-akrep User

Evet son hali :)
    Gemi Gövdesi 1 : 2/2
    Mühendis : 1/5 ----Buraya +4 arge
    Kalkan Enerjisi : 5/5
    Yanıltma Manevrası 1 : 2/2
    Kelle Avcısı 1 : 2/2
    Gemi Gövdesi 2 : 3/3
    Kalkan Sıklığı : 5/5
    Ayarcı : 5/5
    Yanıltma Manevrası 2 : 3/3
    Kelle Avcısı 1 : 3/3
    Bağlayıcı Işın II : 5/5 ----- Beni mutlu eden bölüm
    Acımasız I : 2/2 --
    Acımasız II : 3/3 ---
    Roket Uzmanı : 5/5 --- Dediğiniz önemli kısım

TOPLAM : 50 ARGE
    Bu şekilde canlandırdım. Ne düşünüyorsunuz ?

TSUNAMI•™ bunu beğendi.
  14. toplam 50 argenin olduğu gözümden kaçmış. :D
    gayet güzel olmuş bence bu şekilde, 0 dan dizeceksen 10 gün bekletir yalnız. :D

clan-akrep bunu beğendi.
  15. clan-akrep

clan-akrep User

Diziliş iyiyse bekleriz biz.Sıkıntı değil. :)

TSUNAMI•™ Size çok teşekkür ederim. Bilgilerinizi ki daha önemlisi zamanınızı paylaştınız. Kafamda ki soru işaretleri sayenizde kayboldu. İnsanın size sorası geliyor :D
    (Sayın Modum konuyu hemen kilitlemesseniz sevinirim. Farklı yorumlar olursa görmek farklı bilgilerle aydınlanmak istiyorum :) )

TSUNAMI•™ bunu beğendi.
  16. Rica ederim asıl ben teşekkür ederim, yardımcı olduysam ne mutlu. :)

clan-akrep bunu beğendi.
  17. JUPlTER

JUPlTER Guest

Merhaba,

Konunuz siz istediğiniz sürece açık kalır.:)Burada bir arge deneme demosu var onu indirip deneme de yapabilirsiniz.

İyi forumlar.

18. güzelcanlandırmışsın fakat 50 arge hiç de kolay olmuyor oyunda, özellikle 45 ten sonraki argeler bayağı can sıkabilir. Gerçekten kutu toplamayı düşünüyorsanız kısmet 1 ve kısmet 2 ye kesinlikle vermeniz gerektiğini düşünüyorum. Sonradan 0 layıp arkadaşların dediği gibi tamamıyla savaş argesine dönersiniz. Çünkü savaş argesi savaşlarda hem çok fark yaratır hem de 50 argeyi sorun etmeyen bir kişi için 0 layıp yeniden dizmek çocuk oyuncağı olmalı çünkü istediği uridium çok az olucak. Mühendis 5/5 argesini aşırı gereksiz buluyorum ben hiç gerek yok bunun yerine ısı arayıcısı ya da uzaylı avcısına vermenizi tavsiye ederim. Hiç cubi kesmem diyorsanız uzaylı avcısını geçin ısı arayıcısına verin. Mühendisin çok da bi etkisi olmayacaktır

19. Isı arayıcısının etkisi nedir ? zaten roket ince ayarıyla %100 isabet oranı yapılabiliyor iken 5 tane argeyi %10 roket isabetine harcamak ne derece mantıklı, ve ya sırf roket yandan gidecek diye 1 arge vermek?:)

20. Yanlış hatırlamıyorsam sadece görüntü ve ufak bir etki

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.