Arge Demo

Konusu 'Yeni Başlayanlar' forumundadır ve ☼»Ŝ•Σ•R•F•R•İ•Ĉ«☼ tarafından 15 Mart 2016 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Bütün söylediklerin bitti bi görsel hazırlayıp çıkış olayını ayarlayacam :)

    Çok düzenleme oldu :) Sonrada başka sorunlar çıkmazsa iyi olur 2.0'da sabit kalalım :D
     
  2. İşte bu ya ! Bize bunlar lazım ... bu mükemmel projeye katkıda bulunmak isterdim ama imkanlarım sınırlı pc çöp ^^

    Bunu yaymalıyız , TR ile sınırlı kalmamalıyız. GB - EN - ITA her serverin forumlarına yayıp sıkça kullanılan bir program haline getirebiliriz bence.

    Aslında , keşke ArGe'lere bu şekilde bassak. Kabiliyet sayfaları gibi ...

    -------------

    Aslında , görsel anlamda yardımım dokunursa ben katkımı koymak isterim.
     
  3. TR dışına yaymak için diğer forumlarla ilişkili buradan yetkili olması gerekir. Dil olayı kolay azıcık sabırla TR-EN-DE falan filan her türlüsü olur. Küçük çevirilecek yerler var onları halledersek kodu rahat hallederim diye düşünüyorum. Yinede bakmadan kesin cevap vermeyim :D
     
  4. farklı dillerde güzel olur tabiki ama birtek ingilizce olsa yeterli bence :D sonuçta global bir dil . 2-3 dil , hatta ileride daha fazla dil olsun istiyorsan en basitinden her dil için bir txt dosyası oluşturup bunu lang gibi bir klasörün içine atabilirsin . txt de her satır farklı yerin yazısı olur , yeterki en başta sıralamayı çıkart . açılışta dil seçimi isteyip hangisi seçildiyse o dilin txt sinden çevirileri çekip direk o dille açılır :)

    hatta varsayılan dil bile seçtirme seçenekleri eklenebilir o tarz durumlarda :D tabi txt den okumak için dosyalama yapman lazım , veya sqlite tarzı bir veritabanı kullanman lazım :)

    hele bir v2.0 çıksında :) farklı düşünceler içinde gene yardımcı olmaya devam ederim
     
  5. Ben kodlamada fazla iyi değilim txt olarak yapamamda kodlarda oynama yaparak combobox ile yapabilirim :) Okulda SQL öğrendik visual studioda bağlamayıda gördük ama nasıl kullanılır onu bilmem :D
     
  6. sql gördüysen sqlite olarakda yapabilirsin , ama txt olarak yapman daha kolay olur bence :) hem yeni bir dil eklediğinde dosyalara sadece txt yi ekliyeceksin ve yeni bir dil eklenmiş olucak :) c# da dosya işlemlerine bak istersen , txt den veri okumak çok basit aslında :)

    bende bayadır dosyalama kullanmadığım için bir bakmam lazım ama satırları okuyup diziye atman için şöyle birşe kullanılabilir

    Kod:
    string[] lines = System.IO.File.ReadAllLines(@"C:\Users\Public\TestFolder\WriteLines2.txt");
    sırasına göre hangi satırın hangi çeviriye karşılık geldiğini bir kenara yazarsan programı ona göre düzenlersin(form load kısmı ve koddaki bazı kısımları) sıkıntı olmaz . txt nin ismine görede dil isimlerini gösterirsin ,

    hatta google amcaya c# txt okuma yazıp en üstteki msdn e girersen orda solda dosya işlemleri ile ilgili kısımlarda var
     
  7. Hadese girecektim sanırım adminin gemisi 3. el bozuk çıktı :):D Vakit bulunca bi araştırıyım.
     
  8. hazır değilmi daha v2.0 :)
     
  9. Kenarlıklar için resim olayını yapamadım. Ayarlardan büyültüp küçültmeyi kapadım sadece. Sayıları (mesela 10.000 gibi) araya nokta koyarak nasıl ayıracam onu çözemedim.

    Birde txt nasıl kullanacam onuda bilmiyorum.
     
  10. kenarlıklardan derken , formborderstyle ı kapamayı mı kastetdin ?

    sayılar derken neredeki sayıları kastetdin , normal 10000 şeklindede olabilir . günlük dosya hesap. daki dosya sayısı yazan yere rakam harici birşey yazılmasını istemiyorsan; ( event lardan keypress kısmına gireceksin)

    Kod:
    private void textbox1_KeyPress(object sender, KeyPressEventArgs e)
            {
                // keypress event'i text'e bir tuş basıldığında çalışan eventtir.
                // e.KeyChar ile hangi karaktere basıldığını ascii karşılıgını bulabiliriz.
                // sadece sayilara izin vermek için 0 ile 9 un ascii karşılığını bulmamız gerek.
                // 0'ın ascii karşılığı 48      9'un ascii karşılığı ise 57
                //hangi tuşa basildığını hafızaya alalım
                int basilantus = Convert.ToInt32(e.KeyChar); //stringden çevirme yapmadığımız için int.parse kullanamayız.
                // eğer 48 ile 57 arası DEĞİLSE tuş basımını iptal etmek gerekir.
                // backspace'in çalışması için   || basilantus == 8    koşulunu ekledik.
                if (!(basilantus >= 48 && basilantus <= 57 || basilantus == 8))
                {
                 // baştaki ! işareti tüm ifadeyi tersine çevirir.
                    e.Handled = true;
                 // handled = true yapmamız basılan tuşu geçersiz saymak içindir.
                }
            }
    bunu yazabilirsin .

    bunları yaptıktan sonra yayınlarsın v2 olarak , txt kısmına ayrıca bakarız o zaman v3 e geçersin :D
     
  11. Toplam seprom ve krediyi gösteren varya basamak arttıkça araya nokta koymak istiyorum. Yani 1000 değilde 1.000 yazsın.
     
  12. alttaki methodu kopyalayıp projeye eklersin , methoda yollayacağın sayı seprom veya kredi değeri olucak , methoddan sana düzenlenmiş halde string dönecek

    ordaki toplam seprom ve kredi değerini yazdırırken label1.Text = deger.tostring() ; yerine label1.Text = sayıDuzenle(deger) ; yazdınmı tamamdır

    Kod:
    string sayıDuzenle(int sayi)
            {
                string cevir = sayi.ToString();
                int boyut = cevir.Length;
                string sonuc = string.Empty;
                if (boyut >= 3)
                {
                    char[] islem = new char[boyut];
                    for (int i = 0; i < boyut; i++)
                    {
                        islem[i] = cevir[i];
                    }
                    int sayac = 0;
                    for (int i = 0; i < boyut; i++)
                    {
                        if (sayac % 3 == 0 && sayac!=0)
                        {
                            sonuc += ".";
                            sonuc += islem[boyut - i - 1];
                            sayac++;
                        }
                        else
                        {
                            sonuc += islem[boyut - i - 1];
                            sayac++;
                        }
                    }
                }
                else
                {
                    sonuc = cevir;
                }
                char[] dondur = sonuc.ToCharArray();
                Array.Reverse(dondur);
                return new string(dondur);
            }
    bu arada formborderstyle la alakalı bir yanıt vermemişsin , onu none olarak ayarlamayı düşünüyormusun ? veya form özelliklerinden boyut ayarlama filan kilitleniyorsa onlarımı yaptın
     
  13. formborderstyle başta none yapıp kendi hazırladığım kenarlığı ekleyim demiştim ama fikrimi değiştirip diğer seçenekleri kullandım hangisi olduğunu hatırlamıyorum ama Büyültüp küçültme olaylarını kapattı.
     
  14. bende geçenlerde denedim , formun üst kısmına panel atıp bir şekilde ayarladım :) tabi üstüne basılı tutup formu oynatma kısmını manuel yazmak durumunda kaldım :D en iyisi dediğiniz gibi sanırım

    [​IMG]

    şöyle birşey oldu ben yapınca , butonları filan hepsini kendim ekledim(çıkış,küçükltme,soldaki kısım vb.)
     
  15. Nokta olayını yaptım. Şu argelerin olduğu scrollbarı kaydırırken biranlık görüntüsü neden kayıyor bilgin var mı?
     
  16. tam olarak bende çözemedim sebebi ama biraz iyileştirme yapabildim.
    panel3 : argelerin olduğu panel

    Kod:
    private void panel3_Scroll(object sender, ScrollEventArgs e)// argelerin olduğu panelin scroll eventi
            {
                panel3.Refresh();
                Thread scrol = new Thread(new ThreadStart(yenile));
            }
            void yenile()
            {
                panel3.Refresh();
                pictureBox1.Refresh();// buralara arge resimlerinin olduğu picbox lar yazılcak
                pictureBox2.Refresh();//
                pictureBox3.Refresh();//
                pictureBox4.Refresh();//
                pictureBox5.Refresh();//
                panel3.Refresh();
            }
     
  17. emeğinize sağlık iyi bir çalışma olmuş
     
  18. cok cok guzel ve cok yararlı olmus cok begendım daha yenılıklere devam gg kapıları gıbı :)
     
  19. v2.0 yayınlandı yeni versiyonunu indirebilirsiniz.
     
  20. eline sağlık yeni güncellemelerle çok daha iyi olmuş program ,

    ek olarak program ekranın ortasında açılıyor o bakımdan güzel lakin diğer formları ekranın ortasında değilde programın ortası şeklindede ayarlayabilirsin , programı başka bir yere aldığımızda tekrardan dosya hesabı filan yapmak isteyince direk ekranın ortasında çıkması zor oluyor gibi biraz( yani diğer formlar start position olarak centerparent tarzı olmalı diye düşünüyorum)

    küçük bir düzeltme gereken kısımda var , hazır arge dizilimlerinden 34 arge yaptıktan sonra bütün argeler tamamlanamıyor :) 62 de kalıyor , diğer hazır dizilimleri denemedim.

    son olarakda argeleri kaydırdığımız scroll bar için klavyede ok tuşlarıyla sağa sola veya faredeki scroll ile sağa sola kaydırılabiliyorsa çok güzel olur ( ben denemedim daha önce şimdi aklıma geldi böyle birşey -scroll kısmına focus yaptırıp denemek lazım)
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.

Sayfayı Paylaş