Artık oyuna yeni oyuncu gelmeyecek çoğu kişi bırakıp gidecek..

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve ömer36 tarafından 6 Ocak 2016 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. ömer36

    ömer36 User

    Merhaba sayın forum adminleri ve kullanıcıları bu konuyu niye açtım merak ediyorsunuz değil mi ?

    Biraz uzun bir yazı olacak.

    Size derdimi anlatıp çekip gideceğim belki ufak tartışmalara katılırım onun dışında artık oyuna hiç girmeyeceğimi bildiriyorum.

    Biliyorum benim bunları dememin bir kıymeti var ancak oyunu bırakmamın sizin için hiçbir kıymeti yok o yüzden fazla da üstüne düşmeyeceğim.

    Öncelikle bu oyunda geçen güzel günlerim oldu,kötü geçen günlerim oldu ve eski oyunu öyle özlüyorum ki zamanda yolculuk yapıp birkaç yıl öncesine geri gitsem muhtemelen ilk olarak oyuna girerim diye düşünüyorum çünkü bu oyunu ve bu oyunun eski halini çok seviyorum ve özlüyorum.Son birkaç yıldır oyuncular göç dalgasındaymış gibi teker teker oyunu bırakıyorlar ve galiba o kafileye bugün bende eklendim.Bu saatten sonra oyuna yeni oyuncu gelse dahi güçlenemediği için kısa bir süre sonra bırakacak yani oyun oynayan kişiler topluluğuna yeni kimse eklenmemekle beraber oyundan sıkılan sabrı tükenen artık bırakmak isteyen oyuncular da zaman içinde bırakacak ve bir zaman orman gibi olan bu oyun tıpkı bir çöl gibi ıpıssız olacak

    Birkaç aydır oyuna girmiyordum ve orta halli bir oyuncuydum ve tekrar oyun oynama isteğim geldi dedim ki düzgün kasılma ile üstesinden gelirim ve emeğim ile güçlü bir oyuncu olurum.Ama olmuyor 1-2 kristallin kestikten sonra baskına gelen biri gelip beni kesiyor ve işlerim aksıyor heryerde aynı bu durum palladium haritasında,eski haritalarda hatta kamuflaj alıp kutu toplarken dahi aynı oluyor.Bu dediklerim kesinlikle yanlış anlaşılmasın ben kesen kişiye de kızmıyorum neticede o kişi de uzun uzun gemisini kastı ve para yatırdı şimdi meyvesini yemek istiyor dil uzatmaya hakkım var mı ?

    40-50 uridium kazandıktan sonra patladığınızı,ve birdaha hangara dönüp tamir olduğunuzu düşünün peki bu halde ne kadar kolay güçlenebilirsiniz ? Aranızdan ''ölene kadar kassan bir ilerleme kaydedemezsin'' diyenler mutlaka çıkacaktır.Peki o halde soruyorum ben niye oynayayım bu oyunu ? zaten derdim bir an önce eziklikten çıkıp güçlü olmak ve diğer oyuncular ile hakkını vererek savaşmak.Yada niye uzun uzun kasayım gemimi ? Bir yerden 600-700 lira bulayım en güzelinden tüm özellikleri tam olan bir gemi alayım ne eziklikle uğraşayım ne de kafam şişsin.Fazla yasal yada ne bileyim ahlaklı olmamasına rağmen bunların arasında kesinlikle en kolay,rahat ve mantıklı olanı olur değil mi ? Buradaki şikayetim bu forumda çalışan moderatör ve adminlerden değil çünkü onlarda benim gibi oyuncu ve sadece bu forumdan sorumlular burada çalışan arkadaşların asıl yöneticilere derdimizi iletmekten başka bir görevleri maalesef yok.Gönül isterdi ki bu oyun Türkiye vatandaşı olan birine ait olsun dertlerimizi dinlesin bizi anlasın ama hiç de öyle değil maalesef .Buradaki şikayetim oyunun tamamına hakim olan yöneticilerdir ki onlarda azarı gerçek anlamda hakeden kişilerdir.Ben sıradan bir insanım sadece onlara öfkemi söylerim başka hiçbir şeyde yapmam zaten benim etim ne budum ne ?

    Bu oyunu zehir eden,anasını ağlatan bu insanlar para hırsı ile güzelim oyuna garip yenilikler getirmiş ve gerçek anlamda paranın dibini sıyırmışlardır.Benim şikayet ettiğim yönü para kazanması değil para kazanma yöntemidir.Tamam para ile uridium satsın bana ne ? İsteyen alsın isteyen almasın zorlamı veriliyor sanki ? Peki niye bu para hırsı yüzünden oyuna kimsenin kolay kolay alışamayacağı yenilikler getiriyorsunuz ? (umarım dediklerim iletilir) elbette oyun yeniliksiz olmaz da bu kadar fazla ve alışması zor yenilik neden var ? Herneyse fazla uzatmayacağım derdimi az-çok anlamışsınızdır ayrıca uzattığımda da ne diyeceğimi tahmin ediyorsunuzdur.

    Bu mesajın altına herkes de benim gibi dertlerini yazacak forum yetkilileri iletecek yada iletmeyecek.Ne olacak bilmiyorum ve artık önemi yok ben sadece derdimi anlatmak istedim belki diğer üyeler ve forum yöneticileri ile çok ileri gitmeden tartışırım başka hiçbir harekettte yapmam.

    Saygı ve selamlarım ile..
     
  2. Çokda iyi yazmışsınız. Sonuna kadar hak veriyorum size.
     
  3. Güzel yazmışsın arkadaşta boşa yazmışsın baştada söylemissin ne kıymeti var oyunculara göre güzel de yöneticilerin umurunda mı?
    Oyun para kapısı olmuş.Ha gidip te oyundaki oyuncuların sesi yükselmeye başladığında seslerini kıssınlar kimseye ulaşamasınlar haksızlıklarında diye de cmler adminler alalım, support diye birşeyde kuralım(sözde destek anlamına geliyor) oyuncular yazsın supporta en saçma sebeplerden dolayı chatten uzaklaştırıldıkları için supportan gelen "aldığınız uzaklaştırma haklı" mesajlarıyla işlerine baksınlar onurlarına gururlarına yediremesinler haksız atılan banları bunun içinde bir özür dilenmesin nerde oyuncu
    Abi soruyorum size biz kimiz bu oyunu oynayanlar kim
    Adminlerdir cmlerdir moderatörlerdir gelip geçici görüyoruz geçtiğimiz aylarda yaşanan olayları dışarıdan mükemmeliz harikayız imajları içe gelince iç savaşlar dökülmeler adaletsizlikler gurur onur meseleleri burada size asıl kalanlar oyuncular bunu unutmayın karşınızda makine yok insanlar var
     
  4. Forum olmasa benimde oyunla işim olmaz bi etkinlik geliyor gemiye biraz uri geliyor diye katılıyorum.

    Almanlar oyunu beleşe kapatmak için uğraşıyor.
     
    -AKSACLI- ve ömer36 bunu beğendi.
  5. Aslında bunun sebebi Almanların çok fazla paraya bakmış olması.

    Oyunda ki hileler buglar kapansa haksız kazanç yapanlar cezalansa güzel kampanyalar yapılsa (örneğin 1 ganimet kutusu alana 1 kutusu bedava olsa) bunlar yapılsa oyunda adalet sağlansa daha çok kazanacaklar. Her şeyi çetin ve ağır ticaret yollarına bağlamışlar. Oyuna etkinlikler güzelleşse iyi olacak. Normalde güçsüz oyuncu çok emek harcayarak güçleniyor yada para vererek işte ilk önce Darkorbitin bu sınavı geçmesi gerekli güçlü ile güçsüzün arasında ki dengesizliği bir şekilde eşitlemesi gerek.

    Niye böyle körü körüne insanları ezecek piskolojilerini bozacak insanları ekran başında sinir edecek davranışlarda bulunuyorlar anlamıyorum.
     
    -AKSACLI- ve ömer36 bunu beğendi.
  6. 61BayKus

    61BayKus User


    Bence arkadaş hiç boşuna yazmamış. Çünkü kendi içini rahatlatmış en azından. Ve emin ol ki böyle düşünen, feryat figan eden bir çok oyuncu var. Arkadaşımızda onların sesi olup yazmış. Ancak ne kötüdür ki bu yazdıklarımız yazı olarak kalacak.


    Seni destekliyorum dostum haklısın +1
     
    -AKSACLI- ve ömer36 bunu beğendi.
  7. Ticaret yaptığınızı düşünün. Müşteri geliyor parayı alıyorsunuz müşteriye kutu veriyorsunuz. Sonrada bu kutuyu aç içinden şansına çıkarsa diyorsunuz. Bu ticaret değildir. Bunun adı kumar'dır. Para hırsı olabilir yaparsın ticaretini sorun yok ama kumar başka bişey. LF4 şu kadar TL havoc bu kadar TL neyse ne uri ile verme para ile sat neyse bilelim çok yanlış yapıyorlar. Şans faktörüymüş para ile şans yan yana geldimi bunun adı iyi bişey olmuyor.
     
  8. Tom_Cat

    Tom_Cat User

    evet oyun zor,aslında Bıgpoint in hiç hiçbir oyunu kolay değil.tabi para ödersen işin rengi değişiyor.Mesela DARKORBİT te belli bir ücretle havoc,LF4,daha farklı bir ücretle hercüles ve daha çok LF4 çıkarabiliyorsun.oyunun senden istediği ücret belli onun dışında emekle gelişim yapamazsın.
     
  9. ÈrroR_™

    ÈrroR_™ User

    bende katiliyorum, forum yoneticilerine degil isyanimiz bakin yanlis anlasilmasin herkes gorevini yapiyor ama bizlerde artik bikmis usanmis nereye kime ne desek durumundayiz ,oyuzdendir boyle bir paylasima onay vermeden edemicegim.kisacasi hersey cok guzeldi ama artik oynayamiyoruz tıkandik kitlendik ...acil birseyler yapilmali gucluyu gucsuzu koruyan en onemlisi kasilmaya imkan taniyan oyun yaratilmali.etkinlik istemiyoruz ...birsey degismiyor yine guclulerin tekelinde kaliyor.adil bugsuz cozum istiyoruz.
     
    -AKSACLI- ve ömer36 bunu beğendi.
  10. uzun zamandır yazmak istediklerimin benzerini yazmışsın eline sağlık

    bir kaç sıkıntısını da ben yazayım

    sıkıntı para değil veya para ile yapılan değil şöyleki parada belli bir yere kadar (sabancı ve koç değilsen) belli bir zamandan sonra sende kasıyorsun kasmak zorunda kalıyorsun

    bu oyuna başladığımda sene 2007 idi 2011 in sonu idi ara verdim şirketin başka oyunlarına baktım onlarda para ve zaman harcayarak yapabileceğimin en iyisini yaptım amaç kalmayınca onlarıda bıraktım

    oyuna ara verdiğim zaman oyunda bot ve kamu görme sıkarak gelme gibi şu anda da devam eden hileler vardı aradan gecen 5 senede bir şey değişmemiş aksine üstüne bir şey daha eklenmiş (makro) ya arkadaşım hadi bunları engelleyemedin de makronun cıkmasına neden göz yumdun yöneticiler hiç itiraz etmesin makronun cıkmasının tek nedeni oyun yönetiminin aç gözlülüğüdür 30 bin uriye toplayaıcı satacam diye başımıza bide makrocuları cıkardı

    bırakmak bir şey değil en kolayı ben bıraktığımda gemim full dü şimdi yeni başlayan gibi kaldım :) yeni başlayacak varsa başlamasında artık her şey cok zor

    ceti takip ediyorum bazen eskiden benim bıraktığım dönemlerde oyuna başlayanların sorularından gecilmezdi şimdi başlayan yok ki soru sorsun :) konuşanlar sadece bot makro vb kullanan oyuncular biri diğerine ben senden daha iyi çaldım diğeri yok canım ben daha çok çaldım :) sabahtan akşama muhabbet bu

    haritalar rezalet olmuş her şeyi full gemiler portlarda daha bırak geliştirmeyi irisi olmayan adam/ adamları porta sıkıştırmış oyuncuyum diye cette yazıyor :) onların kasmasına gelişmesine izin vermiyor sonrada cette yeni oyuncu gelmiyor serverlerde oyuncu kalmadı yazıyorlar :) ne ironi değil mi

    vessalam cenem açılmaya başladı şimdilik bunlarla yetineyim yoksa yazmaya başlarsam siz okumaktan sıkılırsınız
     
  11. Açıkçası ben TR sv lerinin de 1.5-2 sene sonra bayağı boşalacağını düşünüyorum çünkü eğer farkettiyseniz oyunda hep aynı kişiler var hiç değişmiyor, tüm generaller albaylar her gün oyuna giriyorlar ve büyük klanların savaşıp oyundan bıkmaması onları oyuna bağlayan nedenler arasında fakat alttan kimse gelmiyor, gelse bile bırakan kişi sayısı daha fazla, oyunun çok bi ömrü olduğunu sanmıyorum eğer SV ler birleşmezse fakat birleşecek dendi, o yüzden eğer şu an TR6 ve TR5 birleşirse emin olun hareketlilik çok artar, TR5 te şu an saat 6 dan saat 12 ye kadar x-6 haritasında tek başınıza bir cubiyi bitirmeniz çok zor, illa ki bir düşman geliyor veya bir yandaş fakat gelen kişiler hep aynı tek sıkıntı bu

    eskiden baskına gelindiğinde kasılan adama dalınmazdı, sadece şu bota koymuş kişilere dalınırdı ve portala gömülürdü o kişiler, 10 dakika içerisinde harita bomboş olurdu, şimdi zaten hep boş bi girseniz 3 adam kesseniz bidaha 10 dakka belki kimse gelmiyor
     
    -AKSACLI- ve ömer36 bunu beğendi.
  12. ONURBEY

    ONURBEY User

    Evet oyunun neden bu hale geldiğini ve oyuncu kaybettiğini birkaç başlıkta yazmak gerek;

    Oyun gerçekten çok zorlaştı, neden, çünkü, bazı şeyler şansa bırakıldı, şansı olan gemisini fulluyor, şanssız olan sıkıntıya düşüyor. Artık bu neye göre şans ise....

    Hırsına yenik düşen, bir an önce full olmayı isteyen, bazı şeyleri göze alarak illegal yolu seçiyor. Eninde sonunda bir şekilde banlanıyor ama, banlanıncaya kadar, beraberinde oyunu etkileyecek olumsuz şeyleri de yapıyor, sıralamayı etkiliyor mesela, dürüst oynayan oyuncuları, keserek oyundan soğutuyor (gemisi full ya) mesela ....

    Oyuna yeni başlayan yok artık eskisi gibi, çünkü para harcamadığı taktirde, güçlü bir klandan destek almadığı sürece bir yerlere gelmesi çok zor ... Dün 10 düşman kesme görevi vardı, 10 düşman bulupta kesmekte zorlandım. Eski haritalar bomboş, bazı gemiler malum harita da ve üstelik korumaları var.

    Küfür olayı bir türlü çözülemedi, chati banlanıyor, yan çarla gelip yine küfür ediyor. Özellikle iç savaşlar yüzünden oluyor bunlar,

    Bir önemli şey daha, hala bunu anlamış değilim, iç savaş var, klanlar diğer şirketten arkadaşlarını çağırıyorlar, normal değil ama, buraya kadar normal diyelim, çünkü kendi iç savaşları bize ne, ama öyle olmuyor işte, cesaretlenip, kendi haritamızda bizi kesmeye kalkıyorlar, iç savaşla bir ilgimiz olmamasına rağmen. Eğer yanlışlıkla düşmanı sen kesersen vay haline, hemen kırmızı yakılıyor, hayret ki ne hayret ....


    Yöneticilerimiz sanırım bu arkadaşlara savaş kuralları diye ders vermeli, burada amaç kendi haritanı düşmana karşı korumak değilse, o zaman ortaya vahim bir durum çıkmaktadır. Menfaat için her yol mübahmıdır ?

    Saygılarımla.
     
  13. Kendi şirketini koruyan mı var ki. Diğer şirketten arkadaşını çağırıp beraber kendi şirketini kesiyor. Düşman iste kovalar bizim şirketten adam keser.
     
  14. ömer36

    ömer36 User

    Destekleriniz ve dertlerinize beni ortak etmeniz beni çok sevindirdi arkadaşlar Teşekkür ederim :) Sizde bu oyunu oynayan insanlarsınız ve sıkıntılarını çok iyi biliyorsunuz.Açıkçası forum adminleri bizi önemsese dahi piramidin üst tabakasındaki insanların önemseyeceğini sanmıyorum beni mutlu ettiğiniz için sağolun
     
    oOo.LOTUS-VENOM.oOo ve -AKSACLI- bunu beğendi.
  15. Oyunu kısaca tanımlayan çok güzel bir cümle kurardım ama ban yerim.
     
  16. ömer36

    ömer36 User

    Ne diyeceğini az-çok tahmin ediyorum buradaki arkadaşlarda tahmin ediyordur gerek yok :)
     
    oOo.LOTUS-VENOM.oOo ve -AKSACLI- bunu beğendi.
  17. ONURBEY

    ONURBEY User

    Bana göre durum şu;

    2008 yılından beri emek verdiğim, paralar harcadığım bir gemim var, ve en önemlisi oyuna severek ve isteyerek başladık ve hala da seviyoruz ki oynuyoruz.
    Buraya kadar herşey normal ve güzel ama; önemli olan bundan sonrası;
    Oyundan soğutmak için yapılan tüm olumsuzluklar, illegal oyuncular, haksızlıklar, adaletsizlikler, küfürlerin had safhaya ulaşması, hakkını koruyacak bir mercinin anında yardımcı olamaması ( Chatte ki görevli supporta yaz diyor, forum supporta yaz diyor, support ise yoğunluktan dolayı çok geç cevap veriyor, verdiği zamanda seni tatmin edecek bir sonuç çıkmıyor genelde ) vs ...

    Herşeye rağmen bu oyunu seviyorum ve umarım bir gün bizimde lehimize birşeyler değişir diye umutla bekliyorum.

    Saygılarımla.
     
    -AKSACLI- bunu beğendi.
  18. Merhaba ,

    Arkadaşlar emin olun bir çok konuyu iletiyoruz. Kendi aramızda belli aralıklarla fikir alışverişleri yapıp ortak bir karar alıyoruz. Sizlerin ilettikleri dışında bizlerin de farkına vardığı , dikkatimizi çeken ya da şu şöyle olsa daha iyi olabilir gibi konuları raporluyoruz. Haftalık raporla birlikte bunları da iletiyoruz.

    Bu konuda yazanların bir çoğunu fazlasıyla raporlayıp merkeze ilettik fakat bunlar kesin olur ya da değişir diyemiyoruz. Şayet bir değişim olacaksa da bunlar bir anda olmayak zaman alacaktır.

    Şu an için bu konu açık kalsa da kalmasa da eğer bir değişim olmayacaksa olmaz eğer olacaksa da zaten zamanla olacaktır.

    Kilitlenmesi uygundur.

    İyi forumlar.
     
    ÈrroR_™ bunu beğendi.
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.