artık serverler birleşsin

Discussion in 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' started by -emir_turker1201-, May 20, 2017.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
?

sizce serverler birleştirilmelimi

1. evet birleştirilmeli

16 vote(s)
    69.6%
  2. düşünülmeli

1 vote(s)
    4.3%
  3. hayır birleştirilmemeli

6 vote(s)
    26.1%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Bildiğiniz gibi darkorbit tr sunucusu olarak 6 tane serveri var ve darkorbit oyuncusu giderek azalıyor benim fikrim 6 serverlerden 3 er 3 er olarak birleştirilsin çünkü cidden sıkmaya başladı bu durum ve bu durumdan bir tek ben rahatsız değimilim eminim ki çoğu kişi rahatsızdır mesela tr1 tr3 tr5 ve tr2 tr4 tr6 rütbe konusunu ben dusundum nasıl olucak diye bunun hakkındada yardımı olursanız teşekkür ederim

• Emir bence sunuculara bakım yapılmalı ve darkorbit oynandığı türk sunucularında yenilikleri yaparken kullanıcılarında çıkarlarını gözeterek yenilik getirmeli, sorunlarımızla da ilgilenmeli her yenilik geldiğin de bilmeli ki darkorbit gitgide ağırlaşıyor.
    • Ülkemiz de internetin altyapı hız sorunları, kısıtlamalar megabit düşmesi (2018 de bitiyor, inşallah) oyuncuları soğutan etkenlerden sadece biri
    • Bunların yanı sıra insanların savasırken, kasılırken seprom un yetersiz olması sürekli gemilere diroid ve silahlara her ne kadar geliştirmeler gelsede yemek gibi su gibi bir ihtiyacımız olan seprom' a bir yenilik gelmiyor Skylab haricinde ne bir yaratıktan ne de serbest bir şekilde toplanabilen bir hammadde değil :(
    • Ben bir başlık açtım forumda Gemiler Arası Ticaret ile bence sunucuların birleşmesine gerek kalmadan hem oyuncu sayısı artacak hemde sunucuların birleşmesiyle doğacak olabilecek donmaların önüne geçilmiş olacağını düşünüyorum.
    Dilersen ankete destek verebilir hem senin başlığından hem bizim açtığımız Gemiler Arası Ticaret adlı anketle istediğin hedefe bir adım daha atabilirsin

Last edited: May 20, 2017
  2. bencede iyi fikir öyle yapalım

57.Alay.Çanakkale likes this.
  3. Birleşse de pek uzun soluklu olmayacak ama birleşsin tabi

4. TSUNAMI seni Gemiler Arası Ticaret e desteğe bekliyoruz öleyse detaylıca okuyabilirsen konu içeriğini gerçekten yeni bir soluk getirecek ben birleşmeyi desteklemek isterim ancak ya sonra demeden edemiyorum
    Oyunculara en başta bugları kaldırıp bunların yerine ''Gemiler Arası Ticaret'' gibi bir kalıcı düzen sağlayacak bir yenilik lazım tabi bugları kaldırdıktan hemen sonra getirilmeli seprom bugu kaldırılıp oyuncuların seproma olan isteği cevap bulmazsa darkorbit oyuncu daha da kaybetmeye mahkum gözüküyor
    Emir Turker birkez daha teşekkür ederim böyle güzel bir noktaya değindiği için

-emir_turker1201- likes this.
  5. floppy43

floppy43 User

serverler birleştirilmesin Serverler arası Geçiş olsun.

6. Aynen Sunucular Arası Geçiş olursa iyi olur böylece isteyen kalabalık Sunucu'ya da gider :)

7. Merhaba, ben sunucu değişimi yerine birleştirmenin gelmesini isterdim.
    Birleştirme, Darkorbit' in ve bizim işimize gelir. Nedenlerini söyleyeyim:

• Öncelikle, zaten çoğu kişi sunucudaki kişi eksikliğinden yakınıyor. Yeni başlayanlar, kasılacak kişi bulamadığından; full+fulller ise, kesecek kişi bulamadığından sıkıntı çekiyor. Yani birleştirme de olsa geçiş de olsa kalabalıklaşma çoğunluğun işine gelecektir.

• Sonra, sunucular arası geçiş bir seferlik yapılmadığı sürece (ki böyle bir durum sonucu yanlış sunucu seçimlerinden doğacak sonuçları şimdiden görebiliyorum) sürekli aktif kalan bir sistem olacak ve bu da yine kasmalara ve buglara sebebiyet verecektir. Sunucu birleştirmesi bir seferde hallolacaktır.

• Sunucuların birleşmesi sonucunda Darkorbit gereksiz sunucu yüküyle uğraşmayacak ve bu da kasmaları bir nebze azaltacaktır.

• Sunucular birleşince odak noktası daha net olacaktır. Mesela, son birkaç haftadır Global Amerika 1 sunucusunda kasma oyun hataları bariz beliriyor. Sunucu birleşimi sonunda Darkorbit her sunucudaki sorunu ayrı ayrı düzeltmek yerine bir sunucuya önem verip bir seferde bütün sıkıntıları çözebilecek.

• Özellikle chatte gördüğüm/üz bir diğer sorun chat moderatörlerinin eksikliği ve bu eksiklik sonucu bütün sunuculara bir moderatör görevlendirilmesi. Bunun sonucunda da zaten görüyoruz ki açık açık küfür edip ban yemeyen kişiler oluyor. Sunucu birleşiminde chat düzeni daha da artacak ve moderatör eksikliği bir miktar azalacaktır.

• Şimdi bazılarınız diyecek ki zaten az kişiyle kasıyor. Sunucu birleşimi olursa oyun oyunluktan çıkar, kasmadan oynayamayız. Evet haklı bir durum ama oyunun eski oyuncuları hatırlayacaktır. Şuandaki Türkiye için 6 serverdeki oyuncuları toplasanız, bundan yıllar önceki bir serverdeki oyuncu sayısı kadar yoktur. O zamanlarda kasma yoktu( en azından yüksek oyuncu sayısına rağmen şimdikinden azdı) herkes biliyor. Darkorbit, gereksiz sunucu israfından ettiği kârı bakıma kullanırsa kasma diye bir şeyin ortada kalacağını düşünmüyorum.

• Son olarak oyuncu sayısı arttıkça botların verimi düşecektir. Normalde bomboş olan haritalar dolacağından botlar daha zor kutu toplayıp npc keseceklerdir. Ve düşmanlar da artacağından botlar daha çok kesilecektir. Ayrıca bu şekilde hafifletilmiş bir sunucu yüküyle bot ve benzeri oyun ihlallerinin engellenmesi daha kolay hale gelecektir.
    Kim bilir belki oyuncu sayısı da artar. Eskiler geri dönmez onu biliyoruz ama yeni başlayanlar artabilir.
    Daha oynanabilir bir Darkorbit dileğimle, hepinize iyi oyunlar...

Last edited: Jun 27, 2017
    -emir_turker1201- likes this.
  8. floppy43

floppy43 User

Serverler Arası geçiş olmalı bu sayede Kendi TÜRK Serverlerimizde daha aktif ve oyun daha zenginleşir

9. floppy43

floppy43 User

Serverler arası birleşim nedir çok saçma Serverler arası geçiş olsa mantıklı olur ama birleşim olması oyunun tabanını bozar oyunda sürekli hatalar olur şikayet üstüne şikayet gelir Serverler arası geçişin olması daha mantıklı

10. floppy43

floppy43 User

İstediğiniz şey olursa oyun alt üst olur sistem komple çöker ve oyunda zevk denilen birşey kalmaz sürekli oyun hata verir tek yapılması gereken birşey varsa oda herkesin Uridium Karşılığında İstediği Serverlere gemilerini aktarabilmeleri bu fikrim sayesinde oyun daha canlanır ve oyuna daha zevk katar oyuna para yatırmamız daha fazla artar ve oyuna yeni yenilikler fikirlerin gelmesi daha cazip olur ama sizin dediğiniz Serverler arası birleşim olursa oyun tamamıyla çöker ve oyuncular şikayette bulunur bu yapılmaması gereken birşeydir umarım serverler birleşmez

11. Manitu

Manitu Guest

Merhaba,

Sunucu birleşimi gerçekleştiğinden konu kilitlenip arşive taşınmıştır.

İyi forumlar.

Thread Status:
Not open for further replies.