Aynenn öyylee

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve ■usŧά.__.~`ħı®sız~`™ tarafından 3 Şubat 2016 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Gıcık kaptığım iki kelime yapay suni bir konuşma şekli nereden girdi dilimize acaba merak ediyorum ...Bize ne oluyor garip garip kelimeler ile birbirimize hitap ediyoruz acaba birileri çaktırmadan dilimizimi bozuyor Hiç alakası olmayan bir şeye bile Aynen öyle diye cevap verilmesi de işin başka bir boyutu bari yerli yerinde kullan mübarek işe yarasın Buna benzer gıcık kaptığınız kelimeler varsa sizlerde yazın..İnsanları cahil yerine koyan aşağılayan bir kelime sanki aynen öyle deyince hele birde sinirli bir şekilde söyleyince öyle olduğunu anlayacağım öyle olduğunu görüyorum zaten Aynenn öyylee demene gerek yok (Şimdi biri yorum yapar Aynenn öyylee deyip kafamın tasını attırır):)ve bu kelimeyi ne gibi durumlarda kullandığınıza dikkat edin ben kelimenin kullanılmasına karşı değilim ama ota kuşa hiç alakası olmayan yerlerde kullanılmasına karşıyım Dilimize gerçekten sahip çıkalım kelimeler ile dünya yönetiliyor.Bir ingiliz bir çinli bir japan bir arap bir hintli dilinden asla taviz vermez .Peki biz bir sürü yabancı kelimeyi sanki Türkçe imiş gibi seve seve kabulleniriz birde hava atarız.Ağızlarımızdan çıkan her kelimeden sorumluyuz herkes dil bilimci olacak diye bir kural yok her kelimeyide öğrenmeye insan ömrü yetmez .Bari var olan kelimeleri yerli yerinde kullanarak dilimizi bozmayalım .

ÈrroR_™ bunu beğendi.
  2. Ortamda kavga yoksa beni pek etkilemez. Millet kolayına geldiği gibi konuşmayı sever özellikle muhabbette.

Ben ana dilimin Arapça olmasını isterdim ama yapacak bir şey yok.

3. ÈrroR_™

ÈrroR_™ User

oncelikle iyi egitim sart ,yeni nesil bati ozentiligi, yapcak birsey yok zamanla duzelirler ergenlikleri gecsin :)

Son düzenlenen: 3 Şubat 2016
  4. Bazıları arada ingilizce laflar söylüyor. Ateşi bulmuş mağara adamı gibi ingilizceyi keşfediyorlar farklı oluyor hoşuna gidiyordur heralde :D

GOLIAVCISI52 ve ÈrroR_™ bunu beğendi.
  5. Tom_Cat

Tom_Cat User

DARKORBİT te birşey daha öğrendim,imalı konuşma.malum yasaklı kelime çok olunca İMA aldı başını gitti.

GREED bunu beğendi.
  6. Merhaba ,

Bana kalırsa uzun uzun anlatmak yerine birisinin söylediğine aynen ya da aynen öyle deyip kısaca geçmektir. Bana göre aynen veya aynen öyle demek başka şeylere göre gayet iyi en azından doğru yazılıyor/söyleniyor. :) Bazı şeyler var çok garip telafuz ediliyor. :)

Bu durum özellikle 13-14 yıldır televizyonlardaki saçma dizi , program v.b. şeylerin etkisi ile oluyor. Bunun dışında kitap okumamak ve teknolojinin hızlı ilerlemesi ile masaüstü , laptop , tablet , akıllı telefon v.s. derken bir çok çocuk , genç v.b. asosyal olarak yetişiyor. :)

Neyse çok derine inmek istemiyorum. :D

İyi forumlar.

ÈrroR_™ bunu beğendi.
  7. Televizyon demişken hep aşk işleri var gençlere kötü örnek bu televizyon :) Ayy oradaki kız erkek arkadaşıyla kaçıyor bende kaçacam :D

GREED bunu beğendi.
  8. Merhaba ,

Aslında yazacağım çok şey var ama işte forum kuralları gereği yazmamak daha iyi olur. :) :D Bu arada dizilerde aşk , kaçma ya da kaçmama konuları değil de daha farklı şeyler var. :)

İyi forumlar.

GREED ve ÈrroR_™ bunu beğendi.
  9. Ben anladım anlatmak istediğinizi :D

GREED bunu beğendi.
  10. Merhaba ,

Hmm o zaman belli bir yıldan sonra televizyonlardaki dizilerin , programların v.b. şeylerin bir takım amaçlar doğrultusunda yapıldığını mı anladınız ? :D

İyi forumlar.

GREED bunu beğendi.
  11. Benim tek anladığım İslamdan uzak diziler yapıldığı. Nefret, kin, intikam, fenalıklar, ve bir çok kötü örnekler.

GREED bunu beğendi.
  12. Merhaba ,

İlla yazdıracaksınız. :)

Şimdi eğer din üzerinden gidersek islam üzerine olan filmlerin bir çoğunu da müslüman olmayanlar yapmıştır. Oyuncuların bir çoğu müslüman değildir. Bize gelince islamdan uzak dizi v.b. şey yapılmıyor mu oluyor ? :D Bir çok film türü var ve bunu kim yaparsa yapsın film türü olarak bakılır. Dizilerde de durum aynıdır belli türleri vardır.

Nefret , kin , intikam , fenalıklar v.b şeylerden çok daha farklı bir takım ayarlamalar var. İçi boş ama insanları ekrana kilitleyen ve olanları da alıp götüren tür şeyler. İnsanlar gerçek dünya'dan bir haber yaşıyorlar. :)

Yakında insanlar zombiler gibi dolaşacak. :D

İyi forumlar.

13. Teknoloji gelişince dediğiniz gibi oluyor. Zihinler felç. Yinede kötü örneklerde oluyor :D

14. Merhaba ,

Sizin bakış açınızdan bakarsak o zaman kimse evden çıkmasın eğer çıkması gerekiyorsa da arabistan v.b. yerlerdeki gibi davransın. :D Türkiye'de senelerdir insanlar bir şunu anlayamadı.

Eğer mesele din ise bu insanın içindedir yani gerçek samimiyetle olur. Gösteriş v.b. şeylerden uzak durulur ayrıca birisinin din konusunda yapması ya da yapmaması gerekenler o kişiyi ilgilendirir diğerlerini ilgilendirmez.

" Her koyun kendi bacağından asılır. " diye bir atasözümüz var ve çok severim. :)

İyi forumlar.

ÈrroR_™ bunu beğendi.
  15. ÈrroR_™

ÈrroR_™ User

biri beni tutsunda:D az oz deyim;.sizle daima ayni fikiriz. teknolojiyi kotuye kullanan yine biziz,yine diyecegim egitim sart,cagdas egitim,yureklere dogrulugu durustlugu asilayan, ancak fen ve bilim yolunda, dogru egitimi almak+ her yasta kendimizi egitmek .

16. Her koyun kendi bacağından asılır - Hikaye

Osmanli zamaninda bir beldede bir Allah dostu yasarmis.
    Bu zati herkes çok sever ve sayarmis.
    Yasida oldukça fazla olan bu zat Cami'den eve evden Cami'ye öyle bir yasam sürermis.
    Bir de besledigi ve çok sevdigi 3 tane koyunu varmis.
    Mahallede yasayan birde ayyas bir zat varmis.
    Bu zat içki içermis, kimsede buna korkusundan bisey diyemezmis.
    Ancak haram konusunda hassas olan bu yasli amca nerde görse tatli dille ikaz eder ve vazgeçmesini istermis...
    Gel zaman git zaman bu adam artik yasli amcanin sözlerinden usanmis ve onu kadiya sikayet etmis.
    Ayyas: bu yasli adam beni sürekli ihtar ediyor artik canim sikilmaya basladi demis.
    Bunun üzerine kadi efendi yasli zati çagirarak: "Bak bey amca adama karisamazsin istedigini yapar" demis.
    Yasli amca da kötü bir niyetinin olmadigini sadece bu haramdan vazgeçmesini istedigini söylemis.
    Kadi efendi bu söz üzerine: "Sana ne bey amca, her koyun kendi bacagindan asilir, ne hali varsa görsün" demis.
    Bunun üzerine oldukça üzülen yasli amca evine dönmüs.
    Ertesi sabah mahalleli uyandiginda çok kötü bir kokunun mahalleyi sarmis durumda oldugunu görmüsler.
    Bir de ne görsünler yasli amca 3 koyunu bacaklarindan asmis.
    Kokan koyunlarda bütün mahalleyi berbat bir duruma getirmis.
    Bunu duyan kadi efendi hemen amcayi çagirmis ve neden böyle yaptigini sormus.
    Yasli adam su cevabi vermis: "Bakin, her koyunu kendi bacagindan astim ama bütün mahalle pisligini çekiyor..."( İnsanlar koyun değildir İnsanlar İnsan dır )

17. Merhaba ,

Birisi bizi frenlesin. :D :) Allah insanlara akıl vermiş ne diye kullansın diye ama kullanmayan çok. :)

Yazdığım atasözü mecaz anlamlıdır ama siz gerçek anlamda anladıysanız bilemiyorum. Şimdi biraz daha olayı açarsam mesela sizin güzel bir işiniz var iyi de maaş alıyorsunuz ev , araba v.b. şeyleriniz var. Peki bütün bunların bana ne yararı ya da ne zararı var ? Hiç bir yararı ya da zararı yok sonuçta sizin işiniz , sizin paranız , arabanız ve eviniz.

Ben sadece bazı şeyleri araştırmadan inanmıyorum o kadar. :)

İyi forumlar.

ÈrroR_™ bunu beğendi.
  18. Ben olaya toplumsal olarak bakıyorum Resmi dilimiz Türkçe diye bakıyorum ve dilimin bozulmasını istemiyorum .Konuşabildiğim yazabildiğim kadar varım herkesin evi arabası kendisinin kazanmış almış ama vergi kaçırırsa benide etkiler sizide etkiler toplumuda etkiler Almanyada çalışan Türkler Türkiyeye geldiklerinde nasıl bocalıyorlar ise öyle bocalamak istemiyorum hava atmak istiyorlar atamıyorlar çünkü farkında olmadan dışlanıyorlar şu an bizde dilimizi anlaşılmayacak kelimeler ile kullandığımız için aslında kendi kendimize zulmediyoruz ve bile bile yapıyoruz bunu benim kızdığım olay bu bir zamanların modası da eski Türk filmlerindeki konuşmalardı bütün bayanlar öyle konuşmaya başlamıştı ve komik oluyorlardı . Resim öğretmenliğide yaptım yabancıların içindede çok kaldım ama Türkçeden hiç taviz vermedim vermemde İngiliz konsolosuna sen Türkçe öğren diyebilecek kadarda ileri gittim Dünyanın en güzel dili bence Türkçe Dildeki hatalar Çok büyük kayıplara sebeb olur .1 sıfır rakamının bile değeri vardır Askerlik yaparken yaşadığım bir olayı anlatayımda gülün biraz levazım çavuşuydum . karavana yapılacak yemekte pırasa pişecekti havuç bekliyorum 100 kg havuç lazım neyse kamyon geldi havuçları indirdik 1 ton havuç yazıcı 1 sıfırı fazla yazmış astsubayda ihaleye girip o havuçları almış Asker 15 gün havuç yedi 1- sıfır rakamı yüzünden Okul okumamızın manası ne o zaman güzel konuşamayacaksak hiç okumayalım daha iyi Lehçelere birşey demiyorum her yörenin farklı lehçesi var ..Dil sorunu hepimizi ilgilendiriyor şöyle düşünün birde senelerce çalışıyorsunuz para biriktiriyorsunuz ve paralar tedavülden kalkıyor ne yaparsınız bu olayada şahit oldum.peki dilimiz tedavülden kalkarsa Bir evet kelimesi ile hayatınızda kayabilir mutluda olabilirsiniz O yüzden dilimize sahip çıkalım Hastahaeden anons yapılıyor çok acele chinartixipolerium aranıyor dense ne yaparsınız Siz o kelimenin kan olduğunu anlayana kadar hasta vefat eder o kelimeyi ben uydurdum öyle bir kelime yok aslında kelime uydurnak bu kadar kolay elin ecnebisi dili ile dünyayı sömürüyor her türlü kötülüğü yapılınca anlayabiliyoruz o zaman tepki verebiliyoruz ama iş işten geçmiş oluyor sebeb ne peki Dil Dildir insanı abad eden Dildir insanı berbat eden Dedemin kardeşinin oğlu bahçede bağıra bağıra gazete okurdu biz dalga geçerdik sonra bir baktıkki millet vekili olmuş O yüzden okumak ve dilimizi muhafaza etmemiz gerekir ... Dil mirastır ve o mirası bir sonraki nesile dosdoğru olarak aktarmak lazım . Benim okul okumam o kadar zorluklar ile olduki eskden gazlambaları vardı onun ışığında ders çalışırdım Harflerin ve kelimelerin kıymetini bilirim Eskiden bestekarlarımız vardı aşıklarımız vardı şairlerimiz vardı romancılarımız vardı şimdi yeni nesilde hala onlardan yararlanılıyor hiç oturup roman yazmayı şiir yazmayı düşünen varmı yok çünkü ihtiyaçta yok nasıl olsa internet var Yani işin özü garip garip kelimeler kurup Zombileşmeyelim dilimize sahip çıkalım

19. sayın adminim din açısından bakmak gerektiğine bende inanıyorum zira bireysel anlamda dini davranışların samimiyeti kişiyi bağlasada bunun birde toplumsal boyutu var..işte tamda bu noktada görsel yayınlar toplum üzerine etkili oluyor.eğer dikkat ederseniz dizilerde hem bizim dinimiz yada örf adetimizde olmayan yaşam tarzlarını varmış yada böyle olması gerekirmişcesine bizlere servis ediyorlar.aşırı derecede lüks vede aile yapısı bozuk senaryolar var.mesajınızdan alıntı yapmam konuyu tartışma ortamına taşımak değil.aslında bu tür konuların konuşulma yerinin bu ortam olmadığınıda düşünen birisi olarak yinede başka şekilde iletişim kuramayacağımızdan dolayı düşüncelerimi ifade etmek istedim..

20. Merhaba ,

Dil konusunda aynı fikirdeyim çünkü garip garip konuşmalar çoğalmaya başladı. Çok fazla detaya girmeyeceğim eğer girersem konu çok farklı yerlere gider. :)

Bana kalırsa biraz evrensel bakmak lazım. Mesela hemen hemen herkesin bildiğini düşündüğüm çağrı filmini örnek vereyim.

Mesela bu filmde oynayan müslüman olmayanlara kötü gözle bakılmış mıdır ? Kaldı ki ben şu anda olan dizi , film v.b. şeyleri beğenmiyorum yani onları savunmuyorum. Fakat olaya genel olarak olumsuz , saçma v.b. şeklinde bakıyorum.

Neyse çok fazla girmek istemiyorum bu tarz konulara fakat bazı durumlarda biraz da olsa yazmadan duramıyorum. :D :)

İyi forumlar.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.