Bağlantı Sorunu

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve ☼»Ŝ•Σ•R•F•R•İ•Ĉ«☼ tarafından 10 Eylül 2015 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. [​IMG]

Resimde görüldüğü gibi bağlantı sorunu oluşuyor. Bu durum ana sayfaya giriş yaparken, foruma girerken ve bazende ana sayfada dolaşırken oluyor. Tarayıcı kaynaklı olduğunu sanmıyorum çünkü bağlantı sorunu varken farklı tarayıcıda denedim aynı oluyor. İnternetimde sorun yok, aynı anda başka sitelere girerken sorun yaşamıyorum. Çerez önbellek bahane onlara gerek yok, zaten ilk bağlantı sorununda hem çerezleri silip önbelleği temizledim hemde dns önbelleği sildim.

Yani kısaca sorun almanya kaynaklı ve ne zaman düzeleceğini öğrenmek istiyorum. Kesinlikle genel bir sorun. Hata kodundan anladığım kadarıyla süre aşımına uğramış yani karşı taraftan veri sağlanmıyor.

Ek: Bazen foruma mesaj yollarken uzun sürüyor veya bildirimlere bakacakken açılmıyor.

Son düzenlenen: 10 Eylül 2015
  2. İstiklal

İstiklal User

Merhaba ;

Kullandığınız tarayıcı nedir ?

Keyifli Forumlar

3. Maxthon kullanıyorum. Sorunun yaşandığı an chrome ile denedim sorun devam etti. Bir süre sonra kendiliğinden düzeliyor fakat benden kaynaklı değil.

4. İstiklal

İstiklal User

Merhaba ;

Sorun genel olsa sorunu benimde yaşamam lazım.

Şöyle bir şey var.

İnternette veriler paketler halinde gider ve paketlerin başında ve sonunda onay crc kontrol kodu olur.

Yani karşı taraf bu kod ile tüm paketleri aldığını onaylar. Eğer karşı taraf ( Dark Orbit Sunucusu ) Bu CRC Kodunu alamazsa paket onayı olmaz. Bu nedenden ötürü de sayfa yüklenmedi hatası gelir. Çünkü bağlantı tamamlanmamıştır. ( Bütün bunlar mikro saniyeler içinde gerçekleşir )

Bunun dışında İnternette verilen ağa gönderilmeden önce , ağda yoğunluk olup olunmadığına bakılır. Siz Siteye girerken İlk CRC Kodu gönderilir. Bu bağlantının kurulması içindir. Bundan sonra diğer veri paketleri gönderilir. Eğer ağda yoğunluk varsa bu paketlerin bir kısmı beklemede kalır ve bu süre uzarsa , veri bağlantısı aşınıma uğrar.

Söylemeye çalıştığım şey bu sorunun ana kaynağı , İnternet Sağlayıcısı , Modem yada Bulunduğunuz Konum da olabilir , Dark Orbitte olabilir.

Çözümünüz var mı derseniz ;

DNS ' inizi kontrol edin.

CMD Ekranına gelip , ipconfig /flushdns komutunu girin ve Enter basın.

Eğer sorun devam ederse ;

TTNET Kullanıyorsanız ; TTNET DNS Adreslerini kullanarak yeniden bağlanmayı deneyin. ;

208.67.222.222
    208.67.220.220

195.175.39.39
    195.175.39.40

Keyifli Forumlar

5. Merhaba,

Evet bu sorun şahsen ben de ve öğrendiğim kadarı ile bir çok yetkili kişide de bulunuyor forumdaki üyelerde nasibini alıyor haliyle;
    bunun merkeze geribildirimini geçen hafta yaptım, ama daha farklı yapılabilecek çok birşey olduğunu zannetmiyorum.

Tekrar merkeze bildirelim bundan sonrası bekleyip görmek.

İyi Forumlar

6. Genel sorun olduğunu söylemiştim :) Merkeze iletildiyse söylediğiniz gibi başka bir şey yapamayız. Bıktım bu sorundan çok sık oluyor.

7. Merhaba ,

Son zamanlarda Türkiye genelinde internet bağlantılarında özellikle yurtdışı kaynaklı yerlere erişimde sıkıntılar yaşanıyor. Tahminen Türkiye'den yurtdışına çıkışlarda bazı sıkıntılar var.

İyi forumlar.

8. Bu konuda yapılacak bir şey yok anlaşılan.

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Konu kilitlenebilir.

9. Merhaba ,

Rica ederim görevimiz imkanlar dahilinde sizlere yardım etmektir.

İyi forumlar.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.