Banlama Sorunu

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve ™*-=ƒυякαη•ιѕ•вαcк=-*™ tarafından 18 Ekim 2018 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Merhaba arkadaşlar

Sormak istediğim bir konu var. Karışıklık olmasın diye olayı en başından anlatacağım.

Bundan bir kaç ay önce oyun hesabım bilmediğim bir nedenden ötürü banlandı. Hesaba girmeye çalıştığımdan error98 hatası alıyordum. Error98 hatasını 1-2 haftalık banlamalarda olduğunu biliyordum. Durum böyle olunca supportta mesaj attım ve supporttaki görevi hesabı incelediğini ve neden banlandığını bilmediğini söyledi ve ardından banımı kaldırdı. Yaklaşık 10-15 dakika sonra oyun hesabım tekrar banlandı ama bu sefer error99 yani sınırsız şekilde banlandı.

Öncelikle hiç bir bot, bug, pushing kısacası GİŞ kurallarınca yasak olan hiç birşeyi yapmadım. Error99 hatasını aldıktan hemen sonra yine supportta mesaj attım. Bu seferki cevapta defalarca kez uyarıldığım halde(Oyundan, oyundaki mesaj kutusundan yada epostama kesinlikle hiç bir uyarı yapılmadı.) oyunu gerektiği şekilde oynamamak ve diğer oyuncuları rahatsız etmem sebebiyle sınırsız şekilde yasaklanmışım.

Oyunu gerektiği şekilde oynamamak ve diğer oyuncuları rahatsız etmek derken ne demek istedi tam olarak anlayamadım???

1)Oyunu gerektiği şekilde oynamamak

Oyunda savaşmak, sıralama kasmak, galaksi kapısı yapmak, görev yapmak. Ben bunları yapıyordum hangisi ters gelmiş olabilir?

2)Diğer oyuncuları rahatsız etmek

Chat ortamında veya başka bir sosyal ağ platformunda ne admin ne oyuncuya hiç bir kötü söz söyleminde bulunmadım. Oyuncularla ilişkilerim teamspeak ortamında sohbet, galaksi kapısı hades yapmak, grup kurup birlikte görev yapmak, birlikte savaşmak dışında hiç kötü etkileşim içerisinde olmadım.

Ek olarak ban almama neden olan bu iki sebeptten nasıl sınırsız banlanabilirim bunu izah edecek kimse yokmu? Bu sebepler 1 haftalık banlama sebebi bile olamaz. Tamamen keyfi olarak yapılmış bir banlama görüyorum, sizde görüyorsunuz..!

Daha bir kaç ay önce GİŞ kurallarında cezası net olarak belli olan bot, yardımcı program kullanımından iki bin küsür hesap sınırsız banlanmak yerine 2 hafta süreyle ve buna ek tecrübe, şeref, ucb, rsb, scrap, bölünme kristali gibi cezalar aldı. Bot ile aldıkları sayborg, mimesis, hammerclaw, havoc, hercules, spartan , lf4 ve yeni lf4 ler, arge dosyları, ganimet anahtarları, gemi tasarımları hepsi onlarda kaldı.

GİŞ kurallarında bug kullanımıda yasak ve cezasıda bellidir. Seprom buguyla milyarlarca seprom beslemesi yapan oyuncular tespit edildiğinde yalnızca sepromları silindi. Proxium bugu yaparak milyonlarca rsb yapan hesaplar sınırsız banlandımı!?! HAYIR rsb leri silindi denildi hepsi bu kadar. O rsb leri kullanarak oyundaki oyuncuları oyundan bezdirdikleri yanlarına kaldı.

Pushing ihlalinde bile artık sınırsız banlama yapılmıyor.

Ağır cezaların yani sınırsız hesap kapanmasının gerektiği durumlarda sınırsız hesap kapanmıyorken uyduruk bir sebepten hesabım sınırsız banlanabilir.

İlk başta dediğim gibi en başında error98 hatası alıyordum yani 2 hafta sonra hesabım kendiliğinden açılacaktı. Belki support 2 hafta dolmadan açarak hesabımın kalıcı banlanmasınada sebep olmuş olabilir.

Şimdi ne olacak? Kimle iletişim kurarsam hak yerini bulur? Hep diyorduk eski takım görevlileri şöyle yaptı, böyle yaptı, şöyle kötüler, böyle kötüler diye ama maşallah eski takımdan hiç geri kalmıyorlar.

Başımız sıkışınca biz bu supportla iletişim kuruyorsak vay halimize. Yazılan yazıların 10 da 1'ini okuyarak cevap vererek ve bundan sebep bahsettiğimiz sorun, hata, bot, bug ve diğer konularla ilgili yazdığımız mesaja konuyla en ufak alakası olmayan cevaplar vererek üstlerine ben görevimin başındayım, ben işimi yapıyorum, bütün mesajları okudum ve yanıtladım, oyuncularla ilgilendim imajı yaratan destek çalışanlarına ne zaman bir DUR diyeceksiniz..!

2009 yılından bu güne kadar bu oyunu oynuyorum ve darkorbit tutkunuyum. Oyuna gelen yeni içerikleri, yeni gelişmelerin bir çoğundan memnun olmasamda ben bu oyunu oynuyorum, daha doğrusu bu zamana kadar oynuyordum. Çünkü böyle uyduruk sebeplerle oyuncuların emeğini heba eden bir oyun anlayışı varken oyuna devam etmek çok büyük bir risk olur. Bundan sebep oyuna oyuna ciddi anlamda bağlı olan, oyuna ve oyuncularına değer veren, oyunu bilen-anlayan-tecrübeli bir takım gelene kadar bu oyunu oynayamam. Eğer oynarsam yarın bir gün aynı şeyin başıma gelmiceğinin garantisi yok.

Darkorbit türkiye takımının ofisinin yeri bile belli değil. Nedeni gayet açık; Doğruyu söylemek gerekirse türkiye gibi bir ülkede incir çekirdeğini doldurmayacak sebeplerden hergün haberlerde neler neler oluyor görüyoruz. Yaptıklarının sonuçlarını düşünüyorlar olsa gerek belkide bir oyuncu ile olayın fiziksel temasa kadar varabileceğini düşündüklerinden adres vermekten çekiniyorlar.

Bu yazdıklarımdan benim böyle bir düşüncem olduğu sonucuna varabilirsiniz. HAYIR tabikide ben allaha havale ediyorum. Kesinlikle hakkımı helal etmiyorum...

Son düzenlenen: 18 Ekim 2018
    ORNİTORENK_PERRY bunu beğendi.
  2. Dostum kendine ve gemine güveniyorsan. Yazışmalar elinde mevcut ise oyuna para yatırmışsan dekontları mevcutsa ve hesabı ilk sen açmışsan ayrıca bot pushing vb kullanmamışsan oyun şirketine dava açmanı öneririm hem hesabını hemde bir miktar para kazanabilirsin. Ayrıca bu gibi durumalrda oyunun ülkede lisans haklarının iptaline kadar giden durumlara kadar ulaşabilirsin. Tabi bu durumlar somut bir haksız girişimlerde mevcuttur. Zira bu şekilde mücadelenle ulaşabileceğin tek somut adım vah vahlar olur iyi günler geçmiş olsun.

3. VALEYARD

VALEYARD Guest

Merhaba,

Eğer oyun kurallarına aykırı birşey yapmışsanız size herhangi bir şekilde uyarı mesajı gönderilmez, direkt ban alırsınız. Bir hesabın sınırsız ban almasının sebeplerinden biri daha önceden uyarı almış olmasıdır.(Birden fazla da olabilir.)

Hesabınıza girememenizin sebebi buradaki duyuru ile ilgili olabilir, göz atınız.

Size önerim, supporta tekrar yazmanız. Halen mevcut ise eski ticket numaranızı da ekleyin. Eğer haksız ban almışsanız kaldırılacaktır.

İyi forumlar.

4. Modum supportun söylediğini göre defalarca uyarılmışım. Siz uyarmazlar direkt banlarlar diyorsunuz ama öyle değil. Eğer uyarılmış olsam uyarı herneyse tarafıma ulaşırdı. Yazılı veya sözlü olarak hiç bir uyarı almadım. Ne oyun mesaj kutuma, nede eposta adresime bununla ilgili tek kelime gelmedi. Oyun hesabım 1 gün bile hesap kapatma cezası almadı.

Yukarıda supportun hesabı banlama nedenlerini okuduğunu zannediyorum. Sizce bu nedenler hesap banlamaya sebep olabilirmi? Ben bir bot kullanıcısından, bug yapan oyuncudan, pushing yapan oyuncudan daha ağır ceza almam zoruma gidiyor.

Yukarıda da söyledim. Hesap ilk olarak 2 hafta süreyle banlanmıştı. Benden neden banlandı diyip supportta sorduğumda banı açtılar ardından tekrar banlandılar. Bunda mantıklı olan eğer gerçekten iki haftalık banın aklı bir gerekçesi varsa açılan ban tekrar 2 haftalık bana çevrilir. Burda kesinlikle bir hata var.

Supporta yazın demişsiniz. Destek birimindeki aynı insanlarla aynı konuda kaç defa ticket açıp durdum. Artık görmezden gelindiğimi söyleyebilirim. Hep benzer cevaplar veriliyor. İstenilen sorulara yanıt verilmiyor. Oldu bittiye getiriyorlar.

5. VALEYARD

VALEYARD Guest

Merhaba,

Forum üzerinden biz hesabınızı kontrol edemiyoruz. Supporta dediğim şekilde tekrar yazarsanız iyi olur.

Uyarıdan kasıtları hesap kapatma cezası olabilir çünkü dediğim gibi yazılı veya sözlü bir uyarı verilmez oyuncuya.

Supporta tekrar yazarsanız görmezden gelinmezsiniz. Öyle birşey söz konusu değil. Sorununuzu çözecek tek birim supporttur.

İyi forumlar.

6. TahaBeRK

TahaBeRK User

Supportun gelen mesajlara bakıpta inceleme yapıp konuyla ilgili cevap verdiklerinide düşünmüyorum adminim sizinde bu durumda yapabilecek bir durumunuz yok customer services onlar gerekli yetkilere sahip olanda onlar ama bu yetkiye sahip insanlarda yetkileri yeteri kadar kullanmıyor açıkcası tr6 hesabımdan cm başvurusunda bulundum sırf eposta değişikliği sebebiyle hem başvurum reddedildi hemde takas yaptığımı öne sürerek hesabım 30 gün bannlandı supporta mail yolladığımda ise bu konu hakkında yetkin ekibimiz gerekli işlemi yapabilir diyor cevap sadece bu yetkin ekip kim nasıl ulaşıcağım nerden mail atacağım çözüm yok madem yetkin ekip siz değilsiniz sizin oradaki işleviniz ne ne malüm benim hesabımında tamamen kapatılmayacağı hiçbir zaman support ekibi çözüm odaklı olmadı olmazda arkadaşım senin olayında verdiğin parayla kalıcak çözüm bekleme üzgünüm ben umudu kestim artık.

7. __AZRAİL...

__AZRAİL... Guest

Merhaba.

Sayın arkadaşım belki haklısınız belkide değilsiniz. Bu konuda tam bilemem ama yapılan bazı hataları kendimize değilde karşı tarafa yüklemekte adil değildir. Sizin sorununuz mail ile alakalı peki giss kuralında ne diyor.Hesap alım satım paylaşım yasak diye bir ibare var bunuda geçtim belkide ilk hesabı oluştururken arkadaşınızın mail ini kullandığınız ile var sayalım şuan support teknik ekibi server birleştirmesinde oluşan hataları düzeltmekle meşkuller sizden ricam biraz sabırla beklemenizdir.

İyi forumlar.

8. firar-70

firar-70 User

bu yüzden 1 ay chat ban mı atılır ben oyun reklamı yapmadım herhangi bi konuşma içinde geçti lütfen chat banımı kaldırın

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 24 Ekim 2018
  9. Merhaba,

Mesajınızı düzenledim.
    Chat banınız hakkında supporta yazınız, gerekli yardımı sağlayacaklardır.

İyi forumlar.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.