banlamalar hakkında

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve Tauly__ tarafından 14 May 2020 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. Tauly__

    Tauly__ User

    Geçen gün bir gemi hile yapıyor diye 2 kez şikayet ettim bigpoint ekibi bana ısrarla bu tür banlanmalar sistem tarafından rastlantısal oran ile tarama yapılır diyor. Adam gözümüzün önünde hile yapıyor ve biz rastlantısal taramayı bekliycez öyle mi :D Artık 1,2 sene bekleriz... adam da zaten milyonlarca uridium kasar...Ne güzel oyun.
     
  2. V*A*Y*N*E1

    V*A*Y*N*E1 User

    :D
     
    cengizcc bunu beğendi.
  3. Krios

    Krios Guest

    Merhaba,

    Bu gibi banlamalar hakkında Türkiye Ekibinin yetkisi olmayıp sistem tarafından yapılan taramalar sonucunda banlamalar yapılmaktadır. Malesef bizlerin bir şey yapabilmesi gibi bi durum söz konusu değildir.

    İyi forumlar.
     
  4. Peki sistemin doğru şekilde çalıştığını düşünüyormusunuz?
     
    muhbirler ve Tauly__ bunu beğendi.
  5. _KIYAMET_

    _KIYAMET_ User

    Uzun zamandır banlama yapılmadı. Eskiden en azından bu illegal programların ilk zamanları işi sıkı tutsalardı bu kadar çoğalmazdı. Ceza aşamaları o zamanlarda teşvik eder gibiydi. Aşamalı uygulanan cezalar vardı. Daha sonra değişiklikler oldu ama bir aralar anında olmasa bile bir şeyler oluyordu.

    Bu uzun sessizliğin sonu bakalım ne olacak. :D Ben ceza alacaklarını düşünmüyorum ama yeni sisteme geçince yani unity player'e daha engellenebilir olacağını düşünüyorum. Bir çok kişi de Unity'e geçince ne olacağını merak ediyor. Eğer unity playere geçişte çözüm sağlamazsa epey kişi büyük olasılıkla bırakabilir gibi geliyor. :D
     
    Tauly__ bunu beğendi.
  6. Tauly__

    Tauly__ User

    Unity Player nedir açıklama linki falan varsa atabilir misiniz ?
     
  7. _KIYAMET_

    _KIYAMET_ User

    İnternetten bulduğum bazı bilgileri ekleyeyim.
    -----------------
    Unity; 2B ve 3B grafikleri, sürükleyip bırakma işlevselliğini ve C# ile komut dosyası yazmayı destekleyen çok yönlü bir oyun motorudur. İki programlama dili desteklenmektedir: Unity 5'in yayınlanmasından sonra kullanımı tavsiye edilmeyen Boo ve Unity 2017.1'in piyasaya sürülmesinden sonra Ağustos 2017'de kullanımı tavsiye edilmeyen UnityScript. UnityScript, sözdizimsel olarak JavaScript'e benzeyen tescilli bir betik dilidir. Motor, aşağıdaki grafik API'lerini hedeflemektedir: Windows ve Xbox One üzerinde Direct3D; Linux, macOS ve Windows'ta OpenGL; Android ve iOS'ta OpenGL ES; Web'de WebGL; ve video oyun konsolları üzerindeki sahipli API'ler. Ayrıca; Unity Windows, Xbox One ve Direct3D 12'nin yanı sıra Android, Linux ve Windows'daki iOS ve macOS ve Vulkan'daki düşük seviye API'ler Metal'i destekliyor. Unity, 2B oyunlarda sprite'ların içe aktarılmasına izin verir ve gelişmiş bir 2B dünya derleyici sağlar. 3B oyunlar için Unity, oyun motorunun desteklediği her platform için doku sıkıştırma ve çözünürlük ayarlarının belirtilmesine izin verir ve yumru haritalama (bump mapping), yansıma haritalama (reflection mapping), paralaks haritalama (parallax mapping), ekran uzayı ortam örtmesi (SSAO, screen space ambient occlusion), gölge haritalarını kullanan dinamik gölgeler, doku işleme ve tam ekran rötuş efektleri desteği sağlar. Unity, aynı zamanda geliştiricilere hizmetler de sunmaktadır. Bunlar: Unity Reklamları, Unity Analitik, Unity Sertifikalandırma, Unity Bulut Derlemesi, Unity Everyplay, Unity IAP, Unity Multiplayer, Unity Performans Raporlama ve Unity Collaborate.
    -----------------
    Unity'nin oyun yapımcılarına sağladığı bir kolaylık Unity ile geliştirilen bir oyunun herhangi bir altyapı değişikliğine gerek olmadan farklı platformlara (PC, Mac, Web, iOS, Android, Windows Phone, Playstation, Xbox vb.) uygun olarak derlenebilmesidir. Bu sayede PC için hazırlanan bir oyun tek tıklamayla Mac içinde çalışır hale getirilebilir.

    Unity son derece pahalı diğer gelişmiş oyun motorlarının (Havok, vb.) sunduğu gelişmiş shader yazılımı, fizik motoru, animasyon editörü, occlusion culling gibi özellikleri, uygulama ve oyun geliştiricilerine ücretsiz sunmaktadır.

    Unity'nin diğer oyun motorlarından üstün taraflarından biri de oyun geliştirme zamanında geliştiriciye program kodu yazma olanağı vermesidir. Diğer oyun motorlarının ekserisi grafik ile kodu ayırmışken, Unity ile grafik ve kod birlikte çalışmaktadır. Bu çalışma mantığı geliştiriciye esneklik sağlamakta, geliştirme süresini kısaltmaktadır.

    Unity bütün bu avantajlarının yanında Unity 3D'de yazılmış oyunlar düşük ve orta seviye bilgisayarlarda (en düşük 1.6 Ghz işlemci, 500 MB ram) rahatlıkla oynanabilmektedir.
    -----------------
    Unity oyun hazırlama yanında, eğitim amaçlı simülasyonlar hazırlamaktada kullanılabilmektedir. En son versiyonu ile kişisel kullanımlar için ücretsiz olan yazılım sayesinde daha geniş bir kitleye hitap edecek şekilde bir pazarlama taktiğine yönelmiştir.

    2018 itibariyle Unity; piyasadaki yeni mobil oyunların yaklaşık yarısını, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik içeriğinin de yüzde 60'ını oluşturmak için yazılımcılar tarafından kullanılmıştır.
    -----------------
    NOT :tr.wikipedia.org adresinden derlenmiştir.
     
    Tauly__ bunu beğendi.
  8. Tauly__

    Tauly__ User

    Bu kadar detayı akılda tutmak zor olsa da teşekkürler :D
     
  9. _KIYAMET_

    _KIYAMET_ User

    O zaman sadece

    " Unity bütün bu avantajlarının yanında Unity 3D'de yazılmış oyunlar düşük ve orta seviye bilgisayarlarda (en düşük 1.6 Ghz işlemci, 500 MB ram) rahatlıkla oynanabilmektedir. "

    bu kısım sana yeter diye düşünüyorum. :D
    Rica ederim. :)
     
    Tauly__ bunu beğendi.