başka tarayıcıda 3d oynamak

Konusu 'Teknik Konular' forumundadır ve My-Memorys-Remains tarafından 4 Kasım 2021 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. merhaba darkorbit istemcisi haricinde bir tarayıcıda 3d olarak darkorbit oynamak istiyorum ancak 3d seçeneğini seçemiyorum. sadece 2d olarak oynayabiliyorum.
    donanım ivmelendiriciyi açtım flash player güncel durumda
    Bu mümkün mü yoksa 3d'yi sadece darkorbit kendi istemcisi üzerinden mi oynayabiliyoruz

2. _KIYAMET_

_KIYAMET_ User

Darkorbit istemcisi dışındaki farklı tarayıcılarda çalışır mı bilemiyorum. Çünkü normal koşullarda tarayıcılar flash player çalıştırmıyor. Her ne kadar Darkorbit istemcisi denilse de içine flash player gömülmüş oyuna özel tarayıcı denebilir. Yani şu anda flash player kullanılıyor. Henüz Unity Player'e geçilmedi.

3. )
    İntennetten videolar izliyorum bir çok kişi hala tarayıcı ile darkorbite girebiliyor(NASIL YAPILDIĞI HAKKINDA EN UFAK BİLGİM YOK)

Fakat beni meraklandıran neden darkorbit istemcisi yerine inatla tarayıcıdan giriyorlar bildikleri birşey mi var tarayıcı daha mı hızlı? Bir türlü anlamadım

tarayıcı ve istemci arasında pek bir fark yok ben tarayıcıdan da aynı performansı alıyordum şuan istemciden de aynı performansı alıyorum şahsen

4. _KIYAMET_

_KIYAMET_ User

Belki fark yok ama onlar fark var sanıyor. Belki de bir takım farklar vardır. Yani ayrıntısını bilemiyoruz. :D Tarayıcı ayarları ile oynayarak filan açıyor olabilirler. Hiç merak edip araştırmadım. :D

Zaten istemci'de yani do tarayıcısında yazıların çoğu gözükmüyor. :D 2 sene oldu beta olarak unity player bile yok ortada bakalım 2 sene sonra ne olacak. :)

5. smoonrise

smoonrise User

Zamanında bu konu yüzünden istemcide sorunlar yaşayanlara yardımcı olmak isterken uyarı almış biri olarak diyorum ki '' İstemci harici oyuna farklı bir yerden giriş yapmak yasakmış . ( gemi sayfasına yasak fakat anasayfa ve bazı kısımları hala açık ve ulaşılabilir tarayıcıda ) Bunlar beni uyarı sonrası forum yetkilisinden aldığım cevaplar üzerine öğrendiklerim size aktarıyorum .

Tarayıcıdan oyuna giriş yapıp online olmak bug kapsamında bir davranış olarak nitelendiriliyor merkez tarafından kendi tarayıcısı ne kadar sorunlu , ağır , hatalı , laglı , pingli olursa olsun onun kullanılmasını istiyor mecburi olduğunu belirtiyor .

Evet oynayanlar video çekenler canlı yayın açanlar var ( bazen bunları video ile şikayet etsek ban verilir mi diyorum ama sonra tutucu açanların canlı yayın ve video linklerini attığım ve ban verilmediği aklıma geliyor boşver diyorum ) ceza alırlar almazlarmı bilinmiyor bundan önce hangi bug hile bot banladı bunları banlayacak ...

Belkide tutucu bot yada bug için lazım olduğundan inat ile tarayıcıdan oynuyorlardır , bunu forum içerisinde aktif olan ve illegal işlerin içerisinde olan klanlar tsler içerisindekiler en iyi bilir foruma yazarlar ise bizlerde öğrenmiş oluruz fakat kesinlikle İstemci ile tarayıcı arasında fps ve kasma ping lag farkı vardır olacaktır hatta ilerde gelecek olan için bile aynısı geçerli olma ihtimali yüksek .

Olurda öğrenirsen tarayıcıdan giriş nasıl yapılıyor ; bunları önceden biliyor olup öyle aksiyona geç merkez nazarında istemci harici oyuna giriş yapmak yasak ve ceza verilebilir .

6. eski bir pcden oynuyorum belli bir süreden sonra donma yaşıyorum zamanında chrome opera ve maxthon denedim ve en iyi durumu maxthondan almıştım, bilmiyorum sizde durumlar nasıl ancak bende istemcide birleştir açtım mı donup kalıyor veya savaşırken ekran kitleniyor birde spectrum falan oynarken özellikle lava tasarımıyla gemi görünmüyor bayağı sadece nickim yazıyor ortada gemi yok yakın zamanda maxthonu tekrar indirdim ondan girmeye çalıştım az bi araştırmayla o başlat sekmesini aktifleştiren yazılım satırı buldum girdim, normalde istemcide 2d oynamayamıyorum çok donuyor 2d bile oynayabiliyorum maxthon üzerinden ancak donuyo belli bir süre sonra donanım ivmelendiriciyi aktifleştirmediği için bende açıkcası 3d ye geçirebilirsem ordan oynamak istiyorum

7. Purgatory

Purgatory User

İstemci harici oyuna farklı bir yerden giriş yapmanın yasak olduğunu açıkça ifade eden resmi kaynak nerede biliyorsan paylaşırsan sevinirim. Bu bilgileri paylaşan forum yetkilisinin kim olduğunu ve konuşmaların hangi konu başlığında geçtiğini söylemen mümkün mü acaba?

Tarayıcıdan giriş yapmayı bende tavsiye etmiyorum, bunun sebebine gelirsek şuan için oyuna bağlanırken kullanılacak en güvenli kaynak yine oyunun kendi sorumluluğuna aldığı istemci. Bunun haricinde tarayıcı ile girişlere izin veren yöntemler kullandıkları protokoller ve sertifikalar sebebiyle güvenli olmayıp, bununla ilgili paylaşılan dosyalarda art niyetli şahısların bilgilerinizi elde etmek için dosyalara kendi script'lerini ekleme ihtimalleri var.

Not: (G.İ.Ş 8.3.2), Kullanıcı yetkisiz Script yasağını ve/veya Oyunların sistematik veya otomatik kullanımı yasağını ve/veya Oyun, Oyun unsurları veya Hizmet dâhilindeki içeriklerin değiştirilmesi, kötüye kullanılması veya yeniden oluşturulması yasağını ihlal ettiği hallerde sözleşmeye uyulmadığını belirler.

Ayrıca,

Oyuna tarayıcı ile giriş yapan kullanıcıların içinde, elbette art niyetli şahısların olduğu gibi, amacı tamamen oyuna erişim olan masum oyuncular da bulunmakta. Darkorbit şuan için sadece Windows işletim sistemi üzerinde destek vermekte. Maalesef Linux dağıtımı olan ve Mac OS işletim sistemlerine sahip kullanıcılar oyuna erişim sağlayamıyorlar. Bir çoğu bilgisayarlarına ya sanal sistem kuruyor(windows için) ya da tarayıcı kullanmayı alternatif yöntem olarak seçiyor.

Yine istemci, kullanılan yazılım sistemi nedeniyle, bilgisayarının ön belleği zayıf olan kullanıcılarda donmalara neden olabiliyor ve bir süre sonra artık bu durum katlanılmaz hale gelebiliyor. Bu, kullanıcının başına geldiği çoğu durumda istemcide bulunan "Ayarlar>Ön belleği temizle" seçeneği kullanılamaz hale geliyor. Geriye çözüm olarak istemciyi kapatıp yeniden giriş yapmak gerekiyor.
    Bunun haricinde tarayıcıda ön belleğe yüklenmemek için sağ tıklayarak performans ayarı yapabiliyorken istemcide bu özellik bulunmuyor.

Tekrar, oyuna girişlerde darkorbitin sorumluluğuna aldığı istemcinin kullanılmasını tavsiye ettiğimi belirtmek istiyorum. En güvenilir yöntem budur.

8. YARGU

YARGU Guest

Merhaba,

Tarayıcılardan girişlerde yasak bulunmamaktadır ama unutmamak gerekir ki girişler için indireceğiniz tarayıcı programlarının bazılarına crack yapmak gerekiyor veya crackli olanları indirmeniz gerekiyor flash player desteklenmesi için.

Bu durumlarda kişisel bilgieriniz 3. şahıslara naklen gidebilir veya gitmeyebilir. Bir zamanlar bu tarayıcı önermeleri ve paylaşımları yasaktı ilk client çıktığında bazı yerlerde sebebi ise bunları sözde yardım amaçlı kuran ve destek sağlayan bazı sosyal medya yayıncıları içlerine zararlı yazılım koymuşlardı.

Kimi oyuncuların gemileri boşaltıldı veya çalındı bunun sonuçları genel olarak tarayıcıya yüklendi. Tabi kimileri kanıtladı kimileri kanıtlanamadı.

Bu yüzden dolayıdır ki diğer giriş yöntemleri için eski hatırlamalar olabilmektedir diye düşünüyorum.

Bizlerin tavsiyesi her zaman client versiyonudur. Unutmayın ki size oyun sağlayanlar sizlerin zararı için yazılımlar göndermez. Diğer girişlerde yaşanan olaylarda sorumluluk kabul etmemekteyiz.

İyi Uçuşlar!

9. arkadaş bu oyunu savunma aşı nedir gardaş.bizim için istemci veya tarayıcı farketmez oyunu oynamak istediğimizde oyuna sorunsuz ulaşasın yeter.ama durum öyle değil ki! tarayıcı ne kasıyo ne donuyo fps de yüksek.ayrıca benim istemci kıyanet arkadaşın dediği gibi yazılar gözükmüyo.ne hammade gönderebiliyon nede ticarate yapabiliyon.söyküyosun bu tipler bizde öyle bir sorun yok diyolar.birkqçınızda sorun oluştuysa benmi düzeltçem bu sorunu?sistem kaynaklı diyor beyfendiler...la döRtü boTlu oyun için 10400f 5500 xt alcak parayı senmi vercen bana.onlar böle yapınca bize şeyden aşası kasımpaşa diyoruz tarayıcı kullanıyoruz.tarayıcı kullanıyoz diye hesabı boşaltçanız da nolcak d.o yönetimi sanki altın madeni var gemide :D.(bu konuda bize yardımcu olan polatalemdar007 ye teşekkürler)

10. smoonrise

smoonrise User

Kural veya madde olarak yok yanılmıyorsam uyarı veren kişide Thanatos olması lazım ama konuşmalar sırasında o açıklamayı bana yapan kimdi aklımda değil Pradoks ile konuşulmuşda olabilir . Kanıt almadım o yüzden kesin konuşamıyorum kişi olarak ama çok net hatırlıyorum ben konuşma sırasında hatta tarayıcıyı foruma giriş içinde kullanıyorum oda mı yasak dedim bana cevap olarak tarayıcı üzeriden oynama yapılmadan açık olan kısımları için sorun olmaz ama açılmayana kısımları açmaya çalışmak illegaldir ceza verilebilir dedi o kısmı çok net hatırlıyorum .

Tam olarak bir açıklık kazansın diye yazıyorum yetkili tarafından ;
    şimdi tarayıcılar İstemci sonrası oyunun bazı kısımlarını artık görüntülemiyor 2 seçenek var suan ya İstemciden giriş yada tarayıcı üzerinden oynama yapmak .
    Bu tarayıcı üzerinde oynama yapmak merkez gözünde legal mi ? yani tarayıcı üzerinden oyuna giriş yapmak yasak mı değil mi ?
    (Tarayıcı üzerinde oynama yapmadan açık kısımları kullanmayı kastetmiyorum )

Bu konu ile ilgili bilgi veremiyorum maalesef daha önce uyarı aldığım için malum ağzı sütten yanan misali ...
    Fakat birçok izlediğim y.tube videolarında maxthon kullanıyorlar hem hızlı olduğundan istemci önceside yine popülerdi ve daha kolay ayarlanıyor diye diğer bazıları gibi dosya indir yükle yüklenmiş halini indir v.s yok orjinal sitesinden indirim tarayıcıyı üzeriden basit ayar ile yapılıyor daha soft daha güvenilir işlemleri var . Hangisini kullanırsan kullan istemci tarayıcı belirli aralıklar ile F5 atman lazım ve bilgisayarda temizlik yapman lazım dosya olarak .

Arama kısmına '' çalıştır '' yaz enter .(İçerisindekileri Sil )
    - %temp%
    - temp
    - Prefetch
    - Recent
    C:\Windows\SoftwareDistribution\Download (İçerisindekileri Sil)
    Ve tabi istemciden '' ön belleği temizle ''
    bunlarıda uygulaman lazım .

Son düzenlenen: 13 Kasım 2021
    My-Memorys-Remains bunu beğendi.
  11. YARGU

YARGU Guest

Merhaba,

Neden yasak olsun ki? İOS kullanıcıları bilgisayarlarından ya sanal sunucu kurmak zorunda kalıyorlar yada tarayıcıdan girmek zorunda mevcut client için bazı temel sorunlar yaşamaktalar haliyle bu oyuncular illegal bir şekilde tarayıcı girişlerini istismar etmedikleri sürece diledikleri giriş yöntemini kullanabilirler.

Ama client dışında giriş paylaşımları yapmak linkler atmak veya hangi videolardan kurulum yapacaklarını söylemek yasaktır. Sebebine gelirsek, bunun tavsiyesini veren kişi bu oyunu bildiğinden dolayı eğer video içeriğinde özellikle DO girişleri için yazıyorsa bir art niyet olabilir ve hesaplar mağdur edilebilir. Haliyle bunun kaynağının resmi bir yerden çıkması ise çok daha kötü olur. Bu yüzden dolayı link, yol gösterim ve nasıl nereden yapacaklarını belirtmek doğru olmaz burada. :)

Siz oyunu kurallarına uygun oynadığını sürece ping değerlerinizi stabilize etmek için çerez temizlemeniz, ekstra fps yükseltici uygulamalar kurmanız bizleri bağlamaz. Oyun içinde bir açık veya illegal kazanç yapmaya kalkarsanız zaten tespiti halinde gerekli cezalara katlanırsınız.

İyi Uçuşlar!

12. smoonrise

smoonrise User

Bilemem yasak mı değil mi ? yetkiliye sorulur cevap alınır o zaman aynısı oldu yetkiliye sorduk verilen cevap tarayacı üzerinde kullanıma açık olmayan kısımları farklı yollar farklı işlemler ile kullanmak yasaktır ceza verilebilir dedi aynı sizin gibi yetkili ...
    Hatta bende olurda bu kadar bugcu tutucu botçu varken biz ban alırız korkusuyla '' foruma ben tarayıcı üzeriden giriş yapıyorum oda yasak mıdır ? dedim '' verilen cevap tarayıcı üzeriden bir işlem yapmadan oynama yapmadan kullanılabiliyorsa yasak değildir dedi ...

Neyse konuyu uzatmaya gerek yok aslında yetkili yasak değil diyorsa değildir fakat kırmızı kısımlarda mantık hatası var gibi yada bana öyle geldi .
    Sonuç olarak botsuz , bugsuz , tutucusuz hem istemci hem tarayıcı kullanımı yasak değil tabi tarayıcıya giriş yöntemini arayıp kendi bulması kaydı ile forumda sanırım onu yazmak yasak ama oyuna giriş için kullanmak yasak değil ;):)
    Kolay gelsin iyi görevler.

13. YARGU

YARGU Guest

Merhaba,

Aslında aynı şeyi söylüyoruz fps ayarlarınız yükseltmek ve ping değerlerinizi değiştirmek için tarayıcının genel işlemesine yaptığınız müdahaleler bizi bağlamaz. Oyun için bug yapma amaçlı bir eklentilerle uğraşmak yasak.

Kırmızı kısımlarda mantık hatası yok, söylemek istenilen tarayıcı girişlerini bug amaçlı kullanmak veya kullanmaya kalkmak.

(G.İ.Ş=1.2.10) Oyun ve Hizmetlerin, IP numarasını gizleyen yazılımlar (örneğin Proxy) veya kullanıcının ikamet ettiği konumu gizleyen diğer işlemler ile birlikte kullanılması yasaktır. Ama farklı yollarla giriş caiz olsa burada S.S.S bölümüne bir konu açar client dışında girişleri de anlatırdık ama DO sistemi üzerinde farklı giriş methodları için bir indirme linki yoktur bu yüzden dolayı 3. kişilerin hazırladığı giriş yöntemlerini burada yönlendirmek ve yönlendirilmesine izin vermek yasaktır.

İyi Uçuşlar!

Son düzenlenen: 14 Kasım 2021
    Purgatory bunu beğendi.
  14. smoonrise

smoonrise User

Bence aynı şeyleri söylemiyoruz . Zaten benim söylemlerimde değil eski forum yetkilisi söylemleri yazdıklarım fps ping v.s. bunlar konuşulmadı '' flasplayer desteği sonrası İstemci çıkışından sonra tarayıcı üzerinde işlem yapılmayan kısımlara erişim yapmak için çeşitli işlemler uygulamak sureti ile giriş yapmak illegaldir ''

Bug - Bot - Tutucu hem istemcide yasak hem tarayıcıda yasak ona zaten yorum yapmaya gerek dahi yoktur diye düşünüyorum .

Diğer kısım içinde anafikir olarak şunu işaret ettim . Şuan siz bir yetkili olarak tarayıcı üzerinden giriş yasak Değildir diyorsunuz peki bu girişler için yöntemi paylaşmaya izin veriyormusunuz / verilmiyor diye mantık hatası oluyor dedim
    vpn dns proxy örneği ile bir değil onların kendisi zaten yasak işlem konumunda yasak olanı öğretmek aynı konumda olur yani doğru örnek olmadı .

Bu konuya son yazım siz isterseniz cevap verir isterseniz cevap vermezseniz sonra faklı anlamlar yüklenmesin karşılıklı konuşmalarımıza ;
    Benim canıma minnet maxthon ile çok rahat giriş yaparım hele forum admini yasak değil dedi ise ilk etkinlikte onula giriş yapıcam etkinliklerde sadece oynuyorum modülleri alıp çıkıyorum . Tüm konu içerisindeki yazdıklarım bana ait düşünceler yada söylemler değil eğer bir hata varsa eski forum adminlerinin hatası yada merkezin karar değiştirmesi . Eğer eleştiriyorsanız yazdıklarımı eski kararları eleştiriyor konumundasınız ... benim kişisel fikrimi soruyorsanız eğer istemci üzerinde kalitesiz verilen hizmet yerine varsa bir alternatif bunu engellemek yanlış olur ve haksızlık olur ama biz bu oyunun hak ve haksızlık konusunda seçimlerini tercihlerini nasıl kullanıdığını yıllar içerisinde çok defa gördük o yüzden hiç takılmam bu konulara forum yetkilisi diyor ise yasak değil kullanır geçerim sorgulamam . ;):)

15. Purgatory

Purgatory User

Önceki forum yetkililerinin bunu söylemelerinin altındaki sebebler;
    • O dönemde merkez ekip henüz istemci dışındaki girişler hakkında net bir söylemde bulunmamış olabilir.
    • Sunucudan gelmekte olan Html vb. kodları yorumlayan tarayıcıyı, kendisi kodlamış olan 3. parti yazılımlarda bu gruba dahil olduğu için bu uygulamaları kastetmiş olabilir.
    Bunun dışında bigpoint, darkorbit için sürekli versiyon güncellemesini yapmaya devam ettiği istemciyi resmi olarak ve sorumluluğu üstlenerek bizlere sunuyor. Bunun haricinde yine 3. şahıslar tarafından ortaya atılan "tarayıcıdan bağlanma yöntemleri", bigpoint'in kontrolünde olmadığı ve bu tarayıcılarda güvenlik problemleri yaşanabileceğinden, merkez ekip bu konuda sorumluluk almamaktadır. Yani kendisi bu yöntemleri paylaşmamakta ve paylaşılmasına, kontrolsüz mağduriyetler yaşanmasına engel olmaya çalışmaktadır. Bunu yine biz kullanıcılar için yapmaktadır.

Tarayıcıdan giriş yapmanda bir problem yok. Sadece, tarayıcıdan giriş yapıp bir güvenlik açığına maruz kalırsan ve mağduriyet yaşarsan destek ekibi bu konuda yardımcı olmayacak. Burada sözü edilen durum budur.

YARGU bunu beğendi.
  16. YARGU

YARGU Guest

Merhaba,

@Purgatory aslında çok güzel anlayıp özetlemiş ellerine sağlık.

Bakın 3 mesajdır aynı cümleleri değiştirip değiştirip tekrar yazıyorum, isterseniz GÖKTÜRK uydusu ile giriş yapınız isterseniz Client ile bizler GİŞ kurallarını ihlal edilmediği sürece girişlerinizle ilgili ve yaptıklarınızla ilgili cezai işlem yapmıyoruz.

Client dışında girişlerin sağlanmasını 3. şahıslar kendi yöntemleriyle ve yükledikleri dosyalarla göstermektedir ve bunları özellikle DARKORBİT GİRİŞİ İÇİN diye başlıklarla paylaşmaktadırlar. Bu yükledikleri programların içerisine zararlı yazılım yüklenmesi çok zor değil tıpkı madencilik yapan 2 mb boyutlu reklam engelleme uygulamaları gibi.

Eğer bizler sizlerin bunların gösterilmesini ve bizim denetleyemediğimiz ortamlardan yüklenmesini veya yönlendirilmesine izin verirsek bu dürüstlük kuralarına aykırı olacaktır ve yaşanan her mağduriyette doğrudan resmi makamlar hedef gösterilecektir.

Tıpkı 4 ay önce hiç şifresini kimseye vermemesine rağmen 7 kişinin hesabının çalınması ve tek ortak noktası aynı tarayıcı üzerinden giriş yapmaları tesadüfi ortaya çıkması gibi. Bizlerin tek önerisi clienttir iyisi ve kötüsüyle her zaman arkasındayız ama diğer portallardan yaşadığınız girişlerde yaşayacağınız tüm mağduriyetin sorumluluğu sizlere aittir.

Bunlardan ötürü, bu giriş yöntemlerinin burada paylaşılması yasaktır ama giriş tercihlerine karışmamaktayız. Tüm mesajdır anlatmak istediğim budur ve herhangi bir mantık hatası yoktur. Yaşanabilecek bir mağduriyet ortamına kimseyi yönlendirmeyiz ama denemek isteyenin de önünü kesmeyiz.

Şimdi burada şuna getirmeye çalışıyorsunuz aslında tüm mesajdır geçmişteki görevli dostlarımız yasak dedi sizler şimdi serbest diyorsunuz hanginiz doğruyu söylüyor? Neden çelişiyorsunuz?

O zamanın şartları ile bu zamanın şartları bir değildir. Client ilk çıktığı yıllarda merkez ekip tarafından bir net bilgilendirilme geçilmedi ve ortalıkta hala mevcut olduğu gibi hemen tarayıcı eklentilerine yazılım kurulmaya başlandı. Eski kararları eleştirmiyorum tam tersine destekliyorum. Burada yapılan tüm müdahale ve önlemler oyuncuların iyiliği içindir.

Eğer tarayıcı girişleri çok sağlıklı olsa zaten client çıkarmadan bu uygulamaları yapın ve girişe devam edin diye bir genel duyuru yayınlanırdı.

İyi Uçuşlar!

Purgatory bunu beğendi.
  17. _KIYAMET_

_KIYAMET_ User

Haklısın :) Bende bir çok tarayıcıyı denemiştim ve en iyi performansı Maxthon'da almıştım. :D Fakat tarayıcı ile oyuna giriş hakkında araştırma filan yapmadım. İstemci'de ( Oyuna özel tarayıcı'da ) yaşadığın sıkıntıları veya değişik versiyonlarını bir çok kişi yaşıyor. Mesela bende nerdeyse 2 yıl geçmesine rağmen yazıların %80'i hiç yok yani var ama yok. :D Windows'un güncellemelerini vs herşeyi yaptım ama yazıları göremiyorum maalesef. :D :) Sık sık oyun tarayıcısı çöküyor bazen 2-3 kere yenilemem gerekiyor. :) Geçilirse şayet ancak Unity'e geçince rahat ederiz diye düşünüyorum. Fakat 2 sene geçti daha beta versiyonunu bile göremedik. Yani demem şu ki Unity'e geçince de sıkıntılar bitmeyecek gibi geliyor. Çünkü bir çok hata olacak , buglar olacak ve sıkıntılar olacak. :)

My-Memorys-Remains bunu beğendi.