Bilgi Paylaşımı

Konusu 'Konuşmacı köşesi' forumundadır ve Mr.User tarafından 29 Ocak 2021 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
?

Yayınladıkları bilgilere göre Kime daha çok güveniyorsunuz?

1. Almanya Teknik ekibe.

oy sayısı 4
    40,0%
  2. Türkiye Darkorbit Takımına

oy sayısı 1
    10,0%
  3. N/A

oy sayısı 5
    50,0%
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Mr.User

Mr.User User

Merhaba,

İnsanlar hak etmeden bir makama, bir rütbeye veya paraya kolaylıkla ulaşırlarsa orada tutunmaları çok ama çok zor olur.

Hayatımızda bol bol duyduğumuz LİYAKAT kelimesi bu oyun için de geçerli olup aslında yaşantımızda ki zorluklara karşı duruşumuz neyse bu oyun içinde farksız olmadığını düşünenlerdenim.

Bu plartform sanal denilen kavrama sıkıştırılsa dahi olaylar karşısında bir duruşunuzun olması gerekir.

Kısaca,

Seni 1 senede en tepeye çevrendekiler getirirse, profilin silindiğinde kimselerin haberi bile olmaz.

Bu konuyla alakalı son lafımda o kişiyi kendisinin tavsiyesiyle o makamlara getirene olsun;

Unutuma ki,

Yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişirsen; hem yolunu kaybedersin, hem dostunu. / Necip Fazıl Kısakürek

Bu kişi Forumda yetkili olduğu sürece buralara yazı yazmam diyordum. Artık gittiğine göre ara ara yorumlarla eklemelerde bulunurum...

Şöyle bir anketle başlayayım dedi... :)

Gerçi yola DOS daha sonra girdi hayatımıza ama oyundaki gözümüz oldu...

Saygılar

2. .Hypnos.

.Hypnos. Guest

Merhaba,

İmalı şekilde aramızdan ayrılan moderatör arkadaşlara atıfta bulunmanız doğru bir hareket değildir. Ayrıca resmi olmayan bir site reklamı yaptığınız için anketinizi düzenledim, tekrarında hesabınıza cezai işlem uygulanacaktır.

İyi forumlar.

3. Mr.User

Mr.User User

Hypnos,

1- N/A Nerden mi biliyorum. Supporta bana cevap veren kişi, " ben onu tavsiye ettim" diye açık açık yazdı Ticketime...

2- Bir sitenin resmiyetini mi ankette oylattım yoksa kime daha çok güveniyorsunuz sorusunu mu? Bu ayrıntıyı farkına varamıyorsan sende yol yakınken ayrıl bu görevden.

3- Bir arkadaşım iş üzerine Giyim üzerine satış yapan dükkana gitti. Dükkan sahibi telefonla kardeşi olduğunu daha sonra öğrendiği kişiyle darkorbit üzerine konuşmaları duyunca konuya kendisini dahil etmiş.

Dünya küçük ya, çocukta bizim oynadığımız serverde oynuyormuş.

Karşı taraf nickini söylemek istememiş. Sebep olarakta Chatte küfürlü konuşmaları bolca kullandığı ve bizim arkadaşa da küfür etme olasılığıdır. kaldı ki bizimkisi de aynı durumda.

İkiside nickleri söylemekten çekinince Mr.User im demiş bizimkisi.

karşı taraf Ali Abi sen misin demiş? :)

Sen küfür etmezsinki diyip kendi nickini söylemiş.

Bizimkisi de nicki öğrenince kim olduğunu söyleyip muhabbete koyulmuşlar.

Buradan çıkarılacak sonuç: Gıyabımda gerçekleşen bir sohbet ortamında senin nasıl anıldığındır...

Ankete dönersek,

Kime güveniyorsun?

Sorusunu şöyle değiştirim senin için.

Darkorbiti arkadaşına tavsiye eder misin?

GBL-1 Serverinde yaşananları göz önünde bulundurarak cevap verirsen sevinirim.

Ben mesele o reklami yaptığımı söylediğin site sayesinde,

kimler bannlandı.

kimler hangi kapıları yapıyor

kimler kaç saat online olduğunu vs vs her şeyi görebiliyorum.

Darkorbit olarak sende yayınla görelim neyin ne olduğunu...

Not: sorumun cevabını bekliyorum...

Saygılar.

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 29 Ocak 2021
  4. Zan-zun

Zan-zun User

ben hic birine guvenmiyorum o kesin almanya ekibi diye birsey yoki Bigpoint GmbH oyun satmis deniliyor o yuzden almanya ekibi yok forum adminlerinin yapacak birseyler yok adamlar forum da genel gis kurali neyse uyguluyolar ama malasef haritalarda o gis kurali yok oyunla alakasi yok .DD ben birakdim rahatim foruma girip bakip baska oyuna geciyorum boylesi iyi

5. TanrıEru

TanrıEru User

Saçmalıktan öteye gitmeyecek bir konu :D laf etmiş olduğunuz BA yı soran oyuncu sayısı bi hayli fazlaydı bunu forum üzerinde göremiyor oluşunuz doğal çünkü kullanan kişi sayısı 5 bahsi geçen BA sorulduğu zaman da görevliler açık şekilde yoğun olduğu için istifa ettiğini fazlasıyla söylediler kaldı ki benim ve arkadaşlarımın DO TR ekibindeki görevini en düzgün şekilde yerine getiren admindi diye anlattığımız bir BA dan söz ediyoruz kendisiyle beraber 2 SMOD un daha istifa ettiğini var sayarsak her şey sizin dediğiniz şekilde ilerlemiyor gibi ali bey :D

Kime güveniyorsun kısmına gelirsek almanya ekibi kesinlikle türk ekibinden daha güvenilir işlerini eksik yaptıkları doğru ama en azından anlatıyorlar türk ekibindeki gibi ilerlemiyor konular orada

6. oben

oben User

tr forum takımı elinde yetki olsa 2 günde bu oyunda oyuncu bırakmaz her fırsatta ağzına biber sürerim haaa bak işine gelmiyorsa bırak oyunu git seni kimse zorla oynatmıyor.sizin kadar değildir belki ama benimde şahit olduğum çok mesele var söylemek birşey ifade etmeyeceğini geçen 14 yıl öğretti bana onun için izlemekle yetineceğim yoksa ağzıma sürecekleri biber hiç umrumda değil.

7. counsel

counsel User

Keşke ismide tam verseydiniz de kimse zan altında kalmasaydı. ama gördüğüm kadrı ile Aslan'lar ormanı terkedince orman başkalarına kalmış.

Türkler harici bu kadar saçma içerik üreten başka millet yok gerçekten. Düşündüğüm kişiye atılmış bir torpil iması olduğunu varsayarsak torpil asıl başka yerlerde var özellikle şu anda bence siz asıl onu irdeleyin derim.

Giden gitti asıl siz şimdi neler yapacaksınız onu bir düşünün. Tek adam rejimine hoşgeldiniz

8. .Hypnos.

.Hypnos. Guest

Merhaba,

Öncelikle bu ekipteki hiçbir görevli torpille herhangi bir yere gelmemiştir. Yapılan işler sonucunda hak ettiği düşünülen kişiler tavsiye edilip belirli mevkilere gelebilir bunun adı torpil değil hak etmektir. Eski görevli de olsa BA hakkında ve DO TR ekibi hakkında asılsız ithamlarda bulunduğunuz için hesabınıza cezai işlem uygulanmıştır. Ayrıca siteyi kullanıp faydalanmış olmanız reklamını yapabileceğiniz anlamına gelmemektedir.
    DO TR ekibi belirtilen kurallar çerçevesinde oyun ve forum düzeni sağlamak için çalışmaktadır. Oyuncuları tehdit etmek değil, yardımcı olmak amacımızdır. Fakat kurallara uymayan, uyarılara rağmen devam eden oyunculara gerektiği için ceza uygulanmaktadır. Ayrıca oyunda sıkıntısı olan hiçbir oyuncuya bırak oyunu git denmemiştir. Oyuncunun sorunu veya sıkıntısı olan konu hakkında gerekli yardım, cevaplandırma her zaman yapılmıştır. Oyundaki teknik sorunlarla ilgili elimizden gelmeyen bir durumdan dolayı oyuncular rahatsız oluyorsa da ne yazık ki elimizden bir şey gelmediğinden; oyuncu, bırakacağım gibi ifadeler kullandığında görüşmek üzere ileride umarız ki tekrar dönersiniz diyerek oyuncuları bırakmaya değil geri dönmeye teşvik ediyoruz.

İyi forumlar.

9. ateistkeci

ateistkeci User

Konu açmak için açılmış ve ve söylenmek için söylenmiş boş şeyler :p istifa eden kişi Tr takımında en düzgün yetkiliydi bu açık ve net bişi xd boş kullanıcı boş konu boş yorumlar

10. N/A bro

11. vay gunduz burda forumda adam bulamıyoruz hele bak sabah 6 da millet foruma girmiş sadece bu konuya yazmış
    forumda aktif olun kan aglıyo bura kan

12. Ali abi buradaymış :D

Abi kusura bakmada ya oyun zaten son demlerini yaşıyor, oyun düzelir diye umud ediyordum hala flash kullanıyorlar aralık gibi unitye geçerler demiştim aslında yanılmadım pek browser temelli unity destekli flash kullanıyorlar ama bir an önce bunu yamalarla düzeltmeleri lazım.

Fakat bu oyun 2011 gibi bozulmaya başladı yani şirketler arası savaş klan savaşlarına dönünce işler şahsileşmeye başladı. Oyunun eski adil düzene dönmesini çok isterim açıkçası herkes emeği ile bir yerlere gelebilse eski günlerde ki gibi saygılı bir ortam olsa güzel olacak.

Her oyunda ve sunucuda olduğu gibi buradada badmin (kötü admin) dediğimiz insanlar var. Yani başka oyunlara gidiyorum FPS oyunlarında özellikle sunucu sahibini bıçaklayınca kebab kebab diye dalga geçiyor yada sunucudan bannlıyor yetenekliysen.

Kısaca egosuna yenik düşen kim varsa oyunlarda yetenekli olmayı çok büyük bir şey sanıyor gerçek hayatta bir baltaya sap olamamış insanlar egolarını böyle tatmin ediyor yapacak bir şey yok.

Bu oyunun kanseri zaten oyun takımlarında yaşanan iç çatışmalar ve Almanyanın her şeye ilgisiz olması. Bunun sorumlusuda BP'nin kendisi DarkOrbit gibi gül gibi oyunu salıp gidip supermacy 1914 gibi oyunlara para yığdılar. Yahu DO'yu dengeli şekilde geliştirin dediğimizdede oyunu daha beter yaptılar.

Şu an ben saldım oyunuda forumuda muhtemelen bir kaç ay sonra oyuncu sayısı diplere vuracak forumda bile kullanıcı sayısı bir elin 5 parmağını geçmez olmuş o 5 kişiden 3-4 kişide millete sallıyor kısaca. BP'nin aklı başına çok geç gelecek ama hayırlısı olan garibana olacak.

3. Parti program konusuna değinmem gerekirse önlem olarak şüpheli davranış sergileyen insanlara kutu toplatmayı çözüm olarak görüyorlarsa cidden bu oyun kapansın. BP yönetimi az anti hile servislerinden teknik destek ve danışmanlık alsın diye konu açmıştım son yorum 22 ocakta yapımış 14 evet oyu 3 hayır oyu var ama moderatörün teki gidip kitlemiş.

Şimdi böyle bir şey olduğuna göre ben nasıl güveneyim diyorum oyunun gidişatına :D

13. ismail naber ne geziyon burada?

14. smoonrise

smoonrise User

Daha yeni geçen yazdım bir konuya yorum bu durumlara yakın bir konuşmada ;
    Öncelikle merkez ele alalım , bu durum son derece göreceli çünkü ortak değişen el değiştiren bir oyun firması sanırım ve bu yüzden sürekli garip kararlar ve tavırlar alıyor oyunda ( Bana göre böyle tabi ) güven duymak önce haklarının korunması sonrada oyun dahi olsa burada harcadığın zaman - para karşılığını almak olsa gerek . Bunlar dönem dönem oldu dönem dönem olması en büyük güven ortamlarından biri canlı şahit olduğumdan 2011 - 2012 arasındaki arge sıfırlama banı olarak tabir ettiğimi büyük banlama sonrası ne paladium ne kutu ne yaratık botu nede uzaktan tutan kamufle gören kaldı :) şimdi git y.tube hiç çekinmeden açık halde video atılmaya başlandı aynısı bu büyük banlama önceside var tarih tekerrür edermi bilemem bakıcaz artık . Ayrıca bu dönemki sahipleri oyunun hem eski kararları değiştirdi hemde kendi aldığı açıkladığı kararlarıda tam uygulamadı bunuda giş kuralına dayatıp değişiklik hakkını kendine sakladığını belirtti . Duruşunda dik kararlarının arkasında sağlam durmayan bir yönetime kim güvenir oyunu yeniklere boğup hem oyun kalitesini düşürmesi hemde oyuna bu kadar hile bot varken güç dengelerinide bozan yönetime güven duymak çok zor bir soru ise bu Güvenmiyorum Merkeze !

TR ekibinin bugünkü kadrosu için değil bu yazılar ; Bugünü es geçer ve eski zamanlara bakarsak iç savak klanlarının gemi içlerini boşaltan , chatte slm diyeni banlayan , karşı klanın rütbeli gemisini hesap paylaşım cezası verdiren , rsb ema x4 satan hatta cbr cbo cephanesi satan ( o zamanki ismi ile turnuva cephanesi ) , lf4 satana hesaplara aktaran , bot tarama zamanlarını sızdıran ve bugları sızdıran ( yakın çeversine ) , belirli kalanlar ve kişiler ile yemek organizasyonları yapan , belirli klan ve kişileri koruyan gözeten bunlar hep eski dönemde yaşanmış olaylar ve sadece muhtemelen bir kısmı şimdi neden TR ekibine güven olsun eline yetki geçen ilk atasözündeki gibi kelle alacaktır bu sebepten TR ekibinede Güvenmiyorum !
    (Forumda mod ile aramızdaki sohbet zamanı unity çıkınca bazı şeyler değişir yetkiler olur elimizde belki bizde bot bug hile yapanı banlarız minvalinde sohbet oldu ona istinaden yazdım TR ekibi güven kısmını )

Buradan çıkacak sonuç güven temin etmek kolay değil ve güveni kaybetmek bir o kadarda kolay bu konuya oy vermedim konu açan kişiden dolayıda değil konudan dolayıda değil oy vermiyor olmam ama illa birine güven olması gerekiyorsa elinde yetkileri olmayan ihlalleri sadece merkeze bildiren bir TR ekibine daha güvenim olur diye tahmin ediyorum

( Burada yine bir hatırlatma yetkililer için forumda - dc de bazı kişilerin gruplaşarak oyun içinde tanıkları kişileri yada kendileri ile aynı fikirde olmayan kişilere mobing diye tabir ettiğimi hal ve hareketlerine dikkat etmesini rica ediyorum algı yaratıp bu kişileri rahatsız etmelerini , dışlamalarını , alay etmeleri ve tahriklerini iyi izlemeleri dileği ile )

15. oben

oben User

bu tür eleştiriyi normal bir konuda yapmış olsa bir user şimdiye çoktaaaaan bir yönetici gelir ağzına biber sürerim deyi vermişti ama ses yok..

Zer0DayLover bunu beğendi.
  16. Mr.01

Mr.01 User

Anketin açılış amacının ne olduğunu anladığınızda görüşmek dileğiyle:)

O zaman soru şu. İşlerin yolunda gitmediği açık açık ortadayken neden hala görevdeler?

Yoksa Ticketler sayesinde oyunda ki avantajlardan ilk haberdar olmak mıdır acaba hedef?...

isim belli. DO resmi duyurular kısmına girersin bakarsın. Kimin avatarı yok. sonra o kişiyi ilk ne zaman gördüğünü ve nerden nereye geldiğini araştırırsın.

Son olarak, ben burada 12 yıldır varım. TR-3 de ki hesabıma giriş yapmıyorum. GBL-1 de efendi efendi gelişmeleri takip ediyorum.

Yani, onlar yokken bizler vardık. Bizler yönetime girme gibi derdi olmayan, amacı oyun oynamak isteyenlerden oluşan grubuz.

Anket gayet net. Sizler oyunu oynayıp hala herşeyin yolunda gittiğini düşünenlerdenseniz oyunu nasıl oynadığınız gayet net şekilde belli oluyor.

Ben size bu oyunda 100 tane düzgün adam sayarım.

Konumuz düzgünlük değil.

Konumuz torpille bir yere gelip, ayrılmasından dolayı geçen sene verdiğim kararın sona ermesidir.

Konu kişilere indirmeyiniz...
    Ellerinden gelse konu açma yetkisini ellerinden alırlardı....

26 şubat tarihine kadar Mr.User in girişini yasaklamışlar foruma.

Valla varya TS de bol bol konuşuyorum millete. Oraya da gelin girişimi engelleyin :)

Ben gayet normal bir Userim. 26 şubata kadar cezalandırdılar beni

Ben her zaman derim. Forumdan yasaklama aldığım her gün saat benim için şereftir.

Çünkü kimsenin haysiyet onurunu şerefine laf etmiyorum.

oyunu eleştirdiğim için veriliyor bu süreler.

Demek yazılarımın her satırında haklıyım ki, En tepede 1 senedir görev yapan TR sorumlusunu kimseler görmedi ve cevap veremedi bir tek kişiye.

Not:26 şubata kadar yasaklayım. merak etmeyin cancağızlarım :)

Saygılar...

Zer0DayLover bunu beğendi.
  17. Ali abi ağazına sağlık dediklerinde haklısın. Hak veriyorum onlar yokken biz vardık bir grup çete oyuna geldi çöreklendi. Hepimize eziyet çektiriyorlar bıktım valla keşke sunucu değiştirme olsada gitsem TR-3'den. Yeni hesap açıp kasmaya ne halim var ne mecalim var hiç uğraşasım yok ufak bir takamız var iş gören onuda keşke başka bir sunucuya geçirebilsek...

Sanki Türkiyeden gitme planları yapıyoruz arkadaş oyunda bile bu duruma biz oyuncuları düşürenler utansın. Bu durum aslında oyun Çinlilere satıldıktan sonra olmaya başladı önceden deniyorlardı fakat iş davada bitiyordu. N/A

18. TanrıEru

TanrıEru User

Kim olduğunu anlamak pek zor olmuyor :D gereksiz kelimelerle insanları itham altında bırakmaktan vazgeçmen gerek :D normal bir user im algısıyla insanları yönlendirmeye çalışman anlamsız ve gereksiz ismin de aliymiş :D allah allah yav :D söylemiş olduğum şeyi anlamamış olman da gayet doğal genel olarak yapını zaten biliyorum şaşırmadım :D senin kim olduğunu ve nasıl biri olduğunu kelime kelime tek tek anlatırdım fakat bunun kanıtları sen kabul etmediğin sürece olmadığı için ithama girer bunu yapmaya gerek yok ama her kuralı bilen biri olduğunu defalarca söylemiş olan birisin bunu da red etmezsin diye umuyorum ceza almış birinin cezasını delerek farklı bir hesap üzerinden cevap vermesi mesela çok basit bir kural ihlali aslında hakettiğinden fazla ciddiye alınıyorsun hasetlik üzücü bir şey adına üzüldüm :D

19. Ya mert biz senin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Sağda solda neler yaptığınıda iyi biliyoruz. Unutma bana ettiğin küfürler için kanıtlarımda hala mevcut hukuki süreç başlatmamın 6 ay süresi var 6 aydan 2 ay geçti burada boş yapma yani. 6 ay içerisinde sana istediğim zaman hukuki süreç başlatabilirim haberin olsun.

O yüzden sağda solda adımı anıp küfürler saydırma sabrımı taşırma bence :D 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezasına dönüyor cezası haberin olsun. Kanıtlarda arkadaşların elinde birer tane kopyasıda mevcut. Bence insan gibi git otur oynunu oyna boş yapma :D Yargı dağıtmaya çalışıyorsunda kapına polisler seni alıp ifade vermeye çağırıp mahkemeye uzarsa işler görürüm ben seni.

1 yıl ve üzerinde uzasada umurumda değil ben gelir giderim mahkemeye. Gelirsen karşılıklı çayda ısmarlarım sana suratınada güler simidimi yerim :)

Kaçışın felanda yok bu arada her ettiğin küfürü hakareti not aldım istediğin kadar karşı dava açsanda kazanamazsın geçen gittim avukatlık barosundan danışmanlık aldım 500 TL verip küfürlerini gösterdim kısaca.

Şahit istenirse şahitlerimde var gencecik yaşında bence sicilini kirletme boş işlerle benden küçüksün zaten. :)

O yüzden insan ol diyorum başka bir şey demiyorum :)

Son düzenlenen: 29 Ocak 2021
  20. _ALPHA_

_ALPHA_ User

Selam herkese :)

Kullanıcı adımdan da bellidir, burada eskiden forum adminliği yapmış, kendi halinde bir insanım. Bigpoint'in bir başka oyununda da yaklaşık 5 sene görev yapıp, iş hayatımın yoğunluğundan dolayı iki oyundaki görevimi de bırakmak zorunda kalmıştım.

Ancak ne güzeldir ki takımda edindiğim bazı arkadaşlıklar, takımdan ayrılalı neredeyse 1 sene olmasına rağmen devam ediyor. Çok şükür :) Bunun en başında da 6 senedir tanışıklığım olan sevgili Artemis gelir.

Yukarda yazılanlar aslında bir bakıma benim görev yaptığım döneme imalar ve eleştiriler içeriyor. 2 ayda bir FM'nin BA olması gibi (?).
    Böyle bir şey takımda olmadı. :) Herkesin alıştığının aksine, takım içerisinde bulunduğum dönemde özellikle forum kısmı, şu son zamanlarda çok popüler olan, liyakat baz alınarak yönetiliyordu. İma ettiğiniz kişi gerekse takım içerisinde gösterdiği özen, foruma verdiği önem, takım içi iletişimi ve bunun yanında bir sürü sebepten ötürü ORTAK bir kararla HAK ETTİĞİ merciiye yükselmiştir. Hatta görevi zorla kabul ettirmek zorunda bile kaldık, çünkü o zaman bu mevkiye en uygun, bu mevkinin sorumluluğunu kaldırabilecek en iyi kişi oydu.

Şimdi aradan bu kadar zaman geçmiş olmasına rağmen, yüze söylenemeyen şeylerin neden biriktirilip nefret dolu ve üstelik yalan ithamlarla dile getirildiğine ise asla anlam veremiyorum.

Lütfen BAŞARAMADIĞINIZ şeyler için, bunu BAŞARABİLMİŞ insanlara yüklenmeyin. Aciz gözüken siz oluyorsunuz.

Konu içerisinde yer alan diğer mevzularla ilgilenmiyorum, yazacağım tek şey budur.

Takıma da selamlar ve iyi çalışmalar. :)

.Hypnos. ve _-Thanatos-_ bunu beğendi.
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.