Destek Bilgisayar Hızlandırmak

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve -ɔαяκɢυαяɔıαп- tarafından 14 Nisan 2015 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. İşletim sistemi : Windows 7 Prof. 32 bit
    İşlemci : Intel(R) Pentium(R) 4 cpu 3.06GHz (2 CPUs),~3.1GHz
    Bellek : 1536 Mb Ram

Bunun dışındaki özelliklere nasıl bakılır bilmiyorum. Diğer özellikleri de yazmak isterdim ama nasıl bakacağımı bilmiyorum. Şimdiden teşekkürler.

BlackGhost™ bunu beğendi.
  2. Sorun ne tam anlamadım açıkcası detaylandırabilir misin :)

3. Darkorbit oynarken mesela cubide filan kasıyor oyun ( 10 kişi filan olunca ) Bunun kasmaması için yapılabiliecek şeyler var mıdır ? :)

4. pentium4 ile çok hızlandıracak bir şey yapamazsın bende i5 var cubi partilerinde hala fps kaybı yaşıyorum.

5. Bu arada yeni bilgisayar almak istiyorum. Toplama yapmayı düşünmüyorum. Max 1500 Tl bütçem var. Oyun için en ideal bilgisayar sence hangisi ?

6. _DODGE_

_DODGE_ User

İ3 veya i5 sistem dizilebilir.

Ekran kartı gtx750 veya eş değer bir kart olabilir.

Ram 4-6 gb arası olabilir. Böyle bir sistemde next gen oyunların bazılarını oynayabilirsiniz (medium-low arasında)

2. El olarak alacaksanız bütcenize göre daha iyi parca bulma imkanınız var fakat garantisi veya sağlamlık konusunda pek bir şey diyemem. Ürünler hasar almış olabilir.

7. Sıfır almayı düşünüyorum

8. Bazı insanlar bazı parçaları tek denemelik alıp hemen satıyorlar. Benim aldığım sistem 2. el ama öyle bir 2. el :) Tüm parçalar kutuluydu en ufak çizik yok. Ama 2. el fiyatına. Bunları denk getirmeye çalış. Kadiköyde uranyum pc var oraya bak 2. el için çünkü orası tamir görmüş veya hasarlı 2. el pcleri almıyor sadece düzgün çalışan ve kondisyonu iyi olan parçaları alıyolar (Tecrübeyle sabittir) Bütçene uygun güzel bir pc için oraya bakmanı tavsiye ederim.

9. Kardeş iyi güzel de ben Denizli'de oturuyorum :D

TheDarkMen_2 bunu beğendi.
  10. Toplama PC öneriyorum :)

Emin ol buradaki yorum yapanlar bilişimi alt üst edecek kişiler :)

Neyse..Masaüstü mü , dizüstü mü ?

11. Rehber

Rehber Guest

Merhaba,

Markalı bir hazır toplanmış bir PC yerine bulunduğunuz bölgede bir Bilgisayarcıdan daha ucuza ve daha hızlı bir makina alabilirsiniz.

AMD FX 8 çekirdek işlemcili
    Hız olarak 3,5 GHz ve üstü
    8 GB Ram
    2 GB 256 Bit Ekran kartlı bir makina sizin işinizi rahatlıkla görebilir.Maliyet olarakta 1500-1600 civarında toplayabilirsiniz.
    Örnekler ve markalar çoğaltılabilir.Netice olarak kendinizin toplatacağı bir makine her zaman iyidir.

Keyifli Forumlar.

12. Masaüstü istiyorum aslında dizüstü daha çok işime yarar ancak sadece oyun amaçlı olduğu için masaüstü tercih ediyorum :D

Bu teknoloji konusunda çok ta bilgim yok modum. O yüzden sizin dediklerinize göre hareket edeceğim. En iyisi toplamak derseniz toplatabilirim. 0 bir pc al derseniz de alabilirim

13. Bütçen nedir ?

PC başında kaç saat geçiriyorsun ? (Kesintili - kesintisiz belirtirsen sevinirim)

Monitörünün durumu nedir ? (Renk iyi mi , bozukluk , ölü piksel var mı)

Ben toplama öneriyorum çünkü hazır PC'lere kaliteli işlemcinin yanına stabil(dengeli) çalışmayacak parçalar monte ediliyor.Ayrıca daha ucuz :)

TheDarkMen_2 bunu beğendi.
  14. :D:D:D:D:D
    Herkesin söyledikleri doğru kesinlikle topla bilgisayarını. Sırf marka diye ekstradan para ödemek var işin ucunda.

15. Bütçe max 1500

PC başında sabah 2 akşam 2 saat olmak üzre ortalama toplam 4 saat vakit harcıyorum.

1500 Tl Bütçeye iyi bir bilgisayar toplayabilirisem toplamayı tercih ederim.

16. İstersen burada sana önerilerde bulunabiliriz.

Madem bu kadar az vakit harcıyorsun ben OverClock'lu AMD sistem öneriyorum..Az vakit harcıyorsan fazla ısınmayacak , ayrıyetten düşük fiyata yüksek perfprmans elde edebilirsin.

Siz ne dersiniz ? ( #D-O-D-G-E-V-İ-P-E-R , #TheDarkMen_2 )

17. Olabilir bence. AMD'nin fiyatı ucuz olur Intel'e göre. Dediğin gibi bir sistem toplarsa kullanımına uygun bir bilgisayarı o fiyata toplayabilir.

18. Fakat amd lerde ısınma problemi var intel ile amd yi kıyaslarsak intel daha uzun ömrülü çıkar.

ha amd kullanacaksa illa sağlam soğutma kullanması gerekir. (Mesela i7 ile amd fx serisini karşılaştırsak intel daha az ısınır amd daha çok ısınır. fakat performans modele göre değişiklik gösterebilmekte.)

çünkü amdlerde kronik bir ısınma problemi var. (Aşırı hızdan dolayı :D )

Fakat bazı fx modellerinde ısınma problemi yokmuş öyle duydum benim amd hakkında az bilgim var intelde ise daha fazla bilgim var.

Şimdi intel ile amd yi karşılaştırmak Pc ile mac i karşılaştırmak gibi biri marka birisi kalite :D

Yada senin taktik ikinci el pazarına girebilir ? ucuz istiyorsa i3-i5 sistem toplanabilir.

Son düzenlenen: 28 Nisan 2015
  19. Valla güzel bi fanla üstesinden gelebilir. Ama şöyle çift fan 2000 rpm de döndürecek falan... :D 100-150 tlye öyle fanlar var. Hayatımda sıfır aldığım tek şey zaten fandı :D Bir de pc ve mac i karşılaştırmak çok saçma çünkü pc oyun yada diğer işler için mac ise daha çok render ağırlıklı.

20. Zaten amd ile inteli karşılaştıranlara gönderme yapıyordum.

(Bu arada benim çar kapanabilir forumda oyun hesabıda)

BlackGhost™ ve TheDarkMen_2 bunu beğendi.
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.