BİLGİSAYARIMI NASIL HIZLANDIRIRIM

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve __JUGGERNAUT__ tarafından 4 Nisan 2015 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. leonzül

leonzül User

selam ram 4gb 2 degıl son olarak hdd ıle alakalı olabılır mı kasma hdd bıraz eskı zaten ses yapıyor

2. İstiklal

İstiklal User

Merhaba ;

Sisteminizin Bilgilerini ve Ekran Sekmesindeki Ekran Kartı Bilgilerini yazınız.

Ekran Görüntüsünü eklerseniz daha iyi olur.

Açıkçası , Sisteminizde Ekran Kartı Yeni Nesil oyunları kaldırması söz konusu değil.

2006 ve Öncesinde çıkan oyunları rahat kaldırması gerekir.

Ancak Bilgisayarınız kaç yıllık bilmiyorum , Eğer Bilgisayarınıza Fazla format attı iseniz ve Harddisk ' iniz 5 - 6 yıllık ise , Harddiskte oluşan ölü bölgelerde , kasma sorununa yol açabilir.

Diğer yandan eğer oynadığınız oyunun , Sistem gereksinimlerini kaldırmıyorsa , oyun kasabilir

Burada durumdan emin olmak için , Oynadığınız oyunu sisteminizin rahat bir şekilde kaldırabildiğinden emin olmak gerekiyor.

Oynadığınız oyunun , Önerilen Sistem Gereksinimlerini , Sahip olduğunuz sistem ile karşılaştırın. Eğer Fazlası ile yetiyorsa , Dediğiniz gibi , Harddiskte sorun olabilir.

Her oyun Ram desteği istemez. Her halde 4 GB Ram isteyen bir oyunu , 2 GB Ram ' sahip bir bilgisayarda oynayamazsınız. Ancak oyunda ki kasma sorununu , Özellikle sistem gereksinimlerini karşılıyorsa , Ram , Ekran Kartı yada İşlemciye bağlamak doğru değil.

Eski bir Harddiskte , eğer ölü bölge miktarı fazla ise , buda sistemde ve oyunda kasmaya yol açacaktır.

Keyifli Forumlar

Son düzenlenen: 6 Nisan 2015
  3. İstiklal modumuz haklı eğer diskte büyük sorun varsa oyunda problemler yaşanabilir.Ama FPS problemi değil.Oyunun donup kalması takılması vs.

FPS ile alakası olmaz yani.

4. [​IMG] 1.sayfa

[​IMG] bu 2. sayfa

[​IMG] 3. sayfa

[​IMG] 4.sayfa

[​IMG] 5. sayfa

bunlar yeter mi modum

4. ile 5. ters yamış ola bilirim

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 9 Nisan 2015
  5. *Cihan*

*Cihan* User

merhaba,

benim ilk gördüm sürücülerinizi güncellemenizi tavsiye ederim.

Iyi Forumlar

6. İstiklal

İstiklal User

Merhaba ;

İlk iki resim yeterli idi.

Açıkçası bu kadar iyi bir ekran kartını böyle bir sisteme takıp adeta veba ediyorsunuz ve Ekran Kartı Bilgilerinden anladığım Kadarı ile CRT ( Tüplü ) bir Ekran kullanıyorsunuz.

DAC Türü ; Entegre RAMDAC olarak belirtilmiş , CRT ( Tüplü ) Ekranlar , Dijital değil Analogtur. Bu yüzden Dijital - Analog çeviriciye ( RAMDAC ) İhtiyaç duyarlar.

Öncelikle İmkanınız varsa , Ekranınızı LCD ' ye geçiş yapın. İkinci olarak Ya sisteminize biraz entegre yapın ( 2 GB Kadar Ram takviyesi ) yada Sisteminizi değiştirip , O Ekran Kartını bilgisayardan çıkarın.

Zira GeForce GT 430 128 Bit Bir ekran kartı ve günümüze göre oldukça kaliteli bir donanım.

Bilgisayardaki kasma sorununa gelecek olursak ;

Öncelikle Kasanızı düzenli araklıklarla temizliyor musunuz ? Bilgisayarınız Temiz değilse , Temizleyip kasma sorununu bir test edin.

Sisteminize uzun zamandır format atmadıysanız , Format atmayı deneyin. Eğer Format atmanıza rağmen kasma ve takılma sorunları yaşıyorsanız , Harddiskte problemler olması mümkündür.

Kullandığınız düzgün bir Anti - Virüs Programı var mı ? Eğer Yoksa Mutlaka bir tane temin edin.

Eğer Format atmak istemiyorsanız ;

Sisteminizi Advanced System Care ve CCleaner programlarını indirip , Sisteminizi güzelce taratın. Ek olarak Malware Bytes ' in , Anti Malware Virüs Tarama Programını indirip sisteminizi taratın.

Görev Yöneticisini açın ve İşlemler Kısmına gelin , Burada Çalışan Programları kontrol edin. Size şüpheli gelenlerin üzerine sağ tıklayın , Dosya konumlarını inceleyin. Ancak hiç bir işlemi sonlandırmayın , Bir Sistem işlemini kapatırsanız , sistem çökebilir.

Başlata MsConfig yazın ; Hizmetler Kısmına göz atın , Burada Alakasız yazılar olan ve çalışan programlar var mı kontrol edin , Ayrıca Şüpheli gördüklerinizi İnternettte aratın.

Daha sonra Başlatma kısmına gelin ve Burada Çalışan Programları kontrol edin. Çalışmasını istemediklerini kapatabilirsiniz. Bu sistem açılışını da , sistemide hızlandırır , Ancak Nvidia Control Panel gibi Donanımlarınız ile ilgili programların başlatmasını iptal etmeyin.

Driver Booster 2 İsimli programı indirin ve sisteminizi taratın , Tüm donanımlarınızı bulur , Yüklü ve eski olan sürücüleri saptayarak günceller.

Son olarak ; İnternette dolaşırken , Active X Denetimini çalıştırmak istiyor gibisinden yazılar görürseniz , bunları kesinlikle çalıştırmayın ve Böyle yazılar gördüğünüz sitelerden uzak durun. Bu tür sitelerin birincil amacı , İstemciye virüs bulaştırmaktır.

Güvenilir olmayan sitelere mümkün olmadığı kadar girmemeye çalışın ve düzenli aralıklarla DNS Ön belleğinizi temizleyin.

Keyifli Forumlar

7. Modum ekran kartı konusunda bir öneri almak istiyorum.

Sizce i5 4690 , 8 GB RAM'i olan bir sisteme GTX760 gibi bir ekran kartı nasıldır sizce ?

Kaliteli bir örnek vermek istiyorum.Grafik konusuna önem veriyorum ve "Tom Clancy's The Division" gibi grafikleri harika olan oyunları oynuyorum.Toplayacağım disteme GTX 750 (256 Bit - 2~4 GB) yeterli mi yoksa GTX 760 (256 Bit - 2~4 GB) tavsiyeniz midir ?

Ya da daha uyumlu bir kart var mı ?

Affedin yorumdaki silinmesi gereken kısmı sileceğim ama gerçekten iyi bir örnek verdim ve birazcık yazı ile kafamdaki tüm soru işaretleri kalkacak.

Not : Ultra grafik hastasıyım...

8. İstiklal

İstiklal User

Merhaba ;

Model yazmadan önce , Anakart Modelinizi bir öğrenmek lazım.

DxDiag ' dan , Sistem kısmında ki , Sistem Üreticisi ve Sistem Modelini yazarmısınız ?

Keyifli Forumlar

9. Sistemim mevcut değil hayal :) yazın toplayacağım , buyrun ;

Telefon :D

Belkide Thermaltake level 10 almalıyım o cooler yerine...

10. Modum bu oyun konusu optimizasyonlarla alakalı.

Oyunu kaldırsa bile yeterli fps alamamızın nedeni yetersiz ram ekran kartı yada işlemci olabilir.

Virusde olabilir driver guncel olmaya bilir.

(harddiskde bad sector yok Allaha şükür :))

Donup kalıyorsa yine virus yada ısınmadır yada donanımda hata olabilir...

Koray o oyunda gtx770 bile ultrada dusuk deger alıyor titanlık bir oyun :) optimizasyon iyi olursa emin ol rahatça gtx760 da oynayabilirsin.

paranı biriktir git 780 veya 770 al

Daha uzun kullanırsın.

Hocam tabletteyim birlestiremiyorum mesajları (kusuruma bakmayınız)

11. Oyunu 3-4 saat oynayacağım ayrıca iyi bir soğutma yöntemim var merak etme o ekran kartı yeterli olacaktır.

Ama o oyunu kaç sene oynatır o tartışılır :)

FPS değerleri ultrada 30-40 arası oynar...

Belkide GTX 970 almalıyım :p (o karta para vermem gerçi)

12. İstiklal

İstiklal User

Merhaba ;

Açıkçası Ekran Kartı fena değil , Neden değiştirme gereği duyuyorsunuz ?

Bu sisteme daha iyi bir Ekran Kartı almanız , İşlemci nedeni ile Optimizasyon sorunlarını beraberinde getirebilir.

Şuan ki Ekran kartınızın durumu , Sisteminize göre uygun. Eğer Kartı değiştirmek istiyorsanız ve Ultra ayarlarda , Yeni Nesil oyunları oynamak istiyorsanız ;

512 Bit , GDDR5 , 4 GB Boyutlu Bir Ekran kartı alabilirsiniz ( Örn ; Radeon HD 6990 , ATI R9 v.s. )

Optimizasyon sorunu , Ekran Kartı , İşlemci yada Ram ' in işlem hızları arasında fark olduğunda ortaya çıkar. Ekran Kartı hızlı , İşlemci yavaşsa Optimizasyon sorunu ortaya çıkar.

Hangi Arkadaştan bahsettiğinizi bilmiyorum , Ancak Juggernaut isimli arkadaşı kast ediyorsanız , Öylesine bir ekran kartını o sisteme neden takmış yada öylesine bir ekran kartı ile Neden CRT Monitör kullanıyor , ben anlam veremedim. Kaldı ki Optimizasyon sorunu yaşaması aşikar doğru ancak , sistemin kasma nedeninin optimizasyon olduğunu sanmıyorum

Keyifli Forumlar

BlackGhost™ bunu beğendi.
  13. Değiştirme gereği ?

Modum sistemi daha toplamadım.Toplayacağım uygun mu diye sordum.:) Daha iyi modeli vardı (Top directcu II) ama stokta yok ondan bunu listeye ekledim :( eğer yeterse sorun yok :)

14. Şu an ortaya konuşuyorum modum.

Hdd eskiymiş ondan olabilir juggernaut için

15. SSD ? :D

16. Modum bilgisayar hakkında çok şey biliyorsunuz öncelikle teşekkür ediyorum ekran kartını 2 sene önce aldım 250 tl den aldım hard disk yanmıştı onu da 100 tl den aldım ram a gelirsek bi kaçkişiye sordum bu ramlar sizin bilgisayırınız uyuşmaz dediler ondan sonra aramayı bıraktım format daha yeni attım 1 ay oldu bilgisayar bom boş nerdeyse bazı programlarım var o kadar çoğu kişi bu bilgisayarı çöpe at kendine yenisini al diyor bu arada ekran tüplü bi ekran değil bildiğiniz PHILIPS ekranı ince ekran söylediğiniz programları da şimdi indiricem teşekkürler ve bilgisayarı atsam yenisi almak için nasıl bi şey almamı tercih edersiniz diz üstü masa üstü ha bu arada bilgisayarımı 2 haftada bi komple temizliyorum kasa iç dış temizliyorum bu arda vürüs programı 360 total securty yüklü sildim şimdi dediğiniz programları yüklicem.

modum indirdim ccleaneri ama kullanmasını bilmiyom :D yanlış bi şey yapmayam :D

MODUM size 22 tane falan foto çektim size zahmet şunları bi gözden geçirin artık rahat rahat oturam şu bilgisayara.

[​IMG] 1.
    [​IMG] 2.
    [​IMG] 3.
    [​IMG] 4.
    [​IMG] 5.
    [​IMG] 6.
    [​IMG] 7.
    [​IMG] 8.
    [​IMG] 9.
    [​IMG] 10.
    [​IMG] 11.
    [​IMG] 12.
    [​IMG] 13.
    [​IMG] 14.
    [​IMG] 15.
    [​IMG] 16.
    [​IMG] 17.
    [​IMG] 18.
    [​IMG] 19.
    [​IMG] 20.
    [​IMG] 21.
    [​IMG] 22.
    [​IMG] 23.
    [​IMG] 24.
    [​IMG] 25.
    [​IMG] 26.
    [​IMG] 27.
    [​IMG] 28.
    [​IMG] 29.
    [​IMG] 30.
    [​IMG] 31.
    [​IMG] 32.
    [​IMG] 33.

İnş son olur hepsini atıcam die kolum koptu.
    Modum her fotoya küçük bi özet geçerseniz çok ii olurç

modum dediğiniz Advanced System Care 3 defa indiridm kurmadı

modum verdiğiniz vürüs programı da
    inmedi isterseniz video çekeyim atayım

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 10 Nisan 2015
  17. İstiklal

İstiklal User

Merhaba ;

Ekran Girişinde RAMDAC Yazıyor , Bu Durumda Kullandığınız Ekran ya CRT Tüplüdür , yada Analog Bir LCD ' dir ki , Sizin dediğinize Bakarsak Analog bir LCD Olmalı.

MsConfig ekranı ;

Genel Sekmesi ; Bu kısımdan bilgisayarın ne şekilde açılacağını belirlemek mümkündür , Ancak bu kısımı sakın karıştırmayın. Zira oynayayım ne olacak derseniz ve olur da ; Tanımla Başlangıcını seçerseniz , Sistem bir çok aygıtı çalıştırmadan başlar. Buda USB Girişleri , Mikrofon ve Kulaklık Girişlerinin yanı sıra , Ses Kartınının ( Harici yada Dahili ) sistem tarafından görünmemesini ve çalışmamalarına neden olur.

Hizmetler Sekmesi ; Bu pencere NT tabanlı sistemlerde işletim sistemi ile birlikte arka planda çalışan işletim sistemi tarafından belli özelliklerin desteklenmesi için çalıştırılan dosyalar bütünüdür.

Başlatma Sekmesi ; İşletim sistemine yüklü olan programların hangilerinin başlangıçta çalıştığını gösteren sekmedir.

Gelelim Bilgisayarınıza ;

Hizmetlerde çalışan yada durdurulmuş ters bir program göremedim. ( Trojan virüsü v.s. )

Başlatmada sıkıntı yok gibi görünüyor.

CCleaner Programı ;

CCLeaner kullanımı , İnternette araştırırsanız detaylı anlatan kısımlar vardır.

Bu Program bilgisayarınızı şişiren dosyalardan kurtaran bir araç olarak görebilirsiniz.

Nasıl yani derseniz ; Roaming ve APP Local gibi yerlerde tutulan hatırlama geçmişine ( Çerezlere ) ait veriler , Ram ' i şişiriyor ve Sistemi yoruyor. Bilgisayarda , Daha önce açtığınız Müzikler , Videolar , Klasörler , İnternette gezindiğiniz siteler , Bu sitelere ait ön yükleme verileri , Bunların hepsi kayıt altına alınır ve Sistemde yer kaplayarak sistemi şişirir. CCleaner bu verileri siler ve Sistemi bu zahmetten kurtarır.

Tabi sis yine , Bilgisayarda yada Tarayıcıda gezdiğinizde bu veriler yine yazılmaya başlar. Bunları sildiğimizde bir şey olur mu ? derseniz hayır olmaz.

Bu Veriler RAM Üzerinde hazır bekletiliyor , bu sayede önceden girdiğiniz bir yere girerseniz , Veriler direk Ram üzerinden , alınıp işlemciye gönderiliyor buda aynı yeri açtığınızda daha hızlı açılmasını sağlıyor. İnternet sayfalarınında daha hızlı açılmasını sağlıyor. Ancak Bu veriler RAM ' i şişirdiği için , sistemin normal çalışması yavaşlıyor ve Oyun , Program v.s. açtığınızda , Kullanılan Ram miktarı kısıtlandığından kasma sorunları yaşatıyor.

Özetle bu programın amacı bu.

Kayıt Defteri sekmesini kullanmanızı pek önermem. CCleaner maalesef bazı sisteme ait , Kayıt defteri girdilerini gereksiz diye silebiliyor. Buda sistemi çökertiyor. Sistemi onarım yapmadan açamıyorsunuz. ( Tabi bu eskiden böyle idi , Elbette Piriform bazı güncellemeler getirmiştir ama başıma bir kez geldiği için uzak duruyorum :) )

Advanced System Care ' ye gelirsek ; Bu programın faydaları sanırım saymakla bitmez. Bilgisayarını düzenli kullanan ve bakım yapan hemen herkes bu programı kullanır.

Kayıt Defteri düzenleme , Gereksiz dosyaları silme , Açık Portları kapatma , Güncel Olmayan Sistem veritabanını tespit etme ve güncelleme , Harrdisk ' te ki dağınık veri dizilimini düzenleme ve bir çok bakımı bulunan güzel bir program.

İndirme Konusunda nasıl hata verdi anlamadım. İndirdiğiniz yerde muhtemelen sorun vardır. Kendi üretici sitesi olan İOBit ' den indirin.

Eğer bütün bunlar rağmen sistem hızlanmazsa ve Sisteminizde Virüs olmadığından eminseniz ( ki yeni format attım diyorsunuz ) Bu durumda sorun donanımsal olmalı.

Eğer donanımsal ise bir çok şeyden kaynaklanabilir.

Harddisk sorunlu olabilir , Ram ' de sorun olabilir , İşlemci de sorun olabilir. Peki ne yapmak gerek ?

Öncelikle Kasayı temiz tutmanız gerek.

Eğer İşlemcinin termal macununu uzun zamandır değiştirmediyseniz , yenilemeniz gerekir.

Sorunun Harddiskten kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak için , HD Tune isimli program v.b. ' rini kullanarak , Harddiskte Ölü Bölge ( Bad Sector ) Taraması yaptırabilirsiniz.

Ek olarak Bilgisayarınızı , Kasa açıkken açın ve , Bilgisayarı açtıktan sonra elinizle , Ram ' in ve çevresinin , Anakartın , Ekran Kartının ve İşlemcinin ısılarını ölçün ( Fanlara el sürmeyin ) Eğer elinize yakacak kadar bir ısı varsa , Bir takım soğutma problemleri yada arızalı bir donanım olabilir.

Açıkçası sorun donanımsal ise , Size buradan yapabileceklerinizi anlatmak saatlerimi alır ve oldukça uzun bir makale olur.

Eğer soran donanımsal ise , En iyisi Bir Servise götürmenizdir.

Ancak bilgisayarınızın durumunu ele alırsak , Yeni bir sistem almanız sanırım tavsiye edilebilecek en iyi şeydir.

Zira sorun donanımsal ise , Parçaya para vermek yerine , yeni bilgisayar almanız , sizin yararınıza olur

Merhaba ;

SSD , Harddisk 'e göre çok daha performanslı ve hızlıdır , Ancak bu Teknoloji yeni yeni oturduğu için , Fiyatları uçuk maalesef.

Dilerseniz 50 - 100 GB ' a kadar Bir SSD Alıp , Sadece Sistem ve Sistem ile ilgili programları ( İşletim Sistemi , Tarayıcılar ( Chrome , Firefox v.s. ) , SSD ' ye kurarsanız , Bilgisayarınız Daha hızlı çalışacaktır.

Keyifli Forumlar

18. Bu bilgileri biliyorum işletim sistemi için ideal oyun vs. barındırdığımızda filan ömürleri kısalıyor filan...fakat bir sorun var :)

SSD konusuna hakim olmak baya bir tecrübe gerektiriyor.SSD'ler günümüzün en büyük sorunlarından.Hem fiyatlar uçuk hemde ömürleri kısa.Bazı firmalar sorunlara yönelik daha iyi SSD'ler üretiyor ama fiyatlarıda katlanıyor.

Neyse sorunu anlatayım...

Şimdi şöyle bir yazı okumuştum.

"2 adet SSD düşünelim.soldaki 200 , sağdaki 300 TL.Sağdakini almak istiyorsunuz ama fiyatından dolayı cesaret edemiyorsunuz.Haydi size bir güzellik yapalım ve sağdakini 200 TL yapalım.Hangisini alırsınız ? Tabiki de sağdakini güzellik yaptılar ve kaliteli bir SSD alacaksınız.Aldınız ve oradan ayrıldınız.İyi mi yaptınız...Hayır...

300 TL'ye alsaydınız büyük bir kazık yiyecektiniz.Ama aynı maaliyete daha iyi bir SSD (soldakini) alabilirdiniz ve bu fırsatı kaçırdınız."

Modum Bilgisayar adlı konuma bir yazı yazdım.Yardımcı olursanız minnettar olacağım.Yardım ederseniz sevinirim.Düşük maliyetli bir sistem toplayacağım.Oynayacağım en büyük oyunuda yazdım.Lütfen yardım edin.

Ayrıca SSD'ye işletim sistemi kuracağım.Oyun , resim , film vs. için HDD alacağım.Yukarıda yazdığım yazıya göre nasıl bir SSD önerirsiniz.50-60 GB fazlasıyla yeterli olur değil mi.

Şimdiden teşekkür ediyorum.

19. İstiklal

İstiklal User

Merhaba ;

SSD henüz yeni bir teknoloji bu yüzden standartları oturmuş ( belirlenmiş ) değil. Buda farklı firmalar arasında , Endüstri farkları oluşturduğu için fiyatlarda değişiyor.

SSD ' nin ömrü konusunda , SSD ' leri aslında , birden fazla Flash belleğin bir araya gelmesi gibi görünebilir. Zira SSD ' lerin içinde Flash belleklerde kullanılan veri blokları bulunur , Her blok modeline bağlı olarak , 4 , 8 , 16 yada 32 GB Olarak değişiyor.

Flash belleklere büyük oranda bir dosya yazarsanız , Flash belleği elinize aldığınızda ısındığını fark ederseniz. SSD ' nin ömrünü kısan olayda bu , Aşınma ( Veriyi yazarken , Bellek bloklarının , Aşırı Isınması ) sorunu.

Bunun Haricinde SSD ' ler , Harddisklere göre oldukça avantajlılar.

SSD ' lerin içinde , Disk yada Onu döndüren Motor olmadığı için oldukça sessizdir ve Harddisklere nazaran çok daha az güç tüketir.

Bir Harddisk yere düşerse , Kırılması muhtemeldir ama SSD yi yere bile fırlatsanız zor kırılır.

Harddisklerde veriler , Disklere sıralı olarak yazılır. O Yüzden Harddisklerden veri okunurken , Okuma kafası diski en baştan sırayla okuyup ilgili veriyi bulana kadar devam eder. SSD ' lerde bu durum farklı.

NCQ, SATA II ile birlikte gelen ve veriyi yazarken ve okurken en ideal sıraya sokan ve böylelikle en üst performansın alınmasını sağlayan bir komut sıralaması (Native Command Queuing). Yani aslında SSD’den daha çok SATA arabirimiyle alakalı bir konu. TRIM ise SSD’de özellikle veri silinirken SSD’nin veri silme döngüsünü neredeyse ortadan kaldıran bir özellik.

TRİM ve NCQ ' de aslında başlı başına bir yazı konusu burada yazarsam makale olur sanırım :)

Dediğiniz gibi Sistemi ve Sistemle çalışan programları kurmak için 50 - 75 GB Aralığında bir SSD Alabilirsiniz.

Ancak HDD ile birlikte kullanabilmeniz için , RAİD Kurmanız gerekiyor.

Keyifli Forumlar

20. modum şimdi siz ekran kartı falan ii dediniz işe yarayacak şeyleri alıp bilgisayarı atim mi yani yoksa bilgisayarı aynen bu şekilde satmaya mı çalışayım.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.