Bir kaç oyun içi öneri

Konusu 'Genel Konular' forumundadır ve 55-SAMSUN-55 tarafından 27 Şubat 2024 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. Öncelikle Selamlar , başka bir oyunda popüler şekilde yayıncılık yapıyorum. Onu iş gereği oynuyorum isim vermeyeceğim ama çocukluğumdan beri hep Darkorbitte güzel bir gemim olsun hayali ile ara ara başlayıp bıraktım. Şimdi yaş ilerledi , hayatımız rayına oturdu şükür gelirimizde var biraz zaman sıkıntısı hariç herşey yolunda ve severek Darkorbit oynuyorum. Ancak şu son başladığım süreçte dikkatimi çeken şeyler oldu ve bunlarla alakalı gerek yayıncılığımdan dolayı edindiğim tecrübelerim gerek çocukluğumdan beri bigpoint ve çeşitli bir çok firmanın oyunlarında yer almanın getirdiği fikirlerle bir kaç tavsiye sunmak istiyorum.
    1. Öneri ; oyundaki farklı program ve yazılım kullanılması. Açıkcası bu durum beni çok üzüyor , çünkü ben illegal olan en ufak bir tuş atamasına bile karşıyım ama yapan yapıyor. Bende bu durumda bazı farm ve geliştirmelerde geri kalıyorum. Darkorbit gibi diğer oyuncularla yarıştığımız kapıştığımız bir oyunda bu kadar yabancı yazılım kullanan ile yarışmak beni zor duruma sokuyor. Bu konudaki önerim legal ücretli oto farm üyeliği. Aynı haftalık aylık premium satmak gibi oto toplama yada farm satılmalı. Hatta aslında farma gerek yok sadece paladium toplama bile gelse güzel bir ücret belirlenip herkes okey olacaktır. Bu fikri zaten ilk paladium için düşünmüştüm çünkü 5-3 ün durumu cidden çok vahim. O kadar oyuncuyu öyle görüp benim pc başında bunlarla yarışmam çok zoruma gidiyor. Asla ama asla gidip böyle bir yazılımı tercih etmeyeceğim için çaresiz kalıyorum. Kesinlikle en kötü paladium toplamak için bir üyelik getirilip haftalık aylık kiralama usulü satılarak oto paladium toplamaya koyulabilmesi lazım. Herhangi bir panel yada tuş atama ile aktif edilip , aktif edildiğinde gemimizin üstünde bu üyeliğe sahip olduğumuzu ve otomatik paladiuma başladığımızı simgeleyen bir simge yada yazı ile orda otomatik toplasa çok güzel olur. Bunu böyle programlarla sorun yaşanayan bir çok oyunda çözüm olarak görüyoruz. Gerçekten şu süreçte paladium toplasa gemim en azından giderim kimsenin beni rahatsız edemeyeceği Galaxy Gateslerde keyfime göre gelişir takılırım. Tabi bu oto farmın maplerde slot keseni filanda gelebilir bunlar tartışılabilir. Normal farm yapanın hakkına geçilmiş olur diyecek arkadaşlar içinde önerim şu bu otomatik farmlar çok seçenekli olmayacak. Kısıtlı özellikler ve 10 15 dakikada bir 5 dakikalık molalar verecek. Zamanı normal oyuncu kadar verimli kullnamayacak şekilde tasarlanacak. Bu durum yaşı ilerlemiş gençliğinde bu oyuna gönül vermiş işinden kaynaklı çok vakit ayıramayan illegal işlerede başvurmak istemeyenler için bir güzel çözüm olacaktır
    2. Öneri ; Oyun eskiye nazaran çok gelişmiş değişmiş. Bazı konularda yeni başlayan oyuncuyu aşırı zora sokacak , kafasını karıştıracak detaylar mevcut. Bunlarla alakalı bilgilendirmelere daha kolay ulaşabilecekleri sırf bilgi paylaşımı dolu wiki veya oyun içi eşyaların gemilerin ekipmanların üstüne gelince daha detaylı bilgilendirme. Örnek veriyorum eskiden mp1 lf2 lf3 vardı. 100 hasar 150 hasar 175 hasar diyip geçiyorduk ancak şuan saniyeler içinde hasarını arttıran lazerden tutun canavara veya pvpye özel hasar çıkartan silahlar var. Onları geçtim gemi gibi algılanacak tasarımlar var. Kimisi normal geminin tasarımı kimisi plusunun tasarımı filan. Hangisi daha değerli hangisi daha iyi hangisi nasıl takılır edilir ne işe yarar. Bilgilendirmeleri gerçekten çok zayıf buluyorum. Yeni başlayan birinin herhangi bir gemiye ait tasarımı alıp neden bunu kullanamıyorum demesi çok olası bir durum. Hele ki donanım parçalarına , üretimde kullanılan eşyalara ve bu eşyaların elde edildiği yerlere hiç değinmiyorum bile. Kesinlikle bunun daha geliştirilmesi oyun içi eşyaların üstünde değerine göre işlevine göre renklendirme olması gerektiğini düşünüyorum ve daha net güzel açıklamalar...
    3. Öneri ; Oyunda gerçek anlamda çok işlevi yüksek olan bazı özelliklerin detaylı paylaşılmaması. Ben yukarıda da bahsettiğim gibi eski bir oyuncuyum ama hep bırakıp geri gelmeler yaşadım. Son süreçte güzel maddi bir yatırımla oynarım hevesi geri döndüm ve dediğimide yaptım ancak sonradan şöyle bir durum oldu , yeni başlayan bir oyuncuya 6-7-8 leveller içinde görevlerden gelen ödülü 2 ye katlayan bir paket geliyormuş ve bu paketi Pro lazerler dediğimiz oyunun şuanda en iyi lazeri olan lazer görevlerlerinde 2 şer 2 şer almak için kullanıyorlarmış. Ben eski ama iyi gemisi olmayan bir oyuncuyum ve bunu çok zaman sonra öğrendim aşırı üzüldüm. Böyle bir şey nasıl ana sayfada yer almak nasıl bu kadar gizli tutulurcasına ön planda olmaz. Bu görevler kolay olsa yada bu lazerin üretimi basit olsa eyvallah diyeceğim ama inanın o parçaları biriktirmek hiç basit olmuyor özellikle ilk hususta bahsettiğim yabancı programlar yazılımlar kullanan oyuncular varken. Levelim o levelleri geçeli çok oldu ama gemim aşırı iyi olmayan bir gemi en çok benim işime yarayabilecek bir bilgiydi en azından 0 dan bir hesap açardım ama gel gelelim maalesef bilgilendirme almadım. Herşeyi geçtim neden sadece 6-7-8 levelde geliyor neden direk markette sadece 1 kere alımlık olacak şekilde sınırsız bulunmuyor her oyuncu için ? Yada event gibi ara ara gelmiyor benim gibi kaçıranlar için. Kesinlikle belkide oyundaki en değerli şey ve bu konuda cidden çok sitemliyim. Benim gibi düşünen bir çok arkadaşımın olduğunu gördüm o yüzden bunuda öneri kısmına belirtmek istedim.
    Şuan için gözüme en çarpan en belirgin öneri ve fikirler bunlar. Hepinize iyi oyunlar , iyi forumlar ve eğlenceli oyunlar dilerim