Boş işler

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve .-ProzeN-. tarafından 13 Mart 2015 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. .-ProzeN-.

.-ProzeN-. User

Özgürlükler ve olaylar hakkında pek çok duyuru yayınlıyoruz ama oyunu geliştirmek için neler yaptığımızı her zaman göremediğinizi de biliyoruz.Bu aylık yama notları sayesinde sizi bu konuda daha fazla bilgilendirebileceğiz.
    Şubat ayında şu özellikleri, olayları, geliştirmeleri ve hata düzeltmelerini uyguladık:

Özellikler
    · Grup Kapısı (LoW Kapısı) Yenileniyor
    Geribildirimleriniz sayesinde grup kapısını yeniden tasarlayarak daha adil bir hale getirmeye karar verdik.Artık adının hakkını verecek:bu kapı artık grup mücadelelerine sahne olacak.
    · Battleray Tasarım YenilemesiBirkaç güçlü klan Battleray'i tekeline almıştı ve diğer oyuncuların onu vurmasını engelliyorlardı.Bu nedenle daha çok sayıda Battleray ve daha güçlü bir sürümü olan Ölümcül Battleray'i PvP haritalarında sunmaya başladık.
    · İstemci DüzenlemesiOyun istemcisinin performans sorunları hakkındaki önemli şikayetler karşısında oyun istemcisinin program kodunu elden geçirdik.Bu düzenleme oyun istemcisinin performansını geliştirmekle kalmadı, aynı zamanda oyunun görünümünü de iyileştirdi.

Olaylar
    · Bağımsızlık Bayramı (sadece MX sunucusu)
    4Şubat tarihinde Meksika'nın Bağımsızlık Bayramını MX sunucumuzda kutladık.Ek etkinlik oyunları ve özel bonus kutuların yanı sıra dükkanda havai fişekler sunduk.
    · Karnaval 2015
    Karnaval etkinliği 16-22 Şubat 2015 döneminde çevrimiçi hale getirildi. Bu etkinlik sırasında haritalarda karnaval bonus kutuları ve WIZ roketleri ile dükkanda havai fişekler sunuldu.Ayrıca daha çok sayıda etkinlik oyunu ve Kılık Değiştiren NPC uzayda dolaştı.

Hata düzeltmeleri
    · Web sitesi
    · Başarılar:
    · Bir oyuncunun en az %99,1 ilerlemeye ulaşması halinde ilerleme çubuğu artık kaybolmuyor.
    · Bazı etkinlik başarıları düzgün kaydedilmiyordu.Bu durum düzeltildi.· Galaksi Kapıları: Diğer oyuncular doğru alt bağlantıyı bilseler bile artık şu anda inşa etmekte olduğunuz galaksi kapılarının ilerleyişini göremeyecekler.
    · Kayıt defteri:Bir oyuncunun bir gemiyi mavi bir ganimet kutusunun dışına çıkarması halinde uygun bir kayıt defteri girişi oluşturulacak.

· Beceri ağacı:
    · “Elektro-optik” becerisinin açıklamasında artık doğru değerler belirtiliyor.
    · Yeterli Uridium'a sahip olmadan beceri ağacınızı sıfırlamaya çalıştığınızda beliren hata mesajını artık kapatabileceksiniz.· Şeref Salonu:
    · Başlık genel görünümü:Bazı durumlarda kullanıcı adı düzgün gösterilmiyordu.Bu durum düzeltildi.
    · En iyi Klanlar Ana Sayfası:Üyeleri bulunmayan klanlar artık klan sıralamalarında gösterilmeyecek.
    · Etkinlik Sıralaması:22 Ocak 2015 tarihli etkinliğin eksik Spaceball sıralaması artık gösteriliyor.
    · Jackpot Arena duyuru katmanı:Katmanda tekrar doğru başlangıç zamanı gösterilecek (sadece RU).

· Oyun İstemcisi
    · Pushing Sistemi:Oyuncular artık kendilerini öldürdüklerinde ödül kazanmayacak.
    · Hızlı yuvalar:R-IC3 roketi simgesinde artık doğru resim görülüyor.
    · Ayarlar:“Ä” tuşunu bir kısayol olarak tanımlandığınızda artık "tanımlanmadı" olarak değil, doğru şekilde gösteriliyor.
    · Eğitim Arenası:Oyuncular geri saymanın durması nedeniyle artık takılıp kalmayacak.
    · Kamuflaj CPU:Bazı durumlarda, bir yapılandırma değişikliği sonrasında oyuncunun gemisi bir çatışmaya girdiğinde artık kamuflajı kalkıyor.
    · Gemi Değiştirme/Yapılandırma değişikliği:Bir gemi değiştirme veya yapılandırma değişikliği gerçekleştirdiğinizde darbe puanları artık doğru şekilde güncelleniyor.
    · WIZ roket:WIZ roket animasyonu bazı durumlarda yanlıştı ve hedef ile aynı yönde uçmuyordu.Bunu düzelttik.
    · İntikam:Vengeance'ın Şimşek Muavin Yakıcı yeteneği tekrar amaçlandığı şekilde çalışıyor.
    · Klan Çatışma İstasyonu:Klan sayfasında gösterilen kalan inşa süresi doğru değildi.Bu durum düzeltildi.
    · Görev penceresi: Pencere, oturum açma sonrasında ekranın sağ orta kısmında görünüyordu.Artık baştaki konumu korunuyor.
    · Hades Kapısı:Oyuncuların İmparator Kristallon ile aynı anda ölmesi ve onarım gerçekleştirmeye çalışmaları halinde artık bağlantıları kopmayacak.

İyileştirmeler
    · Oyun İstemcisi:
    o Cubikon Mezarlığı (gizli harita):Oyuncuların öldürüldükten sonra bu haritaya tekrar katılmalarını önlemek için oturum kapatma düğmesi kaldırıldı.
    Ayrıca bir dizi ek kod hatası düzeltmesi, metin düzeltmesi ve başka iyileştirmeler gerçekleştirdik.

Saygılarımızla,
    DarkOrbit Ekibi

Arkadaş oyunda kalkan sorunu varken, gemi yeteneklerinde sıkıntı varken, yaratık uyutma problemi varken siz ne diye yukarıdaki gereksiz şeyleri düzeltiyorsunuz? Sizce yukarıdakiler mi daha öncelikli yoksa benim saydıklarım mı?

· WIZ roket:WIZ roket animasyonu bazı durumlarda yanlıştı ve hedef ile aynı yönde uçmuyordu.Bunu düzelttik.

Şimdi bunu düzelttiniz ya oyundan 1.000 kat daha zevk alıcaz emin olun... ​

2. anladığım kadarı ile yama notları kısmında ufak hataların düzeltimesine ait duyurular ve sistem kodlarındaki vs değişiklikler duyuruluyor bu yaratık uyutma kalkan kaybolması vs büyük sorun olduğundan sebep olan özellik / kodun tespit edilip sistem ile uyumlu olanının tekrar yazılması test edilmesi ve tüm sunuculara yerleştirilmesi gibi bir süreç var bu süreç özelliklede tespit etme süreci baya uzun sürebilecek bir işlem ben bile internet sitemde bir hata olunca en az 2 gün kod düzeltmek ile uğraşırken böyle büyük alt yapılar ile hazırlanan bir oyunun araştırması kim bilir ne kadar sürer zaten bu hatalar düzeltilince duyurulur ama dediğim gibi önce hataya neden olan özelliğin vs nin bulunması lazım buda baya uzun bir süreç demek...

3. .-ProzeN-.

.-ProzeN-. User

Şimdi siz yaratık uyuma sorununu düzeltmek için 1 yıllık bir sürenin yetersiz olduğunu mu söylüyorsunuz?

4. dediğim gibi size açıklayarak anlatıyım daha doğrusu başımdan geçen bir olay ile

İnternet sitemde bir hata vardı birçok kodu değiştirdim ama sorun 2 eklentinin çakışmasından dolayıymış bunu bulmam 1-2 haftamı almıştı

şimdi oyuna yeni gelen özellikler var bu özelliklerden 2 yada daha fazlasının çakışması sonucunda böyle bir hata oluyor olma ihtimali %90 şimdi geliştiriciler bu çakışmayı ortadan kaldıracak kodlar deneyip kalıcı çözüm bulmaya çalışıyorlar aksi halde 2 özellikten 1 inin kalkması gerekecek burda ne şiş yansın ne kebap hesabı iki özelliğide kurtarmaya çalışıyor olabilirler bu süreçler genelde baya uzun sürer kolay işler değil sonuçta...

pokemonTr6 bunu beğendi.
  5. .-ProzeN-.

.-ProzeN-. User

Bilemiyorum valla bu sorunları düzeltmek için çok büyük ekipleri var adamların ve uyutma sorunu aylardır var. Hadi bu kalkan sorunu felan yeni onlara lafım yok ama uyutma sorunu bence şimdiye kadar düzeltilmeliydi.

6. dediğim gibi ne şiş yansın ne kebap usülü halletmeye çalışıyorlardır :) sistemde denedikler izaman başka hatalar çıkma ihtimali de var tabi..

7. .-ProzeN-.

.-ProzeN-. User

Off ya doğru düzgün atar bile yaptırmadınız. Konuyu kapatabilirsiniz :d

-Andromeda- bunu beğendi.
  8. yetkilerim gideli çok oldu :D birazdan yetili arkadaşlar kapatırlar :)

9. .-ProzeN-.

.-ProzeN-. User

Yeni farkettim valla :D

10. olsun önemli değil ama konu hortlatmanında anlamı yok şimdi merhaba de konusundan devam edebiliriz muhabbete :p :D

.-ProzeN-. bunu beğendi.
  11. -Keskin-

-Keskin- User

Merhaba

Konu isteğiniz üzere kilitlenmiştir.

İyi forumlar.

12. İstiklal

İstiklal User

Merhaba ;

Konuya cevap verilmiş ama , ben bir Örnekle durumu açıklamak istiyorum

Lise yıllarında , Küçük Flash oyunları yapardık.

Küçük bir sniper oyunu yapmak için işe koyuldum , 1 Sniper ( Biz ) , 6 hedef ve 6 dalgadan oluşuyordu.

Her dalga da 6 rakip geliyordu. Basit bir oyundu.

swfobject kullanarak 7 öge ekledim. Ne var ki , Her dalga da rakiplerin gelmesini , vurulunca ölmesini , ölünce yere düşmesini sağlamak için ayrı ayrı döngüler kurmak gerekti.

Neticede küçücük bir oyun için ( Boyutu 4 mb ) nerede ise 500 satır kod yazdım.

Bu kodların , büyük kısmını döngüler oluşturuyor ki asıl kıt noktada burada

Her döngünün içinde , diğer bir döngüyü çağırıyorsun , Yanlış döngü çağırırsan yada kodu hatalı yazarsan tüm oyun çöküyor , çalışmıyor.

Tabi bir de sınırsız döngü kıtlığı var , Döngüyü açık , bırakırsan , sonunu belirlemezsen sınırsız bir döngü oluyor ki bu daha berbat bir durum.

Sonuç olarak ben , toplamda 7 öge ile bu kadar şeyi yaptım.

Dark Orbitte kaç öge var , saymaya kalsam sayamam heralde

Kaldı ki grafiklerinin benimki ile uzaktan yakından alakası yok.

Oyunun alt yapısında rahat 2 - 3 milyon satırlık bir kodlama vardır.

3 Milyon satırın arasından , bozuk olan satırı bul , Düzelt , Bu düzeltme diğer döngüler de soruna yol açıyor mu kontrol et

Bunlar söze kolay gelebilir , ancak samanlığın içinde iğne aramaktan farkı yoktur.

Bir yıl az bir süre değil elbet. Adamlar oyunu 2 - 3 hafta kapatıp , Düzeltip kontrol etseler belki de 1 ayda olur.

Ancak Moderatörlük tecrübeme dayanarak , oyunun 1 saat kapalı kaldığında milletin nasıl bir tepki verdiğini çok iyi biliyorum

2 - 3 Hafta kapalı kalması demek , Milletin toplu isyanı demek olur her halde.

Kısaca işin özü ; Söze her şey kolaydır , Önemli olan inceliği , ayrıntıları ve icraatı.

Keyifli Forumlar

Son düzenlenen: 13 Mart 2015
    -ÇOTANAK28_UĞUR- ve .-ProzeN-. bunu beğendi.
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.