Bot Çemberi Sorunu

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve ALUCARD-BeRsErK tarafından 26 Aralık 2020 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Son bir kaç zamandır, bot tespiti için yapılan güzel bir uygulama var. Kırmızı kutu - siyah kutu muhabbeti. Gerçekten çok çok güzel bir uygulama ama sormak istediğim bir şey var. Malumunuz donuk kapı etkinliği ile uridium kesesini açmış darkorbit. ( Zaten farkettiyseniz, oyundan hiiiç şikayet etmiyorum son zamanlarda :D ) Hemen hemen her donuk kapıyı full yapmaya çalışıyorum. Tabii böyle olunca da aşırı oynama süresi sebebi ile bot taramasına takılıyorum.
    Sormak istediğim şu:
    Genellikle hangarda bot taramasına takılıyorum. Açıkçası kapı falan bitince, oyuna bakmayıp, malum ihtiyaçlarımı :) gidermek üzere bilgisayar başından kalkıyorum. Eğer kutuyu seçme için geçen süre çok uzun olursa bot taramasına takılmış olur muyum? Yani kutuları hemen seçemesem, beş dakika sonra seçsem, taramaya takılır mıyım? ( Halkanın dışına çıkmaya gayret etmeden demek istiyorum )

Son düzenlenen: 28 Aralık 2020
  2. smoonrise

smoonrise User

Uzun zamandır bot sitelerinin ve dclerin takibini bıraktım support bu site ve dc lere şirketin bir şey yapamadığını belirttiği için , son söylentilere bu yeni kontrol içinde bir yol bulmuş rivayet bu yönde ama dediğim gibi gidip bakıp yorumları araştırıp bakmadım.
    Soruna gelirsek sadece uzun saat oynadın diye bu kontrol mekanızması sana geliyorsa büyük sorun büyük sıkıntı ilerde benim bildiğim merkez ban verir hesabına bu sisteme takılmalarından ayrıca umarım bu konuya bakan mod not alır ve raporlar '' Bu sistem galaksi kapıları ve low haritası içinde geçerli olması lazım ''(Malum artık palladiumda değil botu lowda günlerce saatlerce kasıp sonra %50 tp-şp çekip galaksi kapısına bota bırakıyorlar tabi maddi durumu iyi olanlar olmayanlar yine kutu yaratık palladium devam ediyor ) eğer uzun saat oyunda online olmak ile alakalı değil ise ( forumda öyle paylaşım hatırlıyorum bot gibi kasılan bot gibi haraket eden hesaplar için yazıyorlardı ) sende bu uyarının gelmesi ilginç bir durum olmuş güvenirliği ne derece o zaman bu sistemin senin yada başka bir oyuncunun ne kadar istikrarlı olursa olsun bot gibi haraket edip bot gibi işaretlemesi ihtimali düşük online süreye görede gelmiyor ise bu sistem nasıl oluyorsa elle oynayana geliyor !!!
    Senden hariç burada birçok konuda ban alan ihtar alan uyarı alan hesapla gelip bu tür konularda mualif olanları zaman içerisinde yönetim birçok kez deşifre etmiştir özellikle chatteki cezalar v.s. eğer bu konuda sürekli bir sisteme takılman mevcut ise bundan kurtulmanı tavsiye ederim tecrübelerime göre bu sonradan sana pahalıya gelebilir emeklerine yazık olur .

ALUCARD-BeRsErK bunu beğendi.
  3. Beni tanıyan tanır klişesini söylemek de nasip oldu ya bana, ne diyem. :) hiç bir zaman bot olayına girmedim ama bu sebepten ban yemek feci koyar bana. x-3 ve x-4 haritalarında durmadan saimon kesenlerin ban almayıp da benim gibilerin ban alması, harbiden de adaletsiz olur.

Son düzenlenen: 28 Aralık 2020
  4. BUKANN

BUKANN User

aslında bu sistem yerine chapta kodu gelmesi lazımdı. malum programlar bu sistemi geçiyormuş. yeni güncelleme getirip 2 günde çözmüşler işi.

5. Senin gibi düşünüyorum. Çok fazla b.ot videosu çektim ve çok kişi raporladım ve günde 4-5 kere çembere alınıyordum. Adam dibimde cubikona bir haftadır b.o.t bırakmış, ben oraya gelince beni çembere alıyorlardı :D

Müsait değilken çembere takılmak istemiyorsan ÇIKIŞ al, ban atılır mı ? DO'da her an herşey olabilir :)

6. Modlardan hala bir cevap gelmedi. Onların cevap vermediği bu süre zarfında 9-11 arası donuk kapı etkinliğinde gene bot taramasına takıldım, tabii taramadan sağ salim kurtuldum ama sadece 2 saat girdiğim için de bot taraması biraz saçma olmamış mı? :/

7. NoName45_

NoName45_ User

Bence de chapta gibi bir sistem getirseler daha iyi olabilirdi, en azından pc başında olmayanlar için baya etkili olurdu.

5-3'te bunları avlarken gözüme 3-5 sefer şey takıldı, bakıyorum adam bot kullanıyor yani eminim, 5-6 gemi iç içe geziyor sürekli, sonra birisi bu bot sistemine yakalanıyor ve sağa sola falan giderek yani herhalde kutuları toplayarak çıkıyor sistemden. Ya benim denk geldiklerim pc başında bekliyor :) ya da dediğiniz gibi çözmüşler bu işi.

8. Açıkçası nasıl önlem alınırsa alınsın öyle ya da böyle önleme karşı alternatif bulunuyor , daha önce alınan önlemler de pek işe yaramamıştı zaten . Flash player desteği bitmesi ve yeni bir döneme geçilmesiyle belki bir şeyler değişir , yani önlem almaktan ziyade direk bir anticheat programı ile anlaşma yapmaları gerek , bunun için de oyunun indirmeli olması gerektiğini ve oyun flash tabanlı olduğu için mümkün olamayacağını iddia edenler vardı ama dediğim gibi flash player kalkmak üzere ve oyun indirilebilir platformda oynanabiliyor . Yani benim gözümde botlara karşı son ve kalıcı bir darbe yapılacaksa tam zamanı , bakacağız :rolleyes:

NoName45_ bunu beğendi.
  9. Captcha kodu meselesi aslında güzel bir mesele, çok evvelden de tartışıldı ama onda da sıkıntı yaşandı. Hatırlarsanız "kuponlar" ve " açık artırma" bölümü uzun bir müddet kullanılamadı bu yüzden. Ben bu kutu olayını da -maalesef- aşacaklarını tahmin ediyorum. Sadece dileğim, bot kullanmayanların arada yanmaması.

NoName45_ bunu beğendi.
  10. oben

oben User

buna katılırım eğer sistem halkaya aldığında saldırıya koruma olursa. yoksa kapıda düşünsene ki ilk başlarda öyle idi kapılardan kaldırdılar kutuları secene kadar patlıyorsun.yok saldırıya açıksa gg lerde lowda vs olması saçma oldu ve olmaya devam eder.

11. evet çok saçma sapan şekilde bot korumaya alıyor görevim var ölmemem gerekiyor düşman haritasındayım porttan atlıyorum bot korumaya alıyor sıkıntı çıkarıyor bu durum her porttan atlayışta halkaya alıyor nerdeyse ve ölünce hangarda doğduğum zamanda aynısını yapıyor

12. smoonrise

smoonrise User

Asıl demek istediğim aslında bu değil banlamak yerine engellemeyi seçen ve bunu sürekli değişik yöntemler ile uygulamaya çalışan merkezi eleştiriyorum hemde hemen hemen her konuda ...
    Bu kutu sistemi uzun saat oyunda olmaka ile bir alakası varsa bütünüyle yanlış ve hatalı bir fikre dayanıyor ve iptal edilmeli / ama sistem işaretleme yaratık kesme kutu toplama şekline göre oyundan belirlediği kişilere çıkıyor ise oyunun tüm alanlarında low kapısı - gg kapıları - eternal kapısı - etkinlik haritaları hepsinde çıksın ve bundan dolayı patlasın bu oyuncular .
    Low ve gg kapılarını dahil etme sebebim ise ( parası olanlar ) bot özelliklerini kullanıp 5 gün low 2 gün gg kapısı yapıyor artık , kutu yaratık palladium hiç muhatap olmuyor kesilmiyor pushing olmuyor temiz temiz 2020 yılı açılmış hesap ile albay acemi albay oluyor . Yine belirtiyorum uzun saat oyunda olmak sebebi ile gelmiyor ise bu kutu kontrolü oyunun her alanında çıksın ve patlasınlar , uzun zamandır eskisi gibi oyunda aktif değilim 8-10 saat olurdum eskiden aktif bu konuda bilgim yok ama düşüncelerim bu yönde .

Diğer bir husus merkez bu botların adlarını sitelerini biliyor bu tür koruma kontrol yeri bu botun kendileride indirip çalışma prensiplerini öğrenip tarama sistemlerini güncelleyip gerekeni yapması lazım bir nevi tersine mühendislik gibi ama bunun yerine engellemek tedbir almak seçeneği üzerinde gidiyor buda son derece yanlış bir yöentim kararı .

13. _-Thanatos-_

_-Thanatos-_ Guest

Merhaba,

Taramaya takılmanız veya takıldıktan sonra kutuları toplamamanız bir değişiklik göstermeyecektir. Kutuları toplayana kadar çemberin içinden çıkamayacaksınız. Topladıktan sonra çıkabilirsiniz.
    Resmi olmayan (BP sayfaları) dışında işlem yapılmıyor.
    Low kapısı ve galaksi kapılarından çıktıktan sonra etki ediyor. Bu iyi haber çünkü kapıda patlayan oyuncular olabilirdi. Ebedi Kapıda da aynı şekilde kapıdan çıktıktan sonra etki ediyor. İlk getirildiğinde kapının içinde yakalanan birçok oyuncu patlamıştı :/
    İlerleyen süreçte ne olur bunu bizler de bilmiyoruz. Dikkatli olmanız önemli.
    En etkili sistem olduğunu düşünüyorum. Farklı oyun sağlayıcılarının kullandığı çok iyi sistemler bulunmakta. DarkOrbit kendine has bir sistem geliştirebilir diye düşünüyorum.

İyi Forumlar.

NoName45_ bunu beğendi.
  14. Thanatos adminim, tam olarak anlatamadın snrm. Bazen, ekran geç yükleniyor ve ben oyun ekranına bakmadan oyundan L'ye basıp çıkış alıyorum. Eğer olur da halka içinde iken, oyunu kapatsam herhangi bir problem olur mu?

15. aslında flash desteği kalkması, client in varlığı vs botu engellemek için büyük fırsat. iyi gizlenmiş, şifrelenmiş bir id si olmalı client lerin. client dışında hiç bir şekilde çalışmamalı darkorbit. artık pc kurulumu olduğu için bi gameguard kullanma fırsatları da var. çok ufak bi uğraş ile hala tarayıcıda oynanıyor oyun. bu mümkün olmamalı artık. veriler sadece client/DoServer arasında akmalı. tarayıcıdan anasayfaya bile girilememeli bunun için. iyi bir yazılımcı ekibi gerekli ki DO nun yıllardır sahip olmadığını düşündüğüm / eksik gördüğüm şeyde bu malesef. asıl, kesin çözüm tabiki unity. 144hz ekranda 30-40fps oynamak koyuyor bana şahsen. e-sport oyunlarında en büyük kaos sahnelerinde sorun yaşamazken, bir tarayıcı oyununda biri sprey atınca konfi değiştirince oyun saniyelerce takılıyor. oyunun şişme konusuna hiç girmiyorum yarım saat refresh yapmayayım 5-10 fps lere düşüyor. seafight ın unity e geçip do nun geçmemesi çok şaşırtıyor beni halen. ekip farkı olsa gerek.

16. Zagor-yeni

Zagor-yeni User

Üzücü bir haber vereyim, unity e geçildiğinde sadece istemci üzerinden olmayacak, tarayıcı üzerinden de yine aynı şekilde girilebilecek. (Bknz. Seafight unity beta)
    Daha sonrasında sadece istemciye dönülür mü bilmiyorum, ama daha çok uzun süre tarayıcı destekli bir oyun olacağını söyleyebilirim. Şuan da DarkOrbit in indirilebilir sürümü dedikleri şey sadece Darkorbitin kendi flash gömülü tarayıcısı olmasına rağmen bilgisayarın da çalıştıramayan çok fazla oyuncu var, ayrıca şuna da değinmek isterim ki bu oyunu tarayıcı tabanlı bir oyun olduğu için oynayan çok fazla insan var.
    Demem o ki daha bir süre boyunca bu şekilde gidecek.

17. Oyun tarayıcı tabanlı olmasa da oynayan yine fazla olur. Hatta adil, hilesiz ve botsuz bir oyun vaat etseler ve gerçekleştirseler, geri dönüş bile alırlar hatta. Oyunda tutucu, oto tıklayıcı, kamu görücüyü zaten belirli kesim kullanıyorlar ki onlar da düşman klanları veya şirketleri kullandığı için bu programları kullandıklarını söylemekte. Eğer bu programlar kaldırılırsa, onların da oyunu bırakacağını sanmıyorum. Neyse, ben soruma yanıt alamadım. Yineleyim sorumu :)

" Thanatos adminim, tam olarak anlatamadın snrm. Bazen, ekran geç yükleniyor ve ben oyun ekranına bakmadan oyundan L'ye basıp çıkış alıyorum. Eğer olur da halka içinde iken, oyunu kapatsam herhangi bir problem olur mu? "

Son düzenlenen: 2 Ocak 2021
  18. _-Thanatos-_

_-Thanatos-_ Guest

Merhaba,

Kesin bir bilgi bulunmadığından dolayı açıklama yapamıyorum. Ancak ilerleyen süreçlerde bu taramaların işe yarayıp yaramayacağını bilmediğimizden dolayı; kutuları topladıktan sonra çıkış yapmanız daha yerinde bir kara olacaktır.

İyi forumlar.

19. Tamamdır Modum, anlıyorum.
    Ancak bir serzenişte bulunup konunun kilitlenmesini talep edeceğim.
    Çok umutlu idim bu sistemden ama bu sistem de -maalesef- hiç bir işe yaramadı. Oyun içi adalet dengesi gene bozuldu. Geçen haftalarda sıralamada hızlı bir tırmanışa geçtim ancak bu hafta tırmanışım azaldı. ( aynı süre oynuyorum, hatta %50 ŞP almama rağmen ) Parasını vererek oynadığımız bu oyunun adalet sağlamasını beklemek en doğal hakkımız. Ancak görüyoruz ki, adalet sağlanmadığı gibi illegal program kullanmaya itiliyoruz. ( Elbette kullanmıyorum, hesabım incelenmesinde hiç bir sakınca bulunmuyor )
    Darkorbit kendi bot programını üretsin. ( ciddiyim )
    Galaksi kapılarını yapan, biz uyurken NPC kesen ( tabii bunları bizden daha yavaş yapacak haliyle ) En azından oyundaki adaletsizlik azalmış olur. Çünkü tüm belirtiler, DO'nun bot olayını çöz(e)mediğini işaret etmekte. :(
    Konu kilitlenebilir.

20. Çok da iyi çalışmıyor. Kullananlar yine kullanıyor. Geçen yaratık keserken ben kontrole takıldım, uber talon patlatıyordu neredeyse beni

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.