Destek Bot sorunu

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve WiccKyTr tarafından 14 Eylül 2020 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Tags:
  1. WiccKyTr

WiccKyTr User

Son dönemlerde npc imha ederken bir durumla karşılaştım. Düşman bulucu açıyorum tam npc yaklaşırken bir bakıyorum birisi yakalamış önceleri iyi niyetli yaklaşırken biraz kurcaladım meseleyi bu kişiler bilgisayar başında felan değil hedefleme yapıp lazer atışı yapınca hep aynı can aralığında kaçış yapıyorlar chat'e ve grup'a cavap vermiyorlar yaratıkları ekran dışında tutuyorlar.
    Bir kaç kişiye sordum düşman bulucu ile npcleri takip ediyormuş bu illegal programlar.
    Sizden isteğim bana bir çözüm önerisi sunmanız olay x7'de oluyor cubikon'a gidiyorum orada aynı durum var x7de boss kristallondan yolumu bulmaya çalışıyorum hafta sonları buradan gelen uridium ile indirim çekip abg dönüyorum hafta içi boss yapıyorum katlayıcı çekiyorum boss kesilirken pette kutu topluyor o ara, aylık oyuna rahat 150 tl döküyorum bu ay ki harcamam 220 tl civarında.
    Bu kişilerin zamanı benimkinden daha mı kıymetli ?
    Çözüm önerisi bekliyorum hiçbir haritada kasılamıyorum x3 x4 yapayım diyorum orada boss mordon kovalamakta karlı olabiliyor fakat orada da tutamıyorum x5de zaten tam zarar ziyan durumu var mindfire felan zaten 10 kişi çullanıyor birden üzerinize.
    Oyunun bu durum için bana çözüm önerisi getirmesini isteme hakkına sahip olduğunu düşünüyorum.

2. Düşman haritasına gidince otomatikman kaçıyorlar npc sana kalıyor ha kaçmadılar mı patlat gitsin nasıl olsa karşılık vermiyorlar.

3. emperyan

emperyan User

Bak adam ne güzel çözüm bulmuş :D Git kalanalr senindir görevleride böylece halledersin ...

4. WiccKyTr

WiccKyTr User

Üzgünüm dediğiniz gibi olmuyor sizin 10dan fazla kesemeyeceğinizi bildikleri için devam ediyorlar onlara attığım elitte malesef boşa gitmiş oluyor kovalamacasıda cabası aşırı vakit kaybına sebep oluyor haritada aktif oyuncu bulunursa ki genelde bulunuyor savaşmaya mı kasılmaya mı gidiyoruz belli olmuyor daha faydalı çözüm önerileri bekliyorum.

5. emperyan

emperyan User

Para kaybı yaşadığını düşünüyorsan oyunu bırakmak en mantıklı çözüm olacaktır ,
    kuduğuma görede oyundan şuan zevkte alamıyorsun bir anlam ifade etmiyor senin için şimdilerde bırakman daha iyi gibi finansal açıdanda iyi olur.

necross, λ_λ, goliat0 ve bir başka kişi bunu beğendi.
  6. Oyun zaten yazılımcılar olsa da olmasa da başlı başına vakit kaybı. :)

7. WiccKyTr

WiccKyTr User

Sorunu mu anlatamadım galiba lütfen sorduğum sorunun muhatabı olacak şekilde cevap veriniz başka konulara girmeyin nezaketen cevap veriyorum yoksa yazdıklarınız sorunumun genel çerçevesiyle tamamen ilgisiz. Bakın günlük 100 adet bosskristallon kesme hedefim var bugün için kestim, ki bu benim için uzun bir süreç değil oyunu şuan zevk alarak oynuyorum zaten almasam neden oynayayım ? Sorun artık illegal yazılımın seviye yükseltmesi ile ilgili bir sonra ki adım da oyunu bırakan taraf ben olmaya bilirim para verebiliyorsam verme gücümden, oynaya biliyorsam da zaman aralığım dahilinde yapabildiğimi gösterir sorunun yalnızca beni bağlamadığı da pek açık bu durumda taraf olma gibi bir ayrıcalığınız da yok hepimiz bir taraftayız umarım açıklayıcı olmuştur genel kapsamın dışında
    Bunun gibi bireysel çözüm önerilerini oyunculardan
    genel çerçevede ise forumun bizzat bağlı olduğu ve çözüm merkeziyle birebir iletişime geçebilme kabiliyetinden istifade ederek beni bilgilendirip çözüm önerisi sunmasıdır iyi forumlar.

8. .Hypnos.

.Hypnos. Guest

Merhaba,

Öncelikle konu başlığınızı düzenledim. Bot kullandığını düşündüğünüz oyuncuları video kayıt alıp, tarih ve saat bilgileriyle birlikte Supporta bilet attığınızda Merkez Ekip'e iletilecek ve gerekli incelemeler yapılacaktır.

Oyuna ait herhangi bir platformda diğer oyunculara oyunu bırakmaları için tavsiyelerde bulunmanız etik bir davranış değildir. Aynı hareketin devamında hesabınıza cezai işlem uygulanacaktır.

İyi forumlar.

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 15 Eylül 2020
  9. emperyan

emperyan User

Kardeşim delicesine oyna milyarlarını akıt oyuna sabah akşam çıkma oyundan psikolojilk sorunlarını dert etme ,2 bot keser rahatlamaya çalışırsın bu sırada hayat devam ediyor sen darkorbitte 10500 annihilator görevini yap.
    Bence çok teşvik edici.

goliat0 bunu beğendi.
  10. emperyan

emperyan User

He haklısın.

necross bunu beğendi.
  11. ben konuyu açan kişiye cevaben yazdım mesajı ama farklı kişi olduğunu görüncede sildim özür kardeş kusura bakma.

12. emperyan

emperyan User

sıkıntı yok reis,olur öyle yanlışlık .

goliat0 bunu beğendi.
  13. eyvallah kardeşim sağol.

14. WiccKyTr

WiccKyTr User

Önce okuma ve okuduğunu anlama ve daha sonra onu yorumlama konularında aynı zamanda emin olmadan mesaj paylaşma durumlarını kendi içinde değerlendirmelisin. İlk kural nezaket iç dünyanda neler yaşadığını bilmiyorum ama şu yazdıklarını görünce üzüldüm açıkcası kaldı ki ben ilk etapta oyunculardan yardım dahi istemedim dediğim gibi nezaketen cevaplıyorum yoksa muhattabım değilsin sen yada başka bir kullanıcı bu konu adına konuşmam gerekirse bilmeden yada bildiğini zannederek yorum yapmamayı her konuda konuşmayı kendine vazife bilip atıp tutmalarınızı başka bir konuda yazabilirsiniz, forumun genel işleyişi üzerinden sorunun illegal programın ötesinde bunun geliştiğini bir sonra ki seviyesi hakkında bir korkudan ibaret ayrıca ben keşfettim demedim kaldı ki bu anlamın ortaya çıkması bile saçma sana bugüne kadar çıkmış illegal programları çalışma prensipleriyle birlikte anlatabilirim burada anlayamadığınız nokta benim yapmak istediğim durum şuanda istemciye geçiş sürecinde bunun engellenmeye çalışılabilmesi sadece forum kullanıcılarının ıpleri üzerinden dahi veya giriş hesaplarından hesap kontrolü yapıldığını hiç duydun mu ? demek istediğim kimin elinin nereye ulaşabildiği ve ilgi düzeyi konularında Türk forum takımının bile görmediği bazı hususlar var herkesin farklı yetkinlik alanı sen oyuncu olarak hiçbir şey yapamıyor olabilirsin forum takımının kendi işleyişi içerisinde bu durumu raporlaması gerekir merkez ekibinse kapsamlı bir tedbir veya yasaklama sistemi uygulaması gerekir Mesela forum takımı birçok hata yapabilir senin hatan düzgün değerlendirme yapmadan yorum yapman daha sonra silmen tabi bu yine söylediğim gibi nezaketen verilen bir cevap seni yok sayabilirdim. Forum yöneticilerin bu güncelleme için ki bahsettiğim illegal programın ilerleme sürecini raporlaması ve oyuncunun nefes aldığı alanın kısıtlanmasını genel anlamda incelemesi bireysel olarak bende video çok dün akşamdan sabaha kadar 160 boss kestim mesela bir albay rütbeli geminin videosu var bariz dediğim olayla ilgili şimdi forum takımının raporlama gücü var yani ulaşabilirliği öyle değilmi
    Şimdi bu mesajda bu raporlama sisteminden neden bahsedilmemiş ? Çözüm odaklı çalışmanın faydalı olabileceğini stres düzeylerini oyuncular ve yöneticiler üzerinde azaltıcı etki bırakabileceğide hem üsluplardan hemde oyun içi agresif tavırlardan malesef belli oluyor.
    Ayrıca denetimin sadece Türk takımı içerisinde olmadığını da unutmamak gerekiyor burada ki birçok adım aynı zamanda merkez ekiplede paylaşılmakta :)

15. Tauly__

Tauly__ User

Hani şikayet edince sistem tarafından tarama yapılıp rastgele banlama yapılıyordu ? Şimdi de video kayıt alıp atınca kesin olarak ceza uygulayacağını söylüyorsunuz...Bunca zamandır yapabileceğiniz şeyi yapmıyor olmanız illegalcilere fırsat vermekten başka bir şey değil. Şeref puanlarını geri iade etmek,bazı etkinlikler sonucu kazananların hesabına girip ödül yükleyebilmek gibi yetkileriniz varsa, birini şikayet ettiğimizde de onu banlama yetkiniz var demektir.Bunca yıldır niye bir şey yapmıyorsunuz açıklasana hadi admin

16. NeqRoo

NeqRoo User

Söyledğin işlemlerin hiçbirini ne forum admini ne de Türkiye ofisinden biri yapmıyor. Bütün bu olayları Türkiye ofisi not edip almanyada bulunan ofise gönderiyor. Onlar da sorunu çözüyor, kazanılan eşyayı yolluyor, şeref puanı yüklüyor vs.
    Bizzat kendim yaşamış olduğum bir sorunun çözüm sürecinde de yine aynı adımlar uygulanıp bana geri dönüş sağlandı ve sorunum düzeldi

17. sistem taraması dediler o kadar bekledik şimdi bizden video bekliyorlar sistemleri yalan oldu

18. oben

oben User

evet ilk kural nezaket ama bunu sen hak etmediğin açık ve net ortada bu mesajdan sonra.ayrıca iç dünyamda yaşadıklarım ikimizide mutlu etmeye yetecek kadar güzel şeyler emin olabilirsin üzülmene gerek yok.
    zaten sana yazmadığımı anlamış olmalıydın hani okuduğunu iyi anlıyorsun ya demekki bağlantı kurmada sıkıntıların var.karışıklık olduğunu anlayamadın demekki.
    burada hiçkimsenin her konuya cevap vermeyi yada senin tabirinle atıp tutmayı kendisine vazife edindiğini sanmıyorum bu senin kuruntun eğer yazdıklarına yazılanlara tahammül edemeyeceksen ulu orta yazma git sohbet bölümünde sadece yetkililerin görebileceği bölüme yaz yada tahammül etmeyi bil.vs vs zaten forum takımı her fırsatta raporladığını beyan etmekten gına geldiğini düşünüyorum ama iş video çekmeye gelince neden eriniyorsunuz okadar şikayetçi isen senide bu süreçte bir katkın olsun ne var bunda.

19. WiccKyTr

WiccKyTr User

Şimdi diyelim ki görev yapıyorsunuz ve bu görev işliyor ve size bir ekranda veriliyor değil mi işte belirli bir limitin üzerinde yapılan işlemlerde sistemde gözüküyor bu aşamada yasaklama yetkisi merkez ekibe düşüyor, önceden yani 2011 2012 öncesinde daha sık sonrasında daha gevşek olarak bir takım illegal programları kullanan kişiler sistem taraması denilen o büyük bekleme süreleri dışında resette bile banlana biliyordu sistem taramaları ise haftalık 15 günlük veya 1 aylık gibi zaman dilimlerinde yapıldığını söylüyorlardı şuan insan davranışı olarak konuşulan ve belirli oyuncu grupları üzerinde denenmiş süreler var bu sürelerin dışında direk sisteme düşüyor ve mesela sizdeki görev sistemi gibi. Diyelim ki kişi 4 saat boyunca sürekli oyun oynadı aralıksın mümkün mü evet peki 24 saat veya 48 saat npcleri imha süresi saat başına harcanan lazer sayısı oyuncu imha pet imha uridium eldesi bunlar sistemde sizdeki görev sistemi gibi belirli düzeneklerle belirmekte.
    Banlama meselesine gelince bu merkez ekibin takdirinde olduğu çok doğru bir mesele olmaya bilir zaman içerisinde Türk takımınında yasaklama yaptığı görülmüştür tabi merkez ekibin koordinasyonu içerisinde olabilir orasını açıklayamam.
    Birazda insaflı yaklaşmak gerekirse soğuma süresi pushing gibi tedbirlerle bunlar hafifletilmeye çalışılıyor ama malesef yetersiz burada bireysel tartışmaların dışında indirilebilir istemci avantajını kullanarak çoğulcu olarak illegal program sistemini ortadan kaldırmaya yönelik hamlelerde bulunmamız gerekliliği sadece oyun içerisinde değil gerçek hayatın akışındaki olumsuzlukları kanıksamalarada benzer şekilde itirazın gerekliliği tartışmaya açık değildir :) iyi forumlar video işi dediğiniz gibi bizim görevimiz değil olayı bireyselliğe döküyor video aldım ama bunu o oyuncunun üzerinden taşımaktaki amacım örneğin gerçekliğini göstermek.

20. _-Thanatos-_

_-Thanatos-_ Guest

Merhaba,

Öncelikle ufak bir düzenleme yapmak isterim:
    Moderatör arkadaşımızın bahsetmiş olduğu gibi Support Takımımıza "Bot" kullandığını düşündüğünüz bir oyuncu hakkında işlem talebinde bulunsanız hatta video kaydı vs. alsanız da ne yazık ki Support Takımının bu yönde yetkisi bulunmamaktadır. Bot cezai işlem yetkisi Merkez Ekiptedir. Buna yönelik adımlar atılmıştır. Gerekli çalışmalar devam etmektedir. İlerleyen süreçlerde daha verimli sonuçlar alacağımızı düşünüyorum.
    Belirtmiş olduğunuz duruma gelecek olursak; Ne yazık ki NPC'yi kesememeniz ve bir oyuncunun imha etmesi kesin bir dille o oyuncuyu bot olduğunu gösteremez. Chat bölümünü; mesela ben de kullanmamaktayım. Bu yönde oynayan birçok oyuncu bulunmaktadır. Bir oyuncuya davet atmanız ve kabul etmemesi de buna yönelik kesinlik katmamaktadır. Bu sebepten ötürü sistemsel bir tarama olmadığı sürece kesin bir kanıt oluşturabilcek bir içerik bulunmamaktadır.
    Moderatör arkadaşımızın uyarısına ek olarak uyarı puanı/notu düşülmüştür.
    Genel konular bölümünde olduğundan dolayı oyuncular konu içeriğine görüşlerini bildirme hakkına sahiptir. Oyunculara bu yönde tartışma ortamı yaratabilcek mesaj içerikleri oluşturmaktan kaçınınız.
    Yapılan açıklama adına özülerimi sunarım. Ufak bir karşıklık olmuş. Gerekli açıklama tarafımca yapılmıştır.
    Türkiye Ofisi bulunmadığını belirtmek isterim.

Türkiye takımının cezai işlemlerinin "Bot" dahilinde olmadığını tekrardan belirtmek isterim. Burada belirtildiği gibi ilk aşama gerçekleşmiştir. İlerleyen süreçlerde işlemler katlanarak artacaktır. Gerekli alt yapının hazırlanması ve yazılımlar için belirli zaman zarfı gerektiğini de hatırlatmak isterim.
    Ancak oyuncunun Chat ve Forum kanalı üzerinden belirtilen programları kullandığını belirtmesi sonucunda Ban alacaktır.

Konu içeriğinde tartışma ortamının devam etmesi sonucunda konu kilitleneceğini belirtmek isterim. Lütfen konu çerçevesinde görüşlerinizi belirtiniz.

İyi Forumlar.

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 15 Eylül 2020