Bu bir hile mi,yoksa taktik mi ?

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve ADAMIN-DİBİSİN[CİXX] tarafından 8 May 2019 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
?

Bu bir hile mi ?

Anketin kapanma tarihi 15 May 2019.
  1. EVET

20,0%
  2. HAYIR ( TAKTİK )

80,0%
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. selam sizlere danışmak istediğim bir konu var adamlar bl haritasında kamufule olarak petine inovike kestiriyor kendisi darbe almıyor ?
    bu nasıl oluyor ?
    ben denedim ema kamufule ama nafile.
    Bizim şirketteki rütbesi 3 yıldız bir adama sordum oda bilmiyorum çözemedim dedi
    bunda bir şey var ama çözemedim dedi.
    bizim bilmediğimiz bir şey mi var ?
    bu bir hile mi ?
    lütfen açıklama istiyorum.

2. Lyngvia

Lyngvia Guest

Merhaba,

Konunuz uygun bölüme taşınmıştır. Konu ile ilgili bir video kaydı alarak durumu support ekibimize bildirmenizi rica ediyorum. Bu sayede teknik kayıt raporu oluşturulup durum Merkez Ekibe iletilmektedir.

İyi forumlar.

3. uninstable

uninstable User

Bu durum ile bende karşılaştım sıralama da olan gemi gördüm. İlginç doğrusu. Geminin kendisi kamufle ama yaratık ile gemi arasında bir mesafe var ve tek pet sıkıyor kendi kendine ve videoya almaya vaktim olmadı.

4. 1Zackho

1Zackho User

taktik hocam bug veya hile değil yapması da kolay zaten ama boşuna uğraşmayın çok vakit alıyor ben yaptım 1 saatte 3 tane kesebildim normal gruplara katılınca 20 tane kestim değmez yani cephanenize yazık

5. Hile değil bir taktiktir ama anlatan pek bulamazsınız.

6. Manitu

Manitu Guest

Merhaba,

Bu herhangi bir hile yada bug değil, yalnızca P.E.T koruma modülünün kullanılmasıyla yapılan bir taktiktir.

İyi forumlar.

7. Ayni taktikle mindfire beyni de kesebilirsiniz. Saatte 60k uri 3-4k rinusk kasan biliyorum ama hic bosuna ugrasmayin taktigi soylemeeeeeeeeeeem:p:D

8. Chapman007

Chapman007 User

sayın modum bunu bize de söyleyebilirmisiniz nasıl yapıldığını bir türlü öğrenemedim :D

rustemakgul bunu beğendi.
  9. mindfire beyni nasıl kesiliyor ? o mindfire behemot yaratığı olmasın. ayrıca yaratığın kendisini patlatıyorsun, beynini değil.
    ve 3,4k rinusku 1 saatte nasıl kasabılıyorsun? invoke 70,80 rinusk, mindfire behemot 100,130 rinusk veriyor, full prometheuslu gemi ile saate o kadar rinusk kasamasın. kamufleye girip pet ile o kadar rinusk kasmak ufak at bari, burası forum yemezler

Son düzenlenen: 8 May 2019
  10. taktik ise bize de söylense ?
    görevim var ve grup bulmakta zorluk çekiyorum.
    3 inoveke kes diyor ?

Nasıl yapıldığını bizlere de anlatsanız ?

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 8 May 2019
  11. oben

oben User

bu taktikte değil bug yada hilede değil sadece sistem hatasıdır.tamam buglarda hatadan oluşuyor fakat getirisi olmadığından hatadır diyorum..

12. aynen petin gemiden uzaklaşmasının bir sınırı var. yani bu olayda mindfire behemotu kesen petler gemiler den çok uzakta duruyorlar, bu oyun hatasıdır. modun dediğine inanmayın muhtemelen oda aynı hatadan yararlanıyordur ki öyle diyor

ZamanınEfendisi[TR] bunu beğendi.
  13. _01_

_01_ User

geminiz npcye yakın (ama ateş edemeyecek kadar mesafede) yani ucu ucuna mesafeyi ayarlayıp ateş tuşuna (ctrl) bastığınızda pet npcye yaklaşıp sıkmaya başlıyor siz ateşi kesip yaratığın yanına geldiğinizde kamufle şekilde kalıyorsunuz fakat petin kamuflesi açılıyor ve npcye vurmaya devam ediyor, dikkat etmeniz gereken nokta npcye sürekli yakın durmadan o ilk ayarlanan mesafeyi korumanız yoksa petin ateş etmesi sizin kamuflenizi de açıyor (ortalama 5 saniye diyebilirim) ve uğraşınız çöp oluyor.

aynı taktiği düşman gemisi kovalayanların rakibe tıklayanın tıklayamayan takım arkadaşına pet lazeri yardımı ile düşmana sık bırak yaparak düşmanın aşağı yukarı konumunu gösterebilmesi kısmında da görebilirsiniz.

normalde şimdiye kadar işe yaramayan bi bilgiydi (petlerin ortalama hasarı dolayısı ile) fakat diğer her şeyde olduğu gibi bunda da türk halkı bir çıkar bulmayı başardı.

14. Konuyu o kadar güzel yazmışsın ki çok sağ ol şimdi ben denedim yaratığa yakındım iptal oldu.
    ama birde yanında bu şekilde kesen var ..

15. _01_

_01_ User

iyi günler

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 8 May 2019
  16. BETERBÖCEK

BETERBÖCEK Guest

Merhabalar,

Mesajınızı düzenledim, lütfen bu bilgileri Support ile paylaşınız. Bu oyunun işleyişine zarar verebilecek bir bilgidir, lütfen tekrarlamamaya özen gösteriniz.

İyi forumlar dilerim...

17. _01_

_01_ User

manitu modun yazdığı cevapta "bunun bir açık yada bug değil, yalnızca P.E.T koruma modülünün kullanılmasıyla yapılan bir taktiktir. " yazısını okumadınız sanırım? insanlar nasıl kapı yapımında npc kesiminde çeşitli taktiklere başvurabiliyorsa ve bu oyun için kurallarca "yasal" ise manitunun bu cevabı da durumun bir taktik olduğunu dolayısı ile yasal olduğunu gösteriyor.

bir modun bug değil dediği şeyi diğer bir mod nasıl oyun işleyişine zarar verebilecek bir bilgi olarak nitelendirebiliyor?
    sizin aranızda herhangi bir koordinasyon ve ortak bir fikir birliği yok mu?

support ile paylaşacak birşeyim yok , bildiğim kadarı ile benim gibi sizlerde birer oyuncusunuz aynı zamanda, bu bir hata ise siz bildirin. yok hayır manitunun dediği gibi hata değil ise bırakın da insanlar bilgilensin.

pet çıktığından beri olan bir durumu yalnızca ben farketmedim sanırım, hali hazırda diğer insanlar ve eminim sizde bu durumun farkındasınız ve açıkça diğer mesajlarda görülüyor ki insanlar bunu zaten kullanıyor ve bu bir taktik. o zaman kapı yapımı ve hesap gelişimi ile ilgili diğer tüm mesajları da aynı şekilde güncelleyip bilgileri silmenizi bekliyorum.

vDimitri bunu beğendi.
  18. BETERBÖCEK

BETERBÖCEK Guest

Merhabalar,

Sizin de bildiğiniz gibi oyunda gerçekten de yıllardır süren hatalar/açıklar söz konusu. Ve DO'nun geneline baktığımızda kamufle olarak bir yaratık kesmek 'Temelde' mümkün değil. Ama bazı şekillerde kesilmesi bunu 'Legal' yapmıyor. Tıpkı yıllar önce LoW'da Kamikaze ile Uridium elde edilmesi gibi. Ve bir oyun açığını bulduğunuzda imzaladığınız G.İ.Ş. çerçevesinde bunları Suppot'a iletmek zorundasınız ve yükümlüsünüz. Bizde sizlerden gelen veya gördüğümüz şeyleri raporlamakla yükümlüyüz. Bu sebeple sizlere ilettim.
    Kapı vs. yapımlarında ise: Orada sistemin işleyişini etkileyen şeyleri değil; bizzat sistemin kendisini oyunculara açıklıyor ve yardımcı oluyoruz. Kimseye kamufle hiçbir hasar almadan ve çok rahat bir şekilde 'Invoke vs.' nasıl kesilir demiyoruz. Bu yaratıkların verdiği ödüller ve hareketsiz oldukları için PET saldırılarına açık oluşları bunu istismara açık yapıyor.

Şimdi anlamış olduğunuzu ümit ediyorum.

İyi forumlar dilerim...

19. Bu olayı ben bugün çözdüm ama avantajı olduğu kadar dezavantajıda var. Sayın modu dediği gibi koruma modülü debiliyor ama onu denememe rağman olmuyor. Bir protokol var zaten herkes yapıyor size de açıklim. 1 veya 2 tane seviye 3 ve üzeri Kaçınma protokolü takıyorsunuz. Invoke veya beyine sıkıp arka arkaya ctrl ye bas çek yapıcan gemiyi uzaklaştırırkende devam edicen. sürekli yapıcaksınız. Ayrıca ne kadar çok kaçınma protokolü takarsanız mesela 5 tane takarsanız 3 4 kez ctrl yapsanız arka arkaya pet yerine mıhlanıp orda kalıyor sıkıyor ayrıca uzaklığına göre radar da koymanız gerekiyor.

20. _01_

_01_ User

bir mod bunun bir açık veya bug olmadığını söylerken siz bug olduğunu oyun açığını supporta iletmemin bir yükümlülük olduğunu sanki bilmiyormuşum gibi söylüyorsunuz , manitunun mesajı da sizi doğrulayıp bunun bir bug olduğunu söyleseydi , bende detaylarını yazmazdım ama sizin daha kendi aranızda bile ortak bir fikir yok. sizin beni itham edip "anlamamakta ısrar ettiğiniz nokta" manitu bunu bir bug olmadığını bir taktik olduğunu söylüyor , fakat siz beni oyun bugunu diğer oyunculara açıklamakla ve supporta bildirmeyi reddetmekle suçluyorsunuz. ne hakkında konuştuğunuz , neye cevap verdiğiniz hakkında en ufak bir fikriniz bile yok ve hala kendinizi savunmaya çalışıyorsunuz. diğer tüm moderatörler konunun bug olduğunu düşünüyorsa en başta cevap olarak bunun bir taktik değil bug olduğunu ve kullanılmaması gerektiğini söyleseydi, bende detaylarına girmezdim.

sizin ve diğer moderatörlerin genel olarak konularda oyunculara yazdığı cevaplarda oyunculardan kendinizi üstün görüyor algısında olduğunuzun da farkındayım , dolayısı ile ne hakkında konuştuğunuzu algılamadan bana cevap yazmayın çünkü ben tartışacak bir durum sergilemedim ve siz daha oyunda belki de eski ekrandan bihaber iken ben x4 ün uri ile satıldığı dönemlerde oyuncuydum ve gidipte birine bug kullanımını açıklamak gibi bir işe düşecek bile olsam bunu "forumdan" yapacak kadar algısı düşük biri değilim , ve siz tek işiniz forum düzenini sağlamak olan bir kaç insan bir araya gelip oyuncuları aşağılar nitelikte cevaplar yazamazsınız.

şimdi anlamış olduğunuzu ümit ediyorum.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.