Bug / Oyun hatasi Bu Nedir Bana Açıklayın Lütfen ?

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve ONURBEY tarafından 28 Eylül 2018 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. ONURBEY

ONURBEY User

Bu geminin tacı yok hiç kapı yapmamış ???
    Bu gemi hiç yememiş, içmemiş, tuvalete gitmemiş, uyumamış, günde yaklaşık 12 saat oyunda kalmış, ???
    Ben 2008 yılından beri bu geminin 5 ayda yaptığını yapamamışım ???

Yuh artık :mad::mad::mad:

Saygılarımla

2. VALEYARD

VALEYARD Guest

Merhaba,

Kappa, hades, kuiper ve lambda kapıları GG yüzüğü vermez. Bu oyuncuda bu kapıları yaparak gemisini bu hale getirmiş. Şimdilerde moda oldu bu gemiyi yapmak. Yüzüksüz gemi bunların ismi :) Bir klanla seri seri hades yaparak lf4 ler fullenir. Kappa yaparak herküller, haftasonu özel gg günlerinde de genelde kuiperden havoclar tamamlanır. Sayborg gemisi için de karantina yapılır. Yani imkansız değil.

İyi forumlar.

3. Yüzüksüz olmanın özelliği ne

4. oyun başlangıcından bu güne 159 gün geçmiş. 159gün*24saat=3816 saat 3816-2182=1634 saat oynamamış arkadaş.
    günde 2 saati yemek yemekle geçse 318 saat sürer.
    bu arkadaş 2 günde bir yıkansa 30 dk dan 79 saat 30 dk eder.
    bu arkadaşın hiç mi okulu ya da işi olmaz. ya da hiç mi dışarıya çıkmaz. Hadi diyelim yaptı bunları. Bilgisayar da 5 ay boyunca açık kaldı. hem de oyunun oturumunu kapatmadan, hatta oyun sekmesini bile değiştirmeden ki değiştirince oyun göçüyor. Arkadaşın sormak istediği gemiyi nasıl yaptı değil. Ne ara gg kastı da kapı yaptı da haftasonlarını bekledi de bu kadar çabuk yapabildi. Oyuna para çekti desek. nasıl oluyor da bu kadar oyun süresi olabiliyor.

ABREK ve neor bunu beğendi.
  5. VALEYARD

VALEYARD Guest

Merhaba,

Herhangi bir özelliği yok sadece görünüş. Aksine dezavantajı var. 100 Yeni görevlerin birinde gama kapısı yapılması gerek. Onu yaparlarsa görüntü bozulur. Ayrıca spartanları alamazlar bir etkinlik vs. olmadıkça, onun için de kronosu bitirmeleri gerek.

İyi forumlar.

SilentsKiller bunu beğendi.
  6. ONURBEY

ONURBEY User

Yapmayın VALEYARD Modum;

Bu oyuncu GİŞ kurallarını altüst etmiş, ~€L€KTR0~MANY€T!K~ nikli arkadaş gayet güzel açıklamış,
    Bir oyuncu, kaç saat bir oyun başında yemeden içmeden durabilir.
    Bu oyuncu hergün yaklaşık 12 saat yemeden içmeden bana yazdırtmayın şimdi (wc ye gitmeden) bu oyunu mu oynamış ???

Yapmayın lütfen hiç inandırıcı olmuyor

Saygılarımla.

marmarisboy ve ABREK bunu beğendi.
  7. Öncelikle böyle detaylı bir konuya değinmeniz çok güzel. Benim yıllardır ifade ettiğim bir konudur.

Pilot profiline bakarak kim botçu anlayabiliriz :)

Forum çalışanı arkadaşımız görevi ve bulunduğu konum gereği standart cevaplar yazmış olabilir ama benim gibi açık sözlü, gerçekleri ifade etmekten kaçınmayan ve karşılığında ceza almayı umursamayan birisi çok daha detaylı ve nokta atışı gibi örnekler verebilir.

Şimdi... :)

Yüzüksüz gemiler genel olarak hilenin, bugların, botların en çok kullanıldığı gemilerdir. Bu gemiler genelde benim gibi elit olan oyuncuların kuzenlerine, kardeşlerine, arkadaşlarına ya da yedek olsun diye geliştirdikleri gemilerdir.

Pilot profiline bakarak kayıt tarihi ve oynama saatini oranladığımız zaman her şey çıkıyor ki yukarıda bir arkadaşımızda bunu göstermiş, tıpkı benim yıllar önce üstüne basa basa tekrar ettiğim, örnek verdiğim şekilde...

Forum görevlisi arkadaşımız standart cevap vermiş... Seri hades dönüyor dediği yerde güldüm... Yani dediği her şey gerçekte ama bunları çıkartacak uri, gg nereden geliyor... Elbette bot yaparak... Bot konusuna girmiş oluyoruz burada da. :)

Yaşanan bütün olumsuzlar da merkez tarafından kaynaklı o yüzden yapacak bir şey yok...

Bu bir seçim kararı ya da sistem zaafı değil arkadaşlar... Bunun nedeni doğal bir süreçtir... 2008 yılında çıkan bir oyun bu :)

O dönemlerde çıkan bir çok online oyun; geliştir ve mücadele et (savaş) türünde idi. Ya para yatıracaksın, ya çok zaman harcayıp geliştireceksin... geliştir ve mücadele et oyunları yerini geliştirmeye gerek kalmadan doğrudan mücadele et oyun türlerine bıraktığı için ölmeye başladılar bu nedenle kendi oyun türünü ayakta tutmak için geliştir, besle bölümüne katkıda bulunan BOT durumu hususunda inanılmaz derecede hassas olmaya başladı...

Her zaman doğru analizleri yapmaya yemin etmiş bir gazeteci olarak tarafsız, duygusuz, ön yargısız doğruları bulmayı amaçlayan bir şekilde analizleri mi yaparak sizlere sunuyorum.

Yukarıdaki profili bulunan gemi gecesine gündüzüne katarak bot yapmıştır :D

Saate 6k uri :) Bu aslında çok daha fazla ya da az... Duruma göre ve geminize göre değişir... Pete göre de değişir... Netinizin hızına göre de değişir. Ha bu arada ben bot kullanmayan birisiyim arkadaşlarım söylüyorda genelde :D

10 saate 60k uri bir ayda 1 milyon 800 bin uri gerisini sen düşün. Ayrıca spacebal etkinliğini kaçırmadan sürekli yaptığını düşün ben her spacebal da 1000 gg indiriyorum cebe :) ayda kaç kere oluyor düşün.

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 28 Eylül 2018
    xxkubixx ve hannibal-[NO] bunu beğendi.
  8. ONURBEY

ONURBEY User

2008 yılından beri bu forumda görev yapan kişilerin bir çoğundan hep şunu duydum;

Normal, olabilir, yapılabilir, farkındayız, bildirdik, sabredin, uzayıp gider ......, belki iyi niyetten, belki çaresizlikten, belki öyle yazmaları istenildiğinden vs vs vs.

Mantıken yukarıda ki gemiyi azcık matematik bilen biri incelediğinde, o sürede, o kadar kolay bir gemi yapılamayacağını anlar.

O zaman biz salakmışız, yapamamışız !!! 2008 yılından beri ?

Harcadığım paranın ve emeğin hattı hesabı yok, ama şu gemiyi yapamadım, çünkü şansım yok, çünkü benim param geçmiyor, çünkü verdiğim emeğin hiç önemi yok,

Ama 5 ayda bu gemi yapılabiliyormuş, vay benim çalışmayan aklım :( :( :(

Şimdiye kadar birçok konu açtım, buna benzer gemileri paylaştım, bir forum sorumlusu da şunu yazmadı; ya evet haklısınız, durun bu gemiyi bir incelemeye aldıralım, demedi, diyemedi.

Gemi sıralamalarını inceleyen bir görevli, rahatlıkla bir geminin elle mi yoksa illegal mi gemi fullediğini rahatça anlayabilir.

Gemi sıralamalarında, özellikle sıralamaya oynayan bazı gemilerin nikleri yok, neden bu kişiler incelenmiyor,

Ayrıca o kadar çok küfürlü nik var ki, neden neden bu oyunun içine edilmesine izin veriyorsunuz.

Yeter artık;

Sayın Forum görevlileri, Sayın support yetkilileri, Sayın üst düzey yöneticilerim,

Bir kere de kabul edin; illegal oyuncular, bu güzelim oyunun içine ediyorlar,

Sabretmekten sabır taşı olduk, ama bir kere olsun yüzümüzü güldürmediniz,

Saygılarımla,

ABREK ve nonono20 bunu beğendi.
  9. KATALONYA

KATALONYA User

Dostum Bende bir ara yüzüksüz kastım ama her hafta sonu x4te 75k çekerek yaptım gelen oillerle sayborgunu aldım felan ama benim oyuna bastığım para bir otomobil parası ulen bu düpedüz yememiş içmemiz bir şey yapmamış :D yani demem o ki bu eleman uri çekerek 5 ayda yapmışsa bunu eyvallah ha yok uri çekmemişse yemeyin bizi :D

10. ONURBEY

ONURBEY User

Bak canım Kardeşim;

- Mesele gemi değil, mesele çok kısa sürede yapılması, günde 12 saat kim oturabilir, mümkün mü acaba ?
    - Eğer eski bir oyuncuysan bilirsin, şansa dayalı birçok şey bu oyunda, o zaman bu vatandaş çok şanslı !!!
    - Bende bir araba parası harcadım ama, iş parada değil bu oyunda şansta önemli
    - Kurmay Binbaşı olmuş, 443 sıralama ve 40 arge yapmış, (seprom çok önemli arge için, yetersiz kalıyor ve bekliyorsun ) o zaman sepromu nerede kullanmış arge için mi savaşmak için mi ?
    - Oyunu bilen bir kişi taşları yerine koyduğu zaman, neyin olacağını neyin olamayacağını gayet iyi çözer.

Saygılarımla,

11. .Paradoks.

.Paradoks. Guest

Merhaba,

Üyemizin yaptığı hesaplamalar bir çok oyuncuda kuşku yaratıyor, ama sadece pilot profilindeki üyelik başlangıcı ve oyun süresi ile hesabın her hangi bir 3. parti yazılım kullandığını iddia etmeyi doğru bulmuyorum. Bot taramları ve banlamalar tamamen merkez ekibin kararına bağlıdır. Unutmayınki merkez ekib tarafından yapılan taramlarda bot kullandığı tespit edilen üyeler en ağır cezayı almaktadır.

İyi forumlar.

Merhaba,

Yazdığınız mesajın içeriği bir çok üyeyi illegal bir program kullanmaya teşvik edebilecek olduğundan düzenlenmiştir. Lütfen tekrar etmeyiniz forum kurallarınca ceza uygulanabilir.

Oyunun ilk başlarından beri 3. parti her bir yazılım illegaldi ve hiç bir şekilde legal olmamışdır. Bu 3. parti yazılımları kullanan üyeler taramalarda tespit edilib uygun şekilde cezalandırılmaktadırlar.

Hesap satışı, takası vb. işlemlerinde yasak olduğunu tekrar hatırlatmak isterim.

İyi forumlar.

Son düzenlenen: 28 Eylül 2018
  12. Giyim mağazasında gerek kasiyer gerek reyon içerisinde devamlı olarak çalışıyorum. Malımızı hiçbir zaman kötülememiz gerektiğini yöneticilerimiz her zaman söyler. Siz Moderatörler olarak da aynı şeyi yapıyorsunuz. Ne olursa olsun oyun için ''evet oyunda botlar var ama biz karşmıyoruz. sistem ne yakalarsa o'' gibisinden açıklama yapmıyorsunuz. Böyle bir açıklama yapsanız Göz göre göre hileye ya da benzerine göz yummuş gibi görüneceksiniz. Çalıştığım yerde müşteriler sorunlarını direkt olarak anlatabilecekleri olan reyonculara ya da kasacılara anlatırlar. Aynı mantıkla biz de size geliyoruz ve anlatıyoruz. Forumu devamlı takip edenler bir kez bile olsa sizden ''evet bu oyun yöneticilerin hatası, hileye engel olamıyoruz genelde.'' açıklamasını bekliyor. Herkes biliyor sizin tek yetkiniz forumla sınırlı olduğunu. Tekrar yazıyorum evet oyunu kötülememelisiniz ama sizden sözel olarak bir kez görmek istiyoruz.

13. HASAFET.

HASAFET. Guest

Selamlar,

Öncelikle oyunda olan botu inkaar edecek değiliz fakat bot bizim ve ekibin sorumluluğu olan bir konu değil bir tek TR serverinde bot kullanılmıyor'ki yabancı serverlerin çoğunda aktif olarak kullanan bir sürü oyuncu var ve siz ne kadar botlara karşı tarama sistemi olduğuna inanmasanız'da böyle bir sistem var efendim böyle bir sistem olmasa zamanı gelince banlama yapılıyor haritaya tek tek çıkıp bot kullananların profilini aldıklarını düşünmüyorsunuzdur diye umuyorum, tarama sistemi olması günlük banalama yapılacağı anlamına gelmez veya aylık belli bir zaman koyuluyor bu oyunda yıllardan beri uygulanan sistemdir halende geçerliliğini korumaktadır.
    Bu bir tarayıcı oyunu (browser) olarak geçmektedir.
    MMORPG (indirmeli oyun) diye tabir ettiğimiz oyunlarda daha fazla hile kullanıldığını hepimiz biliyoruzdur.
    Bu tarz oyunlarda sizinle bizler kadar sıcak temas kuracak bu tarz bi ekip olmaz hatta onlara sitem edememekle sadece şikayet edersiniz .
    Umarım yazıyı açıklayıcı bulmuşsunuzdur.

Keyifli Forumlar.

14. Bize karşı olan sıcak temasınız sayesinde zaten dertlerimizi size anlatıyoruz. Bizim sitemimiz direkt olarak siz moderatörlere karşı değil. Oyunda hile kardeşim nasıl bir sisteminiz var demiyoruz. Diyenler ise forum sistemi hakkında bir fikri yoktur. Bu tür konularda sizin verdiğiniz cevaplar(kişisel değil genel olarak) sanki bu tür olayları inkar ediyormuşcasına gibi. Millet de bu cevaplara karşı daha agresif oluyorlar. Evet hepimiz artık bot tarama sisteminin olduğunu( ki eskiden bunun bile varlığının tartışmasını yapmıştık.) ve evet biz de biliyoruz ki herhangi bir 3. parti yazılımını engelleseniz bir yenisi çıkıyor. Ama bazen öyle bir cevaplarınız oluyor ki sanki ortada bot kullanan yok biz uyduruyormuşuz gibi. ya da sistemimiz iyi çalışıyor botçulara göz açtırmıyor gibi. Halbuki ortalığı bot götürüyordu bir ara. herif x2 de npc bırakmıyordu. Toparlıyorum şimdi konuyu. Demem o ki, bizlere verdiğiniz cevaplar bazen absürt kalıyor. En azından verdiğiniz cevaplar üstü kapalı olmasın. şahsi fikrim bize verilen bazı soruların cevap kalıpları değiştirilmeli. ya da daha açıklayıcı cevaplamalısınız

15. HASAFET.

HASAFET. Guest

Merhabalar,

Şahsi olarak her zaman objektif davranmaya özen gösteren biriyimdir her ne kadar oyunda yetkili olsak'da bizlerde oyuncuyuz sizin yaşadığınız sorunun aynısını bizlerde yaşıyoruz demek istediğiniz anlıyorum robotik cevaplardan çok samimi cevaplar bekliyorsunuz fakat buradaki herkes'in özgür yazım stilidir buna anca üst yetkililer karışabilir.

Keyifli Forumlar.

16. illa çok samimi olmak da zorunda değilsiniz ama sadece verilen cevaplara bile açılan başlığın konusundan bile daha sinirlendirebiliyor insanı. Örneğin skylab ta bug sorunu var. Birisi bu konunun başlığını açıyor. Verilen cevap ise çerezleri silin, tarayıcıya reset atın, ben şu an böyle bir problem yaşamıyorum gibi cevaplar bile konuyu açan kişiyi rahatlıkla sinirlendirebilir. Ne yani ben yalan mı söylüyorum gibisinden. Dilerseniz yeni bir başlık açalım. Dediğiniz gibi üst yetkililer bu konuya çözüm bulmaya çalışsınlar. Bakın çoğu başlıklarda da konu dönüp dolaşıp sizlerin tavırlarına kayıyor. Bu konu üzerinden raporlama yapabiliyorsanız yapın ya da yeni başlık açalım.

17. .Paradoks.

.Paradoks. Guest

Merhaba,

Sizlere yardımcı olan kişilerde sizler gibi insan. Bu yüzden verilen cevablar kişiden kişiye anlık olarak değişkenlik gösterebilir.

Bahs etdiğiniz durumlarda forum moderatörü olarak sorunun üyenin bilgisayarından, internet bağlanıtısından kaynaklanıp kaynaklanmadığın teyit etmemiz gerek. Bu yüzden çerezlerinizi silin, modeminize reset atın vb. şeyler yapmanızı istemekteyiz. Aynı sorunu test etdiğimizde bizde deneyimlersek veya diğer üyelerimizden aynı şikayetleri alırsak üstlerimize durumu bildiriyoruz. Aksi durumda üyemizin sorunu devam ediyorsa forum üzerinden bir müdahalede bulunma imkanımız yok.

Umarım neden benzer cevaplar veridöimzii bir nebze olsun açıklayabilmişimdir.
    Forum moderatörleri ile bağlı şikayetlerinizi yeni bir konu altında dile getirib çözülmesini isteyebilirsiniz.

İyi forumlar.

18. Halen kesin olarak birbirimizi ifade ettiğimizden emin değilim.Olayı direk anlatırsam sanki diğer oyunculara da 3. parti programlarını teşvik ediyormuşuz gibi oluyor ve sonrasında uyarı alıyoruz. Az önce rastgele bir örnek vermiştim o örneği gerçekmiş gibi savunmaya geçtiniz. Konu bitecekken yine uzayacak şimdi. HASAFET. moduma ve size teşekkür ediyorum. iyi geceler

19. ONURBEY

ONURBEY User

İyi günler;

Şimdi forum görevlilerinin yazdıklarını okuduğumda şunu anlıyorum;

- 2008 yılından beri forum takipçisi olduğum için, gelmiş geçmiş ve halen görev yapan forum görevlilerini, az çok tanımış oldum. Bazıları standart, kalıplaşmış, cevaplar vermekten öteye geçemediler. ( Gerçekten yardım edenleri de tenzih ederim )

Nedenleri şu olabilir;

- Üst merciler böyle istemiş olabilirler, bizim söylediğimiz şeylerin dışında bir şey yazmayın diye.

- Forum Görevlisiyim ama, banane ya sorunlardan, zaten bir kazancım yok, arada bir basma kalıp cevap veririm, ısrarlı olanı da banlamakla tehdit ederim, o kadar ( Gerçekten görevini yapanları da tenzih ederim )

- Sorun varken, hatta baya sorun varken bile, muhatap bulamadık veya ilgisizlik söz konusu oldu.

Hep şunu duymak istedik;

Hemen oyuna girip bakıyorum veya araştırıyorum ve bu sorunu üstlerime bildiriyorum, gerekenin en kısa zamanda yapılacağından emin olabilirsiniz gibi.

Bazen sorun saatlerce devam ederken, hiç bir görevlisinin olmaması ( Hepsinin özel hayatları olabilir, zaten buraya da sadece yardımcı olmak için geldiklerini bildiğimiz için bu gayet normal olmalı )

Oyuncunun kızması gayet normal, niye;

Vip almış, destek almış, kapı yapacak, görev yapacak, oyun donmuş ama vip gerçek zamanlı işliyor, destekler dersen öyle,

Üstüne birde hile yapan oyuncular olunca sinir hat safhaya çıkıyor, supporta yazıyor ama support yoğunluktan cevabı geç verebiliyor,

Bu sefer foruma yükleniyor, derdini anlatması lazım,

Forum görevlileri de bizim yetkimiz dışında deyip, standart cevap verince ipler haliyle kopuyor.

Sanki hep şöyle bir sonuç çıkıyor gibiydi;

Oyuncu Darkorbit oynuyor, oyunda bir sürü sorun var, donuyor, bug var, hile var, bot var, varda var.

Fakat Forum görevlisi, öyle bir yaklaşım tarzı sergiliyor ki; oyunda sorun yok, oyuncu kafasına göre uyduruyor, veya oyuncu Darkorbit oynuyor da forum görevlisi, başka oyunun görevlisi gibi,

Sanki forum görevlisi, Darkorbit oynamıyor, biligisi yok, veya oyunu biliyor da oyuna girmiyor, O yüzden oyunda ki sorunlardan bihaber.

Oyunda yıllardır sorunlar var, oyunda asla inkar edemeyeceğimiz bot sorunu var, son günlerde oyun donduğu için oynayamıyoruz, ve özellikle küfürler, küfürlü ve siyasi nikler ve klan tagları almış başını gidiyor.

Gelelim asıl demek istediklerime;

Yukarı da bir gemi örneği verdim, oyuncular nerdeyse bunun olamayacağı konusunda hem fikir oldular ama nedense forum görevlilerinin hiç biri şunu demedi;

- Ya evet haklısınız, pilot profiline baktığımız zaman, bir tutarsızlık var, üstlerimize bildirelim de bir araştırsınlar bakalım,

- Aksine bu gemi normal dediler, o zaman neden ben 2008 yılından beri bu geminin seviyesine gelemedim,

- Binlerce lira harcadığım halde, günlük yeterli zamanı harcadığım halde, O ZAMAN BEN SALAĞIM !!!

Artık Kabul edin, bu oyunda rahatlıkla hile yapılıyor ve yukarıda ki gemi de normal değil,

Yukarıda yazdığım gibi, sanki aynı oyundan bahsetmiyormuşuz gibi davranmaktan vazgeçin,

Umarım beni yanlış anlamamışsınızdır, amacım sadece ve sadece bu oyunun artık kaliteli bir hale gelmesi; donmasız, botsuz, hilesiz ve en önemlisi; bizi gerçekten anlayan ve bizleri koruyan bir yönetimin olması.

Saygılarımla.

20. .Paradoks.

.Paradoks. Guest

Merhaba,

Elimden geldiğince deneyimlerimden yazdıklarınıza cevap vermeğe çalışıcam.

Cevap verirken bazı kurallara uymak zorundayım. Bu yüzden diğer takım üyeleri, arkadaşları ile cevablarımız benzer olabiliyor.

Her bir forum moderatoru burada gönüllük esasında sizlere yardımcı olmak için çalışmaktadır. Aksi durumdaki birisi burada görev yapamaz zaten.

Sizlerden gelen şikayetleri eğer bizlerde deneyimleye biliyorsak oyuna girip bakıyor ve araştırıyoruz. Kendimizde karşılaştığımız zaman üstlerimize bildiriyoruz.
    Ama bazı sorunları bizler deneyemediğimizde sizden çerezleri silme, farklı tarayıcı denem vb. şeyler denemenizi isteyebiliyoruz. Sorunun sizin bilgisayarınızdan, tarayıcımızdan, internet bağlantınızdan kaynaklanmıyorsa veya diğer üyelerde aynı şikayeti yapıyorsa sorunu üstlerimize bildiyoruz.

Oyuncuların yaşadığı bu sorunları bende yaşıyorum, aynı sorunlardan bende şikayetçi oluyorum tıpki sizler gibi.

GİŞ kuralalrın ihlal eden her bir üye mutlaka gerekli cezayı alacaktır. Forum moderatorlerinin yetkileri kısıltlı olduğundan çoğunlukla support ekibine yönlendirmekten başka bir çözümümüz olmuyor ne yazık ki.

Bot sorununu olduğunu inkar edemem, umarım merkez ekib en kısa sürede gerekli taramları yapar ve en ağır şekilde cezalar uygular.

Bende sizler gibi tutarsızlık olduğunun farkındayım, lakin ben üstlerime iletsem bile bot banlamaları tamamen merkez ekibin elindedir, bu yüzden yapabileceğim bir şey yok ne yazıkki.

İyi forumlar.

Luminous bunu beğendi.
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.