Caucasus Lazeri

Konusu 'Genel Konular' forumundadır ve тнє_кιηq tarafından 31 Ocak 2022 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. Çok fazla araştırdım ama ve fazla detaylı bir bilgi bulamadım. Konuyla ilgili ayrıntılı bir açıklama yapılabilirse güzel olur çünkü oyuncuların kafasında bu lazer hakkında soru işaretleri mevcut. Caucasus ve Prometheus lazerlerinin özellikleri aşağıdaki gibidir;​

• CAUCASUS
    • Hasar: 200
    • Bonus: +15% NPC Hasarı
      • Her 5 Saniyede 100 ilave hasar veren ek bir atış yapar
      • 16 seviyede ?
      • 20 seviyede ? (Bilmiyorum fakat Pro'lar ile aynı olduğunu düşünüyorum)

• PROMETHEUS
    • Hasar: 210
      • Her 5 Saniyede 200 ilave hasar veren ek bir atış yapar
      • 16 seviyede 7,5 ekstra hasar
      • 20 seviyede 9,5 ekstra hasar

LF-P01(PET LAZERİ)
    • Hasar: 280
    • 16 seviyede 7,5 ekstra hasar
    • 20 seviyede 9,5 ekstra hasar
    SORULAR

Bu lazerlerin %15 Npc hasarı sağladığı belirtiliyor. Ama nasıl sağlıyor;​
    • Her bir lazerin ayrı ayrı şekilde %15 Npc hasarımı oluyor ?
    • Gemiyi bu lazerler ile fulleyince mi bu özellik etkinleşiyor ?(Ful LF3 takılınca mavi sıkma özelliğinin etkinleşmesi gibi)
    • 1 tane veya 50 tanede takılı olsa sadece %15 mi veriyor ?
    • 1 Caucasus lazeri, 14 Pro lazeri takmış olursak %15 Npc hasarını alabiliyor muyuz ?
    • Pro ve Npc lazerleri arasındaki hasar farkı ne kadar tatmin edici ve kasılmaya gerçekten değer mi ? Gemiyi bu lazerler ile fullediğimiz zaman Pro lazerler ile aralarında ki hasar farkı 2 3K mı olacak yoksa 10 15K'yı görecek mi ?
    Eğer bu lazerler sadece tek bir lazer ile %15 Npc veriyorsa çöp demektir. 1 tane takmamız yeterli olacaktır. Oranlar ortada Npc kesme konusunda dahi Pro lazerlerden daha iyi olamazlar.

Eğer bu lazerlerin her biri %15 Npc hasarı veriyorsa ortaya çok fazla abartılı bir hasar çıkabilir ki böyle bir şeyin mümkün olabileceğini sanmıyorum.

Eğer gemiyi bu lazerler ile fulleyince bu özellik etkinleşiyor ise bu şekilde dahi Pro lazerlerin üstünde çok fazla etki sağlayabileceklerini sanmıyorum. Çünkü destek çekilirse ve ya farklı bir hsar arttırma özelliği sağlanırsa Pro lazerler aradaki farkın üzerine çıkabilir. Eğer bir fark olacak ise gözle görülür ve tatmin edici bir fark olması gerektiğini düşünüyorum. Örneğin pet lazeri(280) ile Pro(210) lazerinin arasındaki farkın bariz ve gözle görülür olması gibi.2 3K fazladan bir hasar için kendimizi yormanın ve bu lazerleri kasmak için uğraşmanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum.

Lazerlerin 5 saniyelik hasar oranları;
    Cau Lazeri 200 200 200 200 300 = 1100 Hasar + %15 Hasar(%15'i 165 ediyor)
    Toplam hasar 1265

Pro Lazeri 210 210 210 210 410 = 1250 Hasar

Pet Lazeri 280 280 280 200 280 = 1400 Hasar

Lazerlerin 5 saniyelik hasar toplamları;
    • 35 Lazer ile 5 saniyelik hasar toplamı;
    Cau = 44.275
    Pro = 43.750
    • Cephaneye göre 5 saniyelik hasar farkı
    x1 = 525 x2= 1050 x3= 1575 x4 = 2100
    Yani bu lazerler x4(beyaz) ile Pro'lardan 2 ve ya 3K fazla vuracak gibi görünüyor bu ne kadar tatmin edici ? Ve bu hesaplama 5 saniye baz alınarak yapıldı tek vuruş arasında ki fark değil, 5 vuruşun toplamları arasında ki farklar.
    • 19 Lazer ile 5 saniyelik hasar toplamı;
    Cau = 24.035
    Pet = 26.600

Pet lazeri tartışmasız daha iyi pet için Cau lazeri alınması gereksiz olacaktır.

Bu konuda bizleri bütün ayrıntıları ile aydınlatırsanız çok seviniriz..
    İyi çalışmalar.

Son düzenlenen: 31 Ocak 2022
    MarjinaLÇapulcu ve titans___ bunu beğendi.
  2. kaptan34

kaptan34 Board Administrator Team Darkorbit

Merhaba,

Evet, her bir lazer topu için hesaplamalar yapılmaktadır. Benzeri lazerleri tek olasılık üzerine hesaplayabilirsiniz.
    Prometheus Lazer Topu etkileri yalnızca belirtilen lazer için geçerliyse; Caucasus için de tekli etki mevcuttur.

Evet, oranlar sabit belirtilmiştir.

Hayır, etki etmemektedir.

NPC için evet full lazer olmanız ve geliştirmeleri tamamlamanız durumunda gözle görünür bir fark olacaktır.

Tüm lazer toplarını etkileme durumu olsaydı evet. Ancak hasarlar ayrı ayrı hesaplanmaktadır.

Prometheus lazer topundan nasıl daha fazla çıkıyor tam olarak anlayamadım.

İlave yüzdelik hasar oranı kritik hasarı etkilememektedir.

10 saniyelik hasar dilimi:

210*10= 2,100 + 2(200) = 2,500 Prometheus lazer topu hasarı;

200*10= 2,000 + 2(100) 2,200 Caucasus Lazer Topu hasarı. NPC için; 2,000*%15= 2,300 + 200 = 2500

Gelişim durumunda lazer toplarında etki eden hasar artışı aynıdır. 20 seviye Caucasus +9,5% etki kazanmaktadır.

Uzun lafın kısası her koşulda Prometheus Lazer Topu avantajlıdır. İçerikleri anladığım kadarıyla ancak bu kadar yorumlayabildim. Sormak istediğiniz soruları detay belirterek sorun açıklayayım.

İyi Forumlar.

MarjinaLÇapulcu bunu beğendi.
  3. caucaus lazerin her birinde %15 NPC EKSTRA HASAR Bonusu vermektedir..gemine yada petine istediğin kadar koy lazer başına her zaman %15 sadece npc hasar bonusu alırsın yalnız senin kaçırdığın nokta caucasus lazeri pvede bu hasarı vermektedir.yani sadece nclere karşı.oyuncu gemilerine karşı bu bonusu alamazsın..oysa prometheus lazeri hem pvp hemde pve de 210 hasar vermektedir.yani caucausa göre 10 hasar vuruşu daha avantajlıdır.36 lazerde CAUCASUS a göre extra 360 daha fazla hasar gücü demektir bu...ayrıca bl haritalarında ki npclere karşı gücü dahada artmaktadır proların...

pete gelecek olursak evet en güçlü vuruş lazer pet lazeridir.ama oda sadece pete takılabiliyor.ama amacın runisk kasmaksa pete proda koyabilirsin bl haritalarında extradan x4 vuruş gücü sağlayacaktır.

kaptan34 bunu beğendi.
  4. titans___

titans___ User

Kitap gibi baya detaylı anlatımından dolayı tebrik ederim, ben Pet lazaerleri pet de doldurdum ve 16 seviye ve Ebedi kapıda ki Uber talonları avcı da kaça kaça döne dönerek CC-C türü lazerlerle veya UCB ile çok kolay kesebiliyorum bana bu konu da faydalı oldu sonra dan Aylık takvim de verenler le elimde fazladan Pet lazeri oldu benim hasarı artıran bu 4 seviye NPC hasarını artıran modüller elit lazerde 100bin fark oynuyor o modüller olmadan, şimdi kutu etkinliği var diye 4 seviye kutu toplama modülleri takılı geziyorum BL ve ebedi kapı ile işim olmuyor yoksa pet prolar da 16 seviye full dolu İnvoke de A-BL lazer de Pet Pro lazerlerde çok etkin de Caucous yapımı zor adını yazmak da zor bana göre bu benim görüşüm tabi ki.

5. Bu hesaplamaya göre bu lazerin Npc'lere karşı Pro lazerlerden farkı olmadığı görünmekte. Açıklamanızda biraz çelişkiler var. Hepimizin kafasındaki soru şu aslında bu lazerleri kasmaya değer mi ? Eğer değer diyorsanız bunu bize kanıtlayın ve ya mantıklı bir açıklama yapın ki ikna olalım. Şuanda oyuncular bu lazerlerin yüzüne bile bakmıyor.

Son düzenlenen: 12 Şubat 2022

Sayfayı Paylaş