Chat ban

Konusu 'Genel Konular' forumundadır ve yakar1233 tarafından 12 May 2022 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. yakar1233

yakar1233 User

Merhabalar. Size yediğim bir Chat bandan bahsetmek istiyorum. 4-5 haritasında NPC keserken bir düşman geldi ve milim canı kalan NPCyi kesemeden bana saldırdı, EMP ve kamufle ile kaçtım ama baktım ki hedef ben değil, NPC sanırsam. Çünkü başında bekliyor ve roket felan atıyordu. Her neyse öldürmeye çalıştım NPCyi öldüremeyince öldürdü zaten. Bundan dolayı da sinirlenip arkadaşa mesaj yoluyla ''An*na mı sövmem lazım?'' diye mesaj ilettim. Bunu dedim diye bana 1 ay chat banı atıldı. Adama direkt sövüp bu banı yesem eyvallah diyeceğim de herhangi bir sövme ibaresi olmamasına rağmen 1 ay ban yedim ve iki kere ticket attım. Onlara göre de bu ban haklıymış. Ya tamam yani ban atarsın, atarsın da neden 1 ay? Yani yanlış düşünülmesini istemem ama keşke doğrudan sövseymişim triplerine girdim. Tabii ki düşman şirketten ve öldürebilir, sadece o anlık sinirdi. Pek küfürbaz insan değilimdir. Sinirden o anlık küfürsüz olarak dediğim şu ibareden dolayı yediğim ban sizce doğru mu ? Bu arada ilk kez chat banı yedim.

2. smoonrise

smoonrise User

Chat banları hakkında işlem forum üzerinde yapılmıyor zaten yetkililerde bu tarz konuları uyarıp kapıyorlar , sen konuyu tartışma (kavga anlamında olan değil karşılıklı fikir alışverişi anlamında ) konusu gibi açmışsın fakat bu hali bile forum içinde konuşulması uygun olduğu anlamına gelmiyor .

Yukarıdaki cevaplar içerisinde empati içerden mesaj sana hayatta kime nerde nasıl davranman gerekir konusunda büyük bir tecrübe edinmeni sağlar diye düşünüyorum ki zaten moderatörler sana 1 ay ceza vermiş aileye hakaret olarak görmedikleri teşebbüs olarak değerlendirdikleri için yok aileye hakaret küfür bu kadar az süreli ceza olmaması lazım , X misin X gibisin X gibi davranma v.s tarzı söylemler ile aslın olan kelime aynıdır aynı anlamı taşır yani argo yara hakaret içerir yasal olarakta sosyal hayat olarak normal karşılanamaz .

Genel olarak bizde hata büyük toplum olarak bu tür hakaret aşağılama küfür argo v.s durumlara aynısı ile karşılık vermek yada sessiz kalıp kötü söz sahibinindir mantığı ile hareket etmek yerine birkaç tanesini savcılık vasıtası ile mahkemeye verilse emsal teşkil eder herkes sınırını haddini bilir .

yakar1233 bunu beğendi.
  3. _KIYAMET_

_KIYAMET_ User

Konuyu açan arkadaşın mesajını görmüştüm şimdi yok ama olsun. Oyunda çatır çatır ne küfürler ediliyor çoğu zaman onlar ceza bile almıyorken konuyu açan arkadaşın aldığı ceza süresi 1 ay olarak uzundur. Doğrudan bir küfür olmadığı için 1-2 hafta daha uygun olabilirdi. Eski sistemde chatte şimdi olduğu kadar küfür yazılamıyordu. Dediğim gibi ne küfürler ne hakaretler ediliyor ve çoğu ceza bile almıyorken bu arkadaşın aldığı 1 aylık süre uzun diye düşünüyorum. Yazdığında sırf anne geçiyor diye ceza alması da yorumlama hatası diye düşünüyorum. Hadi diyelim ki ceza haklı ama bu seferde süresi uzun 1-2 hafta uyarı olarak yeterli olabilirdi.

n-a

:)

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 13 May 2022
  4. Amiral34

Amiral34 Guest

Merhaba,

Öncelikle forumda chat cezaları hakkında bilgi vermiyoruz lakin konuda tam 34 adet mesaj silmek zorunda kaldığım için ufak bir açıklama yapmak istiyorum. Chat adminleri konusunda sıkıntı yaşadığımızı biliyorsunuz, yeni adminleri sürekli test ediyoruz. Bu ettiklerimizin arasında illaki yanlış işlem yapan oluyordur. Tabi ki de bunun arkasına saklanıp aldığı ceza haklıdır vs. vs. diyip edebiyat yapmayacağım.

Oyuncunun Supporta 1 adet bileti bulunuyor ve bu bilete cevap verilip işlemin yanlış olduğu ve düzeltildiği söylenmiştir. Cezası 7 güne düşürülmüş ve zaten bu konuya cevap verdiğim sırada cezası açılmış olması gerekiyor.

Gelelim burada kendisini özgür zanneden ve rahat konuşan kişilere, burada rahatça at koşturacağınızı zannediyorsanız yanılıyorsunuz.

Gerekli cezai işlemler yapılmıştır, ayrıca benzer konularda tekrarı halinde cezanız direk olarak 30 gün olarak güncellenecektir.

Ek olarak tüm raporlama yapan oyunculara teşekkürlerimi sunuyorum.

Saygılarımla,

Amiral34.

Anka_Mitralyöz bunu beğendi.
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.

Sayfayı Paylaş