Chatde nicklerin kendisinin sanan kimselere bir dokunuş...

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve Mr.User tarafından 14 Şubat 2016 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Mr.User

Mr.User User

Merhaba, Yine tuhaf tuhaf kulağıma duyumlar gelmeye başladı. Yok be arkadaş diyorum olmaz. Eski düzen yok değişti diyorum kendi kendime ama oyunla alakası kalmayanlara kadar gitmiş bu konu. Ne kadar gercekci onuda bilmemekle şöyle küçük bir tüyo verim. belki bilen birileri vardır. Bir vatandaş arabasını Bigpointle alakalı resimler giydirmiş. yanı aracını kaplatmış. Bazılarıda bu arkadaşa yardımcı oluyormuş. muş muş muş. Diyorum ama işte sinek bu. o çorba daha evelde servis edilmişti...

Rahatsiz olduğum 2. bir konu daha var. demin yeni eklenen mesajlarda gördüm buna benzer bir durumu. bende bir değinim istedim.

Yıllar evel BP_01 nickini kullanıyordum. gel zaman git zaman Mr.User oldu ve bügünlere kadar geldim. 4 yıl eveldi sanırsam.

Şimdi Admin gemileri BP_xxxx kullanmaya basladığı için sen nickini değiş bunlar artık bizim diyorlar ve sorun cıkarırsan bannlıyorlar. Arkadaş bu oyunun adı ne? darkorbit. DO_xxx olsa anlayacam BP_XXX de neden ısrar ediyorsunuz:))

Ozamanlar Admin ve CM lerde nıckler Türkçe kelimelerdi. Mavi kırmızı sarı gokyuzu evren atabey vs vs vs. Hiç bir düşünce veya taraf kafalarda oluşturmayacak adalet timsali nickler.
    Sonuçda nickler kamuflaj değil mıdır:)

Son dönemlerde bu güzelim kuralı değişim görmesi bir yana bir sahiplenme durumu ortaya çıktı.

İlk önce Türkce kelimelerden uzaklaşıldı. Şuan chatde Yabancı admin ve cm nickleri mevcut.

Bunun yanında Yıllardır kullanılan Klan adlarıyla Adminler Türemeye başladı.

Arkadaş ben o klanları sevmiyorum. ve bir admının nıckı o klan adı olunca bende acaba bu kişi bu klanda mı diye düşünmeye başlamama vesile oldu.

Örnek: ASALET ve ARES

şimdi bu kişiler belki Dünyanın en tarafsız kışılerıdır. ama ben tanımam etmem. tek bildiğim şey bu kişilerin o savaşıp durduğum klan adları kullanmaları.

Oldu mu? olmadı...

Az evelde okduğum yazıda bu mesajı yazmama vesile oldu.

ARES adlı TR3 oyuncusu nicki yüzünden bannlanmış.

Bizler chatden ARES admıne o nıckı değişmesı gerektığını söyledik. Tarafsızlığına golge duşuruyor dedık. oda cevaben ben işimi yapar gıderım mealinde cevap verdi. Nicklerin önemı yok dedı.

Şimdi ise okuduğum kadarıyla Nicke sahiplenmış ve yıllardır o nicki kullanan kişiyi bannlamış.

Oh ne guzel dunya.

Darkorbit, sen bir başka güzelsin. kız arkadaşlarımla kavga etmeme bile vesile oldun ama seni temsil edenler seninle olan ilişkime etki ediyor. Son bir kaç aydır online süreme bile etki etti. PC de artık sana ayırdığım sure azaldı. Darkım, ya sana gölge edenlerden kurtul yada ben senden uzaklaşım. bu aşk böyle yürümez...

Artık anlayan anlar umarım bazı şeyleri...

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 14 Şubat 2016

2. İlk dediğin insan :D tr1 de bilen biliyor :) Sevmem orası ayrı.En son ki buluşmayı onun arabasıyla yapmışlar ben admin felan sanıyordum.Eve geldiğimde öğrendim iyiki de öyle oldu :)

Gel gelelim ikinci konuya bende geçenlerde bu konu ile ilgili soru sordum hesap kapatmaya kadar gidiyormuş :)
    Ki Ares admin ben işime bakarım demiş ama Tr2 de bir kullanıcı var Nicki: *Ares*

Supporta mesaj attım dedim böyle böyle bi ilgilenin bana gelen cevap çok iyimserdi. Bir şey bulamadık. 2009 yılından beri o nickte felan Ofise sorucaz yinede vs. Bir de unutmadan O isimde çok kullanıcı var herkes kendisini savaş tanrısı sanıyor :) diyede bir ifade konulmuş sonuna :)

Bilmiyorum nereye gidiyoruz.

Bende senin gibiyim bilgisayarı açar açmaz direk tarayıcıma darkorbit yazıp enter a basıyorum.

Tr2 de toplasan full gemi 500-600 ancadır.
    Kalabalıkta yukarıdan aşağıya doğru azalınca birşeyler yapılması gerektiğini söylüyor :)

Ben Darkorbit Reload değilde, direk Darkorbiti istiyorum :(

3. Merhaba ,

İlk olarak zaman zaman görevliler ile ilgili bir takım iddialar ortaya atıldı ve hala atılıyor. Gerçeklik payı var ya da yok onu bilemem fakat her söylenende gerçek değildir. Görevlilerin kullandığı DO ya da BP ekleri zamanla değişime uğrayabiliyor. Eskiden hatırladığım DO ile başlardı fakat 1 yılı geçti BP olarak ekleniyor. Bunun sebebi nedir ne değildir bilemem belki merkezden öyle bir talimat gelmiş olabilir. Admin gemim v.s. olmadığı için ayrıntıları bilemiyorum.

Eskiden görevlilerin Türkçe isimler seçmesi isteniyordu fakat son yapılan değişiklikle yabancı isimlerede izin verildi. Bunun sebebini bildiğim kadarı ile şu şekilde açıklayayım. Aradan geçen zamanla Türkçe görevli ismi bulmak zor olmaya başlamıştı ve üst yönetimin aldığı kararla böyle bir uygulamaya geçildi yanılmıyorsam.

Bahsettiğiniz oyuncunun tam olarak hangi sebepten dolayı ceza aldığını bilemiyoruz. Kendisi de net olarak bilmiyor olasılıklar üzerinden konuştuk forumda fakat chat üzerinde yazdığından mı yoksa nick nedeni ile mi belli olmadığı için bu konuda net bir şey söylemek zor. Ayrıca nick için olsa bile ilk olarak chat üzerinden nick değişimi uyarısı verilir. Daha sonra bir süre chat kapatılır ve bir değişim yoksa chat süresiz kapatılır. Bir de banı atan ARES admin mi bunu bilemiyoruz.

İyi forumlar.

4. Yalnız benim dün gördüğüm ve 2 gün chatten ban almama sebep olan olayda Ares admin *Ares* isimli kullanıcıyı hiçbir şekilde uyarmadı hiçbir şey yapmadı.Bu ne demek oluyor o zaman :/

5. Merhaba ,

Olayın akışını , yazışmaları ve tam olarak neden olduğunu bilmediğim için bir şey diyemem. :)

İyi forumlar.

6. Mr.User

Mr.User User

Kıyamet Admin, bu gemide hepimiz varız. Gemi batarsa sen kaptan diye birşey olmayacak, ben miçoyum diye boğulacam diye bir durum yok maalumunuz. okyanus herkesi yutacak kadar büyük:)

ARES Admin veya TR3 de ARES nıckının sahibini şahsen tanımam. Dışarıdan bakan bir gözle ve daha evel uyarıları yaptığım bir konu olduğu için yazma gereği duydum.

Aktif bir üye olduğum gibi Real hayatda karşımdaki kişinin ünvanı ne olursa olsun hakkını savunan bir kişiliğe sahibimdir. ama tabii taplum kuralları cercevesinde.

Tarih tekkerürden ibraettir çumlesi aslında doğru değildir. Aynı hatayı insanlar yapar. Tarih değil.

%30 indirim kuponlarının nasıl dağıtılması benim hoşuma gitmiyorsa, kaldıki çekiliş dışında acaba kimlere gitmiştir o kuponlar o arac sahibine yapılanları duyduğumda hiç hoşuma gitmedi.

Barış beyi 2,5 sene evel gördüğümde Etkinlikde, bir şeyler düzelecek diye cok umutlandım. Hiç bir şey yapmıyorsanız sadece 30 Tl ye 1m uri ceken ve darkorbiti yıllarca kazıklayan (daha ne denirki buna) kişiler halen oyunda.

Dediğim gibi, Ben ilk limana geldiğimizde inmeyi artık ciddi ciddi düşünüyorum. Gemi albay 1 dakka yasaklı bir şey kullanamdım. 11 000 saat oyun oynadım benden baskası girmedi gemiye hiç ve gemide suan hatırı sayılı Uri var. envanterimde aşağıda gorunuyor imzamda. ben bile gitmeyi düşünüyorsam bir araba için dedikodular cıkıyorsa gerisini siz düşünün.

Nicklere bu kadar deger veren kişi kimse Patent için başvurursa iyi olacak:)))

saygılarımla:)

7. Birileri diyor ya ****** diye :D
    Darkorbit yönetiminde de var ****** :D :p
    Mesela siz burda şöyleyse şu olması "lazım" diyorsunuz.
    Oraya gidiyoruz hayır böyle değil şöyle şöyle değil öyle diyorlar.

Nicki geçtim klan var :) O klandaki bazı üyeler arkadaşım.Adminle alakaları olmadığını biliyorum ama sıkıntılı durumlar bunlar .

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 14 Şubat 2016
  8. Merhaba ,

Bir çok defa dediğim gibi bizler forumda görevliyiz. Forumda yapılabilecek şeylerde yardımcı oluruz , yapılamayacaksa gerekli yere yönlendiririz ve bildirilmesi gerekenleri merkeze bildiririz. Bizler üzerimize düşeni yapıyoruz ya da yaptığımızı düşünüyorum.

Bizlerde forumda ya da oyunda olanları tanımıyoruz. Ben sizi tanımıyorum sizde beni tanımıyorsunuz. ARES admin ve TR3 ya da diğer oynadığı serverlar neyse o üye ile ilgili olasılıkları yazdım. Chat yazışmalarını v.b. şeyleri inceleme imkanımız yok gerçekte hangi sebepten dolayı ceza aldı bunu bilemeyiz.

Ben bildim bileli görevliler hakkında bir çok şey söyleniyor sağda solda fakat bunların ne kadarı doğrudur yoksa çamur at izi kalsın hesabı bir söylem midir bilemem. Fakat bir şey kesinleşmedikten sonra bir şey diyemem.

Mesalarda birazda olsa siyasete girdiği için ****** yaptım.

Chat ile ilgili konularda kesin bir şey diyemem diğer konularda bize ne bilgi veriliyorsa ya da olasılıklar dahilinde cevap veriyoruz.

İyi forumlar.

Silence™DSSMN™Danger bunu beğendi.
  9. Bunlar küçük sorun asıl olay oyun paymente gidiyor buda bizi olumsuz etkiliyor. Oyunda sorunlar var dönüp bakan yok TR1 felç. Bug, illegal, hile bunlarda önemli konular.

Oyunda milyonlarca nick var yetkililer gelipte 1 hafta nick düşünemez. Yetkili arkadaşlar aynıysa biraz şekilli yapın diyor bunu yapmak zor değil. Ares chati karıştırmaktan ban almış deniliyor gerçeği net olarak bilemem.

10. Merhaba ,

Arkadaşlar oyunla ilgili merkeze iletilmesi gereken her şey iletiliyor. Bizler forumda görevliyiz oyuna gelecek , gidecek v.b. şeylere karar verip uygulayacak bizler değiliz.

Bu konuya gelirsek gereken cevapların verildiği düşüncesi ile kilitliyorum.

İyi forumlar.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.