Chatte edilen küfürler

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve P.S.M tarafından 21 Haziran 2018 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. P.S.M

P.S.M User

Oyunu bırakmıştım ancak 2-3 sene sonra tekrar dönüş yaptım.Benim oynadığım zamanda CA/CM gibi görevli arkadaşlar bulunmaktaydı ancak şuan öyle bir mevki göremedim.Bu arkadaşların yokluğunda chatte her türlü aile değerlerine küfür edilmekte.Bu sorunun önüne geçilmesi nasıl düşünülüyor acaba ?

2. sakal17

sakal17 User

düşünülmüyorki :)))

3. Kuasar

Kuasar Guest

Merhaba,

Chat sistemi değişti chatta görevliler hala var yalnız chatte yazmıyorlar report sistemi üzerinden işlemler yapılıyor.

Yeni chat sistemi hakkında buradan bilgi alabilirsiniz.

İyi forumlar.

4. Yeni sistem şöyle işliyor. Birine istediğin şekilde sövüyorsun hem de öyle böyle sövmek değil değer verdiği her şeye sövüyorsun. Birisi seni şikayet etmez ise sövme yoluna devam ediyorsun. Olurda birisi şikayet ederse konuşmalarınız incelenip ceza veriliyor. Ama ceza sistemi var diye çok sevinmeyin zira küfür eden kişi tüm pisliğini boşalttıktan en iyi ihtimalle saatler veya günler sonra banlanıyor. Sonuç ne mi peki? Oyuncuya saygısı olmayan ve oyuncusunu korumayan bir oyun sistemi.

5. P.S.M

P.S.M User

Getiriden çok götürü gibi geldi.Adam saniye başı tüm chatte içindeki tüm pisliği akıtıyor.Sistem banı almamak içinse bir iki adet özel karakter kullanıyor.Arkadaşında dediği gibi ben chatte 2 saat küfür yedikten sonra o adamın ban alması çokta memnun edici bir durum olmuyor.

6. Bence eskisi gibi C.M.'ler chatte aktif olarak yer almalı.

7. Bence büyük bir getiri emek verip bir de üstüne itinden, uğursuzundan, karaktersizinden, botçusundan hakaret ve küfür yemek bu oyunda alacağın en büyük derstir. Chat sistemi değiştiğinden beri chat kullanmıyorum.

Bir kelime filtresi yapmak çok zor değil arada boşluk bırakan zekiler falan oluyor ama bunları aşmakta çok zor değil. Basit bir Machine Learning ile aşılabilecek bir sorun.

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 21 Haziran 2018
  8. Açıkçası kodlamadan pek anlamam da dediğiniz gibiyse neden 12 senedir yapmıyorlar?:)

9. GÖÇEBE

GÖÇEBE Guest

Merhaba,

Sırayla cevap vermeye çalışayım. Soru cevap usulünün daha etkili bir yol olduğunu düşünüyorum, dolayısıyla konuya cevap yazmaktan çekinmeyin.

Kelime filtresi kullanılıyordu, şuan kullanılıyor mu bilemiyorum açıkçası ancak eski chat sisteminde kullanılan filtrede bir kelime için 16 adet çeşitli kombinasyon girilmişti. Buna rağmen sürekli yenileri gelmeye devam ediyordu. Yani sistemi atlatmak çok zor değil. Tabi ki az da olsa önleyici bir sistem olabilir ancak verim oranı düşük.

Chat sisteminde chat görevlileri yazı yazmıyor. Ancak görev saatlerinde chati takip ediyorlar. Gelen başvuruların olumlu olanları ( yapılan incelemelerde elenen hesaplar, kimliğini atmak istemeyen kişiler vs çıkınca) akşam saatlerinde görev almak istiyorlar çünkü iş-okul veya özel hayatları ancak buna izin veriyor. Dolayısıyla sabah sistem boş kalıyor. Küfürler ancak /report komutuyla iletilebiliyor.

Bu sisteme ilk geçildiğinde görevli yoktu. Sadece bir iki kişi, zaman zaman girip /report şikayetlerini inceliyorlardı ancak şuanda aktif çalışan yaklaşık 12 kişi var.

İyi forumlar.

10. Kombinasyonları siz yazarsanız elbette işleyen bir sistem olmaz. Her şikayet ile birlikte görevli arkadaş listeye yeni kelimeyi ekleyebilir. Farklı bir örnek ama konuyla alakalı olarak örneğin mail firmaları spam mailleri bile %90'ın üzerinde seçebiliyorlar. Tabii bunlar kontrol sistemleri elinizde yeteri kadar veri varsa bir sistemi eğitip sizin yerinize bu filtrelemeyi yapacak bir program oluşturulabilirsiniz. Ellerinde binlerce chat konuşması varken bunu yapamamak DO için tam bir hayal kırıklığı. Gerçi çok görmüyorum bot kutu toplamasın diye Captcha sistemi getiren bir ekip elbette bunlara kafa yoramaz, yormaz.

Tüm bunların yanında ben chat sisteminde sohbet banı değil gemiye belli bir süre erişim banı olmasını mantıklı buluyorum.

11. GÖÇEBE

GÖÇEBE Guest

Yukarıdaki mesajıma eklemeyi unutmuşum, yeni gelen sistem yani Achat Darkorbit'in kendi ürettiği bir sistem değil. Nasıl forumumuz Xenforo firmasından kiralanıyorsa, chatte buna benzer. Dolayısıyla geliştirmeler darkorbit destekli değil.

Öte yandan, chat sistemindeki gemilere chat bann atılması zaman zaman gündeme geliyor, ancak ısrarla girişimler olumsuz.

İyi forumlar.

12. Öyle ya da böyle bu işi insan gücü ile çözmeye çalışmak hem zaman hem de para israfından başka bir şey değil. O kadar kişiye ödenen para ile çok daha kullanışlı sistematik bir çalışma ile bu iş önlenebilir. Tabii burada kendi kendimize muhabbet ediyoruz. Ekibin ne haberi var ne de ilgisi var bu konuya siz ise sadece forum moderatörüsünüz.

13. GÖÇEBE

GÖÇEBE Guest

Şöyle ki, efendim kavga ediyoruz insanlarla. En son raporlamada, takımda isyan çıkıyor diye rapor iletildi. Böyle bir rapor iletildiğini biliyorum, çünkü hem iletilmiş raporun görüntüsü tarafımıza ulaştı, hem de farklı alanlardan tüm takımların olduğu mecralarda sesli dile getirildi.

Değerli arkadaşlar sizler o kadar büyük bir kitlesiniz ki, ekibin haberi olmuyor zaten diye bir şey olamaz. Gerekirse zorla gelip sizleri dinlemek zorundalar. Kaldı ki, bizler sürekli raporlama yapıyoruz ve adımlar atılıyor. Bugünkü seprom güncellemesi buna en güzel örnek. Ayrıca şu sıralar spaceball a da hızlı bir önlem alınmaya çalışılıyor.

İyi forumlar.

14. P.S.M

P.S.M User

Sayın mod ve arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim, uzak kaldığım zaman aralığında yeni gelen sistem hakkında az çok bilgi sahibi olmuş oldum.

15. Umulur ki her şey rayına oturur da herkes hak ettiği şeyi bulur. Oyun sahipleri bol kazanç, oyuncular ise biraz oyun zevki ve huzur.

lllecelll bunu beğendi.
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.