Öneri Cubikon Sayısı ve Ödülleri

Konusu 'Güncelleme ve Fikir Havuzu' forumundadır ve Zer0DayLover tarafından 30 Ocak 2021 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Tags:
?

Sizce?

1. Evet (geliştirilebilir)

84,6%
  2. Hayır

15,4%
  1. Selamlar,

Oyunun en eski yaratıklarından birisi olan Cubikonu biliyorsunuzdur. X-6 haritalarında olan Cubikon.

Aslında bu yaratık ilk çıktığından beri pekte bir değişime uğramadı özellik bakımından ve bu konuda biraz güncelleme yapılmalı diye düşünüyorum.

Biliyorsunuz ki X-6 haritalarında sadece 4 adet cubikon çıkmakta ve bu 4 cubikon toplu gruplarla kesildiği zaman neredeyse hiç uridium vermemekte (dilenci parasına eş değer) işte bu yüzden X-6 haritasında ki Cubikona yeni bir düzenleme gelmeli.

Düzenleme nasıl olacak?

Öncelikle X-6'da ki Cubikon doğma noktaları 4'ten 12'ye çıkarılacak ve Cubikonun ödülleri 3 kat arttırılacak.

Peki neden 3 kat dedim? Yeni gelişmeye çalışan bir oyuncu ile full + full + full elitin olduğu bir ortam düşünün hasarı az olan daha az ödül aldığından Cubikonun ödülünü arttırarak aslında bölünen sayıyı biraz daha yükseltmiş olacağız.

10 kişilik bir grup var diyelim ve herkesin eşit vurduğunu düşünürsek herkese yaklaşık olarak 307.2 uridium düşecek. Ancak oyunun uridium değeri float veya double olmadığı için (ondalıklı veya kayan sayı) integer (tam sayı) değerini tuttuğundan bizlere 307 uridium verecektir.

X-6 haritalarında bu güncelleme ile beraber güçsüz oyuncular daha seri kasılıp güçlenebilecek.

Ancak bunun bot sorunu çözüldükten sonra oyuna eklenecekse eklenmesi taraftarıyım.

Son düzenlenen: 30 Ocak 2021
    Mineral bunu beğendi.
  2. Merhaba,

Konunuzu bölüm kurallarımıza uygun şekilde açtığınız için teşekkür ederim, konunuzu takip edeceğiz ve yeterli çoğunlukta desteği elde ettiğiniz takdirde raporlarımıza ekleyeceğiz. Buna ek olarak konunuzu index konusuna eklemiş bulunmaktayım.

İyi forumlar dilerim.

3. darbklanı

darbklanı User

Bu konu hakkında kimsenin bir yorum yapmamış olması beni bile üzdü. Kesecek Cubikon bulamamız gibi kestiğimiz de yetmiyor zaten bence de geliştirilmeli güzel düşünülmüş.

4. Cubileri botlar kesiyor.

Mineral bunu beğendi.
  5. Cubikon ile ilgili alakalı + olan herşeye tam destek. Onca gereksiz şeyler yapılmış ama hala cubikon gibi önemli bir detay ekleme olmamış..

6. kesinlikle yetersiz getirilmesi gerekiyor veya güncellenmesi

7. Güncel.

8. cubikon görevini yapan botlar haric ve gelişmemiş gemiler harici kimse cubi kesmiyor zaten herkes eternala bota atıyor max 5-6 bot kalıyor onlara da 8 iris gemiyle bile bütün x-6 haritalarının hakimi olabilirsiniz.
    zaten düşman haritaya gider gitmez adamlar kacmaya baslıyor düşman haritada keserseniz tek basına kesebilirsiniz ya da kasılmak isteyen aktif oyuncuyu gruba alabilirsiniz
    4 cubiyi bile kontrol altına almak zorken 12 tane olması botların işine yarar bu yüzden hayır dedim 2 cubiyi tutuyorsun diğer iki tarafa botlar yöneliyor :D şimdi hiç tutamazsın..

9. xeccex

xeccex User

cubi artsın ama o otocuları da sistem yasaklasın artık. o terbiyesizler yüzünden oyuncuların suçu yok...

10. Yani öncelikle şunu belirtmek istiyorum, oyunda ki mevcut durum ile konunun kabul edilip gerçekleşeceği zaman dilimi birbirinden çok uzak olabilir. Ne demek istedim?

Benim oyuna yıllar önce eklenmesini istediğim Aylık Giriş Bonusu takvim ödülü konusu vardı. Hani şu oyunun başlangıcında ödül alıyorsunuz ya aylık ödüller. Hah o konunun gerçekleşmesi 5-4 seneyi buldu. Ben o konuyu 2013'de açtım, vbulletin zamanını katarsak 7-6 sene eder ki o konu 2018-2017 gibi gerçekleşti. Bu sebepten dolayı bot mevzusunun uzun vadede şayet bigpoint DarkOrbit'i kapatmayı düşünmüyorsa bitirileceğini düşünmekteyim.

Bu sebepten ötürü bot mevzusuna çok takılmayın, oyuna eklenen güncelleme fikir havuzunda ki konuların gerçekleşmesi seneleri bulabiliyor.

Sayfayı Paylaş