Öneri Daha İyi Oyun Performansı İçin Yapılması Gerekenler!

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve xxl-vega tarafından 3 Eylül 2015 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. xxl-vega

xxl-vega User

Merhabalar. Öncelikle bugün keşfettiğim bir şeyi sizlerle paylaşmak istedim. Daha önceden işletim sistemim Windows7 idi. Windows 10'u merak edip araştırdım. Araştırmamın sonucuna göre (çevremdeki insanlar da dahil) daha Windows10 beta sürümünde olduğu için olup olmadık yerde hata çıkardığını ve sürekli güncelleme geleceğini duydum. O yüzden size Windows10 yüklemenizi tavsiye etmiyorum.

Windows 8.1'i denedim, bende FPS artışı az da olsa var ve oynanabilirlik Windows 7'ye göre gerçekten arttı. Yapabiliyorsanız Windows 8'e geçin. Olmadı size en yakın internet kafe bile bunu cüzi miktarda yapabilir.
    :)

Bir başka çözüm yolu olarak Maxthon tarayıcısını şiddetle tavsiye ediyorum. Diğer tarayıcılara göre gerçekten çok iyi. Kullanınca siz de göreceksiniz.

Yapılması Gereken Bir Şey!

Ufak çözüm yolu olarak oyun tam ekranda iken Sağ Tık>Ayarlara girin. Resimde gördüğünz gibi Yerel Depolamaya girip Sınırsız yapın.

Benim gibi FPS düşüklüğünden şikayetçiyseniz bilgisayarınızda arkaplanda çalışan şeyleri kapatın. (Müzik vs.) Emin olun bu bile etkileyecektir.

Bilgisayarınızda virüs ve gereksiz şeyler olmamalı! Bilinmeyen yerlerden dosya indirmekten kaçının. Program kurarken çok dikkatli ve titiz olun. Çünkü siz kurmak istediğiniz programı kurarken aynı anda birkaç gereksiz programı kurmuş olabilirsiniz. (Genellikle reklam programı veya solucan virüsü içeren programlar.)

Bilgisayarınızda antivirüs programı olmalı. Windows 7 veya Windows 8 kullanıcısı iseniz zaten bilgisayarınızda Windows Defender programı vardır. Onu kullanabilirsiniz. Eğer ben bunu istemem derseniz bir sürü bedava virüs programları var. Canınız hangisini isterse deneyebilirsiniz. :)
    NOT: Sisteminizin kaldıramayacağı antivirüs programlarını kurmaktan kaçının.

Otomatik güncelleştirmeler aktif olmalı. Windows'a güncelleştirmeler gelebilir. Bunların kurulması gerekir. Sadece Windows için geçerli değil, Adobe için de geçerli. Mümkünse otomatik güncelleştirmeleri açık tutun.

Önbellek ve çerezler! Oyun ekranında iken F'ye basıp sol üst köşede ne kadar önbellek tutulduğunu görebilirsiniz. (örneğin: MEM: 416.32 MB) Önbellek, siz harita harita gezdikçe artar ve birikmesi sonucunda FPS kaybına yol açar. O yüzden yaklaşık 900 MB'a ulaştığı zaman önbelleği temizleyin.

Yukarıda sözünü ettiğim gibi Maxthon size erişim kolaylığı sağlayacak. Sadece 3 tıklama ile önbelleği & çerezleri silebilirsiniz.
    NOT: Maxthon'u sadece oyun için kullanmanızı tavsiye ederim. Yoksa şifrelerinizi tekrar tekrar girmeniz gerekebilir.

Aklıma daha fazlası gelmiyor. Unuttuğum bir şey varsa yorumda belirtebilirsiniz. Göze hitap etsin diye renkli yazdım. Umarım hoşunuza gitmiştir :)
    İyi Oyunlar! :)

Son düzenlenen: 3 Eylül 2015
    nail1454 bunu beğendi.
  2. deliseyfo

deliseyfo User

Ben şahsen w10 kullanıyorum ve çok memnunum. öyle beta falan değil yanlış duymuşsunuz. W10 normal olarak çıktı ve gayet stabil çalışıyor. Ben bir ton eklenti ve program açıkken 45-60 fps görüyorum en yüksek ayarlarda. Bence windows 10 en azından %20 performans artışı sağlıyor.

3. Windows edge tarayıcısı ile harika bir işletim sistemi, diğer tüm işletim sistemlerine taş çıkartıyor fakat daha geliştirilmesi lazım, bir çok online oyunda lag ve atmalar yaşanıyor. 1 yıl sonra yüklemenizi tavsiye ederim, eğer başka online oyun falan oynuyorsanız tabi. :)

4. Win 7 den win10 a yükselttiğimde biraz sorun vardı ama pcye win10 formatı attım şuan süper çalışıyor.

deliseyfo bunu beğendi.
  5. deliseyfo

deliseyfo User

Elinizi korkak alıştırmayın. Ben bir mekatronik mühendisliği öğrencisiyim. 4. sınıfa geçtim ve inanın bir çok işletim sistemi, program ve oyunla haşir neşirimdir. W10 dan korkmayın, 1 sene falan geçmesi sözlerine fazla aldırmayın. Darkorbit hızlı olsun istiyorsanız flash player ayarları, çerezler, eklentiler ve internet hızını etkileyecek bir dizi programları kapatabilirsiniz. Size o konuda katılıyorum ama w10 konusunda pek katılmıyorum. Evet bazı oyunlarda sorun çıkarmadı değil ancak üstesinden geldik :)

6. Ben yükselttim 1 hafta sonra win 8.1 e geri dönmek durumunda kaldım, online oyunlarda (web tabanlı hariç) oyuna girdiğim anda düşüyordum, çözümünü bilmiyorum daha ilk çıktığında indirenlerdendim win10 u, şimdi win8.1 ile memnunum, bir kaç ay sonra win 10 geçeceğim elbet :)

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.