Darkorbit 3D Sorunu!

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve og637 tarafından 24 Şubat 2018 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. og637

og637 User

Merhaba,
    1 Hafta önce hiç donma-takılma olmadan 3D olarak oynadığım darkorbiti şimdi 2D ve 30fps yi geçmeyecek şekilde takılarak-donarak oynuyorum.

Ayarlar kısmından 3D sürümüne geçiş yapamıyorum. Kutucuk pasif şekilde. Üstüne geldiğimde ise şöyle bir pop-up beliriyor : "Flash Player sürümünüzün eski olması veya grafik kartınızın desteklememesi ya da donanım hızlandırıcısının devredışı olması nedeniyle 3D kullanılamaz."

-Flash player en son sürüm yüklü.
    -Ekran kartı driverim güncel.
    -Donanım hızlandırma aktif.
    -Çerezleri temizledim.
    -Geçmişi sildim.
    -Tarama verilerini sildim.
    -Flash player çerezlerini sildim.
    -Flash player'ı tekrar kurdum.
    -Başka bir tarayıcıya geçtim.
    -Ekran kartı driver'ımı kaldırıp tekrar kurdum.

Ne yaparsam yapayım çözemedim. Support'a ticket attım ama 72 saat içerisinde cevap gelmedi.

Bu oyunu 10 yıldır oynuyorum ve ilk defa böyle birşey başıma geldi. 3D geldiğinden beri sorunsuz oynuyordum. Gerçekten zevk almaya başlamıştım. Bir gün böyle olana kadar. :/

3D sürümde sıkıntı olduğunu sanmıyorum çünkü diğer oyuncular oynayabildiklerini söylediler ve diğer bilgisayarımda sıkıntısız oynayabiliyorum. 2D oynamaya da razıyım ancak 30 FPS geçmiyor 10 dakika oynasam gözlerim bozulur o kadar yani. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

2. changai

changai User

Tarayıcı değiştir düzelir.

3. og637

og637 User

Tarayıcı değiştirdiğimi belli ettim. Lütfen okumadan yorum yapmaktan vazgeçin.

4. KANUN

KANUN Guest

Merhaba,

Bilgisayarınız teknik özelliklerini karşılaştırınız.
    iyi forumlar.

5. RAMMFİRE

RAMMFİRE User

Merhaba ;

Benim başıma da aynı sorun gelmişti. Driver silip yeniden kurdum. Ama bunu maalesef 3. kez yaptığımda sorun düzelmişti.

Siz sanırım 1 kere yaptınız. Bazen algılama da sorun olabiliyor yazılım konusunda.

Size önerim aşağıda yazdığım sıralama ile yapmanız ;

1. Flash Player'ı kaldırın.

2. Tarayıcınızı kaldırın.

3. Ekran kartı driverınızı kaldırın.

4. İlk önce ekran kartı driverınızı kurun.

5. Daha sonra tarayıcınızı kurun.

6. Flash playerınızı kurun.

7. Bilgisayarınızı kapatıp açın.

Ben bu sorun başıma geldiğinde hepsini ayrı ayrı yaptım ve başarılı olmamıştı. Ama bu sıra ile yaptığımda düzelmişti. Umarım yardımcı olur size.

Bu dediğimi bir deneyin daha sonrasında sonucu paylaşın ben de internetten araştırma yapıp size geri dönüş sağlayayım. Ama bu şekilde düzelmesi lazım.

Daha önce oynayabildiğinize göre donanım olarak yeterli seviyedesiniz. Bu hata yazılımsal olarak karşınıza çıkmakta.

6. Aliens

Aliens User

Kaan modumuzun da dediği gibi bakın. Ama oradaki sistem özellikleri üç sene öncesinin. Tabii ki zamanla belki bir kaç iyileştirme ve ufak güncellemeyle sistem özellikleri biraz daha artmış olabilir.

Bazen (nadiren) bana da olduğu için söylüyorum, bir anda bu şekilde 3D bloke olabiliyor ama kendi kendine tekrar düzeliyor. Gerçi bende bir PC yeniden başlatma yapmam yeterliydi ama belki sizde Windows<Çalıştır<%temp% yapıp oradaki gereksiz ne varsa silerek ve yeniden bilgisayarınızı başlatarak (tavsiyem kapatın ve bir müddet bekleyin -İmkanınız varsa gücü veya pili çıkarın) tekrar girmeyi deneyin.
    Belki sorununuz düzelir.

Tekrar geçmiş olsun diyeyim. Umarım sorununuza en kısa sürede çözüm bulur ve keyifle oynamaya devam edersiniz.

7. lago_rosso

lago_rosso User

ben önceden sorunsuz şekilde tüm taracılarda 3d oynuyordum.pc ye format attım sonrasında benimde 3d kullanılamaz oldu.sonra bi daha format attım.bu sefer chrome de kullanamıyorum ama firefox ta 3d kullanabiliyorum.sebebini bende merak ediyorum :)

8. og637

og637 User

Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim. Önerinizi birebir uygulamış bulunmaktayım ancak sonuç hâla aynı. Hiçbir şekilde çözümünü bulamadım kaç gündür araştırıyorum :/ yapacak birşey yok madem. Bırakacağız illa

RAMMFİRE bunu beğendi.
  9. RAMMFİRE

RAMMFİRE User

Merhaba ;

Rica ederim, sorununuzun çözülmemiş olmasına üzüldüm.

Masaüstü bilgisayar mı yoksa dizüstü bilgisayar mı kullanıyorsunuz?

10. chrome browser da adres çubuğuna ' chrome://settings/ ' yaz, en altta gelişmişe tıkla, açılan bölümden en altta '
    Kullanılabilir olduğunda donanım hızlandırmayı kullan ' kısmını aktif hale getir, browserı yeniden başlat. 3d aktif hale gelecektir.

11. ftg0637

ftg0637 User

aktif haldeydi. kapatıp tekrar aktif hale getirdim sonuç aynı

12. bilgisayarda 3d çalışıyor mu önce onu test edin, şu ' PerformanceTest Software ' programı kullanabilirsiniz, eğer bilgisayarınızda 3d çalışıyor ise problem browserdadır, hepsini kaldırın sadece birini (tavsiyem chrome) kullanın, yukarıda belirttiğim şekilde ayarına bakın önce, eğer 3d testi geçemedi ise o zaman ekran kartında problem vardır, driverları kaldırıp bilgisayarı aldığınız zaman kullandığınız driverı yükleyin, belki güncel driver da 3d desteği sizin ekrankartının 3d sini desteklemiyordur. birde bu şekilde deneyin.

13. og637

og637 User

Bugün oyuna girdim forum açılırken seprom basmak için. Bir baktım 3d çalışıyor ve fps sorunu artık yok! Nasıl oldu bilmiyorum :D Eğer aynı sorunu yaşarsam bu yolu deneyeceğim. Cevap veren, ilgilenen, yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

8 yaşımdan beri severek oynadığım bu oyunda yardımlaşma ve kardeşliği öğrendim.

Konu Kapanabilir.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.