Öneri Darkorbit Client Düzeltilmesi

Konusu 'Genel Konular' forumundadır ve _Marine_ tarafından 22 Mart 2023 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
?

Düzeltilmelimi

1. Evet

100,0%
  2. Hayır

oy sayısı 0
    0,0%
  1. _Marine_

_Marine_ User

Bildiğimiz gibi herkes darkorbit client'inden şikayetci portaldan atlarken bile kasma oluyor rtx 4090 sistemim var onda bile kasıyor darkorbit clientin optimizasyonu düzeltilmesi gerek.

OPTİSYEN bunu beğendi.
  2. OPTİSYEN

OPTİSYEN User

Sesi olan bi görsel bırakıyorum MARİNE

3. Hysteria

Hysteria User

abi şu unity geçişini yapın artık ya vallahi yoksa çakma darkorbite başlıcam böyle giderse çok donuyor oyun

4. _KIYAMET_

_KIYAMET_ User

Ya şimdi şuna client demeyin diye yazınca kötü oluyorum. :) :D Client değil bu indirilebilir istemci dedikleri aslında flash player tabanlı oyuna özel ayarlanmış tarayıcı gibi bir şeydir. Hiç client görmesem neyse ama yok bu client değil. Zaten uzun vadede unity player'a geçiş aşamasında arada kullanılacak bir çözüm diye duyuruldu.

Ama 2019 sonlarında duyurulan unity'e geçiş işleri 2023'e girmemize rağmen henüz ortada beta versiyon bile yok. Bigpoint'in bildiğim kadarıyla Farmerama ve SeaFight oyunları unity player'a geçti ama Darkorbit geçemedi. :D :D Bekliyoruz bakalım 3-5 yılaca geçecekler inşallah. :) :D

5. Molecule

Molecule User

Client ile alakalı bir durum değil. Bilgisayar Mühendisi olarak oyundaki kaynak kod kalitesizliği ve sunucuların vahim derecede kötü olmasıyla alakalı bir durum diye öngörüyorum. Ayrıca oyunun sıfırdan Unity tabanlı hale gelmesi bilmeyen için kolay görünebilir ancak bilen biri olarak aşırı maliyetli olacağını tahmin edebiliyorum. Böyle bir işi kendimin aldığını düşününce bir daralma geliyor içime o denli zor (tabi iyi ve kalabalık bir ekiple yeterli miktarda parayı basınca olmayacak kadar da değil ki iyi bir ekip ve para olsa çoktan geçirmişlerdi). Tahminimce artık Darkorbit'e yatırım yapmanın mantıklı olmadığı kanaatindeler. Zaten her türlü şey karşısında değer kaybeden bir TL için halen paketler aynı fiyatta. Ne kazansak kar kafasındalar.

6. Arkadaşlar uzun yıllardır bu sorunu yaşıyorum. Geçen hafta PC'yi temizlerken RAM'lerden bir tanesini takıp öylesine oyuna girdim. Oyundaki takılmalar gitti bir anda sonra o RAM'i çıkarıp diğerini taktım, onunla çok fazla takılıyordu bu yüzden takılma yapmayan RAM'i tek kullanmaya başladım. Yıllar sonra ilk defa oyundan zevk almaya başladım. Umarım işinize yarar bir deneyin derim.

7. Unity ye yatırım yapmayı kazanç gözüyle bakmıyorlarsa bir şey diyemeyiz sonuçta şirket dediğin kar yapma amacıyla kurulur ama en azından oyunla ilgilenseler, illegalle mücadele, oyun içi denge vs. bu tür şeyler üzerinde yoğunlaşsalar oyun şu anki haliyle de gayet güzel.

-UZMAN_ADAM- bunu beğendi.
  8. _KIYAMET_

_KIYAMET_ User

Client dediğin şu anda gömülü flash player kullanıyor. Oyunun arka plandaki karmaşası ayrı konu ve sunucuların kalitesizliği demeyelim de sunucuların Türkiye dışında olması oyun performansını olumsuz etkileyen diğer bir sebeptir.

Oyunu unity'e geçirebilecekleri zaman vardı. Adobe taaaa 2016 veya 2017 yılında 2020'den sonra bitireceklerini duyurdu. Bu durumda 3 veya 4 yıl oradan bir süre var. 2020-2023 arasında da 2 yıl desek 5 yıllık bir zamandan bahsediyoruz.

Darkorbit'in geldiği noktanın sebebi de kendileri ve maliyetli de olsa unity player'a geçip illegal programlara bu kadar uzun zaman müdahale etmemezlik yapmazlarsa bu oyun tekrar ayağa kalkar. Oyuncu azalmasının sebepleri oyuncu açısından maliyetli olması , illegal programlar ve stabil bir oyun sağlayamamalarıdır.

Bilmem kaç bin TL'lik oyun bilgisayarı topluyorlar. İşte bilmem kaç gb ekran kartı , ram vs isteyen muhteşem grafiklere sahip oyunlarda sorun yok ama gel gelelim Darkorbit'te donmalar , kasmalar , takılmalar vs vs..

Neyse boş yere yazıyoruz. :)
    Bu bahsettiğin durum herkeste işe yarayacak veya uzun vadede gerçekten çözüm olacak mı bunun bir garantisi yok maalesef.
    Zamanında yani 2020 öncesi 3 yıllık sürede hadi olmadı 2 yıllık sürede unity player'a geçmiş olsalar. Mesela 2022 sonunda 2023'te geçilseydi. Epey oyuncu en azından unity player ile darkorbit nasıl bir şey diye döner şöyle bir bakardı. Yeni oyuncu gelme potansiyeli de olurdu. Bir de illegal programları tamamen engelleseler olmadı en azından senelerce göz yummayıp katı yaptırım uygulasalar. Bu oyun yine toparlar. :) :D

-UZMAN_ADAM- bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş