Duyuru Darkorbitin Performans Sorunu Hakkında

Konusu 'Konuşmacı köşesi' forumundadır ve ŞahFD tarafından 11 Eylül 2019 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. ŞahFD

ŞahFD User

Uzun araştırmalarım ve deneyimlerim sonucu farkettim'ki Türkiyede bir çok kişi darkorbitn performansından şikayetçi bununun neden olduğu hakkında bilgi vermek istiyorum kullanıcılara,

Arkadaşlar öncelikle darkorbit bir tarayıcı tabanlı oyundurr,
    -Oyun tarayıcı oyunu olarak çok çok üst bir oyundur(Tarayıcı oyunu olarak)
    -Ama oyun ekran kartının yanı grafik kartınında hiç bir zaman harekete geçirtmeyeceği kadar da güçsüz bir oyundur,

Şimdi bu iki sonuçtan şunlar çikiyor,

Biz oyunu her zaman oyunun işlemcinin içindeki dahili grafik kartından performansı alarak oynuyoruz, ve işlemcinin gücüde darkorbit gibi bir oyuna zor geldiği için hiç bir zaman tam performans alamıyoruz,

Yani aslında darkorbit arafta kalmış bir oyundur,

Peki bunu nasil düzeltebiliriz?

Eğer ekran kartınız Nvdia ise bu çözüm çok basit,

Artık hangi tarayıcıdan giriyorsanız oyuna,

-Tarayıcıya sağ tıklafık grafik işlemci ile çalıştır sekmesinden oyunu dahili grafik kartı değil harici grafik kartından çalıştıra tıklayın

(Mesela şöyle bir şey yazacak örnek amaçlı)

-intel uhd 630
    -Nvidia geforce 1050

Siz buradan nvidia 1050'yi seçeceksiniz, yan, harici grafik kartını ve bu şekilde oyunun performansında %10000 performans göreceksiniz, çünkü daha önce hep intel uhd 630 isimli işlemcinin içindeki grafik yongasindan güç alarak oynu açtınız,

Gelelim amd radeon grafik kartlarına

Arkadaşlar malesef amd ekran kartları bize böyle bir seçenek sunmuyor o yüzden sağ tıklayıp grafik işlemciyle çalıştır diye bir seçenek yok!

Fakat eğer amd bir bilgisayar yapacaksanız kendinize

Muhakkak aldiğiniz işlemcinin içinde dahili ekran kartı yani grafik kartı olmamasına özen gösterin, ve bilgisayarınız hep ekran kartından güç alsın,,

--------------------------------

Bunu anlatmak istedim çünkü bende meğersem yıllarca grafik-performans sorununu hep bu yüzden yaşamışım, dediğim gibi darkorbit tarayıcı oyun olarak çok üst düzey bir oyun ama normal bir oyun olarak bakıldığı zaman ise asla ekran kartımızın devreye girmeyeceği güçte bir ekran kartı ve tüm bunlar birleşince oyun arafta kalıyor.

EDİT:Arkadaşalr görsel ekledim güncelledim,
    Yüksek performanslı Nvidia'yi seçtikten sonra, oyunu ekran kartınızla oynamış olacaksınız, ve aradaki performansi gelip buraya söyleyebilirsiniz :)

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 12 Eylül 2019
    kerimerim bunu beğendi.
  2. kerimerim

kerimerim User

Çeşke resim ekleseydin daha açıklayıcı olurdu. Bilgisayardan fazla anlamayan birisi bu anlattıklarınızı zor anlar :)

ŞahFD bunu beğendi.
  3. ŞahFD

ŞahFD User

Haklısınız, en yakın zamanda görsel ekleyeceğim,

aslinda basit bir şekilde anlattığımı düşünmüştüm :rolleyes:

4. Minerva

Minerva Guest

Merhaba,

Konunuzu daha uygun bir bölüme taşıyorum.

Paylaşmış olduğunuz bilgiler için teşekkürler, eminim ki diğer oyunculara oldukça fayda sağlayacaktır.

Oyun içi performansınızı artırmak için ayrıca buradaki ve buradaki konular da incelenebilir.

İyi forumlar.

ŞahFD bunu beğendi.
  5. ŞahFD

ŞahFD User

Sağolun modum zaten amacım arkadaşları bilgilendirmekti, çünkü bende yıllarca o şekilde oynamışım meğersem oyunu :)

.Paradoks. ve Minerva bunu beğendi.