Devasa Galaxy Gate İstatistiği Paylaşıyorum (100.000 GG)

Konusu 'Konuşmacı köşesi' forumundadır ve -İDALI- tarafından 10 Şubat 2020 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. -İDALI-

-İDALI- User

Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki bu çalışma için baya emek sarfettim.
    Hayatta şans diye tanımlayabileceğimiz doğaüstü bir fenomen yoktur. Açıklayamdığınız ve şans dediğiniz konu aslında istatistik biliminde olasılık konusu içinde incelenir. Bir konuyu incelemek ve doğruya en yakın bilgiyi edinmek için ise en önemli faktör örneklem büyüklüğüdür. Bu çalışmayı sadece kişisel merakım için yaptım fakat kimsenin yaptığını düşünmediğim için paylaşmak istedim.
    Herkes GG konusunda ne kadar şanslı olduğunu veya ne kadar şansssız olduğundan bahseder zaman zaman. Ama bilimsel bir hesaplama yapmadıysanız sadece kişisel hislerinize bağlı bir görüştür bu. yaklaşık 1 ay boyunca 100 000 in üzerinde bastığım GG için notlar tuttum ve hesaplamalar yaptım (ABG) kapısı için.
    Öncelikle Enerjileri basarken kimi zaman nano gövdesi dolu olan gemi ile bastım kimi zaman gemiyi değiştirmeden bastığımı söylemek istiyorum (örneklem büyük olduğu için etkisinin minimumda kalacağını düşünüyorum. GG basarken kapıların açılmasına çok varsa 100 lü eğer az varsa 10/5/1 li olarak bastım. Mesela bir kapının açılmasına 6 parça varsa çarpanın 6 ya kadar gelmesinde bir sakınca görmedim ama 3 tane kaldıysa en fazla 3 çarpana gelince bastım. Yani kapı açıldıktan sonra boşuna parça israfı olmaması için dikkat ettim.
    Gelelim rakamlara:

100955 basışta açılan kapılar

67 Alfa
    45 Beta
    26 Gamma
    1057 Log file ( bunu not almamın sebebi gerçekten %1 verecek mi diye bir sağlamaydı ve çok yakın bir şekilde tuttu)

1 Alfa kapısına 1 birim kapı diyecek olursak toplamda 235 birim kapı açılmış oldu.
    (Aslında bu tam olarak doğru bir kıyas olmuyor çünkü kapıların ödülleri katlanarak artsa da parça sayıları tam katlanmadığı için Alfa dan gamaya doğru giderken verimlilik artıyor (yani kapıları tek tek açabiliyor olsaydık en verimlisi gamma en verimsizi alfa olacaktı). Fakat bunları hesaplamak işi iyice karmaşıklaştıracağı için verimliliklerini eşit aldım)
    Böylelikle 1 birim kapı yaklaşık 430 GG ile açılmış oldu.
    1Alfa kapısından Alacağınız toplam uridyum 26488 dir.
    Çift indirim ile 70 uriye kapı açıyorsanız normal bir günde ABG kapılarını yapmak sizden birim kapı başına 3617 uriye malolacaktır (430x70-26488). Haftasonu 55 e basıyorsanız artıya geçmeye başlıyorsunuz ( birim kapı başına 2838 uridyum). Eğer tam olarak 62 uriye GG basabiliyor olsaydık başabaş olacaktır. Yani sonsuza kadar ABG kapısı yapabileceksiniz.

Eğer uridyum için Paladyum topluyorsanız yukarıdaki sayılardan yola çıkarak 1 birim kapıyı açmak için 6450 paladyuma ihtiyacınız olacak ve size 26488 uridyum kazandıracak. Ek bilgi olarak topladığınız her bir palladyum tanesini de 4.1 uridyum olarak düşünebilirsiniz.

Alacağınız diğer ödüller gemiden gemiye değişeceği için hesaplamanızı kendiniz yapabilrsiniz.

Son düzenlenen: 10 Şubat 2020
  2. Bende uzun araştırmalar sonucunda şunu farkettim ve istatikliğine çıktım bazı arkadaşlara yardımcı olsun..

Sonsuz döngüye girip -ye girmeden hatta sürekli + uridiumlak kalanarak sonsuza kadar abg dönmek istiyorsanız,

350k uri yeterli,

Şöyle bir hata var,

Alpha açıldıysa direkt inşa edin, 350k uriyla, 2 alfa 2 betayı ve 1 gammayi rahatlıkla inşaa edeceksiniz çarpanları gayet iyi tutturursanız,

Fakat burada bir yanılılgıya düşülüyor,

2 alfa 2 beta, 2 gamma yapılıyor, ve 1 gamma oluşturma süresince basılan her uridium boşa giden kapı parçası oluyor,

Bunun için diyelim 2 alfa 2 beta 1 gamma inşa ettiniz,

Elinizdeki 1 alfa ve bir betayi direkt eritip(Yani direkt yaparak)

Sonsuz bir döngüyle, abg dönülebiliyor :)

Son düzenlenen: 10 Şubat 2020
  3. -İDALI-

-İDALI- User

Hayır Hayır Hayır. Kapılar biter bitmez yerleştirildi ve boşa giden hiç bir parça olmadı. Yani bir kapıdan 2 tane hazırsa basılmaya ara verdim. Dediğiniz şey haftasonu için geçerli. 55 uriye basarken. Fakat 60 uri üzerinde olmuyor. Birkaç ay önce bir kod mu ne gelmişti sanırım 1 hafta boyunca 60 uriye düşmüştü benim hesabımda o zaman da hiç uri azalmamıştı ( kesin miktarı hesaplayınca 62 uriye basıyorsanız sıfır masraf olarak çıkıyor hesap) hesabıma bu kadar güvenmemin sebebi örneklemin çok büyük olması.

4. ben zaten 55 uriyi temel alarak söyledim 60-70 veya ggyi temel aralark değil,

-İDALI- bunu beğendi.
  5. -İDALI-

-İDALI- User

Haftasonu zaten artıya geçiyorsunuz kapı başına. Hatta tavsiyem x4 x3 e acımadan besleme kullanarak hızlı bitirmek için elinizden geleni yapın. Elit biriktirmek niyetiyle kapıda acırsanız zararlı çıkıyorsunuz ama öreneğin elit kullanarak 10 yerine 40 kapı yaparsanız x1 ile kapı yaparak biriktireceğinizden daha fazla elit birikecektir. Üzerine puanlar da artısı olacaktır.

ERDALBAGGAL bunu beğendi.
  6. VALEYARD

VALEYARD Guest

Konunuz ilgili bölüme taşınmıştır.

7. bu şeye benzemiş.
    bir bozuk paranın yazı-tura gelme ihtimali. %50-%50 dir.
    ancak bu oranı yakalamak için 10.000 defa filan atmak gerekir derler.
    nihayetinde oyunun sunduğu oranları yakalamak için 100.000 gg yada milyonlarca uridium ile bi deney yapmak gerekiyor. gerisi enerji basan parmakların uğuruna kalmış :)
    yalnız güzel çalışma takdir ettim. şansın matematiksel bir tanımı olduğunu düşünen birileri olduğunu bilmek sevindirici, oyuncular içinde.

8. emeğine ellerine sağlık bu hesaplayama göre o zaman ben acele etmeyeyim en iyisi önümüzdeki pazar gününü sadece abgye ayırayim 55uriye serice basayim (zaten öyle yapıyordum da bu pazar mı önümüzdeki pazar mı yapsam diye kararsızdım zira uriyi başka şeylere yatırmam da gerek cephanenin çok acelesi yok daha 3m x4 mevcut)
    iyi forumlar...

-İDALI- bunu beğendi.
  9. _DODGE_

_DODGE_ User

Bu işin en basit yolunu size tarif edeyim.

Oyunlar genellikle bu programlamada ki random fonksiyonlarını kullanmayı severler.

Peki nedir bu random fonksiyonu ?

Örnek veriyorum sizin elinizde bir dizi vardır misal 1000 elemanlı bir dizi içinde işte x1 , x4 , x3 , tamir kuponu vs olsun bunlar elamanlarımız.

Siz her bastığınızda sistem saatini baz alarak , yada işlemci üzerinde ki GHZ gibi değerleri alarak çeşitli şekillerde o an ki değerlerle bir şeylerin faktöryeli veya çeşitli çarpma işlemleri yapılarak bir rastgelelik oluşturulmaya çalışılır.

Ancak tamamen rastgele midir ? Kesinlikle hayır. Rastgele olması için tamamen bağımsız olmak zorundadır. Ancak bilgisayarların kullandığı bu fonksiyon tamamen bir şeylere bağımlıdır.

Kısacası galaxy gates'in mantığıda bu şekilde işleniyor.

Bir dizi var ve bu dizi elemanları içerisinden random fonksiyonunun algoritmasına göre (genelde sistem saatidir) bir eleman anlık olarak seçilir ve değer verilir.

Bunu nasıl iyi anlarım diyorsanız how to works javascript random function diye google'da aratmanızı tavsiye ederim.

10. velhasıl kelam?

Luminous bunu beğendi.
  11. _DODGE_

_DODGE_ User

Kısacası hiç bir şey rastgele , şans ile alakalı değil :D

O an ki saniye , dakika , saat , sanise , tarih , işlemci hızı vs gibi etmenlerden her türlü şekilde zarar veya kar elde edebilirsiniz :D

Fakat şans ile alakası yok yani :D

Üst üste 5x çarpanda tutturabilirsiniz , 1000 GG'de 10 parçada çıkabilir.

Son düzenlenen: 20 Nisan 2020