Destek DNS & IP Adresi Konusunda Yardım...

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve Aliens tarafından 25 May 2016 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Aliens

Aliens User

Merhaba arkadaşlar.
    Aslında bu konuda yardımı burda armayacaktım ama internette onca aramama ramen sorunum çözülmedi. Birde burada şansımı denemek istedim. 'Darkorbit Yenilikleri' adı altında paylaşılan bazı resimler bende hiçbir zaman görünmüyor. Ve sayısız DNS değiştirmeme ramen hala üstesinden gelemedim. Bazı gerçek hayat işlerim için ve internet hızım için bana kullandığınız ve burada paylaşılan Türkiye'de yasak dosya biçimlerini görüntüleyen DNS adreslerinizi verebilir misiniz? Ayrıca benim göremememdeki sebep IP adresinden de kaynaklanabilir mi? IP adresini otomatik al seçili ama nedense bir türlü içerik görüntülemeyi başaramadım.
    Şimdiden ilgilenenlere teşekkür ederim.

2. Konuşmacı köşesi kısmında bulunan Darkorbit Yenilikleri adlı konudan bahsediyorsanız bu konuda resimleri görmenizi engelleyecek bir şey yok. Buradaki görüntüler Türkiye'de yasaklı olmayan bir siteye yüklenmiş durumda. Belki bir proxy ağı vs kullanıyorsanız bu site kullandığınız proxy ağındaki ülkede yasaklanmış olabilir.
    Türkiye'de yasak dosya biçimleri derken sanırım yasaklı olan bir siteye girmek için DNS adresi istediniz. Öncelikle söylemem gerekiyor ki -eğer değişmediyse- DNS adresi değiştirip yasaklı bir siteye girmek yasal olarak yasaklanmıştı (şu aralar takip edemiyorum belki kalkmıştır ama sanmıyorum). Gerek forum kuralları gerekse diğer sebeplerden size DNS adresi veremem fakat Googleda Yandex DNS yada Google DNS diye aratırsanız karşınıza çıkacak sonuçlar yeterli olacaktır :)

3. Aliens

Aliens User

Yasaklı site değil. Bazı resimler görünmüyoor. Google DNS desteklemiyor. Ve resimleri görünmüyor. İşte görünmeyen forum içeriği;
    Ben bu görsel grubunun görünür olmasını istiyorum. Yasaklı siteler umurumda değil. Bazı işerimde görsel arıyorum. Ancak karşıma bazen bu tipte görsel çıkıyor ve görünmüyor.

4. Merhaba ,

Resimler imgur ücretsiz resim yükleme sitesine yüklenmişler. Bu siteye ise Türkiye üzerinden girişler mahkeme kararı ile yasaklanmış olduğu için resimler gözükmüyor. Eğer uygun DNS adresi bulursanız gözükecektir.

İyi forumlar.

5. Aliens

Aliens User

İşte sorun orada. Uygun DNS adresini bir türlü bulamadım. O kadar aramama ramen ya geçersiz ya da eski DNS adresleri çıkıyor. Komut İsteminden de DNS önbelleğini silip denemelerime ramen de çözülmedi.

6. Merhaba ,

209.244.0.3
    209.244.0.4

bir de bu DNS'yi deneyip kontrol edebilirsiniz.

İyi forumlar.

7. Aliens

Aliens User

Şimdi bu adresi girdikten sonra PC'ye reset atmam gerekiyor mu?

8. Merhaba ,

Aslında gerekmiyor ayarları aktif ettiğiniz zaman kullanılabiliyor.

İyi forumlar.

9. Aliens

Aliens User

Neyi denediysem işe yaramıyor.

10. DNS ayarlarını yazdıktan sonra tamam kısmına basıyor musunuz ?

11. Aliens

Aliens User

Basıyorum. Her ihtimale karşı her DNS değişiminden sonra CMD ile eski adresleri siliyorum. Lakin sorunum düzelmiyor. Bu sorun yüzünden internet performansım da düşüyor. Onun için arkadaşlardan DNS istedim.

12. 208.67.222.222
    208.67.220.220

Bunu denediniz mi ?

13. Aliens

Aliens User

Hemen deniyorum.Sonuç a
    Sonuç aynı. Acaba IP ile ilgili bir sıkıntı olabilir mi?

14. Hangi DNS ile çözülebilir açıkçası bilemiyorum.

15. Aliens

Aliens User

Gerçekten bende çaresiz kaldım.

16. İnternet üzerinden güncel DNS adresleri v.b. şekillerde arama yapıp deneyebilirsiniz.

17. Peki şunu denediniz mi;
    DNS ayarını yazıp uyguladığınızda tüm ağ ayarlarını kapatın.
    Tarayıcıyı tamamen kapatın. Kapandığında emin olmak için görev yöneticisinden bakabilirsiniz. (Bazen arkaplanda çalışıyor olabilir)
    Sonra tekrar tarayıcıya girin ve test edin.

18. Aliens

Aliens User

Bunu denemedim. Deneyeceğim. Sizden ricam eğer o resimleri açan bir DNS varsa verebilir misiniz?
    Edit: Denedim ve sonuç yine başarısız... 100'e yakın DNS denedim ama hiçir olmuyor. Hatta artık girdiğim sitelere bile girmiyor ve aşırı yavaşlama başladı.
    Edit 2: Yandex tarayıcısı ve yandex DNS kullanarak sonunda başardım. Ayrıca CMD Komut İsteminden hertürlü internet çerezini ( DNS ve IP adreslerini) temizledim. Sonunda oldu. Yardımlarınız için sağolun. Bu arada resimler sadece Yandex tarayıcısında görünüyor. Diğerlerinde görünmüyor.

Son düzenlenen: 26 May 2016
  19. Google DNS ile o resimleri görebiliyorum.
    Bazen maxthonda açmıyor, google chrome deneyip görebiliyorum. Sorunun çözülmesine sevindim :)

20. Sahi , imgur neden yasaklandı ?

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.