Düzgün bir sorun çözüm önerisi ve tartışma

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve _▬USĿΛИMΛZ▬_[TÜRK] tarafından 13 Nisan 2016 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. Herkese merhaba açıkçası sizinle konuşmak istediğim oldukça fazla konu var hangisinden başlamam gerektiğini bilmiyorum rastgele aklıma geldikçe yazacağım.Eklemelerde yaparım.
    Darkorbit efekt oynanış vb. her türlü özelliği ile güzel bir oyun ancak biz oyuncular olarak oyundan büyük memnuniyetsizlik duyuyoruz ve çoğunluktayız çünkü bu oyunda bir türlü güçlenemiyoruz güçlensek dahi çeşitli sebeplerden dolayı sürekli patlatılıyoruz ema,insta kalkan rsb gibi ekipmanları elimizle gemiyi güçlendirip kasarak elde etmemiz imkansız ve bundan dolayı o oyunculara karşı koyamıyoruz.Bana kalırsa asıl sorun oyuna getirilen yeniliklerden daha da eskiden dayanıyor.Eski darkorbitçiler bilir eskiden eğer vip değilse vede tamir kuponu yoksa oyundaki phoenix haricinde tüm gemiler patladığında ne olursa olsun sahibi 500 uridium ödemek zorundaydı.Ufacık 5.000 credilik gemi bile olsa o oyuncu 500 uridium'u ödeyemezse gemiyi tamir ettiremiyordu ki bu yüzden hem oyuncuların büyük kısmı oyunu bıraktı hemde uridium biriktiremeyen oyuncular zamanında yükselme yaşayamayıp güçsüz olarak kaldı ve şuan hesap açıp bu sebeplerden dolayı bırakanlar yüzünden sayı olarak oyundaki hesapların %90'ı kullanılmıyor ve çöplükteki çöp gibi gereksiz durumdalar.

Uridium ile alınan gemilerin uridium ile tamir edilmesine karşı değilim ancak kredi ile alınan gemilerin uridium ile tamir edilmek istenmesi ve tamir kuponunda zor elde edilmesi çok yanlış bir uygulamaydı ve bana kalırsa oyuna getirilen yeniliklerden(lf4,korsan droitleri falan) daha fazla oyuncu kaybettirdi.Eski hatalar yüzünden kimseye kızma derdinde değilim neticede gelmiş geçmiş olay ancak bu olayın günyüzünde olmasına rağmen dile getirilmemesi beni rahatsız etti.Dile getirdiğim olay yüzünden bir sürü oyuncu güçsüz olarak kaldı ve o olayın etkileri hala da günümüze yansıyor.

Artık günümüzde herhangi bir geminin ücretsiz tamir edilmesi bence oldukça gerekli ve yararlı oldu.Geç kaldıklarını rahatlıkla söyleyebilirim.

Gelgelelim ikinci konuya ; açık artırma sistemi bana kalırsa eskiden oldukça fazla adaletsizdi başka oyunları bilmem ama dünyadaki hiçbir açık artırmada bir tekliften daha yüksek verildiğinde düşük olan teklifin parası yanmıyor veya sahibine iade edilmeme durumu olmuyordu.Siz hiç filmlerde böyle bir sahne yada gerçek hayatta böyle bir olay gördünüz mü ? Ben görmedim.Uridium biriktiremeyen oyuncuların elindeki krediyi açık artırmada büyük risk altına sokması ve büyük ihtimalle kaybetmesi bu adaletsizliğin dozajını dahada artırıyordu.
    Günümüzdeki açık artırmada tekliften daha yüksek bir teklif verildiğinde kredinin yanmaması da tıpkı ücretsiz tamir gibi gerekli hatta geç kalınmış bir uygulamaydı.

Üçüncü konu ise skylab'ın teşvik edilmemesi.Skylab gibi sadece biraz zaman harcayarak önemli miktarda kredi ve atış gücüne sahip olmamızı sağlayan bir yerin teşvik edilmemesi oldukça absürttü.Darkorbit hem skylabı geliştirme yollarının saçma ve zor oluşuyla hemde saçma olsa dahi skylabı geliştirmeyi teşvik etmemekle ve bunu detaylı bir şekilde anlatmayıp oyuncuları ıvır-zıvır forum sitelerinde süründürmekle büyük bir hata etti.Skylabın üzerinden yüzeysel olarak geçip devam ediyorum.

Ondan sonra apis droidi,lf4 ve havoc geldi hatırlarsanız sırasını hatırlamıyorum.Öncelikle şunu söylemeliyimki apis droidinin ve tabiki zeus droidinin elde edilmesinin çok zor olması ayrı bir dezavantaj oldu ve oyundaki bir kişinin apis droidine sahip olması onu önemli düzeyde güçlü ve müthiş düzeyde havalı yapıyordu ve korsan droitlerinden apis(vede zeus) parçasının çıkması imkansız denilecek bir orandı ki eskiden kutudan tam droit çıkıyormuydu çıkmıyormuydu bilmiyorum ama muhtemelen çıksa dahi o kutulardan bir tam droidin milyonda bir denilecek derecede dağıtılıyordu.Darkorbitin apis droidini ve zeus droidini belli bir miktar uridium ile garanti etmesi hoşnut ediciydi ancak droiti elde etmenin zor olması yine çok adaletin dışında ve zorlayıcı bir uygulamaydı.

Şunuda demek istiyorum;Niye apis ve zeus aynı özelliğe sahip droitler olmalarına rağmen farklı fiyatlarda satılıyorlar ? Sakın buna irisi karıştırmayın çünkü irisin fiyatının artması oyunu zorlaştırma açısından savunulabilir de bu iki droidin aynı özelliklere sahip olmasına rağmen farklı fiyatlarda satılması çok saçma değil mi ? Diyelim ki apis yada zeusunuz yok ve biri gelip size apis yada zeus droidinden sadece birini verebileceğini söylese hangisini alırsınız ? Tabi ki zeus çünkü o daha pahalı ve elde etmesi daha zor,nitekim apis ile zeus arasında bir fark yok hayırdır ? niye böyle ? Hadi zeus droidinin kendine ait lazerlerde vuruşa %10 destek vermesi yada ne bileyim kendi içindeki kalkanlara %25 daha fazla kalkan vermesi bunu mantıklı kılardı ama niye aynı özelliklere sahip olmalarına rağmen farklı fiyatlar ödüyoruz ?

Lf4 ve havoca sahip olmayı darkorbit hiçbir zaman garanti edemedi.Sanırım ilk epsilonda lf4,ilk zetada havoc garantiydi ancak ondan sonra hiçbir şekilde garanti etmiyordu 100 tane zeta yapsanda havoc tek bir tane alamama ihtimalin var ki zetada verilen havocun tamamlanmasının garanti edilememesi çok kötü bir durum.

Belirli bir miktarda kapıdan sonra havocun(herkülde eklenmeli)verilmesi garanti edilmeliydi, buna ek olarak havoc ve herkül sayısı tam olmadıkça havocun lazere, herkülün darbe puanına ve kalkana etki edememeside çok kötü bir dezavantaj oldu çünkü tam olmasa bile 1 tane havocun bile vuruşa katkı yapması gerçekten çok işe yarardı.Örneğin sadece örneğin diyorum çünkü örnek olarak vereceğim bu sayı çok artırılmamak üzere kesinlikle değiştirilebilir darkorbitte şansın yaver gitmezse 4 zetanın 4'üde boş çıksa darkorbit sana 5. zetadan havoc gelmesini ihtimal değil kesin yapsa oyun çok daha değişik olur ve oyuncuları oyuna ısındırır.

Gelgelelim lf4 konusuna 10.000 tane kutu açsan dahi 1 tane bile lf4 gelmemesi ihtimali yani lf4 alımının garanti edilememesi bu oyuna büyük zararlar verdi ki korsan kutularından çıkan ödüllerin dandikliğini demesem olmaz.Bence bu kutulardan kesinlikle tasarımda çıkmamalı çünkü oyun sadaka verir gibi dağıtıyor şimdiye kadar 700'e yakın kutu açmış biriyim üstelik bunların yarısından fazlası zeus yada lf4 gününde açıldı lakin tek bir tane dahi tasarım çıkaramadım ve 2 tanede lf4 çıkarabildim onun dışında elle tutulur tek ödül alamadım korsan kutularından.Bu oyunda zar-zor uridium biriktiren veya para yatırıp uridium çeken ama zararlı çıkıp elleri boş sayılacak derecede az ödülle dönen o kadar çok insan tanıyorum ki sayamam...
    Eskiden kalma belkide en saçma özellik bana kalırsa ar-ge sistemindeki zorluktur çünkü tam miktarda argeyi elde etmek için gereken uridium miktarı belkide 10 havoc+10 herkül+ gemideki ekipmanın önemli bir kısmından fazladır.Bu ar-ge sistemi niye bu kadar zor olmak zorunda ?

Lf4,havoc,herkül ve eski oyundaki saçmalıkları anlattıktan sonra günümüze dönmek istiyorum.
    Size soruyorum şuan sunucunuzda eskiye nazaran kaç oyuncu aktif ? X-6 X-7 ve X-3 X-4 haritalarınızda kaç oyuncu var ? Eskiden mi daha fazlaydı yoksa şimdi mi ?Cevabını söylemenize gerek yok çünkü cevabı herkes biliyor.Eskiden taksim caddesinden farksız olan o yer niye şimdi ıssız,tenha bir yer ?Bir soru daha sormak istiyorum.Şuan özellikle X-6 ve X-7 olmak üzere o haritalarda kaç tane yüksek donanımlı düşman gemisi var ? Kaç tanesine karşı koyabilirsin ?Grup halindeyken iki kişi sana tamı tamına 342.000 vursalar ne yaparsın ?
    Hatta bu çok uçuk oldu.Sadece bir tane olsa ona ne kadar karşı koyabilirsin ? O muhtemelen bot kullanmış ve oyuna bolca para yatırmış biri ama sen meteliğe kurşun atan,az cephaneli,empsiz,az insta kalkanlı,o az uridiumlu portaldan çıkamayan o halinle nasıl karşı koyabilirsin ona ?

Bir tane ema kaç uridium ? bir tane ista kalkan için kaç uridiumluk mayından kaç tane gerekiyor ?

Onun güçlenmene engel olmasına nasıl izin vermeyebilirsin ? Onun seni 5 saniyede patlatmasına engel olup hatta portala kadar nasıl dayanabilirsin ?

Dayanamazsın.

Sen tek bir yaratık kesemeden o seni zevk için 30 kere patlatır ve sen güçlenemezsin.Bu budur.O eğer bot kullanmış ve oyuna para yatırmış biriyse ki çok büyük ihtimal öyle o halde o senden katbekat güçlü biri ve ne yaparsan yap o halinle onu patlatamazsın geçmiş olsun.
    Sevgili oyuncular şimdiye kadar hiç bot kullandınız mı ? Eminim bu forumdaki oyuncuların %82'lik kısmı en azından bir kere olmak üzere bot kullanmıştır bende kullandım hemde kimbilir kaç kere..Bunu hiçbir şekilde saklamama gerek yok isteyenler beni supporta yada yöneticilere şikayet edebilir hiçbir sorun yok.Soruyorum niye kullandınız ? Neden ? Çünkü bot kullanıp güçlenenlere özendiniz çünkü onlar sizin gibi kristallonun etrafında dönmüyor.Onlar gemilerini bota atıp spora gidiyor,film izliyor ama siz saatlerce bilgisayar başında uğraşıp geminize birazcık uridium kredi gelmesi için çaba harcıyorsunuz.Saatlerce oyunun başında uğraşmaktansa bota atıp gemiyi bir diğer anlamıyla otomatik olarak güçlendirmek daha mantıklı geldi değil mi ? Emin olun ahlaksız ve emek hırsızlığı olmasına rağmen öbüründen daha mantıklı.Bot kullanmayı hiçbir şekilde savunmuyorum ancak darkorbit yönetiminin bottan soğutma politikasından nefret ediyorum.

Sayın yöneticiler!Yaptığınız hangi etkinlik oyuncuları bottan soğutup elle kasılmaya yönlendirdi? Banlamaktan başka ne yaptınız ?Şimdiye kadar kaç tane oyuncuyu ahlakı ile oynamaya düzgün bir şekilde teşvik ettiniz ?

Mantık ile ahlakın farkı nedir ? Bunun cevabını bilmiyorum ama biliyorum her mantıklı olay ahlaklı olmak zorunda değildir aynı şekilde her ahlaklı olayda mantığa uymak zorunda değildir.Mantık kolay ve yapması daha uygun olandır.Ahlak ise vicdan rahatlatıcı.

Peki tüm bunları geçelim en büyük sorun nedir ?

Oyundaki bu aşırı derecede bugdur.Çünkü tüm oyuncular ne kadar güçlü olursa olsun,oyundaki adalet ne kadar iyi olursa olsun oyuncular oyunu sorunsuz oynayamıyorsa bunun hiçbir anlamı olmaz.Bazı buglara örnek vermem gerekirse birine attığım buz roketi kişi ista kalkanlı olmadığı halde değmiyor oysa ki roketin tanımında isabetin %100 olacağı yazıyor.Sorun nerede o zaman ? Siz forum yöneticilerinden rica ediyorum artık oyunculara yavaş internet,eski sürümdeki flash player gibi sorunlara sahipsiniz demeyin.Geçenlerde portaldan doğup rotamı X-6 haritasına doğru çevirdim görüntü olarak portalın ordayım hatta kimler portalın önünde kimler portala geldi görebiliyorum ama atlayamamakla beraber hasar alayım birde ne göreyim istasyonun az yukarısında 8 kadar kırmızı hedef var ve sürekli hasar alıyorum ya Allah aşkına söyleyin bu ne biçim sorundur ? Ben portalda göründüğüm halde orada ne işim var ? Budamı flash player yavaş internet sorunu ?

Bu oyunda belkide en büyük yarayı açan gemi nedir ? Pusattır. Çünkü özellik olarak çok fazla özelliği bir arada barındırıyor.Hem en hızlı gemi,hem vuruşu en güçlü gemi hemde küçücük olduğu için kolay hedef alınamamakla beraber ema atıp kamufle olup şu milletin kaçmasına iyice katkı sağlayan çark uçuş düzenine geçiyor ve yalnızsa yar portal kaçıyor yada öbür arkadaşlarına bırakıp biz onlara dönünce tekrar bize saldırıyor ve vuruşuda yüksek olduğu için yoketmesi hiç zor olmuyor ? Niye böyle bir oyunda rekabetten söz edilsin.Pusatı olanlar yenilmez sayılıyor.Niye böyle bir oyunda adaletten söz edeyim ben ?

Pusattan ziyade güçsüz gemiyi kesip güçlü bir düşman gemi gördüğünde ema+kamufle yapan pusat ve tüm gemilerdir.Bir ema+kamufle yaparak herkesten kolayca kurtulabiliyorsak başkaları bizi nasıl patlatmayı bırak hedef alabilir ?

Oyunda vuruşlar neden aşırı yüksek ? Başka bir anlamla artık niye kamufleden çıkan biri yada birileri bizi 2-3 atışta rahatça patlatabiliyor ? Gemilerin canı artırılsa eminim bunda bir dengelenme olur ama yapılırmı öyle bir düzeltme orası bilinmez.

Bu darkorbitte niye palladium bölgesi var ? Niye düşman oyuncuların aşırı güçlü olanlarıyla cebelleşmek yerine palladium toplamıyorum ? Niye koskoca 5-3 haritasında sadece şirketlerin kendi oyuncularının girebileceği yerler yapmak varken ortaya karışık bir yer konulmuş bunun rekabet falan dışında bir cevabı olmalı ?

Aklıma gelen tüm konuları söyledim eğer yine gelirse alta ekleme yaparım ben artık bir çözüm istiyorum ne bir başkasına atar yapmak need adaletsiz bir oyun ben oyuna para yatırmadan,bot kullanmadan güçlü olmak istiyorum ve darkorbit bunu bana sağlamakla mükellef elbette para yatıran oyuncudan üstün olmam saçma olur ama hiç olmazsa aramızda dağlar kadar fark olmasın.

Bunu okuyorsanız ya sona gelmişsinizdir yada fare imleci ile alta inmişsinizdir eğer hiç okumadan en alta indiyseniz baştan sona okumanızı öneririm yalnız baştan sona okuyup iyice anladıysanız bu konunun altına görüşlerinizi yazmanızı öneriyorum.

Sağ,salim ve sağlam kalın...

•*Sehzade*• ve ÈrroR_™ bunu beğendi.
  2. Merhaba ,

Yazdıklarınızın taraflar bakımından mutlaka mantıklı açıklamaları vardır fakat bu açıklamalar bir tarafa mantıklı gelirken diğer tarafa mantıksız gelebilir. Bu nedenle çok ayrıntıya giremeyeceğim. Tabi ki bazı konularda haklı olabilirsiniz ya da taraflar bakımından duruma göre değişkenlik gösterebilir.

Bizlerde oyunda iyi anlamda gelişmeler olmasını istiyoruz fakat bizlerin istemesi ile olmuyor maalesef.

İyi forumlar.

ÈrroR_™ bunu beğendi.
  3. Merhaba ,

Konuyu oluşturmak için epey zahmet çekmişsiniz,ellerinize emeklerinize sağlık,bütün yazdıklarınızı dikkatlice okudum.Dilerim bugün geçmişten daha iyi olur.Yarın ise bugünden daha keyifli karşılar bizi diyerek yorumumu bağlamak istiyorum.

Keyifli forumlar

4. Teşekkür ederim herkese.

5. Aslında eski sistemin acımasızlığı daha iyiydi. Şimdi oyun ismi vermiş oldum ama Türkçesi *********** adlı oyun gibi düşün. Bir en ufacık hatada en baştan başlıyorsun felan. Affetmiyordu ama tecrübe katıyordu.

Darkorbit nerede işi batırdı ? 2013'te. Sınıf Gemileri'nin gelişi iyiydi ama ondan sonraki yenilikler hep saçmaydı. Tabii bu 2016 yenilikleri oyunun düzelmeye başladığına dair bir işaret.
    3D'nin gelişi , Montaj sistemi ve yakında göreceğimiz Oyun içi hangar.

Yeni sistem çok yumuşak , çocuk oyunu gibi yani. Eskiden biri sana sıkarken 2 kere düşünürdü çünkü eğer 500 Uridium'u yoksa patlama riskini göze almazdı kaçardı. Fakat şimdi 2 Iris Leonov bile sıkar oldu. Ne kaybeder ki ? Nasıl olsa tamir bedava.

Açık Arttırma'da aynı şekilde. Eskiden fiyatlar bu kadar da uçuk değildi. Tamam şimdiki standart öğeler daha pahalıydı ama o zaman bu kadar çeşit yoktu. Yine aynı şekilde 2 kez düşünmek lazımdı basarken. Kredin yanarsa da bir dahakine daha akıllıca basmak aklına gelirdi. Şimdi adam basıyor her şeye 680M'yi. Kaybetse ne olacak ? Nasıl olsa para geri veriliyor. Ama güçsüzlerin item almasını engelliyor bu şahıslar. Ya Damage booster filan eskiden 10K - 20K giderken şimdi 700M basan var. Diğerlerinin güçlendirici almasına engel oluyorlar. İşte bahsettiğim bu. Açık Arttırma kredileri eskisi gibi yaksaydı , bu paralar zamanla uçup gidecek ve fiyatlar yine ucuzlayacaktı. Tabii güçsüzlerin item alıp alamayacağı tartışılır ama en azından uçuk rakamlar görülmezdi bu kadar.

Ben Palladium'u gereksiz görüyorum. Katlayıcı alsam PvP'de 5-10 dakika P.E.T ile takılsam rahat 20-50 GG çıkartırım. Korsan Kutularından da GG çıktığını var sayarsak 50 anahtarım olsa 70 GG felan yapar. Belki arada tasarım - LF4 bile çıkabilir yani.

Ha anahtara gelince , anahtar bence bu oyuna gelen en güzel şey. Bu arada içindeki şeylere KÖTÜ deme. Sana bir sır vereyim , cephane-EMA vs. çıkan kutular sana Uridium'unu iade eden kutulardır. Yani
    bunda LF4 çıkmadı kardeş geçmiş olsun ama 1.5K uri çöpe gitmesin al 1.5K lık cephanen amorti olsun hesabı. Sen 1.5K nı mutlaka geri alırsın. O bahsi geçen diğer elit öğeler sadece ŞANSIN VARSA gelebilecek öğeler. Aksi halde ay amanın bundan Apis çıkacak niyetiyle kutu açarsan tabii ki üzülürsün :D Sana bunlar %100 gelecek açıklaması yapılmadı sonuçta hani ballıysan gelebilir de dendi. Aslında zaten Korsan kutuları , dükkana nadir gelen RSB-75 , UCB-100 , EMA - HSTRM-25 öğelerini almak için bir yol normalde.

Skylab konusunda. Skylab bir KREDİ KASMA ARACI değildir. O biz oyuncuların bulduğu bir taktiktir. Skylab normalde uzaylılardan 10 - 10 , 20 - 20 zar zor çıkardığın Prometium , Duranium vs.'yi bir çırpıda 1000 - 3000 gibi rakamlarla elde etmeni sağlayan bir sistemdir. Ve üstelik uzaylılardan toplayamadığın Seprom maddesini üretmeni sağlar. Geliştirme aşaması zor tabii ki. Şimdiki haliyle milyarlar kasılabiliyor Skylab ile , geliştirilmesi kolay olsa sen düşün.

ArGe konusunda yerden göğe kadar haklısın. MOBA tarzı oyunlardaki gibi her seviye atladığımızda bir
    ArGe Puanı verse ve biz onu bassak daha güzel olabilirdi aslında. Hem absürt Uridium parasından kurtulurduk hem de oyuncuları seviye atlatmaya teşvik edebilirdi. Tabii bunun yapılabilmesi için önce TP miktarları ve oranlarının %50 hatta %75 indirgenmesi gerekiyor.

Bug her oyunda vardır. Her şekilde. Fakat normalde bug ile hemen ilgilenilir. DO bunu pek yapamıyor desem de aslında yapıyor. Her hafta yapılan
    server reseti bir nevi yamadır. Ufak tefek buglar EĞER FARK EDİLMİŞSE düzeltilir. Fark edilmemişse bug devam eder :\

Etkinliklerin eskileri güzeldi. Ben hala
    SOLAR CLASH ve CONFLICT RISING etkinliklerinin devamının gelmesini isterim. Tabii yeni etkinlikler de harika. SKOLL , TERROR GATE , PARAZİT DALGASI , HAKİMİYET de sayabildiğim güzel etkinliklerden. Etkinlik işini iyi yapıyor DO fakat yetersiz yapıyor. Yani biraz pinti davranıyor içerik konusunda. Bu konuda çeki düzen verse iyi olurdu.

Pusat dengesiz bir gemi ve evet cidden nerf yemeli. Fakat bu bir Shoote nerf yeme konusu mümkün olamayacağı için maalesef Pusat'ların önünü alamayacağız :c

BOT konusunda , ben temiz bir oyuncuyum asla BOT ve diğer hileleri kullanmadım fakat BOT ile kasılan gemilerin de bunu keyfi değil zorunlu olarak yaptığını biliyorum. Oyunda gelişmek çok zor çünkü. Hileler bu yüzden ortaya çıkar. Zaten kolay bir oyunun niye bir hilesi olsun ki ?

Neyse , Şehzade MOD'un dediği gibi Yarın , Bugün'den daha iyi olur inşaallah. Göreceğiz ;

Saygılar ,

- Loonie Tunes

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 27 Nisan 2016