Ekran ayarı Yardım!

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve KAÇKİŞİARASINDA tarafından 8 Temmuz 2018 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Benim ekran kartımın ayarında 75hz 60hz ayarı var , merak ettiğim 75hz alsam orbitte ne gibi bir değişiklik olur kasma olur mu yada daha mı rahatlar oyun bilgisi olan varsa yardım olursa sevinirim.

2. VALEYARD

VALEYARD Guest

Merhaba,

Biraz araştırma yaptım 75hz'in daha iyi olduğunu okudum.

Darkorbitte oyun rahatlar pek kasma donma yaşamazsınız ancak donma sorunları sadece ekran kartından kaynaklanmaz biliyorsunuz internet hızı, bilglisayarın özellikleri vb. gibi durumlar oyun performansını etkiler.

İyi forumlar.

3. Monitör panelinin tazeleme oranıdır kastettiğiniz "Hz"

Maksimum seviyeye çıkarabilirsiniz, göz sağlığınız için faydalı olacaktır, görüntü tazeleme oranı yükseldikçe göz yorgunluğu seviyesi düşmektedir. Darkorbit 60FPS' ye kilitli olduğu için, oyun açısından fark olmayacaktır.

VALEYARD bunu beğendi.
  4. çok saolun yorumlar yardım için asıl amaç kasmayı azaltmak zaten göz her durumda yoruluyor pc tv telefon derken :) 75hz çözünürlük düşürmeden zaten kullanamıyorum hatta kasma azalsın diye 32bit den 16 bite bile düşürdüm onunda yararlı olacağını okudum.
    Bu kasmadan kurtulmak yada azaltmak için fikriniz varsa onuda paylaşın akıl akıldan her zaman üstündür unuttuğumuz gözden kaçırdığımız olabilir.

çerez silme güncel dirver cmd den dns önbelleği silme flasplayer depolama sınırsıza çekme temp %temp% v.s dosylarını silme disk birleştirme tarayıcı güncelleme ve sade yalın hali ile kullanma (crome) arka planda çalışanları azaltma

varsa tavsiyeniz yazın lütfen ...

5. Kasmanın sebeplerini önce iyi tespit etmek gerek. Mesela kasmadan kastınız internet ile alakalı olan ping veya lag yüzünden mi? Yoksa donanımsal kaynaklı bir yetersizlikten mi? Anlamanın en iyi yolu oyunda F tuşuna basıp FPS'nize bakmaktır. Eğer oyunda normal seyirde bile düşük FPS değerleri oluyorsa bu donanımsal bir sorundan kaynaklıdır. Bunun yanında FPS'niz güzel ama oyunda takılmalar oluyorsa ping kaynaklı bir sorun olması muhtemeldir.

Ekran kartı veya işlemciden kaynaklı sorunlar genellikle Nvidia kartlarda Optimus teknolojisi yüzünden oluyor. Eğer oyununuz çok düşük ayarlarda dahi düşük FPS gösteriyorsa 3D moduna geçip oyun grafiklerini yükseltip tekrar deneyin büyük ihtimalle sorun çözülecektir.

6. şöyle aktarayım sorunu netim 35 mgbit kota aşımında 16 mgbit hız testlerinde ping genel 10 -15 arası . kasma sorunu fps ilk açış da sorunsuz 62 61 leri bile görüyor portalda tek başınayken 2d de bu arada bu anlattıklarım , sonra gezinince ve savaşınca yada yaratıklar içerisinde gezinince kasmala donmalar laglar oluyor hatta portalda 2 günde atlıyor o derece sorun oluyor portaldan atlayınca arkadaki haritada portaldan kayıp açığa gidiyor ki bunu sonra algılıyorum bi zaman sonra .
    3d pek ısınamadım görüntü sorun değil ama instayı efeklerinden dolayı anlamıyorum sorun oluyor savaşırken ama kasılırken daha rahat olsun diye 3d kullanıyorum etkinlik kapı cubi v.s şimdilerde pc üzerinde çözünürlüğü düşürdüm biraz rahatladı sanırım.
    3d insta efek ayarı hangisi bilmiyorum yada düzeltilebilir mi o efek eğer öyleyse 3d kullanırım yada bana önerebileceğin bir ayar ve taktik var mı ? @ARDAUBERARDA ?

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 10 Temmuz 2018
  7. 3D ayarları için bir önerim yok ben de oyunda FPS değerim çok düşük olduğu için 3D'ye geçtim sadece patlama efektlerini falan kapatıyorum anlık çok fazla patlama olduğunda donuyor kısa bir süre. Bunun haricinde portaldan atladıktan sonra geminin hareket etme sorunu genelde ya flash player kaynaklı oluyor ya da internet kaynaklı oluyor. Ping testlerinde pingin düşük görünse bile lag yaşayabiliyorsun. Örneğin kardeşim ile savaşa çıktığımızda aynı anda laga giriyoruz. Ben telefonumun internetini kullanıp girdiğimde hiçbir sorun yaşamıyorum.

Bu portal sorunu için önerim farklı bir tarayıcı kullanmanız ama aynı alt yapıyı kullanan tarayıcıları değil. Örneğin Opera ile Chrome aynı alt yapıyı kullanır. Birinde yaşadığınız problemi diğerinde yaşamanız muhtemel. Bu yüzden Mozilla, Yandex vb farklı tarayıcılar kullanın eğer sorun hâlâ devam ediyorsa telefonunuzun internetini kullanıp oyunda bir deneme yapın. Bakın bakalım hâlâ aynı sorunu yaşıyor musunuz.

Tüm bunların yanında internet trafiğinizi yöneten bir programın açık olup olmadığına dikkat edin. Örneğin antivirüs programları internet trafiğini kontrol eder bu yüzden de oyunda lag oluşur. Bunun gibi şeylere de dikkat edin.

8. virüs programım yok , defender var windows onuda gerçek zamanlı koruma kapalı tutuyorum kendisi tarama yapmasını engelliyorum ben ara ara mauel tarıyorum açıp kasmasın diye . crome oynuyorum bomboş halde tertemiz mozilla denedim zamanında daha berbattı yandex denerim daha önce denemişdim ama fayda görmemişdim .
    bu 4d modunda instayı beliginleştiren yada insta efeğini ayar veren hangisi onu sölesen ben kurcalasam onu :)

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.