Ekran kartı değiştirme yardım...

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve TheDarkMen_2 tarafından 24 Mart 2015 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Merhaba arkadaşlar,

Arkadaşımda Toshiba Satelitte L50-A-125 laptop var. İnternetten özelliklerine baktım Nvidia ekran kartı varmış sürücülerini kurdurttum ancak laptop hiçbir şekilde Nvidia kartı kullanmıyor. Pc elimde olmadığı için BIOS dan yapılabilecek şeyleri yapamadım o yüzden masa üstünden yapılabilecek bir şey var mı?

Hakan sana güveniyorum :D

2. Sorunu anlamadım..

Ekran kartını söküp yeni kart mı takacaksın yoksa mevcut ekran kartını tanıtmaya mı çalışacaksın ?

Sorun nedir...

3. Şimdi bak sorun şu:

Laptop kullanıyor. Oyuna girerken intel ekran kartından çıkıp nvidia ya geçmiyor oyunlarda müthiş kasıyor. Nvidia ya nasıl geçirebilirim.

4. Maalesef yararım olamayacak yine de araştırma yapıcam.

Ama ekran jartı söküp değiştirme deseydin olurdu :)

5. Bilgisayarlara pek hakim değil vazzaptan resimlerle anlattım driver kurmayı bi de ekran kartı sökmeyi denetip pc yi çöp etmesi de var :D

BlackGhost™ bunu beğendi.
  6. Bazı laptoplarda kart değişimi yapılabiliyor.Bazılarında ise kart anakarta gömülü oluyor.

Aman çöp etme , ettirme :D

7. Gamebooklarda değişim yapılıyor diye biliyorum... İşte bu eleman tornavidayı eline alıp alt tarafı açmaya kalkarsa kaza olur :D:D
    Sağol bu arada :)

8. Dodgesaasa

Dodgesaasa User

Aga arkadasina bios olayini anlatacan whatsappdan foto atcaksiniz yada birgun laptopu sana veya servise gonderecek.

9. Başka şekilde olmaz diyosun yani.

10. Dodgesaasa

Dodgesaasa User

Aga bios ayarını uzman olmadan önermiyorum. Uretici firima inteli niye koymus ben onu anlamadım çok saçma...

Sanırım intel anakarta gomulu nvdia ayrı.

11. Büyük ihtimalle öyle.

12. Aynen öyle. İşlemcinin içindeki grafik çipi. Biosla çook oynadım hakan ne yapmam gerektiğini bulurum ama bu MSI nin yaptığı yeni bios beni çok zorluyo :D İnternete giren bios mu olur ya mouse falan kullanılıyo :D

13. Dodgesaasa

Dodgesaasa User

Benim zamanımda bios dedigimiz o olay masmavi bir ekrandi 256 bit renk secenegi sunan vga tipi ekran kartları olan pclerin bioslari dun gibi hatirliyorum. O fanin dirrrr sesi...

Beyler onu bunu bırakında ben forumdan ayriliyorum nasil iletisim kuracagiz ?

14. Skype...

15. Dodgesaasa

Dodgesaasa User

Senle kurarizda erdem koray ne olacak ?

16. Ts mi kursak acep

17. Dodgesaasa

Dodgesaasa User

Olabilir sen benim burada ki gozum kulagimsin serhan.

Erdemle konusursun skype dan da bana yazarsin ne yapacagimizi.

18. Madem siz facebook açmıyorsunuz o zaman erdemle ben skype kurarız..

19. Merhaba,

Lütfen konu dışına çıkmayınız !

İyi Forumlar.

20. İstiklal

İstiklal User

Merhaba ;

Biostan Onboard Ekran kartını sakın devre dışı bırakmayın. Aksi takdirde Lattop açılmaz.

Biosa bağlayan arkadaşlar , Teknolojiyi pek takip etmiyor galiba

Yeni Nesil üretilen Lattoplarda , Güç tasarrufu için iki ekran kartı bulunur. Biri Standart kullanımlarda kullanılan ve az enerji tüketen İntelin ekran kartı , birde ana grafik kartı bulunur. Buda Nvidia , ATI Olarak değişiklik gösterir.

Yeni nesil lattoplar daima onboard ekran kartında çalışır , Grafiksel yük bindiğinde otomatik olarak ana ekran kartına geçer.

Arkadaş ekran kartı modelini biliyor ise , Nvidianın Support sitesine girip , Ekran kartının Güncel sürücüsünü indirip , Kursun.

Eğer Modelini bilmiyor ise , Başlat 'a DxDiag diye arama yapsın , Buradan ekran sekmesini seçsin. Burada özelliklerin yazması gerekir , Eğer buradan da göremez ise , Everest tarzı bir program kurup , donanım taraması yapsın. Orada kesin gözükür.

Kartın Etkinleşmesine gelirsek , Normal şartlarda , Ana Grafik Kartının oyun v.s. açılması durumunda otomatik olarak devreye girmesi gerekir , ancak girmiyorsa , Lattob ' un Yüksek Performansta çalıştığından emin olsun.

Dengeli yada Düşük Pil tüketiminde oyun açarsa , Pil tasarrufu yapmak için , Ana ekran kartı devreye girmeyecektir.

Eğer Yüksek Performans olmasına rağmen girmiyor ise , Nvidia kontrol panelinden , Çalıştırdığı oyunun hangi grafik işlemcisi ile çalışacağını seçsin. ( Yüksek Performanslı Nvidia işlemcisini seçmeli )

Eğer bunu da yapamazsa , Oyuna girerken sağ tıklasın , Şu Grafik İşlemcisi ile çalıştır sekmesi vardır , Oradan Yüksek Performanslı Nvidia işlemcisini seçerek , çalıştırsın.

Keyifli Forumlar

TheDarkMen_2 ve BlackGhost™ bunu beğendi.
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.