ekran kartı sorunu

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve StroboyK tarafından 29 Temmuz 2015 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. StroboyK

StroboyK User

merhabalar daha önce hiç böyle sorun olmamıştı bugün ilk defa bu sorunla karşılaşıyorum.*********** Resimdede görüldüğü gibi ilk önce oyun donuyor sonra ekran siyahlaşıyor sonrada resimdeki hata çıkıyor. Oyun kısa süreliğine tekrar normale dönüyor ama Bugün tek farklılık internetim 24mps den 3mps ye düşürüldü AKN geçmişim .)
    ama bunun bi zararı olurmu ki

Cevap bekliyorum sayın FM ler.

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 29 Temmuz 2015
  2. -Keskin-

-Keskin- User

Merhaba

İlk olarak alt alta mesaj yazmak ve link vermek yasaktır .Buradan mesajınıza nasıl resim ekleyeceğinize bakabilirsiniz.

İyi forumlar

3. StroboyK

StroboyK User

Merhaba resimdeki gibi ... ilk önce ekran kararıyor. sonra düzeliyor ve bu hatayı veriyor.

CM cevap bekliyorum.

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 30 Temmuz 2015
  4. Merhaba ,

Büyük olasılıkla driver güncellemesi yaparsanız düzelebilir. Ya ekran kartı ile ilgili bir şeyler silinmiş yada driver'ı eski versiyon.

İyi forumlar.

5. StroboyK

StroboyK User

Merhaba driver güncellemesi yaptım. ama işe yaramad.. erkan kartı ile ilgili bişey silinmiş olabilir demişsiniz. bunu nasıl anlarım ?

6. Ekran hatasını 3D modunda alıyorsunuz, 2D modunda denediniz mi, orda hata alıyormusunuz?

7. StroboyK

StroboyK User

merhaba dostum. daha önce 3D Modu full ayarlarda 0 sorunsuz oynuyordum. son 2-3 gündür. Nedense ara ara kasmalar ve bu söylediğim hatayı alıyorum. Ne değişti bende anlam verebilmiş değilim.

8. Merhaba ,

Bilgisayardan iyi anlayan bir tanıdığınız varsa ya ona gösterin yada teknik servise götürüp baktırın.

İyi forumlar.

9. Bu sorun bendede oldu oyun o sıralar çok kasıyordu java güncellemesi yaptım bu gün kasmalar yok denecek kadar azdı diyebilirim.

10. StroboyK

StroboyK User

Saolasın. Kıyamet Fm bu sorun icin servisemi vereyim :D gerek yok bi şekilde önerilerle halledicez. Java guncellemeyi bi ara yapayım bakalım umarım olur.

Bu arada efsane rizeli sorun sende java guncellemesi ile düzelmismiydi ?

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 3 Ağustos 2015
  11. تأثير

تأثير User

Ekran kartın OverClocklu ise ya da aşırı ısınıyorsa sebep olmuş olabilir. Ne kadardır aynı ekran kartını kullanıyorsun?

12. KATASKAPOS

KATASKAPOS User

daha önceleri bende sık sık sürücü hatası alırdım.ama darkorbit oynamazdan önce...bi türlü sorunu giderememiştim...sonra kasayı temizlerken ekran kartının pcı-ex yuvasının dibine bitane vida düşmüş orda statik yapıyomuş meğer vidayı ordan alınca 4 yıldan beri tek sefer bile aynı hatayı almadım...bende böyle çözüm olmuştu...her ihtimale karşı bi ekran kartını sök tak çevresine bak...elektrik kablosunu kontrol et yerinden çıkmışsa yeterli besleme olmuyosa olabilir...bu arada ati kart sahibisin sürücü sorunları mutlaka olacaktır...ama genede denemekte fayda var....

13. StroboyK

StroboyK User

Ekran kartım 6-7 aylık daha.. KATASKAPOS, Önerini deniyeceğim. Yalnız sürücü sorunları derken bunları nasıl halledebilirim.

14. KATASKAPOS

KATASKAPOS User

halledemezsin...ati bu konud hep sıkıntılıydı zaten..millet hep sürücüden dert yanar yıllardan beri....taa 9550 zamanlarından beri

15. StroboyK

StroboyK User

Ne gibi zararı var ki bu sürücünün ?

Bu arada sorunum düzeldi gibi hata vermedi. ama hata verirken ki kasması hala devam ediyor. nasıl çözerim...

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 3 Ağustos 2015
  16. KATASKAPOS

KATASKAPOS User

hocam sürücünün zararı yok..sürücü olmaz ise zaten ekran kartını bilgisayara göstereemzsin...lakin ati eskilerden beri performansı yüksek ama sürücü optimizasyonu berbattır...bu sebeple gereksiz kasmalar,donmalar, sebebi belli olmayan hatalar hep süregelmiştir...ama her kartta bu olacak diye bişi de yok....beta olmayan sürücüleri yüklemeye çalışın...nvidia ise performansta atiyi genelde tokatlayıp çok sağlam sürücü ve optimizasyon yapıp atinin önüne geçmiştir...dediğim gibi beta olmayan sürücü kurun, kasayı açıp bi fan temizliği yapın , sağına soluna bakın, güç kablolarını kontrol edin..daha da yapacak bişi yok....

17. Merhaba ,

Daha önceden dediğim gibi yazılım yada donanım kaynaklı bir sorun gibi gözüküyor. Uzaktan yardım etmek çok zor olacaktır.

İyi forumlar.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.