Elektrikten anlayan birileri varmıdır :D ?

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve ERDALBAGGAL tarafından 7 Kasım 2015 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Arkadaşlar merahaba sanırım konu için doğru yere açtım konuyu bu sefer oyunla alakalı değilde ufak bir sorum. Var

bende bir hoparlör vardı çok güzel ses çıkartıyor 2 tane sağ ve sol birde büyük bass şeysi vardı...

Şimdi bunun jack girişi bozuldu bende birtane başka bir şeyin jack girişini kopardım ve hopörlerin jack girişine bağladım kabloları

3 tane kablo çıktı içinden siyah kırmızı ve beyaz..kırmızı ve siyahlarları birbirine bağladım.

Tek olan beyazıda birbirine bağladım höparlör çalıştı çalışmasına şöyle bir durum oluştu...

sol hapörler +bass çalışıyor fakat sağ höpörler çalışmıyor ve bazı müzikleri anlamıyorsun..

böyle kablolarla birazcıkda oynayınca sağ höpörler çalışıyor ve buseferde basslan sol duruyor ve müzik iğrenç oluyor..

Sizce neyi yanlış yapıyorum umarım forumda yaşı büyük bi elektrikten anlayan birileri vardır :)

ÐΛЯKη£SS bunu beğendi.
  2. Aga her kablo bir hoparlörün temasını temsil eder.

Büyük ihtimal temassızlık vardır ondan çalışmıyordur.

3. İstiklal

İstiklal User

Merhaba ;

Bunun elektrik ile pek alakası yok.

Kabloları bağlarken , Doğru eşleşmeyi yakalamanız gerekiyor.

Bass Kablosunu , Gidip Hoparlöre bağlarsanız cızırtılar gelebilir.

Bunun dışında arkadaşın dediği gibi temassızlık olabilir.

Hoparlörlerdeki kablolar markadan markaya , modelden modele değişir , Bu nedenle hangi kablo sol hoparlör , hangisi sağ hoparlör , hangisi bass doğrudan söyleyebilmemiz imkansız.

Deneme yanılma yöntemi ile , Doğru eşleşmeyi bulduktan sonra , İzole bant ile tutturmayı unutmayın. Açıkta bırakırsanız , zamanla tozlanıp , sorun çıkarabilir.

İyi Forumlar

4. cevabınız için teşekkür ederim anladığım kadarıyla bu konulardan anlıyorsunuz fakat bir konuda daha cevabınıza ihtiyacım var .

şimdi şöyle düşünün iki tane 10 cmlik 2 tane sağ ve sol höparlör... var

Birtanede bass var bass 20 cm büyüklükte 1.5 kilo ağırlığında ve üstünde iki tane jack girişi var ayrıca birde prizi yani ana güç bassdan geçiyor bassı prize takıyorsun takmassan höpörlör çalışmaz...

Sap höparlör bassın üstündeki bir jacka takıyorsun yaniii...sağ hopörlerin pek bir ilgisi yok kablolarla bassa bağlı..

ama sol hopörlerin bir kablosunuda jacka bağlıyorsun....daha sonra sol höpörlerin ayriyetten birde

bilgisayara bağlanma kablosu var....

ayrıca sesi azaltıp açmada sol hopörler üzerinde...

yani olay böyle...Birazcık değişik bir höpörlör umarım anlatabilmişimdir... :)

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.