Emeğinize Sağlık

Konusu 'Konuşmacı köşesi' forumundadır ve xCosmicBlue tarafından 28 Nisan 2026 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. 20 yıl öncesinde çok oynadığım bir oyundu geçenlerde denk geldim heyecanla indirdim... Çok büyük hayal kırıklığı oldu... Oyun öyle bir hal almış ki yeniden başlamak imkansız olmuş, mevcut oyuncularla oyunu harem yerine çevirmişsiniz kendi aranızda, yeniden başlamak ort 80-100bin ₺para yatırmadan ve bot kullanmadan imkansız bir hâl almış ... Oyunun içindeki yapay zeka ile yaratık keserken radyasyona ölüyor gemim :D yapay zekanın IQ'sını 50 falan yapmışlar heralde... Sahibi olmadığım npclere saldırıyor, radyasyona ölüyor, hasarlardan kaçmıyor resmen aklımda yokken bot diye bir kavramın varlığını hatırladım. El emeğiyle oynardık biz önceden, çok öncelerde nadirdi bot 20 yıl önce çok para yatırıp severek oynadığım bir oyundu ama şuan hali içler acısı... El emeğiyle gemi fullemek, herkesin kendi arasında oynadığı ve yeni üyelerin çok az olduğu bu devirde nerden baksan 6 ay sürer, 6 ay sonra belki birazzzzcık zevk almaya başlarız, o bile çok zor . elinize emeğinize sağlık siz kalan son 15-20bin üyeyle kendi aranızda oynayın bu oyuna yeniden başlanmaz. Emeğinize sağlık

*BURGU** bunu beğendi.
  2. Adminler önce trenleri kapatmalı haritaların her yerinde tren vaziyette gemiler dolu bu işin sonu nereye varacak bilmiyorum vuruş botu tren botu hiç bir şeyin önünü alamıyorlar , normal zamanda haritalarda oyuncu yok etkinlik gelince bütün bot gemileri açılıyor heryer oyuncu dolu para vermeden zaman geçirmek için oynuyorum ama artık çok sıktı inşallah bişeyler düzelir..

3. zamandurdu

zamandurdu User

Bu oyun artık yeni oyuncu kazanma hedefi olan bir oyun değil maalesef. Oyuncuları geçtim, oyunun sahibi olan firma da istemiyor. İstememe sebebini bilmiyorum, muhtemelen maddi gerekçelere dayanıyordur. Oyuna bir yatırım yok, sadece [maddi kazanç / geliştirme maliyeti] çok yüksek yenilikler getiriyorlar artık. Dikkat ederseniz şans etkisi oyunda inanılmaz şekilde arttı, neredeyse kumara döndü. Güçlü olan eşyalar ya doğrudan çok yüksek fiyatlara satılıyor ya da bu eşyalar çıkma şansı neredeyse imkansız olasılıklarla daha düşük fiyatlardaki oyun içi materyallerden elde edinilebiliyor. Firmanın tek çabası oyuncudan para alabilmek. Oyuncu deneyimi, oyunun durumu hiç umurlarında değil. Bunun bir suçlusu da aslında DarkOrbit oyuncularının ta kendisi. Niyedir bilinmez oyun herkeste 5 FPS, 10000 ms pingle oynansa yine herkes para yatırır oyuna :D

Unity istemcisi getirdiler (unity taaa 2015-2016 yıllarında isteniyordu oyuncular tarafından), bugtan geçilmiyor. Bu kadar buga, optimizasyon problemine, dengesizliğe, hilecilerin cirit atmasına rağmen oyununu oynatabilen ikinci bir firma yoktur :) Gerçi herkes şu anda oyunu bıraksa niye DarkOrbit'i kapatıyoruz diye düşünmezler bile muhtemelen o derecede önemsemiyorlar oyunu.

Sözün özü, tekrar başlamama kararın çok doğru bence. İyi eğlenceler.

4. bu oyunun en güzel zamanları 2009-2010 tıllarıydı okulu asıp arkadaşlar ıle internet kafeye giderdik o zamanlar vip falan yok korka korka x2 haritasında uri kasardık okul çıkış saatıne kadar akşam da kastıgımız uriler sayesinde 4-4 4-1 4-2 4-3 de tur atardık bazen x6 x7 haritalarına şimdi ne olmuş oyuna adam bi tren yapmış peşinde 50 tane gemi var nereden nereye gelmıs oyun

5. ..poyraz..

..poyraz.. User

Tren konusunda çok haklısınız ama onun dışında oyunun halen çok güzel olduğunu düşünüyorum.

Çinlilere satıldıktan sonra oyuna gelen ilk şey pay to win oldu, çok fazla mikro ödeme istiyor oyun. Bu biraz can sıkıcı bana göre.

Herkes oyunun eski hallerini özlüyor ama arkadaşlar değişmeyen tek şey değişim klişesini kullanacağım :D

Bence Darkorbit MMORPG tarzı oyunlara benzemeye başladı, ben gelişmesi gereken farklı mekanikler olduğunu düşünüyorum umarım aklımdakiler gerçekleşir.

6. Salvadorr

Salvadorr User

Doğru diyorsun oyunun eski tadı yok artık. Botlardan, trenlerden geçilmez oldu maalesef. Full+full gemim var ama oyuna istemsiz bir şekilde giriyorum sonra direk çıkıyorum tek yaptığım aktivite foruma girip konu başlıklarına bakmak ve okumak arkadaşında dediği DarkOrbit eskiden güzeldi istila etkinliği geldiğinde o kapıda sıra olup içeri girmeye çalışırdık kredi kasıp ta ihalede iris alalım diye ama şimdi o heyecan o istek yok oldu hepimizde. Darkorbitte artık yenilikte gelse, trenler botlar kalksa bile eski oyuncu kitlesini yakalayamaz o günler geride kaldı şimdi hepimiz de o günleri özlüyoruz. Hayırlı Geceler.