En İyi İnternet Tarayıcısı Test sonuçları (Performans Bakımından)

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve D-O-D-G-E-V-İ-P-E-R tarafından 24 Haziran 2014 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Merhaba arkadaşlar ben oyun oynarken mutlaka performans göstergesi kullanırım (Ram ve CPU ölçer türkçe değişiyle bellek ve işlemci ölçer) bu ölçücüyü açmadan ben oyuna asla girmem nedeni şudur performans benim için çok önemlidir.

Sistemim haliyle düşük 2 gb ram 768 mb ekran kartı 2.3 ghz dual core işlemcili bir laptopa sahibim fakat birde bunda windows 7 olunca daha da kötü oluyor çünkü biliyorsunuz Windows 7 çok ram yer örneğin sizin 2 gb raminiz var ve bunun 1 gb nı windows alıyor maalesef böyle :rolleyes:

Konumuza kaldığımız yerden devam edelim benim için ram kullanımı son derece önemlidir nedeni şu ram' in boşta kalması iyidir çünkü işlemleriniz buraya kayıt edilir ve ne kadar işlem yaparsanız o kadar Ram yer bilgisayarınız.

Sonuçlar:

Tarayıcıları test ettim ve test ettiğim tarayıcılar...

Opera: normal Ram harcama %10 (100 megabyte) Oyundayken %60-%70 (600-700 megabyte)

Maxthon: Normal Ram harcama %5 (50 megabyte) oyundayken %40-30 (300-400 megabyte)

Safari: Normal Ram harcama %7 (80 megabyte) Oyundayken %50-%40 (500-400 megbyte)

Google chrome: normal Ram harcama %8 (90-80 megabyte) Oyundayken %60-%50
    (500-600 megabyte)

Yandex browser: Normal Ram harcama %9 (100-90 megabyte) Oyundanyken %70-%80 (800 megabyte-700 megabyte)

İnternet Explorer: Normal Ram harcama %8 (80-70 megabyte) Oyundayken %60-%50 (500-600 megabyte)

Mozilla firefox: Normal Ram harcama %15 (150-190 megabyte) oyundayken %80-%90 (800-900 megabyte)

Normal Ram harcama: Normal sitelerde gezerken internette gezerken
    Oyundayken Ram harcama: Video veya Tarayıcı oyunu oynarken ki performans (performans oyundan oyuna değişiklik gösterebilir)

Bu test Darkorbit için yapılmıştır ve Galibiyeti kazanan maxthondur ve en hafif tarayıcıdır...

Opera ise güvenlidir İnternette gezinmeniz için güvenlidir virüsleri kolay kolay yemez...

Testi Kendim Yaptım Alıntı Değildir Emeğe Saygı Lütfen.​

2. Maxthon bir yerde önerilmişti... Deneyenlerde beğenmişti... Bi indirsemmi [​IMG]

3. Güncell arkadaşlar...

4. Hidrata

Hidrata User

kardeş ben 2yıldır maxthon kullanıyorum win7 ama bu değerler her bilgisayara göre faklı çıkması lazım o bilgisayarın özelliklerine göre benim maxthoda %80 kdar çıkıyor ram

5. Bende de oluyor fakat diğerlerine göre daha az ram yiyor

o yüzde % performansı sembol ediyor ram seviyesini değil

Donanım da etki eder fakat win7 nin bazı gerksiz uygulamalarını kapatın ne demek istediğimi anlarsınız....

Son düzenlenen: 25 Haziran 2014
  6. Donanım çok etki eder.

Benim 5 yıllık kasam Dark Orbit'i kaldırmıyor ama küçücük netbook kolayca kaldırıyor sen de biliyorsun. Yeni kasa alsam 0 kasma ile çalışır.

Ayrıca net bağlantısının da etkisi vardır. Fiber optik kablo bağlanmadıysa işin çok zor. Yani tarayıcı sadece bir etkendir.

Ama tarayıcının da yükü vardır elbette.

7. İnternet ağının ram ile alakası ne o_O

8. İnternet kasılınca PC onada RAM harcıyor test edebilirsin Win7'nin RAM göstergesi ile.

Çok fazla kastırırsa kasa ısınır.

İnternet kasılması da net-PING ile alakalı bir durum.

9. Net ping netin veri gönderip geri alma hızıdır ... yani geminizi haritada hareket ettitdiğinizde net türünüz (kablolu,kablosuz):p geminizi hareket ettirdiğinizi gönderir ve geminizin hareket ettiği onaylaması yani oyunda rota değiştirdiğinizi öğrenip bilgisayarınıza cevabı gönderme süresine net-ping denir Umarım anlamışınız dır :) ramden çok yemesi daha iyidir performansı nı tamı tamına kullanması mantıkende daha iyidir flash player işlemcinizin tek çekirdeğini kullanır işlemcinin çekirdek sayısına bakmayın çekirdeğinin gücüne bakın ve önbelleği ne kadar büyük ise performansınızda o kadar artmış olur shokwawe ve flash playerinizi güncelleştirmeyide unutmayın okuduysanız ne mutlu bana :) :) :) :) :) :) NOT eğer telefon veya wın ile bağlanıyorsanız ping çok uzun sürer yani boşuna para harcamayın :(:(:mad::mad::confused::confused:

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.