Eski Darkorbit

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve Kara.Panter tarafından 7 Ekim 2018 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
?

Duygulanmamak Mümkün mü ?

1. Evet mümkün artık o günler geride kaldı...

2. Hayır mümkün değil halen o günleri özlüyor ve arzuluyorum.

Sonuçlar sadece oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Merhaba,

Eski Darkorbiti hatırlıyorum da... Gözlerim doluyor...

- Bot yok! ( Programlar olsa da insanlar gerek duymuyordu)

- Hile, Bug gibi saçmalıklar çok az ve yine insanlar gerek duymuyor...

- Her haritada kasılan gemiler olurdu... Bu gemiler harita seviyesine göre şekillenirdi.
    (Kısacası x3 -x4 haritalarında elit bot yapanlar olmazdı... Flaxlı Goliler olurdu Sibe Keserdi)

- Ana Yerlerde en az 50 gemi olurdu... Bu gemiler patlayıp tamiri bekleyen, muhabbet eden, konfi yapan gemilerdi...

- Ana yerlere baskın yapılır ve olağan üstü hal ilan edilirdi seferberlikler yapılırdı... Kanımız donardı...

- Her yere baskın yapan gemiler ve her yerde kesilebilecek gemilerin yanı sıra yine her yerde savunma yapan gemilerde olurdu...

- Klan savaşları ve klan ittifakları dengeli idi... Şirket sistemi tamamen yok olmuş klan yalakalıkları ile dönen saçmalıklar yoktu...

- TR-2 sunucusunda klan savaşları çok şiddetli olurdu...

- En düşük gemiden en büyüğüne kadar hepsi görülebilirdi... Bigboy olanalara saygı gösterilir, vega olanlara çakal gözü ile bakar, goli olanlara abimiz derdik :D

- Nostromonun yeri ayrı idi...

- Sadece eski haritalardaki sınır kapılarında 15-30 arası gemi olurdu... Örnek mmo 1-4 sağ alt taraf vru 3-4 sol en üst kapı... Vru tarafından 20 gemi varsa mmo tarafından da 20 gemi olurdu ve lag, donma olmazdı... Millet kafayı yerdi :D

Mordonlar bıçak gibiydi :D Görsellikler evet kötü idi ama diyaloglar, sınıf ayrımı, oyuncu sayısı, fps alımı o kadar yüksekti ki BP firması bu gazla zaten 6 tane sunucu açtı Türkiye de...

- İlk zamanlar oyunda kaç kişi online diye gösterge olurdu :D Hiç unutmam TR-4 girdiğimde hafta sonları 5 bin kişi olurdu. Bunların hepsi oyunda olanlar değildi sanırım yani hangarda gezinenler de dahil... Düz hesap yapsak 2 bin kişi yani 2 bin gemi oyunda aktif olsa bu günkü haritalarda dahil bölelim hemen. Korsanlar dahil, eskiler ve yeniler dahil 32 harita var 2000/32 =65,5 soruyorum en son ne zaman herhangi bir haritada 65 gemi gördünüz :D :D

Hayır bir tanesinde bile görseniz yetmez önceden her haritada bu kadar olurdu ki bu 2 binden yola çıkılarak yapılan bir hesap... 7-8 bin kişininde oyunda olduğunu biliyorduk...

Sonralarda ilk 5 goli türünde farklı tasarıma ve özelliğe sahip gemiler geldi Venom filan...

Her şey mükemmeldi resmen :D Korsan haritaları da şahane idi...

Sonralarda 3 farklı gemi daha Aegis, Citadel, Sinek :D

Ondan sonrada yenilikler geldi... Ama ne oldu ise sonralarda her şey kötüye gitti...

3D devrim niteliğinde bir yenilik oldu ama hizmet kalitesi düşüklüğü ve denetimsizlikler den kaynaklanan bot, hile, bug gibi durumlar bp firmasının net üzerinden reklamlarını çekmesi tam tersi kendisi reklam verir olması duruma tamamen geçmesi ile... Bu günlere geldik...

Bu günlere hemen gelmediğimiz gibi, bu günlerden kurtulmamızda kısa bir sürede olmayacak...

DO son 2-3 yıldır sadece batışta... Bir grafik düşünün... Sadece batış... Zaten şuan ki en güncel durumunu 4-5 ay devam ettirirse tamamıyla yok olur gibi bir duruma sürüklenir...

Neyse...

Sizlerde benim gözümden kaçanları ekleyebilirsiniz eski günlerin hatırına anılarınızı, kestiklerinizi, eski gemilerinizi vs.

Herkese iyi forumlar...

Sonradan aklıma geldi eklemek isterim.

Benim yıllarım bu oyunda geçti ve hayatımdaki en güzel online oyundu... O eski dönemlerde hiç bir zaman forum hesabı bile açmadım :) Foruma bile girmedim...

Nedeni oyuna kadar bağlıydım ki forumda vakit harcamak istemiyorum :D

Çünkü sorunlarda da yoktu... Bilgileri de oyunda elde ediyor ya da soruyorduk...

Şimdi ise gemi duruyor seprom atıp çıkıyorum... Forumda dolaşıyorum neden sorunlar çok fazla... Sadece bir kaç sayfa baksanız hep sorun sorun...

Belki bir gün bu sorunlar çözülürdü bende milyonlarca olan sepromumu harcarım :D

Kalkanlara bile 2,5 yıllık sep koydum. Kısacası birikti... Umudum tam ama bu günler geçecek bence...

Son düzenlenen: 7 Ekim 2018
    THEMIZ, [-ASLANBEY-] ve Avalanche.V bunu beğendi.
  2. uzayl80

uzayl80 User

bedne özledim eski klasik darkoyu ama nerdeee ne apis vardı nede zeus anahtar bile yoktu oyuna ilk geldiğimde 3 tane kapı vardı işte 10 yıldır düzeltemediler bu oyunu bu saatten sonra düzelmez herkes alcaaana bakar gider gerisi boş iş

3. __AZRAİL...

__AZRAİL... Guest

Merhaba.

Sayın arkadaşlar bende özledim o 2D oyun sistemi savaşlarda gemilerin yengeç gibi yan,yan gitmesini :D ama yenilik türküsünü söylüyen arkadaşlarda vardı ve yenilik yapılıyor kademe,kademe şimdide eskiye dönmekmi isteniyor :) bence sabırla beklemek lazım oyunun düzelmesini.

İyi forumlar.

4. kara panter kardeş bence boşuna umutlanma nedenine gelince darkın ilk yıllarından bahsetmişsinya bende o yılları hemde tr1de yaşayan biriyim o zamanlar şirketlerdeki gemiler şirket cetinden haberleşir 20 -30 hatta 40 50 gemi birden diğer şirket haritalarına baskına gidilirdi ve her gemi eşdeğer güçteydi birebirlerde ya keserdin yada kaçabilme imkanın vardı şimdi tek gemi en az 3-5 gemiyi hiç hasar görmeden kesebiliyor çok fazla uçurum oluştu getirilen yenilikler yüzünden bu güç dengesinin değişimi tabiki olumsuz olarak ayrıca getirilen yeni gemiler ve özellikler bunlarında sadece parayla elde edilebilmesi hemde yüksek ücret oyuncuları bota yöneltti tabiki bundan bence bp ninde haberi var ama nedense olayı kesinlikle engelleyecek tedbir alınamıyor ya da alınmıyor bilemiyorum artık üzerindede durmuyorum bu olayların bende senin gibi günlük takvim ödülünü alıyor sempromu yüklüyor ve çıkış yapıyorum bütün oyunculara ve sizlere iyi oyunlar ve iyi günler diliyorum

5. Cevabınız için teşekkür ediyorum ve haklısınız.

Bende yine günlük girişleri mi aldım sepromu mu attım çıkıyorum :) Biraz bu ufak gemimle dolanayım dedim. RSB filan birikmiş için :)

15 DK gezdim ve donma yaşamadım hiç.

6. kılıç60

kılıç60 User

Bir zaman gelecek bu oyunu botlarla oynayacaksınız.
    Yaklaşıyor yaklaşmakta olan...

Avalanche.V ve ..HULK.. bunu beğendi.
  7. __AZRAİL...

__AZRAİL... Guest

Merhaba.

Sayın arkadaşım teknik ekibimiz bot taramaları yapıyor ve gerekli cezalar kesiliyor. Temennimiz botların tamamen hayatımızdan çıkmasıdır.

İyi forumlar.

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 9 Ekim 2018
  8. lokman0505

lokman0505 User

403 Forbidden hatası alıyorum supporta mesaj yolladım cevap gelmedi 3 gündür lütfen moderatörler support görevlilerine iletiniz. kaç gündür gemiyi açamadım

9. Merhaba,

Birden çok konuya aynı problemi yazmayınız daha önce yazdığınız konuya üst birimimim cevap verecektir.
    Lütfen bekleyiniz.
    Aksi takdirde cezai işlem uygulanacak.

İyi forumlar.

10. lokman0505

lokman0505 User

modum kusura bakmada sana göre hava hoş gemi kurmay albaydır 4 gün giremedim sıralama gemisi kasmak zordur açılmalı biraz empati yapınız. içim daraldı.

11. Üzücü ama artık böyle :) ve birde oyuncuların yaşları büyüdü artık o zamanlar herkes neredeyse 10-25 yaşları arasıydı artık herkesin yaşı ilerlerdi ve bırakmalar ve oyuna giriş yapmamaya başladı maalum işi olan işine , işi olmayansa sevdikleriyle vakit geçirmeye başladı çünki eskiden dediğin gibi BOT,BUG çeşitli şeyler yoktu ve daha iyiydi hee buda yenilikler geldi oyun bozuldu anlamınada gelmez yenilikleride sevdik ama fazla yenilik olmamalıydı eskiden dediğin gibi bota pek kimse yönelmezdi çünki amaç yoktu tek amaç kapı açıp cephane yapmak ve savaşmaktı ama artık amaç farklı anlatayım.

1-) Apis,zeus ve droit uçuş düzenleri. ( Bunları almak için milyonlarca uri lazım maalesefki almak için bot kullanıyorlar )
    2-) Havoc ve hercules . ( Her bir kapı için 2000 gg ve 100 k uri lazım maalesefki bunun içinde bot kullanıyorlar )
    3-) Geliştirme. ( Maalesefki bota atmalarındaki ana sebepte bu aslında çünki milyonlarca uri istiyor )
    4-) Rütbe , spartan ve hades kapısı. ( Bir bota atma sebebide bu herkes rütbe meraklısı oldu spartan için ise bölünme kristali lazım onuda en çok veren kapı hades maalesefki bunlar içinde bot kullanıyorlar )
    5-) LF-4 ve LF-4 MD,PD,HP ( Bunları fullemek için bota atma ihtiyacı duyuyorlar maalesef )
    6-) Gemi Skinleri ve yeni ganimet kutuları. ( Maalesefki bunlar içinde bota atıyorlar )
    7-) Yeni gemiler ve I-OİL . ( Pusat,Tartarus,Cyborg,Mimesis,Hammerclaw bunları almak içinde bot kullanıyorlar maalesef )

Keşke şu bota bir çare bulunsa her serverin ana problemi bu BOT !!

Neyse bunları yazmamdaki sebep bu yenilikleri getirerek oyuncuları bota yönlendirende oyun yönetimiydi zaten dediğin gibi bunlar yokken hiç kimsenin bot derdi yoktu ihtiyaç duymuyordu bunlar geldi BOT ve BUG da bunlarla birlikte geldi hee yanlış anlaşılma olmasın ben botçuları savunmak amaçlı bunu yazmıyorum keşke BOT kullananlar hepsi banlansa ama olmuyor banlanmıyorlar ve ayrıca ödüllendiriliyorlar.

Umarım düzelir ama artık bende zannetmiyorum sonu hayırlı olsun :( ( Hayırlı olsun ki oyun oynamaya devam edelim boşuna yıllarımızı vermiş olmayalım ;) )

Avalanche.V ve ..HULK.. bunu beğendi.
  12. uzayl80

uzayl80 User

sayın mod oyuna her yeni bişey geldikce oyun sorunları dahada fazla artıyor bunun farkındasınız umarım bence dakoya söleyinde beta klasik sürümünü cıkartsınlar olmzmı :)

Avalanche.V bunu beğendi.
  13. ..HULK..

..HULK.. User

Çok güzel açıklamış sın kardeşim.

14. tşkrlerr :)

15. merkez ve ekip hic calismiyor bot icin hic kusura bakmada mileti burda ekip merkez calisiyor diye kandirmaya gerek yok acdiniz 658 hesap
    hesap hala bota ve adamlar turm genarak kurmay albay oldu merkez calisiyor ne icin ay sonu kasaya giren para icin calisiyor burda ne bann olur ne birsey
    diyeceksinizki busru gemi bann aldi gariban gemileri bann aldi parali bot kulanan oyuncular yuzde 90 acdiniz

allaha sukur 6 hafatdir buraya para vermiyorum sukur

16. sene 2009 du tr2 de oynuyorum o sıralar mmo yum.
    1-4 den 4-1 e atlamak ya da atlayamamak arkada düşman var mı yok mu belli değil bu gerilimli sahne imbd e 9 eder.
    diyeceklerim bu kadar :)

17. tr2-2008-'09-'10 zamanları ts2 nin gücü adına :)

18. .Paradoks.

.Paradoks. Guest

Merhaba,

Şikayetlerinizi merkez ekibe iletiyoruz. Merkez ekip şu anda yaşanan lag sorunun çözmek çalışmaktadır.

Bot kullandığı taramalarda tespit edilen her bir hesap gerekli cezayı alacaktır. En son yapılan banlamalardaki cezaların ne kadar ağır olduğun hatırlatmak isterim.

İyi forumlar.

19. Yollar biter botçular bitmez:(

20. **HUNTER**

**HUNTER** User

Belirttiğiniz sorunların hemen hepsine katılmakla beraber eskiden bug yoktu sözünüze katılamayacağım.oyunun ilk zamanlarını hatırlayanlar konfi hilesini hatırlayacaklardır,Bu oyunda insanlar bazı görevini kötüye kullanan yetkililer sayesinde kapı yapmadan sadece ödülleri alıp çıkarlardı,kapıya uri basmadan kapılar hediye edilirdi,o günleri çabuk unutmuşsunuz sanırım.Demem oki flash ve java tabanlı oyunlardan hileler hiç bir zaman eksik olmaz,olamazda.Şimdide bir sürü kullanılan hile mevcut,Buna yazılımcının müdahale etmesi bazen kolay bazense meşakkatlidir,anladığım kadarıyla DO ekibi mesakkatli şeyleri pek sevmiyor :) İsmini vermeyeceğim fakat aynı tabanlı çocuklarımızın oynadığı oyunları görüyoruz,ne kasma ne donma nede hileye müsamaha var,anında tespit ve gereğini yapma var,sonuçta birbirine yakın hatta o oyunlar kodlama ve içerik olarak bu oyundan dahada karmaşık oyunlar. Demek ki istendiğinde denetleme ve düzenleme yapılabilir.DO bu oyunu gözden çıkarmış gibi algılıyorum ben.Su gibi para kazanılan bir oyunun bu halde bırakılmasının başka şeyle izahı mümkün değil.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.