Eski Darkorbit

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve Ľαzαяυѕ tarafından 30 Ağustos 2014 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
?

Sizce böyle bir etkinlik olmalımı?

1. Evet. Hem oyuncu toplar hemde eğlenmemizi sağlar.

oy sayısı 10
    71,4%
  2. Hayır. Artık eskisi gibi çok oyuncu kalmadığı için etkinlikte eğlenemeyiz.

oy sayısı 2
    14,3%
  3. Ah keşke olsa :)

oy sayısı 2
    14,3%
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Eminim birçok oyuncu benim gibi eski darkorbiti özlüyordur. Mesela eskiden istila kapıları için yarım saat sıra beklerdik, spaceballa en az 100 kişi gelirdi, her mapda en az 30 oyuncu bulunurdu. Gemi, lf3, bo2, iris almak daha zordu. Şimdi ise bir haritada 20 kişiden fazla olunca server laga giriyor.
    Şimdi asıl fikrime gelelim. Bence en azından yılda 1 kez 1 haftalığına darkorbit eskisi gibi olsun. Bu etkinliği duyan eski ve yeni oyuncular aramıza katılır oyuncular çoğalır daha zevkli bir hale gelir. Eski darkorbitden birkaç resim;

SPACEBALL

İSTİLA ETKİNLİĞİ

ESKİ SİBELON :)

ESKİ CUBİKON

2. Kesinlikle olmalı, hem eski oyuncuların oyuna başlama isteği artar, +1.

Ľαzαяυѕ bunu beğendi.
  3. Ancasin

Ancasin User

Oyunun kalabalık olmasını herkes ister. Ancak o "eski oyuncular" dediğiniz kişiler konunda yazdığın gibi "yılda 1 kez 1 haftalığına" yapılacak olan birşey için neden gelsin adamın içinde oynamak isteği yoksa? Varsa zaten bu haliyle de gelir ve oynar.

4. İyi de oyuna gelen yenilikler yüzünden oyunu bırakanların sayısı çok fazla eski hâline döndürülürse en azından etkinlik boyunca oyuncu sayısında artış olabilir.

5. Ancasin

Ancasin User

Kendiniz söylüyorsunuz işte, "oyuna gelen yenilikler yüzünden oyunu bırakanların sayısı çok fazla" yani şuan o zamanlardan daha az oyuncu var. "eski haline döndürülürse en azından etkinlik boyunca oyuncu sayısında artış olabilir." etkinlik için gelen adam etkinlik bitince geri gidecek o zaman ne anlamı kaldı?

6. En azından diyorum, belki de gelen adam oynamaya devam edebilir. Üstelik etkinlik boyunca oyuncu sayısı artsa bile bu DarkOrbit ve bizim için kârdır.

7. Ancasin

Ancasin User

Valla bu etkinlikle gelen adamın devam edeceğine inanmıyorum şahsen. Ayrıca "eski oyuncular" dediklerinizin kaç tanesinin haberi olacak bundan? Hepsinin kendine göre belirli nedenleri vardır oyunu bırakmak için. Sırf sibelonun, cubikonun görüntüsü için döneceklerine inanmıyorum. Sadece o 1 hafta etkili olur, sonra şuanki haline geri döner. Sadece gelişmiş darkorbiti (ki benim fikrim hala eksiklikler var) 1 haftalığına gelişmemiş darkorbite dönüştürünce değişen birşey olacağına inanmıyorum.

8. Belki gelen adam devam etmez, belki ''eski oyuncu''ların haberleri bile olmaz, belki de bir kaç yaratığın görüntüsü için geri dönmezler. Hadi diyelim ki bunlar gerçekleşti, en azından şuanda oynayanlar zevk alacak, anılarını hatırlayacaklar.

Hem gelişmiş gelişmemiş diye ayrım yapmak doğru değil bence, görüntü olarak gelişmişlik olabilir ama o şekilde ayırmak doğru mu bilmiyorum.

Şimdi tek tek inceleyelim, bu etkinlikle gelen ''eski oyuncu'' oyuna devam eder mi, bence de pek etmez. Ama en azından etkinlik için oyuna giren oyuncular olabilir. Üstelik sadece yaratıkların görüntüsü değişmiyor, gemilerin, lazerlerin vs. her şeyin değişiyor. Sadece yaratıkla sınırlandırmak doğru değil.

Sonuç olarak en kötü ihtimalle hiç bir tane ''eski oyuncu'' oyuna gelmese bile en azından şuanda oyunu oynayanlar için zevkli bir etkinlik olacaktır.

Neyse, yalnız bir şey daha var eski oyunda LF-4 vb. eşyalar yoktu, bu yüzden eski görüntünün gelmesi olanaksız diyebiliriz. Ancak sadece yeni bir server açılırsa olur, örneğin 1 haftalığına yeni server açılır ve test serverlardaki gibi servera girince sana belli bir miktar uridium, credits verir. Onlarla hesabını dizersin ve eski DarkOrbit'i oynarsın, konu sahibi arkadaş bu şekilde bir düzenleme yap bence. Çünkü oyuna yeni eşyalar geldiğinden ancak bu şekilde bu yenilik olabilir.

Edit: Yazıyı yazana kadar bittim resmen :D

9. Ancasin

Ancasin User

Madem hoşuna gitmedi eski hali, yenilenmiş hali desem? :) Şahsen benim için zevkli olmaz çünkü bu iki yaratığın görüntüsü milattan kalma gibi geliyor :D Kalabalık için de dediğim gibi değişen birşey olacağını düşünmüyorum. Madem bittin o kadar uzun yazmasaydın sen de hayret birşey :D

10. Yani demek istediğim eskisi gibi en güçlü lazer lf3 en güçlü gemi goliath olsaydı :) O haftalığına lf4 ler apis zeuslar havoc herculesler geliştirmeler kaldırılıp etkinlik bitince eklense. Kritiğe bakan bi eşitlik olsa ne güzel olurdu :)

11. MKS-705

MKS-705 User

Güzel olur olmasına da adam pvp den fotoğraf almış 250 bin krediye vengance mi olur :D

12. bence 2. Ekran için bu uygulama yapılmalı çünkü buda çok kötü 2011 deki ekranda daha çok oyuncu vardı

13. Tamam biliyorum yeni öğeler olmayacak biliyorum işte bende diyorum ki yeni öğeler olmayacağından mecburen yeni server açılması lazım yoksa karışıklık olur.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.