Etkinlik Önerisi : Neverwinter

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve ●»LØØПIξ•TЦПξ$™«● tarafından 27 Kasım 2015 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
?

Beğendiniz mi ?

1. EVET

2. HAYIR

3. Okuyamadım ki :|

Sonuçlar sadece oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. NOT : Okuyacağınız öneri ÇOK AMA ÇOK AMA ÇOK uzundur. Şimdiden kolay gelsin :)

Bir gün ... Reginald Crowley rüyasında eski bağımsız sektör CA-01W B6-1'i eskiden II.Şirketler Savaşı'ında bireysel korsanlar olarak aktif iş yapan White Neon tarafından işgal altında görür. Bu kabustan hemen uyanan Reginald , rakip şirketleri arayıp Yeni Tarafsız Bölge NA-01H C4-4'de olağanüstü toplantı teklif eder.

Üç şirket Yeni Tarafsız Bölge'de toplanır ve Reginald'ı dinlemeye başlarlar.

- Arkadaşlar , eskiden düşmanlarımız olan White Neon geri dönmüş olabilir. Bunun için bir ordu toplanmasını talep ediyorum.

+ Saçmalık ! White Neon'u zor da olsa birlikte dağıtmıştık yeniden ortaya çıkmaları mümkün değil !

* Saçma olmayabilir de ... ben Reginald'ın yanındayım.

+ Peki tamam öyle olsun !

Ve karar verildikten bir saniye sonra ise NA-02I C4-5'den gelen bir grup beyaz gemi toplantı binasına saldırır. Bir çok yaralı ve gemi kaybı vardır. Ve üç şirket White Neon'un geri döndüğünü doğrular.

Neverwinter dosyası ... yeniden açılacak !
    Evet arkadaşlar , hikayeyi okuduk :)

Şimdi ise ayrıntılara geçelim. Bu bir etkinliktir arkadaşlar. Özel görevlerini tamamlayarak etkinliğin hikaye kısmını bitirmiş oluyorsunuz.

Diğer kısımları ise oyun içinde anlık etkinlikler ile tamamlanabilir.

Özel görevler ise her etkinlikte olduğu gibi KOLAY ve ZOR a ayrılacak. Kolay görevleri 10-13 Sv. dekiler yapabilir. Zor görevleri ise 13-20 Sv. dekiler yapabilir.

Görev kısmında bir harita göreceksiniz. Bu operasyonda ne kadar ilerlediğinizi gösterir.

---

İlk görevi bitirdiğiniz zaman hikayeye giriş yapmış oluyorsunuz. Görevleri kabul ederken ara sıra resimli anlatımlar ile hikayenin nasıl geliştiği ve ne yapmanız gerektiği anlatılacaktır.

---

Özel görevler ise sırayla şöyledir ;

KOLAY : Eski bir Kar Fırtınası

Anlatım : 4-4 haritasında yaşadığımız pusudan 1 hafta sonra çevredeki uzaylı fraksiyonların garip davranışları dikkatimizi çekti , özellikle Mordonlar ... garip bir şekilde bazıları kendilerini beyaz-mavi renklerine boyamış. Onları imha ederek çöplerinden VERİ TABANI nı topla ve geri getir.

Öldür : ... Neverwinter Mordon (Normal Mordona göre %20 daha fazla DP+Kalkanı mevcuttur)

Elde Et : 1 Veri Tabanı (Veri tabanı oyun içinde EKSTRALAR slotuna yerleşecektir. Görevi bitirdiğinizde kaybolur.

Ödül : 250 UCB-100
    1 LF2
    1 A03
    250.000 C.
    2.500 U.
    2.500.000 TP
    2.000 ŞP

ZOR : Tuhaf Benekler

Anlatım : Elit pilot ... 4-4 de yaşadığımız pusudan sonra uzaylılarda tuhaf değişimler oldu. Bu değişimi yaşayan uzaylılardan biri ise Lordakin ana gemileri. Beyaz gövde ile siyah benekleri olduğunu tespit ettik. Onları imha et ve VERİ TABAN larını bize getir.

Öldür : ... Neverwinter Lordakium (Normal Lordakium'a göre %10 daha fazla DP+Kalkanı mevcuttur ve değişik bir turkuaz lazer sıkmaktadır. Metalik bir görünümü vardır.

Elde Et : 1 Veri Tabanı

Ödül : 2.500 UCB-100
    5 Günlük Dosyası
    5 Kutu Anahtarı
    2.500.000 C
    25.000 U.
    25.000.000 TP
    25.000 ŞP
    -----------------------------
    KOLAY : Belirsiz Tehditler

Anlatım : Mordonların veri tabanlarını inceledik ve bir White Neon Gözcüsü'nden tehditler aldıklarını öğrendik. Hayatları karşılığında White Neon'u simgeleyeceklerini belirtmiş. Mordonlar çok tedirgin olduklarını , eğer onları yenebilirler ise kısa süreli bir barış antlaşması düşündüklerini söyledi. Ama öncelikle diğer Mordonları eski haline döndürmeleri gerekli.

Öldür : 20 Neverwinter Mordon

Ödül : 500 UCB-100
    1 LF2
    1 B01
    500.000 C
    5.000 U
    5.000.000 TP
    5.000 ŞP

1 Gün TÜM Mordon'lardan saldırı görmeme. (Ayrıca siz de saldırırsanız ŞP leriniz gider.)

ZOR : Lordakium'ların Bağımsızlığı

Anlatım : Lordakinlerin veri tabanına göre White Neon'dan bir tehdit almışlar. Eğer onları simgelemezlerse tüm filolarını yok etmek ile tehdit etmişler. Lordakinler de saf değiştirmiş. Ama kısa süre sonra ise liderleri bir çözüm yolu aramış ve sonrasında bize bağlandı. Bizden isyancı Neverwinter Lordakinlerden birkaç tane öldürmemizi , yaptığımız takdirde ise büyük ödüllerin beklediğini söyledi.

Öldür : 15 Neverwinter Lordakium

Ödül : 5.000 UCB-100
    10 Günlük Dosyası
    10 Kutu Anahtarı
    5.000.000 C.
    30.000 U.
    50.000.000 TP
    5.000 ŞP

--------------------------------
    KOLAY : Kar Tanesi Göründü !

Anlatım : Birkaç gün önce x1 haritamızdan beyaz gemilerin geçtiğini gördük. Sorgulamaya giden bir devriye vardı ama onlar gelmeden önce kaçmışlar. Bu White Neon'un savaş mesajı olabilir. Bilgi edinmek için onlardan birini sorgulamalıyız.

Öldür : 1 White Neon Scout

DP : 78.000
    SHD : 77.000
    Hasar : 1.500 , gri renkte LCB sıkar.

Ödüller :
    60.000 C.
    60 U.
    600 ŞP
    6.000 TP

Elde Et : White Neon Scout Pilotu (Haritada küçük bir insan gözükecek. Onu toplayın)

Ödül : 1.000 UCB-100
    1 Unique Lazer AF-1
    2 B01
    750.000 C
    7.500 U
    7.500.000 TP
    7.000 ŞP

ZOR : Fırtınanın Başlangıcı

Anlatım : Lordakinlerin dediğine göre bir grup White Neon gözcüsü x5 haritalarını haraca bağlamış. Konvoylar ile Uridyum topluyormuş. Sen konvoyu yoketmek ve saha kumandanlarını kaçırmak ile görevlisin. Hemen 10:00 dakika içinde x5 haritanda ol ve White Neon konvoyunu imha et.

Öldür : White Neon Konvoyu (4 White Neon Scout , 1 Kamyon)

Elde Et : White Neon Saha kumandanı

Ödül : 10.000 UCB-100
    1 Unique Lazer AF-2
    1 B02
    5 Kutu Anahtarı
    7.500.000 C.
    75.000 U.
    50.000.000 TP
    50.000 ŞP
    --------------------------------
    KOLAY : Erken Kış

Anlatım : White Neon artık bizim farkımızda ve artık bizi hedef almış durumda. Dikkat etmelisin , yalnız dolaştığında anında kamuflajlarını kaldırıp saldırabilirler. O yüzden tetikte ol. Onların bu kamuflaj teknolojisini nereden aldıklarını öğrenmek için onlardan bir kaç tane yok et ve birinden GEMİ ENKAZI topla.

Öldür : ... White Neon Scout

Elde Et : Gemi Enkazı

Ödül : 500 RSB-75
    1 Unique Kalkan Jeneratörü AS-C01
    3 LF2

ZOR : Bir Parıltı Gördüm ...

Anlatım : White Neon artık bize de saldırmaya başlıyor. Arada sırada giden keşif gemilerimize pusu kurdukllarını ve Mordon - Lordakinlere giden yardım konvoylarımızı çaldıklarını öğrendik. Onları takip et ve Kontrol noktalarındaki White Neonları imha et.

Takip Et : Yardım Konvoyu (1 Kamyon , 4 Spearhead)

Öldür : 10 White Neon Scout

4 White Neon Fighter

DP : 120.000
    Kalkan : 100.000
    Hasar : 2.000 , açık mavi sıkar ve RSB den biraz daha hızlı vurur.

Ödüller : 150.000 C.
    150 Uridium
    15.000 TP
    1.500 ŞP

Ödül : 5.000 RSB-75
    1 Unique Kalkan Jeneratörü AS-C02
    2 LF3
    --------------------------------------
    KOLAY & ZOR : Ve Kutup Yıldızı Kendini Gösterdi

(Bu ve bundan sonraki görevler aynı olacak.)

Anlatım : Gözcülerimiz White Neon'un bulunduğu sistemi tespit etti. Oraya gidip sorunu kökünden halletmeyi planlıyoruz. Ama orası için özel bir kapı gerekli. Bu kapı parçalarını ise maalesef White Neon pilotlarından elde edebiliriz. Kapı bitene kadar White Neon pilotlarını imha et ve onlardan KAPI PARÇASI elde et. 35'e kadar tamamlamalıyız.

Öldür : White Neon Scout - White Neon Fighter

Elde Et : CA-01W B6-1 (Sirius) Kapı Parçası (1-35)

NOT : Kapı Parçalarını anlık etkinliklerdeki gelen White Neon pilotlarından elde edebilirsiniz. Çöplerinde %50 oranında bulunur. (En son anlatacağım)

Ödül : ---

-----------------------------------
    KOLAY & ZOR : Kar Küresinin İçine

Anlatım : Kapının inşaası bitti. Şimdi ise çalıştırmak için bolca PALADYUM gerekiyor. PALADYUM ise Reaper Korsanları'nın ana üslerinde. Oradan biraz paladyum toplaman gerekiyor. Sonrasında ise 4-5 haritasında yerleşik olan kapıda 1 GGe için takas yap.

Elde Et : 20 Palladium

Ödül : 5.000 RSB-75
    1 Unique Hız Jeneratörü AG3N-8900
    1 CLO4K XL CPU
    -------------------------
    KOLAY & ZOR : Kara Kış Bölgesi

Anlatım : Artık White Neon'u yok etmeye hazırız. Öncelikle HANGAR ımızdan bazı ihtiyacın olacak tehçizatları alman gerekiyor. Bu arada bir haber geldi. Rakip şirketler en az bir pilotu senin emrine verebilirlermiş. İstediğin bir düşman pilotu grubuna alarak görevine katılmasını sağlayabilirsin. Grupta olduğu sürece yapılan kapıyı görebilir. Bol şans pilot ... geri dönemeyeceksin o yüzden dikkatli ol !

Elde Et : En az 1 MMO ve 1 VRU pilotundan oluşan bir grup.

Git : HANGAR (x1 - x8 haritada Hangarı açan bina)

Git : 4-5 , Sirius Kapısı (Haritanın ortası)

Git : 6-1 / Sirius / $

Ödül :
    x20 EMA
    x1000 PLT-3030
    x100 Roket İnce Ayarı
    x10 Kalkan Yükleme
    x10 Impuls Zinciri
    x1 P.E.T ESC (Görev için verilecek P.E.T. Kendinden donanımlıdır -Tüm Sv.1 modüllerden var- ve hikaye bitiminde silinir , şirketinizin rengini alır ve birkaç görsel ekleme mevcuttur.)
    KOLAY & ZOR : Siber Kuş I

Anlatım : Evet , şimdi ekibinle beraber haritadasın *czzrt* bağlantı gidip geliyor o yüzden hızlı konuşacağım , orada bir dostumuz var , onun istasyonunu ANA ÜS olarak kullanabilirsin. Yani öldüğünde orada doğacaksın. Şimdi ekibinle beraber üslerinin ön saflarına git ve nöbetçileri indir.

Git : White Neon Üssü Ön Cephe

Öldür : 100 White Neon Scout
    30 White Neon Fighter

Ödül : 10.000.000 C.
    30.000 U.
    10.000.000 TP
    10.000 ŞP
    10 Kutu Anahtarı
    10 Tamir Kuponu
    KOLAY & ZOR : Siber Kuş II

Anlatım : Merhaba , ben Gako. Reginald seni bana emanet etti. Burada seni ben yönlendireceğim.

İyi iş , Nöbetçileri indirmişsin. Ama bu daha başlangıç ! Üssün içlerine yol al ve tüm White Neon'ları imha ederek içeri doğru devam et. Ama dikkat et , White Neon bu sefer ağır savaşçılarını piyasaya sürecek ...

Git : White Neon Üssü İç Cephe

Öldür : 200 White Neon Scout
    50 White Neon Fighter
    15 White Neon Cruiser

DP : 225.000
    Kalkan : 200.000
    Hasar : 3.500 , UCB sıkar.

Ödüller :

300.000 C.
    300 Uridium
    30.000 TP
    3.000 ŞP

Ödül : 10.000.000 C.
    60.000 U.
    6.000.000 TP
    20.000 ŞP
    2 Hercules Diroit Tasarımı
    -------------------------------------
    KOLAY & ZOR : Siber Kuş III

Anlatım : İyi iş pilot ! Şimdi ise son dalgaya geldi sıra. Bu dalga daha da zor ve sanırım yaptığınız imhalar lider Snow White'i uyandırdı. Tüm birimleri imha ettikten sonra Snow White'de size saldırıya geçebilir. Dikkatli olun ... bu adam Century Falcon'a benzemez !

Git : White Neon Üssü Merkez

İmha Et : 300 White Neon Scout
    70 White Neon Fighter
    20 White Neon Cruiser

İmha Et : ''Snow White''

DP : 2.500.000
    Kalkan : 2.500.000
    Hasar : 50.000-60.000 , Kalın UCB sıkar , RSB gibi salvo atar.)

Özel Yetenekler :

Impuls Kalkanı

Bu yetenek ile ona 1 dakika boyunca saldıramazsınız. O da size saldıramaz.

Optik Kamuflaj

Bu yetenek onu saldırırken bile görünmez yapar. 1 dakika etkilidir.

Partikül Şok Dalgası

Bu yetenek yarıçap 500 içindeki tüm düşmanlara şok dalgası ile saldırır ve hepsine 30.000 hasar verir. Sonraında ise her 5 saniye arayla 3.000 DP düşürür. 30 saniye etkilidir.

Ödüller : 100.000.000 C.
    100.000 U.
    100.000.000 TP
    10.000 ŞP

1000 Seprom
    1000 Promerium

Ödül : 50.000.000 C.
    100.000 U.
    10.000.000 TP
    10.000 ŞP
    1 LF4
    1 HST-3
    1 B03
    5 Unique Lazer AF-3
    5 Unique Kalkan Jeneratörü AS-C03
    5 Unique Hız Jeneratörü AG3N-9900
    20 Kutu Anahtarı
    200 Günlük Dosyası
    2 Havoc Diroit Tasarımı

1 Snow P.E.T tasarımı (Kamikaze süresini %3 kısaltır ve P.E.T hasarını %5 arttırır.

---

1 Neverwinter Goliath (Pixel Kamuflaj görseli vardır.)

Özel Yetenekleri : Piksel Kamuflaj (Saldırırken bile görünmez olursunuz. 1 dk. etkili)
    %10 Yetenek Süresi Kısaltma
    %10 DMG arttırma

---

<Siber Kuş> ünvanı.

---

--------------------------------------------------------------------------

Senaryoyu bitirdiniz. Ama etkinlikler bununla sınırlı değil ! Ay boyunca sizi türlü türlü etkinlikler bekliyor olacak !

> White Neon Sızma

Normal SIZMA oyununun White Neon pilotlarıyla oluşturulmuş versiyonu. Ama burada yaratıklar dalga dalga ve gruplar halinde geliyor !

Etkinlikten bir görünüm ;

---

> Konvoy Koruması

White Neon konvoylarımıza el koyuyor. Konvoyu x1 den x8 e kadar takip et ve vurabildiğin kadar White Neon vur.

---

> Siber Kuş Avı

White Neon lideri ''Snow White'' x1 e doğru ekibiyle beraber (4 White Neon Cruiser) geliyor. Çabuk , tüm pilotları ve üssü yoketmeden önce onu durdur !

Ayrıca ay boyunca dükkanda bulunacak özel eşyalar ;

- UCB-100 (1 Tane = 10 U.)

- FWX-WNV

White Neon korsanlarının zafer fişekleri ... sende bir tane al ve kötücül amaçlar için fişeklerini patlat !

---

- KKD-01 P.E.T Modülü

P.E.T kamikaze yükleme süresini %2 kısaltır.

Ay içinde göreceğiniz ünvanlar ;

<Kış Koruyucusu>

Tüm KOLAY görevleri tamamla (5 ve sonraki görevler geçerli değildir)

<Kar Fırtınası>

Tüm ZOR görevleri tamamla (Aynı durum bu ünvan için de geçerlidir)

<Beyaz Avcısı>

1000 White Neon Scout imha et.

<Beyaz İmha Edici>

500 White Neon Fighter imha et.

<Beyaz Silici>

100 White Neon Cruiser imha et.

<Eskort Lideri>

Konvoy Koruma etkinliğinde 1.sıraya yerleş.

<Kar Küresi Savunucusu>

Siber Kuş avında 1.sıraya yerleş.

<Neon Sızdırmaz>

White Neon Sızmada 1.sıraya yerleş.
    ---------------------------------------------------------------------

Biraz White Neon haritasından bahsedelim ,

Haritanın görünümü şu şekildedir.
    Bahsettiğim WHITE NEON üssü ise komple böyledir ,

---

Üssün biraz daha içinden bir görünüm ,

---

Gako'nun İstasyonu

---

Haritada çalacak müzik (Son 3 görevle aynı ismi taşıyor -Cyberbird , Siber Kuş-)

Haritada görebileceğiniz bazı efektler ,

Kar Yağışı (Diğer resimlerde de göreceğiniz üzere)

Aşağılarda dolanan White Neon Scoutlar (Size zararları yoktur sadece çok aşağıda görsel olarak dolanırlar)
    --------------------------------------------------------------------------------
    Operasyon : Neverwinter ...

Kış artık uzun süre evrende kalamayacak !

Önerinin sonu. Umarım beğenmişsinizdir :) ''---'' olan kısımlara en kısa sürede görseller yerleşecektir.

anakin5555 ve FULLTIME0FFTURKEY bunu beğendi.
  2. Okuyamadımki ! :D Şaka bir yana kaliteli konuya benziyor , boş bir zamanımda okuyacagım. Çok emek sarf edilmiş.

Son düzenlenen: 27 Kasım 2015
    WolfWar bunu beğendi.
  3. Merhabalar,

Ben henüz okumadım,birazdan çay eşliğinde detaylı bir şekilde inceleyeceğim şöyle kabaca baktığımızda konu uzunluğu ve görseller epey bir emek harcandığının göstergesi,ellerinize emeklerinize sağlık keyifle ve merakla okuyacağım.

İyi forumlar

WolfWar bunu beğendi.
  4. DraydiBoy

DraydiBoy User

bu kadar görsel bu kadar yazı yazdıysan bunun altında vardır bir şey diyorum ve oyum olumlu :)
    Artık Okumuş bulunuyorum ve hakikatten ödüller biraz fazla gibi gördüm yani 2 herkül :) falan neyse konu senin konun bir şey diyemem şarkı konusunda şarkı tutmamış :) başka bir şey olsa iyi olur. genede oyum olumlu

Son düzenlenen: 29 Kasım 2015
  5. Aliens

Aliens User

Senden kötü fikir çıkmayacağını biliyorum. Oyum olumlu. Bilgisayara geçince detaylı bir şekilde inceleyeceğim.

6. fazla okumadım oylece yüzeysel geçtim ama:oops: fakat:rolleyes: lakin:eek: güzele benziyor OYUM OLUMLU :D

7. Kısaca bu kış etkinliği olacak diyorsun? Darkın kendi yapmış olduğu etkinlikten zaman kalırsa bunuda sonrasına ekleyebilirler ama seneye artık.

Konunun sadece başını okudum kısaca ne olduğunu anlamak için ve devamını okumaya üşendim:D oyum olumlu.

^^TEK^^HAKAN- bunu beğendi.
  8. Rehber

Rehber Guest

Merhaba,

Konunuzu baştan sona kadar okudum :).

Emekleriniz için ellierine sağlık.

Yorumumu yazarken bile halen gülüyorum.Kimse konuyu okumamış,fakat herkesin oyu olumlu,ilginç geldi bana,

Yaratıkların DP leri biraz düşük gibime geldi.

Ayrıca sonuçta verilecek olan ödüller biraz fazla gibi.Değerlendirilebir.

Güzel bir çalışma,tekrardan ellerinize sağlık derken devamını beklediğimizi belirtmek isterim.

Keyifli Forumlar.

WolfWar bunu beğendi.
  9. Modum okumaya başlasam 30 dk sürer bide okumam kötü olunca :D

10. Bu huyumuzu sevmiyorum. ''Konu uzunsa kesin iyidir'' , tamam yine über-uzun ve güzel bir konu yaptım ama sonuçta hepsini okumazsanız nasıl değerlendirilebilir ki ? ...

Bir daha uzun konu açmam :D

*1 ay sonra* :D

Aynen kış etkinliği.

Daha var kışa ya , 1 ayda tamamlanır bu etkinlik bence.

Çok sağol :)

11. Şuanda uğraştıkları bir kış etkinliği olduğu için bunu yapacak zaman kalmaz ki daha konu yeni ve oy toplaması lazım. Kodlama, grafik işleri kolay değil.

12. WolfWar

WolfWar User

Kusura bakma hepsini okuayamadım fakat okuduğum kadarıyla fikrin güze +1 Fakat birkaç yeri anlamadım anlatırsan sevinirim. Bu goliath tasarımını açıklarsan. Sonra bu uniqiue yazan kalkan lazer ve hız jeneratörleri var bunlar yeni jeneratör ve silah falan mı ?

13. Aynen o lazerler adı üstünde Unique yani benzersiz. Sadece bu etkinlikten alınabiliyor. Özelliklerini daha düşünmedim ama hız ve lazer jeneratörleri oldukları kesin :)

WolfWar bunu beğendi.
  14. WolfWar

WolfWar User

Özellikleri aşırıya kaçmadan yap yoksa çok olumsuz oy alır. Yani lazerlerin hasarları oyunculara lf4 hasarında hasar versin fakat başka bir özelliği olsun. Aynı şekilde hız jeneratörüde öyle olsun. Kalkanı da öyle yap ;)

15. Rehber

Rehber Guest

Merhaba,

Tahminim bie yerde yanlışlık yaptınız;

Benim sizin konunuz hakkında yaptığım yorum ile sizin yazdıklarınızın bir bağlantısını kuramadım.

Sevmediğiniz huyum hangisi oluyor pek anlıyamadım.

Keyifli Forumlar.

Chaorrupted bunu beğendi.
  16. Modum dediğinizi yanlış anladı ya da başka birinin yorumuyla karıştırdı sanırsam :) .

17. Rehber

Rehber Guest

Merhaba,

Bencede öyle olmuş gibi :D.İnsanlık hali,bazen oluyor işte.

Keyifli Forumlar.

18. Görevde ki ödüllerin urisi biraz fazla olmuş. Onun dışında +1 :)

19. ÖHÖM ÖHÖM , sanırım size gözlüklerimi ödünç vermeliyim MOD'um :D

nereden başlasam ki ...

Yani milletçek genelde böyle bir ön-yargıya sahibiz onu belirtmek istedim. Yalansa söyleyin yani :)

-nız , yani siz Zamiri , 2.Çoğul Şahıs Eki.

Siz
    kelimesi büyük veya rütbeli kişilere denilebildiği gibi sen kelimesinin çoğuludur. 1'den fazladır.

Kelimeyi eklerine ayıralım ;

oku-maz-sa-nız.

Oku kelimesi FİİL KÖK'tür.

Maz eki ise OLUMSUZ ektir ve bulunduğu kelimede olumsuzluk , negatiflik belirtir.

Sa eki , şart kipidir. Şunu yapmazsan şu olur gibi. Mesela , bunu okumazsa ben de evden giderim.

Nız eli , yukarıda bahsettiğim 2.Çoğul Şahıs ekidir.

TL;DR : Burada size söylenen bir şey yok :) Ben genel olarak tamam konu güzel bayağı da uzun ama yarısı kadar da olsa okuyun okumadan fikri eleştirmek doğru değil demek istedim.

Üzgünüm ama mantıklı bir açıklama yapmadıkça yorumlaşmaya devam edecektik :\ yapmalıydım.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.