FPS problemi

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve balıkk tarafından 21 Haziran 2018 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. balıkk

balıkk User

Merhaba,

Sistemim gayet yeterli olmasına rağmen FPS problemi yaşıyorum. Grafik ayarlarını en düşüğe çekmeme rağmen 3-4 gemi yoğunluğu olduğunda 15-20'e düşüyor fps, masaüstü pc de daha kötü sistem olmasına rağmen o bile daha iyi fps veriyor. Benim gibi problem yaşayanlar var mı? En ağır oyunlar da bile kasma yaşamama rağmen bu durum normal mi? Bu problemi denemesi için nerdeyse aynı özelliklere sahip farklı bir laptopta daha denedik sonuç aynı :(
    Denediğim yöntemler;
    Yandex tarayıcıyı kullanma, tarayıcıyı nvidia ile açma, flash player güncelleme, grafikleri düşürme...
    Sistem:
    işlemci: Intel i7-7700hq
    Ram: 8 gb
    Ekran Kartı: Nvidia gtx 1050 ti[​IMG]

2. Oyun donması ile ilgili çözümler vardı forumda, yeni başlayanlar kısmında İndex konusunda"Flash Player/Çerez vs. Hakkında" başlığı altındaki linkerden ulaşabilirsiniz. Moderatör link paylaşırsa sevinirim.

3. VALEYARD

VALEYARD Guest

Merhaba,

FPS hakkında buradaki yazıya göz atınız.

Benim kendi fikrim bilgisayarın pilini takıp denemeniz. Yakın bir zamanda arkadaşımın aynı problemi vardı. Laptop pilini yenileyince sorunu düzeldi.

İyi forumlar.

4. balıkk1

balıkk1 User

Denilenleri uyguladım yalnız sorun hala devam ediyor

5. Büyük ihtimal nvidia optimus geçiş problemi yaşıyorsunuz. Şöyle ki işlemcilerin içerisinde düşük güçte bir ekran kartı vardır. Onboard ekran kartları artık işlemci içerisinde yani. Bir de sahip olduğunuz 1050 Ti var. Oyun oynarken nvidia kontrolcüsü hangi ekran kartının kullanılacağına kendisi karar verir. Genellikle tarayıcılarda ve flash player uygulamalarında tercih onboard ekran kartı üzerinedir. Bu yüzden siz oyunda nvidia ekran kartınızı değil, intel ekran kartını kullanıyorsunuz. Haliyle işlemcinin içerisindeki daha güçsüz bir çip olduğu için fps problemi doğuyor.

GPU - Z tarzı bir program yükleyip oyun esnasında hangi ekran kartının kullanıldığını güç tüketiminden anlayabilirsiniz. Eğer sorun dediğim gibi ise Nvidia Kontrol Panelinden otomatik geçiş ayarlarını kullandığınız tarayıcıya göre ayarlamanız gerekecek. Sorunun daha detaylı çözümü için Nvidia Optimus geçiş problemi diye aratabilirsiniz.

6. camcuba11

camcuba11 User

FPS probleminin en önemli sebebi sunucuyla alakalı olması bizim tr sunucularımız Türkiyede mi ??

7. Hayır oyunun hiç bir sunucusu Türkiyede bulunmamaktadır bağlantıyı almanya serverı üzerinden yapmaktayız.

8. camcuba11

camcuba11 User

O zaman bağlantı sorunlarının çözümü için bilgisayarınızla alakalıdır demeyi bırakın sunucu ne kadar yakınsa fps o kadar düşük olur bunu herkes bilir normal wifi bağlantısı gibi birşey fps internetin güçlü ve bilgisayarın performansıyla çok ta alakalı bir durum değil örnek vericem şimdi kurallara aykırı diye uyaracaksanız sunucuları tr de olan oyunları hepsinde rahat bir şekilde oynabiliyoruz yani
    Şöyle bir ayrıntıda söyleyeyim Türkiye de olup ta yabancı serverlerde oynayan arkadaşlar bilir böyle fps sorunları yaşanmıyor tr sunucularımızın altyapısını sağlam değil çünkü kullanıcı pc ve internete performansını bahane ediyor gelişme yönelik çaba harcamıyorsunuz zaten oyun iyice boting e başladı sonunumuz hayır olsun ne diyelim
    Not: Almanya yı hiç sevmem zaten..

Son düzenlenen: 23 Haziran 2018
  9. FPS ile Ping olayını karıştırmışsınız. FPS oyunda saniyede geçen kare sayısıdır. Yani görüntünün ve oyunun akıcılığı ile alakalıdır. Server uzak olduğunda Ping yükselir ve buna bağlı olarak oyunda tepki süresi artar. Örneğin siz emaya tıklarsınız oyun pingden dolayı emayı 3 saniye sonra atar ama bu sırada FPS'niz çok yüksek olabilir. FPS düşüklüğünün genel sebebi oyun programlaması ve oynanan bilgisayarın işlem gücüyle alakalıdır.

Bilgisayarım çok iyi ama hâlâ yaşıyorum diyorsanız muhtemelen başka bir sorundan dolayı işlem gücünü tam kullanamıyorsunuz. Aslında bu sorunların temel sebebi Flash Player'dır. Çünkü işlemcinin tek çekirdeğini kullanır ve ekran kartı ile arasında bir bağ kurulması zordur. Genellikle oyunda bilgisayarlar işlemcinin grafik kartını kullanıyor bu da donmalara neden oluyor.

10. balıkk

balıkk User

denedim ancak net bir şey anlaşılmıyor iki ekran kartının yüzde olarak kullanım oranı aynı malesef durumu çözemedim. Sorun flash player kaynaklıysa bu kadar oyuncu nasıl fps sıkıntısı yaşamadan oynuyor, bu sorun bir tek bana mı işliyor anlamış değilim.

11. Örenek verecek olursam arkadaş demişya ekran kartı diye bakın ben bu oyunu çoğu zaman takılmadan
    P5G41T-M LX anakart,ati radeon hd 2600 pr0 512 mb 128 bit ekran kartı,

işlemcimi değiştirdim şuan intel xenon5460 kullanıyorum ,ram 4gb ve takılmalar olamadan rahatça oynayabiliyorum ve bu pc nerdeyse 8-10 yıllık bir pc,evet tabiki benden daha iyi oynayan kişler var ve onlar şuan 4-5 bin liralık gerçekten oyun pc olarak nitelendirilen pclerde oynuyorlar ha onlarda takılma donma yokmu tabiki var ben üsttede yazdığım gibi oyunun Türkiyede bir sunucusunun olmadığına bağlıyorum fakat yaşadığınız bölgenin internet alt yapısı ve akış hızıda çok etkilemektedir ,anlayacağıınız sebep aranacak olursa çok neden bulabiliriz.

12. Ben sağlam bir ekran kartına sahibim fakat daha 56 fps üstünü görmedim. Savaş anlarında ise 20'lerde olursa iyi sayıyorum.

13. balıkk

balıkk User

hocam bence problem server kaynaklı değil öyle olsaydı evde masaüstü bilgisayarım var özellikleri laptopa göre daha düşük ama aynı neti kullanıyorlar sizin mantığınıza göre o zaman onda da kasması gerekmez miydi? Bence problem tamamen flash player kaynaklı diye düşünüyorum.

14. balıkk

balıkk User

aynen öyle dostum bende de boşken 60 fps savaşmaya gelince 20-25 lere düşüyor.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.