Destek Güvenli değil/Saldırgan içerik!

Konusu 'Bunun Dışındakilerin Arşivi' forumundadır ve ERDALBAGGAL tarafından 20 May 2020 başlatılmıştır.

Değerli forum kullanıcıları,

Bu forumda aktif olabilmen için öncelikle oyun hesabına giriş yapman gerek, aksi taktirde foruma ulaşamassın. Eğer oyun hesabın yok ise, lütfen kendine yeni bir hesap aç. „Oyun için tıkla“
  1. Merakımı maruz görün ama son bir haftadır (SADECE OYUN İSTEMCİSİNE GİRİNCE)
    Böyle bir uyarı belirleniyor
    Güvenli değil/Saldırgan içeri/Yerel depolamaya erişim

Bilgisayarımda mik ve kamera yok,
    Sadece merak ettiğim, neden bu uyarının çıktığı,

-----------------------------------------------------------------------
    [​IMG] Güvenli değil veya Tehlikeli
    Bu sayfada gizli veya kişisel bilgilerinizi girmemenizi öneririz. Mümkünse siteyi kullanmayın.

Güvenli değil: Dikkatli bir şekilde ilerleyin. Bu sitenin bağlantısının gizliliği ile ilgili ciddi bir sorun var. Birileri bu site üzerinden gönderdiğiniz veya aldığınız bilgileri görebilir.
    ----------------------------------------------------------------------------

Google chrom bu bilgiyi vermiş, bu uyarı hakkında..

titans___ ve «®βŁДÐΞ•53» bunu beğendi.
  2. Konuya yardımcı olmak açısından opera gx'in de aynı uyarıyı verdiği söylemek isterim.

ERDALBAGGAL bunu beğendi.
  3. Titan.

Titan. Guest

Merhabalar,

Konu hakkında belirli düşüncelerim var lakin emin değilim. Takım arkadaşlarımdan onay aldıktan sonra mesajımı tekrardan güncelleyeceğim yada yeni mesaj atacağım. Lütfen biraz bekleyiniz.

İyi Forumlar.

4. Bende de çok uzun zamandır aynı mesaj çıkıyor ama konu açmaya üşendim ya :D

ImStillNotHappy ve ERDALBAGGAL bunu beğendi.
  5. joetly

joetly User

kullandığınız tarayıcılar kimi çerezler ve/veya istenilen içerikleri sertifika doğrulaması olmadığından zararlı gibi görebiliyor ve bu uyarıyı veriyor.

hemen güvenin demiyorum sakın yanlış anlaşılmasın ancak misal benim yaptığım saçma bir php sayfam dahi localhost (yani kendi serverim aynı bilgisayar üzerinde) ta çalışmasına rağmen tarayıcı "güvenli değil" uyarısı verebiliyor.

6. Sağolun modum cevabınızı merakla bekliyorum...Lütfen unutmayın geri gelin bu konuya..Yetkili takımdan bilgi aldıktan sonra..

Ayrıca şunu da tekrar söylemeliyim ki..

Ödeme ekranında herhangi bir yerde değil..

Sadece oyun istemcisine başlata bastıktan sonra bu yazı geliyor..

Evet ama dediğim gibi Sadece oyun istemcisine başlata bastıktan sonra bu yazı geliyor.. Diğer yerlerde değil..

En azından sadece bende olmuyormuş :)

Bir arkadaş da oluyormuş bu evet hepimiz cevabı büyük bir merakla bekliyoruz :)

«®βŁДÐΞ•53» bunu beğendi.
  7. Luminous

Luminous Guest

Merhaba,

Durum hakkında bizlere bilgi verebilecek tek yer teknik ekiptir. Bu sorunu bizlere bildirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Tarayıcının geliştirici panelinden ilgili sorunla alakalı araştırma yaptığımızda; upload_2020-5-20_16-35-55.png
    "http://eps.optimist.darkorbit.infinicast.io/" linkinin problemli olduğu uyarısıyla karşılaşıyoruz. Konu hakkında kısıtlı bilgim var ama muhtemelen ilgili linkin SSL sertifikalarında problem mevcut çünkü https değil de http kullanılmış. Bizler bu sorunu tüm ekran görüntüleri ile teknik ekibe ileteceğiz.

İlginiz ve dikkatiniz için teşekkür ederiz.

Minerva, Themis. ve ERDALBAGGAL bunu beğendi.
  8. Rica ederim sayın modum sonuçta, bu bir online oyun, ve insanlar bu oyuna güvenerek giriyor, insanlar kredi kartını giriyor özel biglilerini veriyor,

Ve ekranda öyle bir yazılar çıktığında insan ister istemez şüpheleniyor

Kendinizi başka birinin yerine koyun bu işlerden anlamayan oyuna yeni başlayan bir küçük arkadaşımız da olabilir bir başkasıda olabilir bu yazıyı görse direkt oyundan çıkar acaba virüslü bir sitede mi dolaşıyorum diye,

Umarım teknik ekibi bu sorunu en yakın zamanda çözer

Çünkü koskaca darkorbite sanki bir virüslü siteye giriyormuşcasına bize tehdit uyarı vermesi hoş değil

Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir

Saygılarımla :)

Edit:Dediğiniz gibi bende internette araştırma yaptığımda HTTPS' Yerine HTTP olarak yazdığı için bu sorunun olduğunu./kaynaklandığını düşünüyorum.

Ama yinede bunun düzeltilmesi lazım kimse bu bağlantı güvenli değil, saldırgan içerik vb temali bir oyuna giriş yapmak istemez :)

Güncel..

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 21 May 2020
  9. Titan.

Titan. Guest

Merhabalar,

Lütfen alt alt yazı yazmayınız Forum kuralları gereğince yasaklanmıştır, bu seferlik sizi uyarıyorum. Devamı halinde caza alabilirsiniz.

İyi Forumlar.

10. Gerekli bilgileri edinip geri döneceğim dediniz ama gelmediniz birdaha, merak ettik forum olarak :)?

Sonuç nedir, niye böyle öğrenebildiniz mi?

Sadece konuyu güncel tutmak için güncel yaptım, flood olcağını düşünmemiştim,

11. Themis.

Themis. Guest

Merhaba,

@Luminous modumunda dediği gibi sorun oyun başlatılırken bilgisayarınızın bağlandığı bir uzantıdan kaynaklanmaktadır. (HTTP olan) Bağlantının sonuna dikkat ederseniz İO uzantılı olduğunu görürsünüz, İO uzantısı web uygulamaları için kullanılan bir uzantıdır. (Oyunlar, ufak web uygulamaları vb.) ödeme yaparken farklı bir kanal kullandığınızdan dolayı bu bağlantı herhangi bir problem içermemektedir.

Bu bilgiler tamamen şahsi düşüncelerimdir. ( Lakin büyük ihtimalle doğru :D )

İyi forumlar.

12. Anladım, anlıyorum ama demek istediğim bu bir online oyun,

Sonuç ne olursa olsun, oyun oynarken orada (GÜVENLİ DEĞİL) gibi bir şey kesinlikle ve kesinlikle yazmaması lazım,

Tabi laflarım size değil, işte teknik ekibe tabi iletirseniz onlarda anca bilir,

Sonuçta insanlar internette vpn kullanarak giriş yaptığı o kadarnlık ve tehlikeli sitelere girmiyor,

Ki size söylüyim, dünya üzerinde ki en karanlık ve tehlikeli sitelere giriyorum yeri geliyor, bunu kesinlikle söyleyemem, oralara girince bile hiçbir tarayıcı

(GÜVENLİ DEĞİL) Gibi şeyler demiyor

Ama darkorbit gibi bir oyun insanlara bunu gösteriyor etik değil, benim için sıkıntı olmaz sizin içinde bir başaksı içinde ama yazmaması gerekir umarım demek istediklerimi anlatabilmişimdir :)

Luminous ve Themis. bunu beğendi.
  13. Luminous

Luminous Guest

Merhaba,

Bu konuyu yukarıda mesaj atmamdan hemen önce raporlarımıza ekledim, konunun teknik ekibe ulaştırılmasını sağlayacağız.

Ama, teknik ekip tarafından bu konu ile ilgili yapılacak/yapılması planlanan veya önceden alınan bir aksiyon var mı bilmiyoruz. Ama konunun birkaç kez daha hatırlatılıp takipçisi olunacağının garantisini verebilirim. Çünkü tıpkı bahsettiğiniz gibi, "Hoş" bir görüntü değil. Ben de bir oyuncu olarak bu tür uyarılarla karşılaşmak istemem açıkçası. :)

İyi forumlar.

14. Bence gerekeni söylemişsiniz, bana pek diyilecek bir laf kalmamış :)

(NOT:Aynı sorun arada sırada forumda da' boy göstermeye başlıyor, fakat oyun clienti gibi değil bir süre sonra gidiyor)

Bence şuan oyun'da ciddi bir güvenlik açığı, var bir süre girmemek en iyisi, umarım yakın zamanda çözülür..

15. Emi0666

Emi0666 User

Merak edip siteyi kontrol ettiğimde bende öyle bir sorun yok acaba kişisel bir durummu anlamış değilim.( Tarayıcı Opera)

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 22 May 2020
  16. Kişisel bir durum da olabilir :D bazilarında var bazılarında yok, yada sadece bende var :D
    not:eek:yun istemcisine bakın, bi anasayfa vb yerlere değil

Moderatör tarafından en son değiştirilen: 22 May 2020
  17. _KIYAMET_

_KIYAMET_ User

Oyunda bir çok katman olduğu için sanırım arada bir yerde sistemin tehlikeli durum olarak algılayacağı bir ayrıntı var. Mesela benim bilgisayarda ESET var. Web taramayı kapatmadan sunucuya bağlanamıyorum. Hatta başka ESET olanlarda da bu durum oluyordu ama çoğu nedenini bilmiyordu. Bende görevdeyken SSS hazırlamıştım ne şekilde ESET kullananların genel PC güvenliğini aktif şekilde girebileceklerine dair fakat tabi ki sadece DO oynarken Web Taramayı kapatmaları gerektiği uyarını da eklemiştim. :)

O ayrıntı neyse bulup uygun şekilde düzeltseler oyun herkeste bu uyarıları vermeyecek. :D ESET kullananlar Web Taramayı kapatmadan girebilecek. :D :)